Peticia Stop Týraniu Zvierat(spravte dobru vec za par sekund

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
kelsoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Peticia Stop Týraniu Zvierat(spravte dobru vec za par sekund

Príspevok od používateľa kelsoo »

Podporte ich obyčajným krátkym vyplnením formuláru ..... ďakujem :)

http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=429816
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

NIE ...

... je to vazne chore, zvierata nesmu mat v tejto bananovej republike vacsie prava ako ludia ... proste nesuhlasim so stavom spolocnosti, kedy bude na mna utocit susedov pes, ja ho skantrim a budem za to popotahovany ... to vazne nie ...

znamena to napriklad aj ze ked najdem choru dolamanu macku tak ju musim na VLASTNE naklady odviezt k veterinarovi, aj ked s tym nesuhlasim, inak spacham trestny cin ? ? ? ...
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

nordkapp to si vazne taky nehumanny ? :?
toho psa pochopim , ale keby si nasiel niekde na ceste macku ktora si nevladze ani sadnut a mnauci, ani by si si ju nevsimol vsak :roll:
predstav si seba zeby sa ti nieco stalo a ludia by sa ti vysmievali a obchadzali by ta ...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

humannost ma slovny zaklad od slova clovek, tak co meles hlupoty ? ? ? :-) ... priznam sa ze by som ju vazne neviezol k veterinarovi, max. by som zavolal niekomu kto je zvieratkar, nech sa stara, alebo keby to bolo s nou vazne zle, ze by jako mala trebars druhu polku tela prejdutu autom, tak by som jej to skratil ...

.. ale je to aj tym ze macky vazne nenavidim ... keby bol niekde fakt krasny pes, tak by som mozno zavolal obecnych militantnych poskokov (takzvanu mestsku policiu) nech sa staraju ...

.. aby nedoslo k nedorozumeniu .. niektore zvierata sa mi vazne pacia a su mile, zvieratam neublizujem, ale proste nech odomna niekto necaka ze uprednostnim zaujmy zvierata nad svoje vlastne ... to teda vazne NIE ! ... zvierata su hierarchicky podriadeny druh a tak to u mna aj ostane ...

... keby si kazdy fanaticky ochranar zobral domov jedneho tyraneho psa spravi viac uzitku ako vyzbieranim 1000 podpisov pod nebetycnu chobotinu :-) ...

... howgh - idem si kupit nejake masko z kravy, ktora pred smrtou trpela a spravim si steak ako nikdy :-) ...
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Síce som proti týraniu zvierat. Ale to, čo sa tam píše je postavené na hlavu.. veď sadzba za týranie zvieraťa, alebo jeho usmrtenie nejakým hrubým spôsobom by bola trestaná len 3x menej, ako vražda človeka... Nesúhlasím s tým, čo je tam písané a taktiež to nepodporím.

Je zlé týrať zvieratá. Ale tiež je nesprávne povyšovať ich na ľudskú hodnotu. Vypísal by som to, keby sadzba za usmrtenie človeka bola oveľa vyššia, ale takto nie. Pretože o ľudské životy sa človek stará čím ďalej, tým menej... a tie zvieracie sú im prednejšie.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Filipito napísal:ale keby si nasiel niekde na ceste macku ktora si nevladze ani sadnut a mnauci, ani by si si ju nevsimol vsak :roll:
predstav si seba zeby sa ti nieco stalo a ludia by sa ti vysmievali a obchadzali by ta ...
Uh? Akoze sorry za hrubost, ale co mna ma srat nejaka doj*bana macka na chodniku? No mozno mi ju pride luto ale kvoli comu by som mal mat voci nej akekolvek zavazky? Preco mna ma zaujimat v akom stave je nejaka uplne neznama macka ktoru nahodou niekde stretnem?

Myslim ze kazdy clovek sa musi vysporiadavat s dolezitejsimi vecami nez zachranovanie poranenych maciek, minimalne mne sa teda nechce behat po doktoroch ked ma este nahodou doskrabe/uhryzne a k tomu je cistou nahodou besna (cisto napriklad). Skutocne nerozumiem preco povazujes za moralnu povinnost kazdeho cloveka riesit taketo veci. Ked si ty myslis ze by si jej kvoli svojmu svedomiu musel pomoct - nech sa paci, osobne to chapem a nemam s tym najmensi problem, len nechapem preco by mna mal do takeho niecoho nutit samotny zakon, taka predstava je proste chora.

