Poradte fotoaparat - zrkadlovku/kompakt

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
FGW17
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Poradte fotoaparat - zrkadlovku/kompakt

Príspevok od používateľa FGW17 »

Zdravicko, chcel by som si od Vás poradit.
Na Vianoce by som si chcel kupit niaky slušnejší fotoaparat.
Preferujem znacky Olympus,Nikon atd ...

Som amater, ale uz mam nieco pofotené.
Ide o klasické hobby fotenie, priroda, macro atd...

Cena tých do 300 eur plus minus....

Najlepsie aj s linkom spolu prosim.

PS : Plz iba taký čo sa vyznate v teme, dakujem

Odporúčali mi Panasonic TZ7 plz vyjadrite sa.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Panasonic Lumix FZ28. Neprehlúpiš. Ak ovšem netrváš na zrkadle. Ale za 300? :?
FGW17
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Tak ja neviem no, preto sa chcem opytat na Váš nazor, ze do tej ceny co by sa oplatilo najviac.

Pozeral som inzeraty a toto som našiel : Váš názor ???

Kód: Vybrať všetko

http://foto.bazos.sk/inzerat/2454023/Predam-OLYMPUS-E-410-v-zaruke.php

http://foto.bazos.sk/inzerat/2450938/Predam-Nikon-D60.php

http://foto.bazos.sk/inzerat/2447340/Nikon-D50--Nikkor-18-55.php
Daedalus
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Daedalus »

Tou D60 (resp. D50) nic nepokazis, je to standart za dobru cenu - mozno by som este skusil zjednat. Nova rada D5000 je "v podstate" to iste, len cena za novinku + vyklpony tft. Osobne by som siel do D60
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Tak ako napísal kolega nadomňou tak D5000 a D3000 majú takí istý objektív ako D60, len majú nejaké funkcie naviac ako napr (D5000) výklopný display, lifeview.....

Bral by som v tej cene ak zoženieš tak určite tú D60 - samá o sebe má vynikajúci pomer cena/výkon a ďalšie užitočné veci ako stabilizácia obrazu v objektíve, ,,samočistenie." Akurát má jednu maličkú chybičku - jazyk iba Angličtina, ale ak ti to nevadí.......
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

1) je tu celkom rozsiahla tema o porade co sa kupy fotaku tyka - staci pouzit fciu HLADAT

2) expert ktory vravi ze maju rovnaky objektiv - joooo, lebo pri zrkadlovkach sa nedaju vymienat... a neda sa kupit len telo a nejaky normal objektiv k tomu, vsak?

3) D60 je sracka, rovnako ako D40/D40x - D5000 uz je slusnejsi.... a za tu cenu sa da kupit aj sice starsi ale stale velmi dobry Canon 40D - rozhodovat sa medzi Nikonom D5000 a Canonom 40D - idem do Canonu, aj ked som sa uz preorientoval na Nikon....
FGW17
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

A keby som sa rozhodol pre ten kompakt ktory by ste mi odporučili ? som amater takze vlastne nepotrebujem zrkadlovku k zivotu, fotim prevazne nature, drobnosti,akcie,a tak.... čize tá zrkadlovka nie je dolezita, radsej niaky teda dobry kompakt ktory viem vyuzit na maximum ako zrkadlovku,proste aj daky namakany kompakt by bol podla mna dobry, fotim vikendovo, ked mi to cas vyda, skor iba hobby.... preto do toho nechcem vela investovat, a navyse sa do tych zrakadloviek ani poriadne nerozumiem cize asi tak .... Chcem iba všestranny fotak, ktory viem vyuzit vzdy a vsade ! [Smile]
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Maki napísal:
2) expert ktory vravi ze maju rovnaky objektiv - joooo, lebo pri zrkadlovkach sa nedaju vymienat... a neda sa kupit len telo a nejaky normal objektiv k tomu, vsak?
Ako sory, ja som nenapísal, že neexistuje na svete nič lepšie, ale vezmi si, že sa bavíme o 300 eurách a za tu cenu viac ako pochybujem, že zoženie zrkadlovku zo sadou objektívou, aby si ich mohol meniť!!!
Rozdiel medzi D60 a D40 je sakra veľký, keďže D40 nemá nič, ale vlaste má môžeš si tam dokúpiť objektívy - každý za 300 eur a bude si ich vymieňať. Však on asi napísal, že na každú časť toho foťáku má prichystaných 300 ečiek...............

D60, D5000, D3000 majú rovnaký základný objektív.
FGW17
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Tak neviem kde som pisal ze na kazdu cast mam 300 éčiek, ja mam priblizne 300 eur na fotak, plus minus viac do toho naidem investovat pretoze fotim iba hobby a iba vo volnom case...
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

michaelo - no vidis ;) a to dolezite slovo ze ZAKLADNY, resp setovy objektiv ti tam chybalo... okrem toho nie, aj D60 je sracka... to je minimalne prerobena D40x a predavana s inym oznacenim
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Snáď netrepnem vedľa ale Panasonic Lumix FZ 28 a Canon SX10 sú za tú 300 € veľmi dobré kusy.
Za 300 € by som o zrkadle ani neuvažoval.
Napísať odpoveď