kradeze, vlamania

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

kradeze, vlamania

Príspevok od používateľa gogo956 »

Uz sa stalo ze vam, alebo niekomu z blizkeho okolia, ze niekto ukradol hodnotnejsiu vec ktora bola mechanicky zabezpecena? Pripadne vlamanie do bytu?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...mne "vykradli" auto...teda ukradli len boxer a kaser, ktorý som vozil, lebo som to nemal kam dať a zdalo sa mi že v aute sa mi to zíde :D ...šroubovákom bola rozpitvávaná palubná doska v snahe vydolovať moje autorádio. Bolo vidieť veľkú snahu, keďže bol vylomený komplet plastový predok až bolo vidieť CD a mojimi hitmi :) (následne som pri oprave zistil že sú poškodené aj plošné spoje, naštastie pre tak skúseného elektrikára nebol problém naspájkovať si tam drôtiky). Bohužiaľ, rádio sa ukradnúť nepodarilo, keďže mám primitívnu poistku - vrut, ktorým som spojil obvodový plech so stenou rádia, a navyše ten zlodej asi v živote nevidel systém, akým sú rádia do auta montované. Potom sa zlodej pokúsil vožením šroubováka do dierky pre kľúč a otočením naštartovať. Zase neúspešne...tak som obišiel s celkovou škodou o smiešnej hodnote 20€ za výmenu zámku, ktorý mi zhodou okolností doniesol jeden automechanik zadarmo. :P
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Nam raz vykradli auto a vzali vsetko co sa vziat dalo. A raz som v skorych rannych hodinach pristihol v pivnici dvoch chlapov ako nas vykradaju, nic som nevidel len som zacul buchot a zdrhli druhym vychodom. Moj bicykel, a dalsie dva stali oprete pri vychode z bytovky, mali taku drzost ze si este aj sedadla dvihli na potrebnu vysku aby nepedalovali skrceny...Nastastie len polamali zamky ked sa dobijali. A asi pred pol rokom to chcel niekto zopakovat zas ale spriecil sa mu jazycek v nasej zarubni tak nic neodsudzil ale susedove vedlajsie dvere otvoril a ukradol mu rocne Dezent elektrony na Octavku aj s novymi gumamy :?
romulus2
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa romulus2 »

Nám pár mesiacov po nasťahovaní do nového bytu vykradli svine zlodejské pivnicu :evil: Vtedy tam ešte neboli namontované bezpečnostné dvere tak vypáčili aj dvere do pivníc, aj na našej pivnici. Ukradli vtedy vysávač asi za pätnásť litrov, lyžiarky plus lyžiarske palice - lyže tam ten magor nechal :lol: A druhú skúsenosť mám s vykradnutím firemného domu :evil: doniesli sme tam PC - pár dní predtým ako mali namontovať zabezpečovacie zariadenie a tí parchanti taktiež vylomili dvere a vzali PC + fax + nejaký telefón.
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Mne dva krat bicykel. Cvakli tu hrubu retaz. A bratovi vykradli auto. Nemal nic poskodene. Zaujimave.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

PsychoS napísal:Mne dva krat bicykel. Cvakli tu hrubu retaz. A bratovi vykradli auto. Nemal nic poskodene. Zaujimave.
Sused neboztik, mal pred bytovkou feliciu, jedno rano, nemohol nastartovat...zlodejicek mu otvoril dvere bez nejakeho velkeho poskodenia (iba prerezane tesnenie), otvorili si kapotu, vytiahli baterku, kapotu zavreli, auto zavreli... celkom 'slusaci'
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

hmm nam ukradli v marci a4 rok a pol mala...
na hlavnej ulici, pod kamerou mestskej policie :)
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

tak nam vykradli snad kazde firemne auto. nehovoriac, ze vyje*** radio priamo pred justicakom ...dnes pri aute musi niekto sta inak co vykradnu
k!ko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa k!ko »

No nám asi 4x vykradli auto. Vždy len autorádio a nejaké blbosti. Až jedného dňa nám ukradli cele auto. Začiatku to bola celkom haluz, keď sme behali po celom parkovisku a hladali auto.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja som si včera vydýchol, keď som našiel svoje rádio v aute po tom, ako som ho tam zabudol (pri Medickej v BA).
Asi jediné šťastie bolo, že som zložil ten panel z radia a položil ho k ručnej. Potom som si šiel kúpiť parkovacie karty, dal ich za okno a na radio som zabudol.. :slap:

