Sygic McGuider
jasne skusimn to som este neskusal, dam vediet, lebo ja som nechapal ze preco musi m vytvorit na karte novy adresar ked uz tam je, mam vsetko v jednej zlozke tak skusim teda vytvorit zvlastAndreso napísal:Myslel som, že súbory navigácie (ako napr. maps) musia byť v E:maps a nie napr. E:sygicmaps. Ja som mal ten istý problém, takže viem, že je chyba toto.
//autoeditácia príspevku ( 27 Jul 2009, 14:41 )
taze som vsetko prekopiroval v ramic karty len do zlozky E; teraz mi naskoci cierna obrazovka a unexpected error, asi to teda budem prekopirovat z pc a vtedy rovno na E; (myslim si):(
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
To co si nakopiroval skus zmazat a skus to este raz. Na pamatovej karte teda mas nejake veci a vyzera to tam napriklad takto:
e:\data
e:\dcim
e:\install
e:\music
e:\sys
e:\video
...a ked to tam prekopirujes, tak ti pribudne napr toto:
e:\drive
e:\maps
e:\res
...a neviem co vsetko tam treba, nepamatam si to a nechce sa mi pripajat telefon.
Ak sa nemylim, tak program musis instalovat na pamatovu kartu.
e:\data
e:\dcim
e:\install
e:\music
e:\sys
e:\video
...a ked to tam prekopirujes, tak ti pribudne napr toto:
e:\drive
e:\maps
e:\res
...a neviem co vsetko tam treba, nepamatam si to a nechce sa mi pripajat telefon.
Ak sa nemylim, tak program musis instalovat na pamatovu kartu.
-
hojko
Site Admin
Ked idem v nastaveni prepnut zvuk hlasu, ktory je momentalne taliansky ci spanielsky, tak mi padne program. Je to mozne zmenit v nejakom konfiguracnom subore a tak ano, tak v ktorom???
Edit: Tak ten error som vyriesil jednoducho - prepisal som subormi slovenskeho hlasu vsetky ostatne hlasy a ziadny problem (neprepisoval som info.txt ci taky nejaky subor).
Ako je to s POI bodmi pre McGuider, nejaky balik POI bodov Slovenska by sa nenasiel??? Pozeral som na POI Plaza stranke, ale tam okrem Slovnaftu, Tesca, Shell, OMV a par radarov nic nie je. Viem, ze je to mozne konvertovat z inych POI bodov od inych vyrobcov (TomTom, Mio atd...), ale dost by mi to ulahcilo robotu, ak by uz niekto nieco take mal.
Edit: Tak ten error som vyriesil jednoducho - prepisal som subormi slovenskeho hlasu vsetky ostatne hlasy a ziadny problem (neprepisoval som info.txt ci taky nejaky subor).
Ako je to s POI bodmi pre McGuider, nejaky balik POI bodov Slovenska by sa nenasiel??? Pozeral som na POI Plaza stranke, ale tam okrem Slovnaftu, Tesca, Shell, OMV a par radarov nic nie je. Viem, ze je to mozne konvertovat z inych POI bodov od inych vyrobcov (TomTom, Mio atd...), ale dost by mi to ulahcilo robotu, ak by uz niekto nieco take mal.
-
hojko
Site Admin
Tu su nejake POI body Slovenska, avsak su bez ikoniek, ale mozno aj tak posluzia. Je to vybrane zo stranky poi.cz. Treba nakopirovat do h:mapssvk..., kto by chcel priradit ikonku globalne pre vsetky POI, ktore su tu, tak treba spravit ikonku v 256 farbach vo formate BMP a ulozit do h:
esicons\_SK.bmp.
