problem instalacia ubuntu 9.10

Všetko ohľadom Linuxu...
boy157
Medium Expert
Medium Expert

problem instalacia ubuntu 9.10

Príspevok od používateľa boy157 »

pri instalacii ubuntu pri kroku kde si vytvaram oddiely sa da vytvorit len jeden oddiel..aj ked mam volne miesto napise ze to miesto je nepouzitelne.mam nainstalovany aj windows 7 s 3 oddielmy.
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: problem instalacia ubuntu 9.10

Príspevok od používateľa pato83 »

boy157 napísal:pri instalacii ubuntu pri kroku kde si vytvaram oddiely sa da vytvorit len jeden oddiel..aj ked mam volne miesto napise ze to miesto je nepouzitelne.mam nainstalovany aj windows 7 s 3 oddielmy.
Problem je ten, ze disk moze byt rozdeleny maximalne na 4 primarne particie. Ta svrta particia je vhodne aby bola ako extended teda rozsirena. To ti potom zabezpeci, ze mozes mat celkovo sucet particii na disku podstatne viac / max. si nepamatam /. Takze skus sa tam viac popozerat v tom nastroje, ci je moznost a myslim, ze je. Oznac zvysok miesta ako extended a potom na tom vytvaraj dalsie particie podla potreby. Ak by to tam nebolo, tak jednoducho nabootuj z toho live cd a predpriprav si rozdelenie disku a potom uz len pocas instalacie oznacis, kde sa budu dane particie pripajat a filesystem.
mi-chau
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: problem instalacia ubuntu 9.10

Príspevok od používateľa mi-chau »

Zneuzijem temu, stiahol som si Ubuntu 9.10 (skusal som aj s verziou Remix pre netbooky), vytvoril som si bootovaci USB. Nabootujem teda z neho, vyberiem install Ubuntu a nic. Hore v rohu mi blika ukazovatel _ a nic. To iste ked namiesto install vyberiem try Ubuntu.

netbook Acer Aspire one 751, 1GB ram..

Kde je problem?

// problem sa vyriesil tu http://www.hojko.com/post1266252.html#p1266252 takze nic
Napísať odpoveď