Inak nám ukradli len staré bicykle - dve skladačky a jednú ukrajinu. Neviem, načo to niekomu je, však to ani nepredá.. :lol:
gogo956
Redeemer
Redeemer

najhorsie je, ze uplne bezpecny sposob zabezpecenia bytu, domu, auta ci bicykla v podstate neexistuje. Mam kamosa ktory pracuje vo firme specializujuca sa na osadzanie a otvaranie zabuchnutych dveri. A ten hovori ze sa da otvorit cokolvek, rozdiel je len v tom, ze bezpecnostne dvere s najjednoduchsim certifikatom otvori za 1minutu a tie najdrahsie do 10 minut.
Kedysi som si myslel ze ak ma auto Multlock na riadiacej pake, ze je to dobra ochrana, v skutocnosti to vraj pri adekvatnych pomockach otvori skoro ktokolvek za par sekund /nepojdem do podrobnosti/.To iste plati o vselijakych tych retaziach na bicykle. Potom mi ukazal zbytok nejakej retaze z tvrdenej ocele, hrubu ze som nic take v zivote nevidel. Zobral nejake pakovky a za tri sekundy mal retaze dve..Alebo niekto si da na pivnicu petlicu zo super znackovym visiacim zamkom a mysli si ze ako to je to dobre zabezpecene. Omyl, je to otazka iba chvilky. Priatelke ukradli bicykel priamo v centre Ba kde chodi milion ludi. Zbytok lankoveho zamku sme potom pozerali a bolo vidno ze sa najprv snazil ho prerezat ale potom ho to prestalo bavit a normalne ten koniec zo zamku niecim vytrhol..
Takze je to vlastne vsetko len o vzajomnej vsimavosti, aby ludia davali pozor kto sa po bytovke potuluje, okolo aut obsmieta a podobne. Inej ucinnej ochrany niet.
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

gogo presne tak ako hovoris , ked ti niekto neico chce ukradnut tak ti to ukradne ci tam mas neviem ake defendmultiextrasupabomba locky alebo cele auto obmotane retazmi , proste je to tak ....
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Raz som u jedného pána videl, ako na okne jeho dielne mal medzi sklami mrežu... a na tú mrežu pripojil fázu zo zásuvky. :lol:
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

gogo956: Áno, kto chce a vie ako na to, tak to dokáže. Myslím, že keby zlodej chcel ukradnúť nejaký bicykel v centre mesta, tak by určite hľadal taký, čo má najmenšie zabezpečenie. Nebolo by nejaké "pracovanie" okolo bicykla takých 5 minút podozrivé? Určite by si to niekto všimol. Niekedy zlodeja odradí aj to, že sa mu to nedarí a nechá to tak, lebo sa bojí odhalenia a prípadných problémov, no niektorí sú nevyspytateľní a za svojim cieľom si stoja aj za cenu problémov. Najlepším zabezpečením auta je nenechávať si v aute žiadne cenné veci a radšej otvoriť priehradku spolujazdca, aby videli, že tam nič nie je. Ak chcú ukradnúť celé auto, tak máte smolu. :-)
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

myslim ze stym zabezpecnim je to fakt len vtom ze ak sa zlodej boji ze ho chytia tak radsej vyberie to menej zabezpecene ale ked chce myslim ze by mu ani za bieleho dna nikto nebranil keby zacal treba aj normalne pilkou pilit retaz na bikeu/scootri-hovorim z vlastnej skusenosti ked kamos stratil kluc od zamku na scooter tak to na obed sundaval pilkou a nikto mu nic nepovedal a to sa stym zabaval asi 20 minut
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

