čistiace CD pre mechaniku
-
neo250
Star
- Kontaktovať používateľa:
čistiace CD pre mechaniku
Oplatí sa to kúpiť?pomôže to?máte s tým niekto nejaké skúsenosti? 
-
tomaxx_199
Medium Professional
-
Lord ANAKIN
Professional
-
tomaxx_199
Medium Professional
Re: čistiace CD pre mechaniku
Ako tu uz bolo spominane je to zbytocnost. Kup radsej novu mechaniku. Inak dvd-cka a cd-cka su uz pre mna ako vhs.neo250 napísal:Oplatí sa to kúpiť?pomôže to?máte s tým niekto nejaké skúsenosti?
-
HekerPivo
Light Star
uplne s tebou suhlasim a mechaniku pouzivam na to iste co tyPlasmon napísal:Ako tu uz bolo spominane je to zbytocnost. Kup radsej novu mechaniku. Inak dvd-cka a cd-cka su uz pre mna ako vhs.Cita to pomaly, dost rychlo sa to skrabne ked nedas pozor, dnesne mechaniky uz nestoja za nic, ja som uz reklamoval 4, vzdy sa len kazia a nemaju vydrz. A neboli to smejdy ale znacky ako LG, Samsung a Sony. Takze pre nma nie, ja uz mechaniku nepouzivam.
(iba na instalaciu os a napalenie hudby do auta)
-
tomaxx_199
Medium Professional
a co potom pouzivas? nevidim dovod preco by sa to malo kazit a ist zle ono to je dobre. sice teraz su ale malokto ich ma bluray.Plasmon napísal:Ako tu uz bolo spominane je to zbytocnost. Kup radsej novu mechaniku. Inak dvd-cka a cd-cka su uz pre mna ako vhs.Cita to pomaly, dost rychlo sa to skrabne ked nedas pozor, dnesne mechaniky uz nestoja za nic, ja som uz reklamoval 4, vzdy sa len kazia a nemaju vydrz. A neboli to smejdy ale znacky ako LG, Samsung a Sony. Takze pre nma nie, ja uz mechaniku nepouzivam.
(iba na instalaciu os a napalenie hudby do auta)
Nic nepouzivam, co by som mal asi take pouzivat namiesto mechaniky?tomaxx_199 napísal:a co potom pouzivas? nevidim dovod preco by sa to malo kazit a ist zle ono to je dobre. sice teraz su ale malokto ich ma bluray.
-
el_chupacabra
Medium Star
Heh
Mna by uz ani nenapadlo instalovat pc z mechaniky.... na to je tu usb kluc ...
Mechanika uz len fakt ako napalovacka cd-ciek do auta ale uz aj tu to vystiredali USB kluce.... A ked si pozries najnovsie LCD TV tak nenajdes taky ktory nema usp port ...takze cd/dvd (ci uz media alebo prehravace) a podobne srandy su dnes naozaj ako VHS
Mechanika uz len fakt ako napalovacka cd-ciek do auta ale uz aj tu to vystiredali USB kluce.... A ked si pozries najnovsie LCD TV tak nenajdes taky ktory nema usp port ...takze cd/dvd (ci uz media alebo prehravace) a podobne srandy su dnes naozaj ako VHS
Keby si cital celu tuto temu, tak by si sa dozvedel ako.el_chupacabra napísal:aha čiže OS si si inštaloval z okolitého vzduchu...
-
tomaxx_199
Medium Professional
no a keby som chcel vycistit tak porad co mam vnej cistit ked ju rozoberem. cd sa pouziva viac nez tie prenosne veci. lebo ked pojdes do obchodu tak mas tam soft, hhry na cd. cd mechaniky sa este predavaju a je to zakladna vybava pocitaca. lebo ked daco napalis na cd tak to ti uz ostane nadlho. tie usb a podobne veci je len taka mala pomocka co supnees vsade a je to male. ja tiez mechaniku velmi nepouzivam len ked chcem daco napalit a tak pouzivam to len tam kde sa nedaju dat usb. napr do hifi weze.
-
neo250
Star
jasné, a aj tak som to spravil a ide to bez problémov....HekerPivo napísal:sa cudujem ze to este riesite. samozrejme ze sa uz cd menej vyuziva ved su usb kluce. tato cela tema je somarina. cistiace cd je hovadina nikdy by som nekupoval, vycistis mechaniku rucne a mas
-
tomaxx_199
Medium Professional
co cistiace cd? cistil si to?neo250 napísal:jasné, a aj tak som to spravil a ide to bez problémov....