A cely tento "odboj" co sa v poslednej dobe zformoval mi pride plny na hlavu padnutych ludi ktory bud nemaju co robit alebo chcu len ulavit svoju svedomiu. Ludia sa strielaju na uliciach, nemaju co do huby, spavaju pod mostami a vy idete presadzovat zakon ktory im ma prikazovat pomahat tulavym mackam (pokial teda pokracujeme s tymto vasim prikladom). J*be vam?

Uz sa tesim na tie karmy :smt078
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

plne suhlasim s Gangy-m
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Mna keby videli rozdrbaneho na chodniku, tak by sa vsetci bili, ze kto ma zavezie do nemocnice? Polovica by presla bez povsimnutia a ta druha by zavolala zachranku, ale nikto by ma nikde neodviezol. Teda oni neporusuju zakon? Aha ten zakon je len pre macky. :roll:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

http://www.hojko.com/paestami-bili-obes ... 72516.html

Gangy, aj ty si si buchol? ;)

Bulo melonovy...
Gangy
Darca
Darca

Jasne, dalsi vygumovany, co si mysli ze kazdy kto nezmekne pri pohlade na zranene zvieratko a neodvezie ho s placom do nemocnice, je naruseny psychotik co sa rad ukaja ublizovanim vsetkemu co nevie rozpravat.

Lepsi priklad tejto sorty ludi do tejto temy ani nemohol prist.

Ale ked sa uz ideme hrat na obmedzenych a privadzat vsetko do extremov, tak ty by si asi na smrt vyhladovalemu psovi bez mihnutia oka spravil sekanu z tvojho decka nie? Hlavne aby psicek neumrel.

Ved ked ide o zvieratka, rebricek prirodzenych hodnot ide bokom!

Debo grepfruitovy...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ako citam tak citam, precital som si cele znenie zakona asi 3 krat, no nenasiel som bod, ktory vravi o tom ze sa dopustam trestneho cinu ked na ulici najdem poranene zviera a nepodam mu pomoc....kde ste to nasli :?: :!:

No a osobne som hlas v petici podpisal. Som maximalne za...nechcem aby to dopadlo ako v krajinach kde na to zakony nemaju, vid Cina a ine staty...

Popripade nieco take: http://www.youtube.com/user/temotetemotee#p/a
K tomu dojst nemoze...ved kde sme pre Boha?
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

mas to v:

BOD 1a, za týranie zvierat sa považuje aj:

a, neposkytnutie včasnej a zodpovedajúcej veterinárnej starostlivosti

a tiez som proti podpisaniu, to chcete povedat, ze ked mi nahodou vbehne macka pod auto, a ju prejdem tak mam ist sediet ako za cloveka? nie som za tyranie zvierat, osobne mam zvierata rad aj macky, nikdy by som im neublizil..ale myslim ze tie sadzby su uz prehnane..zachvilu sa bude bat mat clovek doma zviera..aby ho niekto neudal, ze ho tyra, alebo nieco podobne...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No, ale fakt nevidim, kde sa pise ze budem trestne stihany za neposkytnutie pomoci zvieratu na ulici.

Osobne si myslim, ze dany zakon hovori o tom, ked mam doma dajme tomu psa, ktoreho zrazi auto, alebo ho niekto dokope, popripade trpi inym zranenim repsktive chorobu, a neposkytnem mu pomoc, ci uz veterinarnu, alebo pomoc v ramci znalosti, tak sa dopustam trestneho cinu...zakon je podla mna nejasny, a malo by sa to upresnit.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

navrhuju odnatie slobody 3 - 5 rokov za tyranie zvierat ... a za tyranie sa povazuje aj vyssie uvedene ... co este na tom nechapes ? ... alebo budu aj v zakone upresnene tie cenne a cennejise zvierata ? take ktorym musis zabezpecit veterinara a take ktorym nie ? :-) ...

proste si povedzme jedno velke rozumne NIE CHOBOTINAM a najskor sa starajme aby sa mali dobre ludia ! :-)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Gangy napísal:Jasne, dalsi vygumovany, co si mysli ze kazdy kto nezmekne pri pohlade na zranene zvieratko a neodvezie ho s placom do nemocnice, je naruseny psychotik co sa rad ukaja ublizovanim vsetkemu co nevie rozpravat.

Lepsi priklad tejto sorty ludi do tejto temy ani nemohol prist.

Ale ked sa uz ideme hrat na obmedzenych a privadzat vsetko do extremov, tak ty by si asi na smrt vyhladovalemu psovi bez mihnutia oka spravil sekanu z tvojho decka nie? Hlavne aby psicek neumrel.

Ved ked ide o zvieratka, rebricek prirodzenych hodnot ide bokom!

