Výber Graf. Karty
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Obhajovať buď jednú, alebo druhú s DX11 a physX je volovina. Oba tieto vymoženosti sú buď momentálne nevyužitelné, alebo len velmi málo využitelné. Navyše porovnávať GTX275 a HD5770 nieje tiež na mieste. Ak niesi naklonený ani jednej firme (buď nVidia, alebo ATi), tak si hoď mincou a máš po probléme. Nakolko ja mám bližšie k nVidiam tak preto som pre nejakú GTX.
Nuž nie som zástanca ani jednej značky ale ja by som šiel skôr do atiny.. už len s toho dôvodu že ked chcem investovať do gk 200eur tak by som chcel aby podporovala všetky funkcie noveho windows 7 a nových hier ktoré čoskoro prídu. Myslím že aj ked je momentálne toho softvéru a hier na dx11 malo, bude sa to velmi rýchlo rozširovať..a ak kupuješ kartu za 200eur pravdepodobne chceš aby ti nejakú dobu vydržala... výkonom je naozaj dobrá aj ta nvidia ale predsa len, spotreba, teplota a najmä použitie nových technológii hovorí pre ati... alebo potom chvílku počkať a vidieť s čím príde nvidia...
-
HekerPivo
Light Star
uplne s tebou suhlasimMir3k3pe napísal:Nuž nie som zástanca ani jednej značky ale ja by som šiel skôr do atiny.. už len s toho dôvodu že ked chcem investovať do gk 200eur tak by som chcel aby podporovala všetky funkcie noveho windows 7 a nových hier ktoré čoskoro prídu. Myslím že aj ked je momentálne toho softvéru a hier na dx11 malo, bude sa to velmi rýchlo rozširovať..a ak kupuješ kartu za 200eur pravdepodobne chceš aby ti nejakú dobu vydržala... výkonom je naozaj dobrá aj ta nvidia ale predsa len, spotreba, teplota a najmä použitie nových technológii hovorí pre ati... alebo potom chvílku počkať a vidieť s čím príde nvidia...
Chlapci Chlapci:)
Normálne ma začínate motať na tu Atinu
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=13888977
Len sa bojím tej šírky zbernice keď je len 128Bitová. Síce ma 1Gb ale nevyužije ju všetkú ako tu bolo spomenuté
Mohli by ste ma ubezpečiť:)
Len sa bojím tej šírky zbernice keď je len 128Bitová. Síce ma 1Gb ale nevyužije ju všetkú ako tu bolo spomenuté
-
vendo
Guru
preco by ju nevyuzila?1C3 napísal:Chlapci Chlapci:)
inac napr tu ju maju o dost lacnejsiu http://www.pcmania.sk/zbozi/asus-eah577 ... p=z:163456
a takisto, vravel si ze na nejaku aplikaciu chces tu grafiku, ale si si isty ze ta aplikacia dokaze pouzivat grafiku a nerobi vypocty cez CPU?
Co sa týka tej zbernice tak sice neviem či to poviem úplne presne ale ddr3 pracuje "na dve doby" a ddr5 na štyri...takže to môžme napísať v tom zmysle že 256bit s DDR3 = 128bit s DDR5. Takže tou šírkou zbernice by som sa až tak nezatažoval. Je to v podstate rovné dvojnásobku zbernice pri ddr3. Dúfam že som to podal správne, keby čosi tak ma opravte:)
-
vendo
Guru
povedal si to uplne zleMir3k3pe napísal:Co sa týka tej zbernice tak sice neviem či to poviem úplne presne ale ddr3 pracuje "na dve doby" a ddr5 na štyri...takže to môžme napísať v tom zmysle že 256bit s DDR3 = 128bit s DDR5. Takže tou šírkou zbernice by som sa až tak nezatažoval. Je to v podstate rovné dvojnásobku zbernice pri ddr3. Dúfam že som to podal správne, keby čosi tak ma opravte:)
ziadne doby prace neexistuju, pri pamatiach existuje len casovanie a frekvencia, casovanie pri graf cipoch je prakticky zanedbatelne, a frekvencia je pri ddr5 dvoj a viac nasobna. niekde je nato aj vzorec podla coho sa pocita PRIEPUSTNOST pamati, to je parameter ktory mozes zrovnavat priamo
len tak pre info 260 ma 112GB/s 5770 ma 73GB/s
-
vendo
Guru
ano pretoze priepustnost je hlavnym ukazovatelom celkovej rychlosti grafiky nie?Clean_Up napísal:Pri priepustnosti nieje o čom...rozdiel 39GB/s v prospech GTX.
ake rozlisenie budes pouzivat? (pri hrani)
Tak či onak... pracuje to ako celok a ak má teda v benchmarkoch a herných testoch podobný výkon tak treba pozerať na ostatné vlastnosti... na strane nvidie je physix, na strane ati teplota, spotreba, s tým spojený hluk a podpora najnovšých technológii a softwaru... tak či tak sú to tvoje peniaze a rozhodnutie je na tebe:)