Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Pinhead »

Len v krátkosti.....
To, že dnes naša veda nevie ešte určité veci vysvetliť neznamená, že to hneď muselo byť nejaké "stvorenie" či iný zásah "nadprirodzena"..... To je tak.... keby som niekomu v 18. storočí vysvetľoval funkciu a účinok balistickej strely s viacnásobnou atómovou hlavicou, tiež by to nedokázal pochopiť a tvrdil by, že vymazať zo zemského povrchu 10 miest naraz môže len Boh..... A o tom to je... veda sa rozvíja neuveriteľne rýchlo a na niektoré otázky budeme poznať odpoveď možno za 2 týždne a na iné za 10 rokov.... Ale raz to isto bude.....
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Pinhead napísal: na niektoré otázky budeme poznať odpoveď možno za 2 týždne a na iné za 10 rokov.... Ale raz to isto bude.....
...a možno ich už dávno poznáme a vraciame sa prave k tym jednoduchym pravdam, ktore nikdy nemôžu byť vyvrátené.
Krestanstvo alebo predstavitelia kestanstva odpovedaju celkom jasne, neverim v boha idem automaticky do pekla. Okrem ineho je to hned prve bozie prikazanie.
Nikdy nikto nemôže presne určiť ake su Božie kriteria, lebo je nekonečne dobry. Podstatna je dôvera k Bohu, zrejme tá dôvera k Bohu je nevyhnutna, aby si sa s nim mohol spojiť. Tak ako ty nemôžeš pomôcť niekomu, kto ti neveri a odmieta ťa, tak možno ani Boh....
Hresime vsetci... Boh neodsuzuje nikoho na "zivot v pekle". Clovek sa rozhoduje sam - bud chce milovat alebo nechce. Ak nechce milovat, nikto ho nenuti, aby siel na miesto, kde je laska. Lebo laska je aj o slobode, inak by to nebola laska, ale donutenie

Možno by si sa mal prestať stale zamyšľať nad tym, že prečo by si mal isť do „pekla“, ale skôr sa sustrediť na to, že chceš isť do „neba“. Prvoradé je mať dobré srdce, čo myslim si, že by si ty aj mohol mať :)

Jedna vec je byt krestan a druha vec verit v nieco co nas stvorilo ale v tom pripade nemozme vediet ake ma ono pravidla zassady a co od nas vlastne ocakava. Neviem do ktorej skupiny sa priradujes ty.
Čo mysliš? ... Ja som kresťan. :smt042
A kto stvoril nenavist? Satan? Satan bol pred tym anjel ktory bohu sluzil on sam od seba zacal nenavidiet, takze tym padom boh stvoril aj anjelov vratane lucifera spolu s laskou aj nenavistou. Preco to urobil?
Prečo sa stale odvolavate na Boha? Prečo stale niekto vyplakava, že jaky je Boh zly, že existuje zlo.To nie on stvoril peklo. On dal svojim stvoreniam slobodu tvoriť a slobodne sa rozhodovať. Čo by mal z toho, keby stvoril svet a nutil všetkych, aby ho počuvali? Peklo stvoril satan, po svojej vzbure voči Bohu, ktory ho poslal od seba preč. Proti satanovi-zlu- treba bojovať a nie nadavať, že existuje. Boh by mohol zničiť zlo a všetkym bytostiam jednoducho prikazovať čo maju robiť, ale nezničil by tým samotnú podstatu slobody? Boh nam dal svedomie, to my sa rozhodujeme medzi dobrom a zlom. Ľuďom zjavne robi problem prevziať tu obrovsku zodpovednosť za seba...
Evolučná teória ovplyvnila neuveriteľným spôsobom celé 20. storočie, bola základom pre také zvrhlé ideológie, ako bol dialektický materializmus Marxa a Engelsa a teórie nadradenej rasy, aplikovanej do praxe Hitlerom. Fašizmus a komunizmus majú na svedomí, podľa veľmi skromných odhadov, vyše 100 miliónov obetí na ľudských životoch, obidve ideológie sa opierali o tzv. darwinizmus, a tým obhajovali svoju opodstatnenosť. Slávny čínsky diktátor Mao, majúci na svedomí tiež milióny ľudí, vyhlásil verejne že „čínsky komunizmus bol vybudovaný na základe Darwina a evolučnej teórie“. Najparadoxnejšie na tom je, že sám Darwin na sklonku svojho života veľmi vážne pochyboval o svojej teórii, čo aj vyjadril v jednom zo svojich článkov, kde za najväčší nedostatok vedeckých dôkazov svojej teórie považoval chýbajúce skameneliny, ktoré by dokazovali postupný vývoj od nižších živočíchov k vyšším.
http://www.prop.sk/darwinova.html
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