//autoeditácia príspevku ( 13 Aug 2009, 1:11 )
Zda sa, ze niektore POI su bud chybne alebo ma s nimi McGuider problem. Skusal to niekto??? Mne ten moj zamrzne. Skusal som cestu do BA a ked si dam demostraciu ci zobrazenie trasy po obrazkoch, tak sa zasekne pri obrazku co je vyjazd na dialnicu. Skusal som napriklad POI z poiplaza.com, napriklad to zamrne pri rakuskych SHELL pumpach, Bille atd..., neviem ci su chybne tie body alebo ci je problem so spracovanim, pripadne ci treba dlho cakat, kym to nacita. Ale niekdy to robi aj pri malom mnozstve POI bodov, ktoreho subor ma napriklad 5KB a niekedy to spravi aj pri velkom baliku. Skor by som videl problem niekde ci uz v kompatibiline alebo chybe programu. Ma s tym niekto podobnu skusenost ako ja??? Ma niekto Slovenske POI body, ktore ma otestovane (najma benzinky, parkoviska, radary, restauracie...)???
esicons\_SK.bmp.
//autoeditácia príspevku ( 13 Aug 2009, 1:11 )
Zda sa, ze niektore POI su bud chybne alebo ma s nimi McGuider problem. Skusal to niekto??? Mne ten moj zamrzne. Skusal som cestu do BA a ked si dam demostraciu ci zobrazenie trasy po obrazkoch, tak sa zasekne pri obrazku co je vyjazd na dialnicu. Skusal som napriklad POI z poiplaza.com, napriklad to zamrne pri rakuskych SHELL pumpach, Bille atd..., neviem ci su chybne tie body alebo ci je problem so spracovanim, pripadne ci treba dlho cakat, kym to nacita. Ale niekdy to robi aj pri malom mnozstve POI bodov, ktoreho subor ma napriklad 5KB a niekedy to spravi aj pri velkom baliku. Skor by som videl problem niekde ci uz v kompatibiline alebo chybe programu. Ma s tym niekto podobnu skusenost ako ja??? Ma niekto Slovenske POI body, ktore ma otestovane (najma benzinky, parkoviska, radary, restauracie...)???
- Prílohy
-
- svk.zip
- (31.8 KiB) 140 stiahnutí
-
satelitik11
Medium Professional
jj.. na pamäťovej karte pod MAPS je .mlm súbor. Ja akurát včera riešil niečo podobné, som si nahodil mapy všetkých okolitých štátov a jak som bol minule na čehoch, tak just českú mapu nechcelo ukazovať. Stačil však jeden edit .mlm súboru (u mňa tiež Sygic Mobile 7.71.mlm), bo v ňom boli všetky mapy od výmyslu okrem [CZE].. a všetko ide.

-
solid
Light Expert
Spojenie so satelitom ???
Nainstaloval som Sygic McGuider 7.70.1458 + mapy mamMT Samsung Omnia Pro B7330 WM 6.5 všetko mi funguje jen neviem ako mam nastavit pripojenie na satelit. Viem že treba nastavit neako COM 1 až COM 9 plus je tam neaka rychlost alebo neviem čo su to za čisla.Lenže ja neviem ako to mam nastaviť. Vie my stým niekto pomôcť???
-
solid
Light Expert
Ano uz sa mi to podarilo spojaznit funguje to perfektne ale aj tak ti dakujem ze si sa mi ozvalhojko napísal:solid: Zalezi od toho, ci mas integrovany GPS prijmac alebo pouzivas externy modul. Ale zrejme ten tvoj mobil bude mat integrovany. Ak ma pamat neklame, tak to v nastaveni GPS obsahuje aj autodetekciu, takze by ti to malo nastavit automaticky.
a co ked to stale nefunguje ? nevadi ked mam mapy zo starsej verzie alebo z novsej ako mam program ?hojko napísal:satelitik11: Mapy musia byt nakopirovane na pamatovej karte, dajme tomu, ze ma pismenko E. Takze to bude vyzerat pre slovensku mapu takto:
E:\Maps\svk\svk.pak
a pod E:\Maps\Europa.mlm je subor v ktorom je zoznam map a ich verzie.
-
hojko
Site Admin
Patjo: Tak robis problem niekde inde. Mapy su 2009.01 a tusim nejaka oprava bola vo verzie 2009.03 (ci .05), nepamatam si presne kedy to vyslo. Mapy su kompatibilne, takze ci pouzijes nejaku verziu 7.60 alebo 7.70, tak je to jedno. A keby si mal aj nekompatibilne mapy, tak ti nenacita ziadnu mapu a napise ti hlasku, ze nemas nacitane ziadne mapy.