Zamrźa mi asus
Zamrźa mi asus
Dobrý deň. Kúpil som si NOTEBOOK ASUS http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=13647151 a nainštaloval windows 7 a ovládač. Nič viac a zamŕza mi. V čom môže byť problém? Som s toho zúfalí noví notebook a nejde poriadne 
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Zaprvé - toto patrí do pomoci (to len aby si sa nečudoval, prečo ti to onedlho niekto presunie).
Zadruhé - ako konkrétne ti "mrzne"? Je to už počas behu systému? Alebo je to tesne po štarte? Ak je to po štarte, pri inštalácii si použil nejaký aktivátor? Ak áno, tak možno práve ten nie je správny. Aky ovládač si to nainštaloval? Skúšal si ho odobrať v safe mode, či to náhodou nespôsobuje práve on?
Zatretie - nie je to chyba hardvéru? Neprehrieva sa ti grafika? Skúšal si otestovať pamäte napríklad MemTestom (nájdeš prakticky na hociktorom live distre linuxu)
.....možností je milión, pokiaľ to neupresníš...
Zadruhé - ako konkrétne ti "mrzne"? Je to už počas behu systému? Alebo je to tesne po štarte? Ak je to po štarte, pri inštalácii si použil nejaký aktivátor? Ak áno, tak možno práve ten nie je správny. Aky ovládač si to nainštaloval? Skúšal si ho odobrať v safe mode, či to náhodou nespôsobuje práve on?
Zatretie - nie je to chyba hardvéru? Neprehrieva sa ti grafika? Skúšal si otestovať pamäte napríklad MemTestom (nájdeš prakticky na hociktorom live distre linuxu)
.....možností je milión, pokiaľ to neupresníš...
je to hoci kedy v priebehu, niekedy nezamrzne vôbec a niekedy pri obyčajnej úprave plochy. Ale aj pri inštalácii a sťahovaní sa mi to stalo. Zamrzne tak že nejde použiť ani CTRL+ALT+DELETE vôbec nič nereaguje, musím podržať tlačítko na zapnutie a vypnúť ho.
//autoeditácia príspevku ( 24 Oct 2009, 11:39 )
dal som novú 7, takú čo netreba aktivovať. Dúfam že to už bude dobré
//autoeditácia príspevku ( 31 Oct 2009, 10:54 )
Dal som tam novú 7 a zmŕzalo to stále. Najedoval som sa stiahol som vistu aktivoval a nainštaloval originál ovládače s CD. A zmŕza zas. Ako je to možné, som s toho zúfalí. Ako mám prísť na to že s čoho to je?? Prehrievaním by to nemalo byť lebo sa mi to stalo aj chvíľku po zapnutí.
//autoeditácia príspevku ( 24 Oct 2009, 11:39 )
dal som novú 7, takú čo netreba aktivovať. Dúfam že to už bude dobré
//autoeditácia príspevku ( 31 Oct 2009, 10:54 )
Dal som tam novú 7 a zmŕzalo to stále. Najedoval som sa stiahol som vistu aktivoval a nainštaloval originál ovládače s CD. A zmŕza zas. Ako je to možné, som s toho zúfalí. Ako mám prísť na to že s čoho to je?? Prehrievaním by to nemalo byť lebo sa mi to stalo aj chvíľku po zapnutí.
keď na nom nič nerobím ide aj 2 hodky bez problémov.ramaya napísal:Podlož ho z jednej aj z druhej strany knihou aby bol spodok vo vzduchu a pusti naň stolový ventilátor aby ho ovieval. Ak ti nebude zamŕzať tak je zle chladený. Bude doňho potrebné dať lepšie chladenie.
Dal som pod neho ventilátor a pustil ho naplno. A potom som zaťažil notebook. Dal som zistiť ake je jeho skóre. Predtým mi už len pri tomto zamrzol. Tak som pustil ešte DVD a spustil kontrolu v node. Všetko chvíľu frčalo, ale aj tak po chvíľke zamrzol.
//autoeditácia príspevku ( 31 Oct 2009, 13:40 )
//autoeditácia príspevku ( 31 Oct 2009, 13:52 )
teraz som ho aj napojil nabíjačku, dal som spraviť hodnotenie systému, ventilátor frčal a zas zamrzol
//autoeditácia príspevku ( 31 Oct 2009, 13:40 )
Myslím že tie notebooky sú dostatočne testované, aby nebol problém s prehrievaním. Či?ramaya napísal:Však o to ide keď na ňom začneš niečo robiť tak sa viac hreje.
//autoeditácia príspevku ( 31 Oct 2009, 13:52 )
teraz som ho aj napojil nabíjačku, dal som spraviť hodnotenie systému, ventilátor frčal a zas zamrzol
Ja som ho už roky nepoužíval takže sa nepamätám , ale možno kým ho nezastavíš. Ak by boli chyby tak ti to už dávno vypisuje. Dve hodiny je dostatočne dlhá doba.
Editácia 31 Okt 2009, 18:32
Ak ho v tom obchode netestovali s OS iba pustili MemTest ako ty , tak nemohli zistiť že niečo nie je v poriadku.
Editácia 31 Okt 2009, 18:32
Ak ho v tom obchode netestovali s OS iba pustili MemTest ako ty , tak nemohli zistiť že niečo nie je v poriadku.
chybu žiadnu nenašlo, tak že treba ho vyrejlamovať. Kúpil som ho bes OS. Mám ho tiež vrátiť bes OS? či tam môžem nehať vistu ktorá je v ňom načierno??
//autoeditácia príspevku ( 31 Oct 2009, 19:46 )
momentálne bežal 3 hodiny, a nič som na nom nerobil. dal som otvoriť adobe reader a hneď bol zas zamrznutý
//autoeditácia príspevku ( 31 Oct 2009, 19:46 )
momentálne bežal 3 hodiny, a nič som na nom nerobil. dal som otvoriť adobe reader a hneď bol zas zamrznutý