tehla napísal:Nikdy nikto nemôže presne určiť ake su Božie kriteria, lebo je nekonečne dobry.
Tato veta absolutne nedava logiku. Ako vies ze boh od nas ocakava aby sme boli dobry ked sam tvrdis ze nikto nemoze presne urcit jeho kriteria? Co je dobro?
tehla napísal:Možno by si sa mal prestať stale zamyšľať nad tym, že prečo by si mal isť do „pekla“, ale skôr sa sustrediť na to, že chceš isť do „neba“. Prvoradé je mať dobré srdce
Odkial to vies ked opat plati co som pisal vyzsie, nikto nevie urcit jeho kriteria?
tehla napísal:Prečo sa stale odvolavate na Boha? Prečo stale niekto vyplakava, že jaky je Boh zly, že existuje zlo.To nie on stvoril peklo. On dal svojim stvoreniam slobodu tvoriť a slobodne sa rozhodovať. Čo by mal z toho, keby stvoril svet a nutil všetkych, aby ho počuvali?
Co mal z toho ze cely svet stvoril?
tehla napísal:Proti satanovi-zlu- treba bojovať a nie nadavať, že existuje. Boh by mohol zničiť zlo a všetkym bytostiam jednoducho prikazovať čo maju robiť, ale nezničil by tým samotnú podstatu slobody? Boh nam dal svedomie, to my sa rozhodujeme medzi dobrom a zlom. Ľuďom zjavne robi problem prevziať tu obrovsku zodpovednosť za seba...
Preco to spravil takto? Boh chce aby ho ludia mali radi ale jak ho mozu mat radi ked im neponukne dokaz o tom ze existuje? To ze sem poslal svojho syna pred dvetisic rokmi ma teraz dokazovat jeho existenciu az do neviem kedy? Robi bohu problem sa tu zjavovat povedzme kazdych 10 rokov?

Nechcem tu do tejto viery moc vrtat ani vas obracat na neveriacich lebo veriaci ludia sa zo zasady snazia byt dobry a takych je coraz menej, ale proste neda mi nereagovat na niektere nelogickosti okolo nabozenstiev a bohu.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Evolučná teória ovplyvnila neuveriteľným spôsobom celé 20. storočie, bola základom pre také zvrhlé ideológie, ako bol dialektický materializmus Marxa a Engelsa a teórie nadradenej rasy, aplikovanej do praxe Hitlerom. Fašizmus a komunizmus majú na svedomí, podľa veľmi skromných odhadov, vyše 100 miliónov obetí na ľudských životoch, obidve ideológie sa opierali o tzv. darwinizmus, a tým obhajovali svoju opodstatnenosť. Slávny čínsky diktátor Mao, majúci na svedomí tiež milióny ľudí, vyhlásil verejne že „čínsky komunizmus bol vybudovaný na základe Darwina a evolučnej teórie“. Najparadoxnejšie na tom je, že sám Darwin na sklonku svojho života veľmi vážne pochyboval o svojej teórii, čo aj vyjadril v jednom zo svojich článkov, kde za najväčší nedostatok vedeckých dôkazov svojej teórie považoval chýbajúce skameneliny, ktoré by dokazovali postupný vývoj od nižších živočíchov k vyšším.
Ze prave krestan pise o zneuzivani ideologie na svoje ciele (rozumej zlociny)...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