Debo grepfruitovy...
Gangy, zamysli sa nad tym co pises. Co prispevok, to perla.
Vies aky je rozdiel medzi tyranym a zranenym (zrazenym) zvieratom????
A co ty splietas o sekanej z deti, pre hladnych psov????
Prisamvacku, bud si tak blby, alebo na niecom "slapes".
Precitaj si to este raz, cele to znenie toho navrhu... Alebo aj viac krat, lebo tebe to asi raz nestaci.
Osobne si myslim, ze otazka tyrania zvierat je velmi citliva zalezitost. A to prave pre takych ludi, ako je Gangy. To, ze sa riesi otazka tyrania zvierat nneznamena, ze sa prestavaju riesit problemy ludi. Imho, ak si predstavim, ze ti ludia ktori su lahostajni k utrpeniu bezbrannych by mali riesit trebars aj problemy tykajuce sa mna alebo osob v mojom okoli... hm, vrela "vdaka".
Ak niekto moze a nechce, pomoct tyranemu psovi, ci macke alebo vo vseobecnosti zvieratu ako takemu, ako potom chce pomahat ludom? Kde je svedomie, charakter? To nech sa spyta kazdy seba sameho.
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Ja som za podpísanie tohoto zákonu, pretože to čo sa niekedy deje je otrasné. Je jasné, že by sa to muselo ešte trochu upraviť, ale tie tresty sú primerané a ten kto nechce ísť do basy si dobre rozmyslí či niečo spraví alebo nie. Len neviem ako sa to dotýka neplnoletých, ktorí zapaľujú mačky. Tam by tiež nejaké tresty boli vhodné, samozrejme, že nie basa ale polepšovňa alebo nejaký prevýchovný proces by nebol zlý.

Môj názor na túto tému sa ešte viac priblížil k ťažším postihom po tom, ako mi susedia otrávili mačku. Viem, že to boli oni ale nemám žiadny dôkaz a už to bolo celkom dávno aby sa s tým niečo dalo robiť.

Som jednoznačne za vyššie tresty za týranie zvierat. Stále je to u nás však lepšie ako napr. v Čechách, kde je zviera považované za vec a tyran môže dostať akurát tak pokutu.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

kinjeril - preco hladas fantasmagoricku spojitost medzi spravanim k zvieratam a k ludom ? to nema nic spolocne ... to je jako myslet si, ze ked trebars ty chladnokrvne zabijes v kuchyni muchu, tak mas sklony k tomu aby si tak isto konal aj s ludmi, ktori ti budu siahat na jedlo :-) ...

... proste si porovnavania prosim ta nechaj ... kazdy vieme ze hierarchicky su zvierata nizsi druh a preto nieje spravne aby boli brane rovnakym metrom ako ludia, pripadne este nejak vyvysovane ...

... a nech niekto nezacne s tym ze aj my sme v podstate zvierata ... ano sme a prave preto plati zakon prirody, ze nizzsia forma proti tej vyssej proste nema sancu .. alebo si uz videl aby sa medvede dohodli, ze nebudu trhat na salasoch ovce, lebo by trpeli ? ja nie :-) ...

inak ako niekto napisal o CR ... to je jedna z mala veci ktore na nich obdivujem ... nenechali si nasrat do hlav ochranarmi :-) (( aj ked to potom dobehli bursik s katkou žak a zmrdskou zelenou viziou zajtrajsieho sveta bez smradlavych aut :-) ))
Gangy
Darca
Darca

Kinjeril jediny kto by sa mal zamysliet si ty.

Co tocis o rozdieli medzi tyranym a zranenym zvieratom? Ja si mam este raz precitat navrh zakona? Si sfetovany alebo ta bavi pytat sa na otazky na ktore je zrejma odpoved? Nie ja, ale ostatni tu uviedli priklad zranenej macky a nordkapp nasledne priamo uviedol ako by sa nan aplikoval vami navrhovany zakon, tak comu nerozumies? Nevies snad citat alebo co?

Co ja splietam o sekanej pre psov? A co ty splietas o mackach zavesenych na strom a´la piňata? To si fakt tak blby ze si nepochopil na co som tym reagoval alebo sa na blbeho len hras a tvaris sa ze ty nic?

Ako preboha mozes tvrdit ze ak niekdo neriesi problemy zvierat, nedokaze riesit tie ludske? Ty si skutocne presvedceny ze ak niekoho nezaujima utrapena macka, je naruseny a neschopny socialneho citenia?

