WIFI , router ci repeater ?
-
RomanB
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
WIFI , router ci repeater ?
Mam taky problem ,
Takze priklad
Tipek byva v dedine , kde je internetove pripojenie riesene radiom.
Ma na streche antenu ktora ide do zariadenia Straight core WRT - 312.
Do tohto routra je napojeny kablom a tak ma sprostredkovany internet
On vsak chce aby ten router d ktoreho je napojena antena sirila wifi signal po jeho dome.
Otazka , mozno hlupa treba dalsie zariadenie , alebo nejaka ina laternativa ?
Takze priklad
Tipek byva v dedine , kde je internetove pripojenie riesene radiom.
Ma na streche antenu ktora ide do zariadenia Straight core WRT - 312.
Do tohto routra je napojeny kablom a tak ma sprostredkovany internet
On vsak chce aby ten router d ktoreho je napojena antena sirila wifi signal po jeho dome.
Otazka , mozno hlupa treba dalsie zariadenie , alebo nejaka ina laternativa ?
-
Andrew007
Guru wannabe
Sak pravdaze, router mu funguje ako "clietn" a cez SMA konektor ma pripojenu antenku a kabel od WAN vedie do pc. Jednoducho si nech kupi nejaky router, ten kabel napichne do WANu v routri a cez LAN by tahal kabel do PC a cez wifi by si siril signal po dome..RomanB napísal:Problem je v tom , ze ja som to nevidel , tipek tvrdi ze ma tu antenu pichnutu v tom mieste kde je antena na tom routry.
btw. este sa ho opytaj ci nema nastavene DHCP ci berie IP adresu od hlavneho routra automaticky..
-
RomanB
Medium Professional
Tak ako pises , som to aj chcel ,
Na prvom routri ma pevnu ip , momentalne som mu to mimo jeho domu nakonfiguroval tak , ze WAN IP adresa druheho routra je pevna IP adresa , ktoru mal zadanu v PC ktory sa na ten prvy pripajal cez LAN.
A nastavil som dhcp pre LAN na druhom routri , tak isto pre wLAN na druhom rouri.
Problem ze sa nemozem dostat do web konfiguracie prveho routra , lebo mi to akosi nejde.
//autoeditácia príspevku ( 04 Nov 2009, 10:35 )
Takze dalsi problem.
Popis:
Ja mam ten klientsky router prave teraz u mna v robote. Ma IP-cku 192.168.100.100
PC ktore bolo do tohto klientskeho routra zapojene malo pevnu IP-cku
192.168.100.146
Zohnal som si AP Canyon 150N.
To som zapojil do toho clientskeho WRT - 312 kablom s LAN do WAN Canyonu.
Na WANE canyonu som nastavil IP - cku 192.168.100.253 (podobnu pevnej ipcke toho PC co tam bolo pripojene do WRT 312)
Klasicky subnet 255.255.255.0 a gateway som nastavil IPCku clientskeho routra cize 192.168.100.100
LAN na canyone klasicky 192.168.1.1 s podmaskou 255.255.0.0 aa DHCP enabled.
Wirles nastaveny s wepkou atd ...
Problem je ten ze s tymto nastavenim nepingnem cilientsky router a ani cez wirless.
NEvie niekto este pomoct ?
Na prvom routri ma pevnu ip , momentalne som mu to mimo jeho domu nakonfiguroval tak , ze WAN IP adresa druheho routra je pevna IP adresa , ktoru mal zadanu v PC ktory sa na ten prvy pripajal cez LAN.
A nastavil som dhcp pre LAN na druhom routri , tak isto pre wLAN na druhom rouri.
Problem ze sa nemozem dostat do web konfiguracie prveho routra , lebo mi to akosi nejde.
//autoeditácia príspevku ( 04 Nov 2009, 10:35 )
Takze dalsi problem.
Popis:
Ja mam ten klientsky router prave teraz u mna v robote. Ma IP-cku 192.168.100.100
PC ktore bolo do tohto klientskeho routra zapojene malo pevnu IP-cku
192.168.100.146
Zohnal som si AP Canyon 150N.
To som zapojil do toho clientskeho WRT - 312 kablom s LAN do WAN Canyonu.
Na WANE canyonu som nastavil IP - cku 192.168.100.253 (podobnu pevnej ipcke toho PC co tam bolo pripojene do WRT 312)
Klasicky subnet 255.255.255.0 a gateway som nastavil IPCku clientskeho routra cize 192.168.100.100
LAN na canyone klasicky 192.168.1.1 s podmaskou 255.255.0.0 aa DHCP enabled.
Wirles nastaveny s wepkou atd ...
Problem je ten ze s tymto nastavenim nepingnem cilientsky router a ani cez wirless.
NEvie niekto este pomoct ?
-
RomanB
Medium Professional
No problem je ze pri konfiguracii wirless , nie je moznost nastavenia IP protokolu , resp. iba pri moznosti LAN. teda by nastavenie v LAN malo fungovat aj pre wirless. Cize DHCP enabled.
Ale pokial sa pripojim na wirless a dam ipconfig mam same nuly v IP adrese cize mi nic nepriradilo , a ani brana neni zadefinovana ...
Ale pokial sa pripojim na wirless a dam ipconfig mam same nuly v IP adrese cize mi nic nepriradilo , a ani brana neni zadefinovana ...