empiko - to isté sá dá povedať aj o "ateistoch," resp. všetkých ostatných náboženstvách, takže prrrr :wink:
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Ano viem, ale myslim ze konkretne krestanstvo a celkovo tieto derivaty judaizmu, resp. ludia konajuci v ich mene si ziskali v historii nezastupitelne miesto. Kazdopadne reagoval som na tehlu a ten si sam do postu napisal:
Ja som kresťan.
Preto som nevidel dovod zdoraznovat aj ine ideologie, nabozenstva a pod. Ak to vyznelo ofenzivne, nebolo to umyselne.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Stoporko napísal:nie amen, ale blud!!! táto teória nevychádza z cirkevných kruhov. Nemá základ v dosadzovaní nejakého Dizajnéra len tak pre nič za nič - to som sa ti pokúšal naznačiť - ale vychádza z reálneho vedeckého poznania, že naša veda v podstate došla k záveru, že pre niektoré veci nemáme iné vysvetlenie ako to, že "proste boli stvorené" - to je vedecký fakt. - ak sa dostaneš na univerzitu a nebodaj sa budeš venovať prírodným vedám, tak potom môžme o tomto znova hodiť reč... lebo takto ako by som hrach na stenu hádzal... skús prijať aj moje argumenty.
Tak sa ťa spýtam takto.
Ktoré sú to tie veci, ku ktorým veda dospela ako k takým, že boli proste stvorené, to len tak pre zaujímavosť.

Stoporko, tento článok ( ale aj tie predtým ) definitívne zrážajú tvoju ID teóriu do kolien, môžeš si písať čo len chceš, všetko, čo bolo potrebné, tu odznelo.

Definitíva k ID, odporúčam prečítať všetkým, ktorí sledovali našu debatu so Stoporkom :
http://pietruchova.blog.sme.sk/c/134929 ... bohov.html
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak sa ťa spýtam takto.
Ktoré sú to tie veci, ku ktorým veda dospela ako k takým, že boli proste stvorené, to len tak pre zaujímavosť.
napríklad vznik života ako takého - pokusmi bolo dokázané, že to abiogeneticky proste nejde. Nespravíš v labáku aj ZA PREDPOKLADU, že tam nebol kyslík (opäť len vedecký prepdoklad, tentoraz v službách abiogenetikov, takže aj oni majú niečo, čo sa nedá dokázať, len to predpokladať a dúfať, že je to tak :wink: ), všetky potrebné aminokyseliny.

K tomu článku: :aasmile27: pokiaľ svoje vedomosti z oblasti vedy čerpáš z podobných zdrojov, tak akákoľvek diskusia s tebou na túto tému týmto stráca význam... začni sa učiť z učebníc. (ktoré nech sú akokoľvek zlé, až tak hrozné nebudú)
hughito
Redeemer
Redeemer

Sklamal si ma.

Ja že tu hodíš aspoň 5 vecí, kde sa vývin vedy zastavil a ty sem dáš jeden z najťažších problémov, v ktorom sa logicky ešte nemohlo či nemuselo dojsť k definitívnym záverom.

Áno, musím sa učiť z učebníc a navštevovať VŠ inak nemám právo sa k ničomu vyjadriť. Ide o to, že články ktoré sem posielam zjavne písali ľudia, ktorí sa z "učebníc učili".
Vyjadri sa k článku a neodbočuj od meritu veci.

btw: Ak si si nevšimol, ja sa tu s tebou nehádam o tom, či je nejaká teória abiogenézy správna, alebo či obsahuje chyby. Ty to zjavne študuješ a máš to namakané, ja o tom viem veľké hnedé, ale toto s tým nemá moc spoločné.
Ja som si na základe prečítaného iba potvrdil môj názor na vec, konkrétne ID.

Ďalší článok, ktorý ukazuje, aké pomery panujú v Amerike, odkiaľ teória ID pochádza.
http://kultura.sme.sk/c/5020872/amerika ... rwina.html
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:Sklamal si ma.

Ja že tu hodíš aspoň 5 vecí, kde sa vývin vedy zastavil a ty sem dáš jeden z najťažších problémov, v ktorom sa logicky ešte nemohlo či nemuselo dojsť k definitívnym záverom.

Áno, musím sa učiť z učebníc a navštevovať VŠ inak nemám právo sa k ničomu vyjadriť. Ide o to, že články ktoré sem posielam zjavne písali ľudia, ktorí sa z "učebníc učili".
Vyjadri sa k článku a neodbočuj od meritu veci.