Pripad na ktory si ty v tejto teme linkoval je nechutny a chory. Ludia ktori zavesia macku na strom a hraju sa na boxerov niesu normalni a preto by ich za normalnych spolocnost nemala povazovat. Tento navrh zakona ich ale hadze do jedneho vreca s kazdym, kto nema cas alebo prostriedky pomahat kazdemu zranenemu tvorovi, kazdym kto radsej macku ktora mu vbehne z dvoch metrov pod auto zrazi, namiesto toho aby kvoli nej riskoval vlastny zivot snahou sa jej vyhnut a kazdym kto neciti potrebu odviezt kadejakeho vtaka so zlomenym kridlom k veterinarovi.

A to je problem ktory ty odmietas vidiet, popieras ho a este si dovolujes utocit na ludi ktori nan upozornuju.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

nordkapp_pb napísal:kinjeril - preco hladas fantasmagoricku spojitost medzi spravanim k zvieratam a k ludom ? to nema nic spolocne ... to je jako myslet si, ze ked trebars ty chladnokrvne zabijes v kuchyni muchu, tak mas sklony k tomu aby si tak isto konal aj s ludmi, ktori ti budu siahat na jedlo :-) ...

... proste si porovnavania prosim ta nechaj ... kazdy vieme ze hierarchicky su zvierata nizsi druh a preto nieje spravne aby boli brane rovnakym metrom ako ludia, pripadne este nejak vyvysovane ...

... a nech niekto nezacne s tym ze aj my sme v podstate zvierata ... ano sme a prave preto plati zakon prirody, ze nizzsia forma proti tej vyssej proste nema sancu .. alebo si uz videl aby sa medvede dohodli, ze nebudu trhat na salasoch ovce, lebo by trpeli ? ja nie :-) ...

inak ako niekto napisal o CR ... to je jedna z mala veci ktore na nich obdivujem ... nenechali si nasrat do hlav ochranarmi :-) (( aj ked to potom dobehli bursik s katkou žak a zmrdskou zelenou viziou zajtrajsieho sveta bez smradlavych aut :-) ))
Kde vy take bludy beriete....neviem o co vam ide, kedze danym zakonom sa neporusi ziadna hierarchia a ani sa nic nebud merat rovnakym metrom, to vy zijete v nejakom inom svete, kde tie zakony citate nejak inac? Lebo fakt uz neviem kde beriete tieto hovadiny....ci fantazia?
A prosimta...co mas proti ochranarom? Su blbi, lebo brania polovnikom zabit medvea kory prisiel v Tatrach za hotel prehrabovat bedne? Inteligencia je kde ludia?
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

co meles ? aka fantazia ? ... proste som uviedol mierne vyhroteny pripad ako to asi moze byt ... ten navrh je tak netransparentny ze to az pekne neni, ziadna definicia, rozsah, platnost, nic ... proste sa zas travickari vyfajcili a povedli si ze by nebolo odveci spravit nieco "svetoborne" a nasrat rozmyslajucich ludi ... preco ochranari neochrnuju priamo ? preco nedaju 20% svojej vyplaty na nejaky utulok ? preco si nezoberu tyraneho psa ? preco sa snazia utocit na city obycajnych ludi, ktori si to velmi casto ani neuvedomia ? ... nikdy si si nevsimol ze ochranarske organizacie su dnes len banda zmrdov, ktori nemaju dostatocne schopnosti aby sa uplatnili inak, tak napadaju city, sudnost a absenciu racia bezneho cloveka ? ? ? .. ((ci je to unicef, peta, greenpeace alebo hoci aj spolok Modry nebe z Hornej Dolnej)) ...

k tomu medvedovi ... pride ti spravne branit polovnikom strielat medvede ? neviem z akeho titulu je momentalne medved na slovensku chraneny, ked je premnozeny ako prasa ... myslis ze preco chodi ten medved hrabat v odpadkoch ? preto ze je ciganskeho povodu ? nie bratu, proste uz na neho nezbylo v prirode miesto a zdroje ... nieje na mieste ich preriedit ? nenapadali by tolko ludi, lebo by mali tak velke teritoria ako potrebuju, nepotrebovali by zrat odpadky, lebo by mali dostatok zdrojov ... myslis ze sa tomu medvedovi paci ze sa poreze na pixle od majky ktoru vyhodil do kontajnera cesky turista ? ... ne radsej by si dal vonavu mrsinku nejakeho slabeho srnca, ale nemoze, pac uz je pri nej silnejsi kus :-) :-) ...

... nesnaz sa proste videt veci tak ze ked sa raz niekto nazve ochranarom tak nim aj v skutocnosti je ... nieje to pravda ... najradsej by z tychto zmrdskch praktik nejakym stylom vyvarili poriadny ranec :-) :-)

//GothaR: takmer vo vsetkom s tebou suhlasim ;)
Napísať odpoveď