efektivne umyvanie vozidla
efektivne umyvanie vozidla
viem trochu netradicna tema ale som chory ked mam spinave auto
tak do toho podelte sa o vase skusenosti, rady, napady.
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ja idem radšej do umývarky na OMV. Najprv vysajem, potom umyjem. Doma navoskujem (Turtle Wax Metallic), okná a zrkadla klasika Clean na okná, všetko...
Ináč neviete kde by som dostal vosk Turtle Wax Metallic? Už mám len trochu a nikde ho nemôžem kúpiť. Jedine tak net, ale tam je poštovné drahšie ako celý vosk. Keby ste vedeli, tak dajte vedieť. Dik
Ináč neviete kde by som dostal vosk Turtle Wax Metallic? Už mám len trochu a nikde ho nemôžem kúpiť. Jedine tak net, ale tam je poštovné drahšie ako celý vosk. Keby ste vedeli, tak dajte vedieť. Dik
nieje ten vosk v takej zelenej flaske?Clean_Up napísal:Ja idem radšej do umývarky na OMV. Najprv vysajem, potom umyjem. Doma navoskujem (Turtle Wax Metallic), okná a zrkadla klasika Clean na okná, všetko...![]()
-
klm16
Medium Professional
auto si umyvam vylucne sam je to premna odreagovanie, a popri tom si detailne pozries auto vies osetrit drobne kozmeticke chyby a tak. Akurat v zimnych mesiacoch chodim do rucnych autoumyvariek....
Co sa tyka umytia tak klasika wapka, sampon s voskom, wapka + jelenica. Na drobne skrabance pouzivam tempo, na pastovanie celeho auta samozrejme turtle wax. Na interier nejaky nemecky pripravok, na pleumatiky klasicky osetrovac gum, rovnako na disky. Umyvam cca kazde 3 tyzdne pastujem 2x do roka
. Proste auto musi byt tip top .... 
Co sa tyka umytia tak klasika wapka, sampon s voskom, wapka + jelenica. Na drobne skrabance pouzivam tempo, na pastovanie celeho auta samozrejme turtle wax. Na interier nejaky nemecky pripravok, na pleumatiky klasicky osetrovac gum, rovnako na disky. Umyvam cca kazde 3 tyzdne pastujem 2x do roka
-
Clean_Up
Professional
Tak tí čo bývate v domoch, tak vy to máte v pohode, ale my s panelákov? Jedine tak pumpa a tam buď wapka, alebo kefy. Ak nechodíš umývať auto na kefy často, tak ten lak sa ti nezničí. Vždy mám pocit, že tie kefy umyjú auto efektívnejšie, ako ja ručne.
klm16 > Tú vodu z auta potom zotrieš jelenicou, alebo som to zle pochopil?

klm16 > Tú vodu z auta potom zotrieš jelenicou, alebo som to zle pochopil?
Áno je to ten modrý, ale nikde ho nemôžem zohnať. Ani na pumpe. Jedine tak cez net.Sajmon napísal:Metallic je modrý, Original je zelený..
-
erytrocyt
VIP
Keď som u deda na dvore a mám čas.
Ostriekam auto hadicou so studenou vodou. Dám si do vedra s teplou vodou Jar, a špongiou umyjem komplet auto, od strechy, cez okná a stred, dvere, kapotu, predok, zadok. Kolesá nakoniec.
Potom zoberiem hadicu, komplet to spláchnem. Zasa s jarovou vodou umyjem kolesá, a vystriekam s hadicou. Prebytočnú vodu posťahujem, nechám vyschnúť. S obyčajnou okenou vyleštím okná, ak sa mi chce, nafarbím gumy na čierno, a ak sa mi veľmi chce, tak ho nakoniec vyvoskujem, alebo vypastujem. Potom príde na rad vysávanie, vyprášim koberčeky, poutieram prach na palubke, povyhadzujem bordel z dverí a tak. A auto je tip-top.
Keď nemám čas, OMW Juzná trieda, KE, prvých 50 centov - šampón, druhých 50 centov - oplach, tretích 50 centom vosk alebo leštenie. A dovi dopo. Za euro pade mám lepšie umyté auto ako keby prešlo kefami.
Ostriekam auto hadicou so studenou vodou. Dám si do vedra s teplou vodou Jar, a špongiou umyjem komplet auto, od strechy, cez okná a stred, dvere, kapotu, predok, zadok. Kolesá nakoniec.
Potom zoberiem hadicu, komplet to spláchnem. Zasa s jarovou vodou umyjem kolesá, a vystriekam s hadicou. Prebytočnú vodu posťahujem, nechám vyschnúť. S obyčajnou okenou vyleštím okná, ak sa mi chce, nafarbím gumy na čierno, a ak sa mi veľmi chce, tak ho nakoniec vyvoskujem, alebo vypastujem. Potom príde na rad vysávanie, vyprášim koberčeky, poutieram prach na palubke, povyhadzujem bordel z dverí a tak. A auto je tip-top.
Keď nemám čas, OMW Juzná trieda, KE, prvých 50 centov - šampón, druhých 50 centov - oplach, tretích 50 centom vosk alebo leštenie. A dovi dopo. Za euro pade mám lepšie umyté auto ako keby prešlo kefami.