btw: Ak si si nevšimol, ja sa tu s tebou nehádam o tom, či je nejaká teória abiogenézy správna, alebo či obsahuje chyby. Ty to zjavne študuješ a máš to namakané, ja o tom viem veľké hnedé, ale toto s tým nemá moc spoločné.
Ja som si na základe prečítaného iba potvrdil môj názor na vec, konkrétne ID.
Zjavne si nepochopil, čo som napísal v minulom príspevku o abiogenéze a vzniku života - ešte raz si to pozri.
Ak sa ti nepáči ten príklad o vzniku života, tak môžme dať iný: prečítaj si diskusiu s empikom o bakteriálnom bičíku alebo vtáčích krídlach - neredukovateľný systém, ktorý nemôže vzniknúť samovoľným usporiadaním alebo spontánnou mutáciou...

to aby si si niečo naštudoval nebolo mienené ako urážka. No ťažko sa mi tu používajú argumenty, pokiaľ nerozumieš tomu, o čom hovorím. Ako tu môžem písať o replikácii DNA a nadchýňať sa úžasnou usporiadanosťou a premyslenosťou kvantového sveta (aj keď by ma za slovnú kombináciu usporiadaný a kvantový, profesori asi pod zem zakopali...), keď nevieš, o čom píšem. Neber to ako výčitku alebo tak, často som sa snažil písať zjednodušene a som rád, že ťa táto debata zatiaľ neunudila, no niekedy je ťažké písať stále dookola tie isté veci inými slovami a popritom reagovať na články, ktoré sú len blogy na internete bez nejakých relevantných zdrojov, pričom tie články nie sú nestranným pojednaním o ID ale sú stvorené so zámerom tento smer ponížiť a vyvolať v čitateľovi dojem odporu voči ID pričom mu sevírujú polopravdy a lži.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja sa ani nesnažím pochopiť tvoje zložité opisovanie bičíkov a abiogenézy, opakujem, ani sa o to nepokúšam.
O tom môžeš pokecať s emPIKOm.
Na druhú stranu nevidím spojenie medzi týmito vecami a ID, že najprv musím pochopiť zložitý opis evolúcie nejakého bičíka, aby som mohol zaujať stanovisko k ID teórií.

K tým článkom.

Nie sú to žiadne vedecké teórie, kde by sa nejaký pisálek z blogu hral na profesora, sú to opisy skutočností, ktoré sa stali.
A hlavne tento posledný článok, od Pietruchovej je doslova nabitý odkazmi, linkami a zdrojmi, čiže tam niet sporu o relevantnosti, takisto tvoje neustále obviňovania z lží sú neoprávnené. Však vypichni niečo konkrétne, nejakú lož, napr. z tohto posledného článku, ktorá neopisuje žiadne zložité vedecké postupy, ale iba súdne procesy a pozadie celej teórie ID, a napokon, sú tam vyjadrenie renomovaných vedcov a vedeckých inštitúcií, čiže je ABSOLÚTNE JEDNO, kto to písal, je to len zozbieraný opis udalostí a vyhlásení zo zahraničných stránok.

Pridávam druhý diel článku od Pietruchovej, ktorý je tiež veľmi zaujímavý.

http://pietruchova.wordpress.com/2009/0 ... abohov-ii/
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

aby si pochopil ID tak akademické vzdelanie v podstate nepotrebuješ, no veľmi by to uľahčilo situáciu :wink: Lebo ja by som nemusel písať zjednodušene a sám by si už zo štúdia videl, ako to chodí a aké sú v skutočnosti vo vede názory. Aby si plne pochopil kvantovej mechanike tiež nepotrebuješ chodiť na vysokú školu, lebo jej primitívne základy ťa naučia už na strednej (atómové orbitaly, kvantové čísla...). No nemáš ani páru o nejakej vlnovej funkcii...skús si toto aplikovať na ID.

Keď vidím, ako profesor na prednáške bez problémov rozpráva o ID ako o vedeckej teórii a potom plynule prejde na Darwinizmus a prednáša o tom, proste považuje oba smery za rovnocenné, resp. že jeden dopĺňa ten druhý. Aj preto sú pre mňa tie tvoje články zpochybňujúce ID ako vedecký smer irelevantné.