treba si dat otazku, preco auta tipu bmw BA-111-II apod. nikdy nevykradnu? zeby koli foliam, alebo znacke? :)
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Nasu staru chatu vykradali pravidelne niekolko krat za rok (okolie Tisovca), do chaty si nasli cestu vzdy, avsak po uplnom zabezpeceni uz nebolo mozne sa cez mreze z valcovanej ocele ktore boli do okien povkladane a zamurovane do steny. Mreze siahali az 50cm do steny a boli v strede steny nie na vonkajsej stene. No dali si poslednu namahu a zrejme pomocou LKT alebo niecoho podobneho chceli vytrhnut mreze z okna, avsak boli take pevne ze vytrhli v podstate pol steny. Na chate sa nenachadzala elektrina cize elektronicky zabezpecovaci system nebol mozny. Toto bol posledny utok potom sa chata uz predala. Ak niekde najde fotky tak ich poslem, zaujimavy pohlad. V tej chate nebolo nic, nejake paplony, lavice, obrusy, taniere, nic hodnotne, ani nic hodnotne neukradli, vzdy ukradli pribor, taniere, hrnce. Niekedy aj male zasoby jedla. Ukradli asi veci za 200sk, a skodu spravili za priblizne 10 000.
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Ja som si raz zabudol kľúče v zámku od bicykla. Bol to zväzok všetkých kľúčov. Čiže byt, pivnica, skrinka. Išiel som do tesca a ani som si nevšimol, že by mi chýbali. Bol som tam asi pol hodinu a keď sa vrátim tak vidím, že kľúče sú v zámku. Nikto sa ich ani nechytil. Šťastie jak hovado.

Inak, tiež som raz problém s tým, že sa mi otvárané zámku zámok proste rozpadol. Ale neišlo to otvoriť. Celé vnútro bolo úplne na šrot. Tak som s tým mordoval kúsok od centra asi pol hodinu. Prešlo okolo mňa dosť ľudí, ale iba jeden dedko sa ma opýtal, že či je nejaký problém. Povedal som mu, že je to môj bicykel a odišiel.
gogo956
Redeemer
Redeemer

my sme mali chatu pri Modre, v takej odlahlejsej casti v kopcoch.A posledne roky, sa nam tam kazdu chvilu niekto vlamal. Vzdy ked prisli tak si elegantne
roztrihli plot od hora dolu, potom vypacili dvere na chatke ale nikdy nic nezobrali- elektronika tam ziadna nebola,ani jedlo ani alkohol..Zabezpecit sa to nedalo, lebo drevena chata ma relativne slabe zarubne, takze pri troche snahy by sa do nej dostali aj keby tam boli neviem ake zamky. Vzdy sme ale mali stastie, ze sa nesli pozriet do pivnice ktora mala vlastny vchod a bola tam napriklad kosacka a pod., ale to bolo asi preto ze na pivnicu bolo z cesty priamo vidiet a mala zelezne dvere. Proste spravili dost velku skodu, pritom neukradli nikdy skoro nic. Policajti len prisli, povedali ze mozme byt radi ze zlodej nerozbil zariadenie, alebo sa nevykadil do stredu miestnosti-vraj to zvyknu bezne robit.. tak parada..

Alebo sa raz stalo, ze niekto mi len tak zo srandy rozbil bocne okienko na aute. Mozno ho chcel otvorit a niekto ho vyrusil, ale pochybujem, lebo v aute som nic nemal, ani autoradio. Ale ta drzost je neuveritelna, stalo sa to v Petrzalke, auto stalo v strede parkoviska a zo vsetkych stran panelaky..Je to cele o tom, ze ludia sa nestaraju co sa kde deje, pokial sa to netyka ich majetku.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Dobrá vec na zamedzenie ukradnutia celého auta nie sú všelijaké zámky a podobne. Ako otvárať zámky naučia aj na zámočníckej škole 15 ročného chlapca. Podľa mňa sú najlepšie svojpomocne urobené ochrany. Tak napríklad, v starom aute som mal tlačítko na zamedzenie prísunu paliva. To by vás ani vo sne nenapadlo kde to tlačítko bolo. A tá úprava bola tak urobená, že ak by aj zlodej zistil, kde je problém, musel by rozobrať pol auta preto aby to odstránil a auto spojazdnil. Ďalej môže pomôcť skrytý vypínač elektrickej energie z baterky. Zlodej môže ukradnúť rádio, ale auto nenaštartuje. Nebude mať elektriku. A nezistí kde sa zapína. Jednoduché, lacné, účinné. Čo som počul, ľudia ak dlho nechávajú auto bez dozoru, vyberú z neho baterku a tú dajú do pivnice. Ktorý zlodej zo sebou vláči baterky na naštartovanie auta?
Napísať odpoveď