-
Makovnik
Medium Professional
Cistiace CD funguje, neviem odkial mate, ze nie. Kto sa nesparal v PC, radsej by to nemal otvara, lebo si este urve tu cocku.
CIstace CD ma byt dodavane s cistiacou kvapalinou. To je dost podstatna zlozka.
Staci to 2x po 20sek a ide to. Pokial to nevycisti cistiace CD, tak uz velmi nepomoze ani otvaranie mechaniky.
To uz znamena len to, ze ostrenie cocky islo doprdele a bude to len horsie.
Bohuzial mechaniky postihlo to, co vsetku elektroniku - ze sa tam setri. Je to spotrebka, ma to vydrzat do konca zaruky.
CIstace CD ma byt dodavane s cistiacou kvapalinou. To je dost podstatna zlozka.
Staci to 2x po 20sek a ide to. Pokial to nevycisti cistiace CD, tak uz velmi nepomoze ani otvaranie mechaniky.
To uz znamena len to, ze ostrenie cocky islo doprdele a bude to len horsie.
Bohuzial mechaniky postihlo to, co vsetku elektroniku - ze sa tam setri. Je to spotrebka, ma to vydrzat do konca zaruky.
to s tou plnohodnotnou nahradou USB za DVD mechaniku je samozrejme nezmysel. Nizka bezpecnost USB (a akehokolvek prenosného serial bus media) je dovodom preco sa dolezite data neuskladuvaju na flash pamate. Tie maju sluzit na prenos dat, nie zalohu. Samozrejme su borci ktori si to vdaka nevedomosti veselo zamienaju a sam som bol vo svojej praci svedkom placu ked sa im diplomovka na USB kluci, alebo inom prenosnom flash disku (napriklad) z roznych dovodov vysokej interakcie s prostredim (teplo, elektromag.pole atd atd) stratila. CD/DVD moze byt aj mechanicky poskodene, zalezi od vasej potreby kolko ste ochotni investovat do toho dane data z neho dostat. Z CD/DVD/HDD/HVD/HD a pod. je pravdepodobnost ze data z media dostanete dokonca aj po mechanickom poskodeni neumerne vyssia ako z akehokolvek Serial Bus media. Takze USB pouzivat na prenos, nie zalohu.
To samozrejme neodstranuje problem s CD/DVD mechanikami pri citani. Osobne som pouzival iba LG mechaniky, prva (CD) mi vydrzala 5 rokov, druha (DVD) 3 a tretia (DVD) 3 bez sebemensich problemov. takze tolko k tomu. treba vediet ako sa o to (dva krat rocne po cca pol hodinu) starat. Samsung, Sony, NEC a podobny odpad by som mechaniku v zivote nekupil. Samsung robi televizory a pri tom mal aj zostat, Sony prehravace so SB nie media, NEC no comment takze asi tak.
Cistiace CD je vam nanic, treba vediet otvorit a precistit...,=cisti bezvadne, ak odide cit.hlava na strelke zahodit...ako hovorim vyssie, mne odisla 3 krat za 11 rokov. ine sa vam tam nema co pokazit, treba si uvedomit ze ide o laser a pokial ten svieti a svieti pod spravnym uhlom plus posuvom je vsetko ok. alles
To samozrejme neodstranuje problem s CD/DVD mechanikami pri citani. Osobne som pouzival iba LG mechaniky, prva (CD) mi vydrzala 5 rokov, druha (DVD) 3 a tretia (DVD) 3 bez sebemensich problemov. takze tolko k tomu. treba vediet ako sa o to (dva krat rocne po cca pol hodinu) starat. Samsung, Sony, NEC a podobny odpad by som mechaniku v zivote nekupil. Samsung robi televizory a pri tom mal aj zostat, Sony prehravace so SB nie media, NEC no comment takze asi tak.
Cistiace CD je vam nanic, treba vediet otvorit a precistit...,=cisti bezvadne, ak odide cit.hlava na strelke zahodit...ako hovorim vyssie, mne odisla 3 krat za 11 rokov. ine sa vam tam nema co pokazit, treba si uvedomit ze ide o laser a pokial ten svieti a svieti pod spravnym uhlom plus posuvom je vsetko ok. alles