Už som ti takto jeden okomentoval (tuším na minulej strane) a ďalšie naozaj nemienim - je to námaha navyše a zajtra ma čaká ťažký deň. A v princípe ide stále o to isté - účelovo napísaný článok, ignorovanie niektorých základných experimentov, osočovanie ID z falšovania dôkazov a snahu o svetové ovládnutie, skorumpovaná cirkev (s tým súhlasím :P )... proste stále tá istá rozprávka, len v ružovom...
hughito
Redeemer
Redeemer

Stoporko napísal:aby si pochopil ID tak akademické vzdelanie v podstate nepotrebuješ, no veľmi by to uľahčilo situáciu :wink: Lebo ja by som nemusel písať zjednodušene a sám by si už zo štúdia videl, ako to chodí a aké sú v skutočnosti vo vede názory. Aby si plne pochopil kvantovej mechanike tiež nepotrebuješ chodiť na vysokú školu, lebo jej primitívne základy ťa naučia už na strednej (atómové orbitaly, kvantové čísla...). No nemáš ani páru o nejakej vlnovej funkcii...skús si toto aplikovať na ID.

Keď vidím, ako profesor na prednáške bez problémov rozpráva o ID ako o vedeckej teórii a potom plynule prejde na Darwinizmus a prednáša o tom, proste považuje oba smery za rovnocenné, resp. že jeden dopĺňa ten druhý. Aj preto sú pre mňa tie tvoje články zpochybňujúce ID ako vedecký smer irelevantné.

Už som ti takto jeden okomentoval (tuším na minulej strane) a ďalšie naozaj nemienim - je to námaha navyše a zajtra ma čaká ťažký deň. A v princípe ide stále o to isté - účelovo napísaný článok, ignorovanie niektorých základných experimentov, osočovanie ID z falšovania dôkazov a snahu o svetové ovládnutie, skorumpovaná cirkev (s tým súhlasím :P )... proste stále tá istá rozprávka, len v ružovom...
No dobre, ale ty si zjavne ovplyvnený tvojim profesorom, je veriaci ?
ID nie je vedecká teória, to je fakt a na tom nezmení nič ani to, že tvoj profesor o ID hovoril ako o vedeckej teórií.
Prečo ? Lebo tento spor bol a asi aj je dosť aktuálny ( hlavne v Amerike ), riešil sa dokonca SÚDNE, vyjadrili sa k nemu svetové kapacity a renomované vedecké inštitúty.
A to mi stačí.
Účelovo napísaný článok ? No ak je tým účelom pravda, tak mi to nevadí. :)
Zajtra prajem veľa šťastia v škole, a mimochodom, nechcel by som narušiť tvoj vzdelávací vývoj, ak nemáš čas, vyprdni na mňa. :wink:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

