erytrocyt napísal:Tak na Favorite 180 km/h jedine z kopca. Na Fave som šiel max. 170, a to od Krematória KE smerom dole do Košíc. Tiahle asi trojkilometrové klesanie. Bol to zážitok, ale už si ho radšej nechcem zopakovať
Ja si to uvedomujem ze to nebolo 180. Bolo to len na tachaci, urcite to bola blbost, sice sme obiehali vsetko co sa dalo, ale aj tak. Inak nedavno som mal v kompe aj fotku ako dôkaz ze tam bolo tych 180 mozno by som ju este nasiel.
Kibo napísal:A instruktor Ta este hnal, ze PRIDAJ! PRIDAJ! ?
nordkapp_pb, uz som to tu davnejsie spominal, ja som mal (mam) zazracneho fakera, co bolo na budikoch tak +/- 1 az 2 kilometre ukazovalo aj GPS
195 km/h ako spolujazdec. Vodicom bol 15 rocny kamos , bolo to niekedy jari (asi 22:00 hod), pred vjazdom do mesta, obehli sme dva kamiony a dva osobaky, a do polky hlavnej ulice v meste to kamos dusil co to slo brutal
auto. C-čkovy meďák
koki250cross napísal:lada samara 1500l na druhom prevod. stupni 100kmh inak top speed 160kmh a skoda 136L 140kmh
Kokos, ja neviem, ludia ved si kusticko vazte tie auta Nie jak moj znamy videl kamarata sa rozbehovat na Audine A3ke zo 4ky, tak to skusal aj on na Octavke, az kym doslova nespalil spojku...
no tak pridám aj ja niečo...najvyššiu rýchlosť, čo som kedy išiel sám bolo na mojom aute Rover 416Si...bolo to niečo málo nad 220km/h (samozrejme tachometer pri vyšších rýchlostiach ukazuje trocha viac, nie je na 100% presný takže to reálne mohlo byť kľudne trocha menej)...v aute som nebol sám...mal som tam aj frajerku a kamarátku...keby nezačali histerčiť aby by som ho potiahol ešte ďalej...išiel som tak na diaľnici D od konca Bratislavy asi až po úroveň Stupavy...
na firemnom aute Škoda Fabia 1.2 HTP tiež na diaľnici D2 od Lozorna k Malackám som išiel skoro 190km/h...čudoval som sa, že to toľko dalo...ale trvalo to veľmi dlho, kým som sa dostal na tú hranicu...vodič som bol ja a bol som sám a auto bolo prázdne...
a čo sa týka pomeru rýchlosť a adrenalín tak to je jednoznačné...šofér bol môj bratranec a auto mal Audi A4 1.9TDI rok výroby 1999 a previezol ma cez horský priechod Pezinská Baba...tie prudké zákruty (nie úplne všetky) išiel rýchlosťou okolo 100km/h a ešte k tomu proti smer...vtedy som mal viac ako dosť...ja s mojím autom dokážem (teda čo si myslím, že zvládnem) ísť do tých zákrut kade on išiel okolo 100km/h nanajvýš 70km/h a aj to musí byť suchá cesta...
aktualizujem svoje hodnoty,
momentalne top speed ako spolujazdec cca 200 KM/h, auto Mitsubishi outlander 2.2 DI-D (keby som nepozrel na tachometer ani by som nepovedal ze ideme tak rychlo)
ako vodic cca 180 KM/h, rovnake auto
Noobsz DJ : Nehnevaj sa, ale na Fabii 1.2 HTP ísť 190 je prinajmenšom neuveriteľné. Dole kopcom možno. Keby som to auto nepoznal nepoviem nič, ale toto že ho poznám.
Keby si sa chcel obuť do karmy čo si dostal, nie, nie je odo mňa.
ako som písal bol to úsek diaľnice D2 medzi Lozornom a Malackami...neviem či je tam rovina, mierny kopec dole, alebo hore...nepísal som že to bolo 190km/h...ale skoro...ako určite dobre vieš pri tých rýchlostiach sú tachometre už nie moc presné...reálne mohla byť rýchlosť okolo 175km/h, nanajvýš 180km/h...cestu som mal voľnú nikde nikoho nebolo...na tom aute som jazdil dva roky...tak som ho skúšal čo sa ku nemu dovoliť dá a čo nie...a taktiež som si skúsil aj čo to dá...podľa tachometra to bolo to, čo som napísal...čiže skoro 190km/h...
erytrocyt napísal:Noobsz DJ : Nehnevaj sa, ale na Fabii 1.2 HTP ísť 190 je prinajmenšom neuveriteľné. Dole kopcom možno. Keby som to auto nepoznal nepoviem nič, ale toto že ho poznám.
Keby si sa chcel obuť do karmy čo si dostal, nie, nie je odo mňa.
Neuveritelne sa stalo skutocnostou:
Aby som nebol OT tak moja top speed bola 173km/h na jednej rovinke. Auto Ford Probe 2.0i
Stačí iný priemer kolies a aj Favorit môže ísť 200 Ale na Tvoju obranu musím potvrdiť, že tá chcábka naozaj lieta, ovšem 47 kW, tá slabšia stojí za houby... Nešiel som síce na nej 200, ale pri 160 budíkových mi ešte zrýchľovala...
Na mojom Suzuki Samurai 1.3 som zatial dal 90 km/h Viem, nieje to vela, ale na tuhych napravach s listovym odpruzenim to nieje sranda, este k tomu ma tahalo do strany lebo pravy brzdic brzdi aj ked by nemal Ale uz coskoro idem skusat maximalku