toto píšem počas prestávky, tak len v skratke: ten profák je ateista, takže ten môj postoj k ID asi veľmi v pozitívnom zmysle ovplyvniť nemôže. No beriem ho ako vedeckú autoritu, s ktorou sa o tejto téme môže slobodne diskutovať, zatiaľ čo ty môžeš len pasívne prijímať info z článkov bez možnosti spätnej väzby alebo dodatočného vysvetlenia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja by som túto debatu ukončil a tému zas posunul do iných sfér, lebo bolo všetko povedané.
Chápem, že pre teba ako veriaceho človeka je to sympatická teória, snažíš sa nájsť pre ňu odôvodnenia etc, však to je celkom logické.
Pravdou však je, že ID nie je vedecká teória, ale ako filozofickú ju beriem a myslím, že tak by ju akceptovali aj všetci ateistickí vedci.
Prečo to tak je ? Jednoducho preto, lebo sa to nedá skúmať, ani potvrdiť, ani vyvrátiť, je to niečo exaktne-vedecky nedokázateľné a môžu sa o tom viesť debaty donekonečna ( konieckoncov, takisto ako o Bohu, aj keď pre mňa je ID vlastne Boh inými slovami ).
Ďalej sa mi nepáči, že táto teória má pre mňa nechutné mocenské a politické pozadie, našťastie bol tento "pokus" náboženských kruhov montovať sa do výučby na školách porazený.
Viac k tomu nie je čo dodať, ja tvoj názor rešpektujem ale za svojimi tvrdeniami si stojím nehľadiac nato, že čerpám "iba" z internetu ( to, že sú z internetu nič neuberá na ich dôveryhodnosti ) a nemám možnosť si túto tému prediskutovať s nejakým vedcom osobne.
To podľa mňa nehrá žiadnu rolu, internet je neobmedzené médium a dá sa z neho získať strašne veľa informácií.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ok, debatu o ID môžme uzavrieť. Pokiaľ je pre teba ID filozofická teória, už ti to vyvracať nejdem, nebaví ma to :wink: no som rád, že ju akceptuješ aspoň na tejto úrovni. Súhlasím, že na internete sa dá nájsť spústa dobrých informácií, no žiaľ ako pri každom ešte stále slobodnom (relatívne) médiu sa na ňom objavujú informácie, ktoré sú nesprávne, polopravdy alebo celkom lživé. No obsahuje aj nepreberné množstvo super informácií, pre ktoré sa oplatí brodiť bahnom množstva článkov a hľadať v nich zrniečko pravdy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Stoporko napísal:ok, debatu o ID môžme uzavrieť. Pokiaľ je pre teba ID filozofická teória, už ti to vyvracať nejdem, nebaví ma to :wink: no som rád, že ju akceptuješ aspoň na tejto úrovni. Súhlasím, že na internete sa dá nájsť spústa dobrých informácií, no žiaľ ako pri každom ešte stále slobodnom (relatívne) médiu sa na ňom objavujú informácie, ktoré sú nesprávne, polopravdy alebo celkom lživé. No obsahuje aj nepreberné množstvo super informácií, pre ktoré sa oplatí brodiť bahnom množstva článkov a hľadať v nich zrniečko pravdy.
Akože, ešte by som si rypol, ale nechám to už tak. :)
Ak sa pripojí do tejto debaty niekto iný a obohatí ju svojimi názormi, potom budem pokračovať, my to máme uzavreté.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Ze prave krestan pise o zneuzivani ideologie na svoje ciele (rozumej zlociny)...
Že prave ateista ide prvy hadzať kamenom...Myslim si, že keby nebolo kresťanov vraždenia vo svete by bolo podstatne viac (určite nie menej). Kresťania maju jasne stanovene hodnoty. Ake hodnoty maju ateisti? Žiadne, preto sa im všetko odpusti, však? Kresťanom sa neodpusti nič, oni predsa maju povinnosť byť dokonali, narozdiel od neveriacich, ti si predsa môžu robiť čo chcu. Keď už sme pri tom, človek stale žije na nejakej filozofii, lebo taki sme a ateistické filozofie maju na svedomi viac obeti na životoch ako bolo za celú existenciu ľudstva dokopy. Uvidime, kam tieto ateisticke filozofie nakoniec dovedu svet.

Inak zaujimave, že keď si prečitaš nejake životopisy, strašne veľa ateistov, známych celoživotných bojovníkov proti Bohu, komunistov atd., chcelo prijať na smrteľnej posteli posledne pomazanie...
:)
Tato veta absolutne nedava logiku. Ako vies ze boh od nas ocakava aby sme boli dobry ked sam tvrdis ze nikto nemoze presne urcit jeho kriteria? Co je dobro?
Nikto nemože určiť kriteria, či pojdeš do neba alebo do pekla, ale kriteria na to, čo maš robiť su jasne určene.nerobiť zlo, konať dobro, laska atd, pytaš sa ma čo je dobro? Určite maš svedomie...

Logika nelogika, nelogockosti nie su len okolo Boha a naboženstva, ale vo všetkom, to by si si mal v prvom rade uvedomiť. dava logiku cely tento svet? Kto určil tie pravidla, že všetko tak funguje, napr. ľudske telo? Ako bol vytvoreny? Prečo existuje laska? Čo je to čas, čo je večnosť? Ako funguje magia? Prečo toto? Prečo tamto? Bla bla , nekonečne otazky, na ktore ľudia nevedia odpoveď. Čo mal z toho, že stvoril svet? Čo ja viem? Možno nechcel byť sám. O Bohu sa neda argumentovať, Boha musiš citiť, Boh je tajomstvo. Podľa mna sa usmieva, že ako sa jeho stvoreniatko Kali snaži pochopiť svet a veri važne sa tvariacim bradatym ujom v okuliaroch, ktori mu akože všetko maju povedať
Preco to spravil takto? Boh chce aby ho ludia mali radi ale jak ho mozu mat radi ked im neponukne dokaz o tom ze existuje? To ze sem poslal svojho syna pred dvetisic rokmi ma teraz dokazovat jeho existenciu az do neviem kedy? Robi bohu problem sa tu zjavovat povedzme kazdych 10 rokov?
Tých dôkazov je strašne veľa. Boh nám dáva stále znamenia, všade, existovalo x všelijakých zjavení, veď máš aj pútnické miesta, kde sa dejú zázraky (napr. zjavenie Panny Márie vo Fatime, kde sa chodia ľudia dodnes liečiť, maš kostol, kde sa môžeš stretnuť s Bohom, dokonca jesť jeho telo... tych veci je veľa) Ale vždy sa našli jedinci, ktori si z toho robili srandu, taki, ktori si robili „vlastne zazraky“, aby sa dostali do povedomia atd. Satan nas vždy chcel oklamať, že žiadny Boh nie je

Kali ale inak veď proti kresťanstvu bojuju naši nepriatelia-sionisti, prečo ich v tom vlastne podporuješ? Kresťanstvo je naše Europske naboženstvo, ak zničime toto, tak nas ovladnu ine „naboženstva“. Ateizmus vyšiel zo sionistickych radov z cieľom zničiť kresťanstvo veď to maju aj v tych svojich protokoloch, aj v Talmude. Čo bolo v jednom z tych člankov, že ako veľmi niekto podporuje a intervenoval za darwinovu teoriu (o ktorej jej vlastny tvorca na sklonku života povedal, že je nezmysel), tak tam figurovalo aj meno Rotschild – kto by nevedel, rodina illuminatov na „najvyššom“ stupni. Ak si taky narodovec, nemal by si bojovať proti svojim tradiciam, ved aj tvoji predkovia boli kresťania.Problem je ten, že kym kedysi kresťania boli silni, vladli tomuto svetu a neuveriteľne ho pozdvihli (vidime, čo sa stalo po odstaveni kresťanov od moci-snahy o komunizmus, nacizmus, medzinarodny sionizmus, uvidime, čo nas ešte čaka), dnes su napadany aj z vlastnych radov, mnohokrat ľuďmi, ktori nemaju absolutne historicke znalosti (a podliehaju komunistickej protikresťanskej propagande, ktora mam pocit, že sa dnes ešte pritvrdzuje), vzavaju sa toho, čo im je vlastne a prijimaju nejake ine fantasmagorie a preto my biely Europania zrejme ideme k šipku, lebo si nevieme stať ani za takou zakladnou vecou ako je naboženstvo. Toto je naše naboženstvo a mali by sme ho prestať znevažovať, lebo taky židia to nerobia, držia spolu (napriek nelogickostiam), oni praveže vnašaju nepriateľstvo a rozkoly do našich radov...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Chlapci Vám to dlho vydržalo. Teraz šup do krčmy na jedno/dve pivká a zahrajte si spolu niečo CO-OP a všetko bude allright ;-)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

tehla napísal:Nikto nemože určiť kriteria, či pojdeš do neba alebo do pekla, ale kriteria na to, čo maš robiť su jasne určene.nerobiť zlo, konať dobro, laska atd, pytaš sa ma čo je dobro? Určite maš svedomie...
Odkial to vies ze musim konat dobro? Co ak nas stvoril len preto aby sledoval to ako so sebou zapasime a bojujeme proti sebe aby sa jednoducho nenudil? Co ak nema ziadne kriteria?

Inak svedomie je do znacnej miery ovplivnene vychovou a suvisi to aj s ludskymi pocitmi to je opat tema na dlhsie.
Logika nelogika, nelogockosti nie su len okolo Boha a naboženstva, ale vo všetkom, to by si si mal v prvom rade uvedomiť. dava logiku cely tento svet?
Tu teraz nejde o vseobecne vinimanie ale o to ze bozie ucenie a jeho tzv kriteria, ciele nedavaju logiku.
Kto určil tie pravidla, že všetko tak funguje, napr. ľudske telo?
Priroda
Ako bol vytvoreny?
Ako bol vytvoreny boh?
Prečo existuje laska?
Preco existuje nenavist? Je to vec prirodnych zakonov. Laska je skorej potreba byt s niekym, typicke pre ludsku rasu. O tzv laske sa tu celkom pekne rozpisal uplink http://www.hojko.com/post1283928.html?h ... t=#1283928

Laska je ajtak v konecnom dosledku sebecka. Nevidel som este nikdy ze mal niekto napr dievca tak rad ze koli jej stastiu ju nechal inemu lepsiemu alebo horsiemu lebo ona ho chcela, obetoval teda svoje stastie dobrovolne.
Čo je to čas, čo je večnosť?
Cas ani nemusi existovat, tym padom hned chapeme co je vecnost. Myslim si ze odpoved na tuto otazku nenajdes lebo ide za hranicou ludkseho chapania a jeho zmyslov.
Možno nechcel byť sám. O Bohu sa neda argumentovať, Boha musiš citiť, Boh je tajomstvo.
Tie tzv pocity su len potreby ktore ma kazdy zivocich na tejto planete.
Tých dôkazov je strašne veľa. Boh nám dáva stále znamenia, všade, existovalo x všelijakých zjavení, veď máš aj pútnické miesta, kde sa dejú zázraky (napr. zjavenie Panny Márie vo Fatime, kde sa chodia ľudia dodnes liečiť, maš kostol, kde sa môžeš stretnuť s Bohom, dokonca jesť jeho telo... tych veci je veľa) Ale vždy sa našli jedinci, ktori si z toho robili srandu, taki, ktori si robili „vlastne zazraky“, aby sa dostali do povedomia atd. Satan nas vždy chcel oklamať, že žiadny Boh nie je
Sorry tehla ale tieto dokazy mi nestacia.
Kali ale inak veď proti kresťanstvu bojuju naši nepriatelia-sionisti, prečo ich v tom vlastne podporuješ? Kresťanstvo je naše Europske naboženstvo, ak zničime toto, tak nas ovladnu ine „naboženstva“. Ateizmus vyšiel zo sionistickych radov z cieľom zničiť kresťanstvo veď to maju aj v tych svojich protokoloch, aj v Talmude.
Nezabudaj ze jak stary tak aj novy zakon spisali zidia, aj Kristus bol zid. Existuju teorie ze cele krestanostvo je vytvor zida a tieto teorie su pre mna co raz viac pravdepodobnejsie kedze neexistuje presny dokaz krista alebo niekoho kto take ucenie siril.

Odporucam:
http://www.phpbbplanet.com/forum/viewto ... um=library
http://www.phpbbplanet.com/forum/viewto ... um=library
Ak si taky narodovec, nemal by si bojovať proti svojim tradiciam, ved aj tvoji predkovia boli kresťania.Problem je ten, že kym kedysi kresťania boli silni, vladli tomuto svetu a neuveriteľne ho pozdvihli (vidime, čo sa stalo po odstaveni kresťanov od moci-snahy o komunizmus, nacizmus, medzinarodny sionizmus, uvidime, čo nas ešte čaka), dnes su napadany aj z vlastnych radov, mnohokrat ľuďmi, ktori nemaju absolutne historicke znalosti (a podliehaju komunistickej protikresťanskej propagande, ktora mam pocit, že sa dnes ešte pritvrdzuje), vzavaju sa toho, čo im je vlastne a prijimaju nejake ine fantasmagorie a preto my biely Europania zrejme ideme k šipku, lebo si nevieme stať ani za takou zakladnou vecou ako je naboženstvo.
My biely europania nabozenstvo nepotrebujeme. Krestanstvo v Europe sa zacalo rozsirovat az niekedy v 7 storoci ked fransky kral Chlodovik v boji proti Alamanom sa zacal zo zufalstva modlit ku krestanskemu bohu a vojnu vyhral. Myslel si ze dovod jeho vitazstva bol v modlidbe preto zaviedol opatrenia ktore krestanstvo mali dalej sirit. A ak sa pozres do historie tak prave od toho 7 storocia az do 17 ked nastava doba osvietenia nemala Europa ziadny vyznamenjsi pokrok stale tu bol zakoreneny silny fuedalizmus ktory brani pokroku teda stagnacia. A je celkom jasne ze ty najvacsi feudali boli predstavitelia cirkvy alebo cirkev samotna. Krestanstvv nas bielych europanov v skutocnosti brzdilo vo vyvoji.
Toto je naše naboženstvo a mali by sme ho prestať znevažovať, lebo taky židia to nerobia, držia spolu (napriek nelogickostiam), oni praveže vnašaju nepriateľstvo a rozkoly do našich radov...
Toto bolo nase nabozenstvo len cez nejakych tisic rokov. Rimskska risa a aj Grecka ale aj Kelti, Slovania a Germani pred prichodom a pocas toho kratkeho pobytu az do toho Chlodovikovho vitazstva krestania neboli.
Napísať odpoveď