Co sposobuje tu euforiu z pocuvania hlasnej hudby??

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
r3mus
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Co sposobuje tu euforiu z pocuvania hlasnej hudby??

Príspevok od používateľa r3mus »

Uz dlhsie rozmyslam ako je to mozne ze hlasna basova hudba je tak.....super :D Vie mi niekto vysvetlit co sa deje ked zvukove vlny narazaju na hrudny kos a rezonuju celym telom?? Co je take skvele na tom pocite na koncertoch, diskotekach alebo v kinach?? Zamysleli ste sa uz nad tym vobec niekedy?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

na koncertoch a diskotékach je super alkohol a spoločnosť. To že ty basy považuješ za super je jedna vec, no niekto iný si radšej pusti klasiku alebo elektrické gitary. Vôbec nič za tým nehladaj
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

audiotrack napísal:na koncertoch a diskotékach je super alkohol a spoločnosť. To že ty basy považuješ za super je jedna vec, no niekto iný si radšej pusti klasiku alebo elektrické gitary. Vôbec nič za tým nehladaj
isto?
http://www.amc-music.org/musicmaking/we ... atonin.htm
http://serendip.brynmawr.edu/exchange/node/4976
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Netuším kam sa radí DJ izzy ale nepočúvam ho. Nemôžem všk povedaž že ho nepočúvam vôbec. Takto.
Kamarát má autíčko a samozrejme basovú súpravu za ktorú by sa nehanbil ani DJ na diskotéke. Prosto to v jeho aute ž(b)ije. Má DJ izzy nejaký super uber turbo mega mix čo má snáď aj hodinu. No a vždy keď sadnem do jeho auta že vyrážame po zábavu, či chcem či nechcem, miká so mnou ako s bláznom. Prosto sa fakt ale fakt bavím. Síce to moc nechcem ale prosto s tým nemôžem nič robiť. Pár jázd s ním a som diskofil :D

Takže osobne to nedávam na triko alkoholu. Určite tie basy niečo do seba majú...
že prečo? No ja neviem. U mňa je to asi preto lebo som si tak zvykol na koncertoch. Kde je rev gitár a vreskot spevákov, prosto musím vletieť k zábradliu a headbangovať. No teraz keď som prišiel o vlasy už pri headbangovaní nemám súkromie :/
TakŽe sa prosto rád natriasam na hlasné veci. Trhá to so mnou ako so šarkanom vo vetre.
r3mus
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

seth82: dikz za tie odkaz, aspon mam co citat na prednaske :) posielam k+ mne sa totiz nic nepodarilo vygooglovat :D

mno a priklanam sa k vypeckovanemu autu, kedy to s chalanmi dame naplno ci uz cestou na diskoteku alebo len tak, je to uplne genialne :) a este by som rad spomenul ze to co dokazu repraky u mna doma alebo na intraku zatial nedokazali ani tie najlepsie sluchatka co som mal na usiach... tento piatok napr. mi celu noc v klube reval do usi odposluch z pioneerov a mohlo to byt okolo 120 db no nebolo to nic z tymi reprami co hrali predomnou :)
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

U mňa sa také veci dejú keď počujem elektrickú gitaru. :)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Pozor na malé slúchadlá

Ak sa nechcete svojho obľúbeného prehrávača vzdať, starostlivo si vyberajte slúchadlá. Po stíšení hudby je to ďalší krok, ako sa poškodenia bubienka vyvarovať. Veľké slúchadlá síce vyzerajú smiešne, ale sú oveľa šetrnejšie. Štuple sú totiž bližšie k zvukovodu, a preto ho môžu viac poškodiť. Takisto netlmia ruchy z vonkajšieho prostredia. Prehlušíte ich až pridávaním zvuku.
To musel pisat odbornik. Ja mam male sluchadla a tlmia hluk lepsie ako hocaky iny typ. Z tohto hladiska by mali byt in-eary praveze najlepsie, lebo ku pocitu pocuvania hlasnej hudby v skutocnosti staci, aby hrali sluchadla relativne ticho.
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

Ja mám hudbu radšej aj tak potichšie. Vtedy sa mi zdá, že viac vynikne ten "rúrkovitý" tuc :D . Horšie je to cez sluchátka, vtedy to tak nevyniká.

Asi treba ísť na vyšetrenie raz za čas.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

moosha: Hádam mi nechceš povedať, že obyčajné slúchadlá do uší, ktoré má skoro každý človek tlmia okolitý zvuk lepšie ako slúchadlá, ktoré ti zakryjú celé uši? Zobuď sa. Možno máš slúchadlá, ktoré sa dajú zatlačiť až celkom do ucha, ale takto to je len horšie, keďže zdroj zvuku je ešte bližšie k zvukovým orgánom. Áno, možno máš drahšie slúchadlá, ale povedz mi, kto kupuje iné slúchadlá ako dostane ku mobilu alebo mp3? Veľa ľudí nie. Okrem toho, že väčšie slúchadlá (teraz nemyslím tie, ktoré sa len položia na uši, ale tie, ktoré uši zakryjú) šetria uši, tak by mali mať aj kvalitnejší zvuk, keďže priestor pre reproduktor alebo prípadnú elektroniku je väčší. Malé slúchadlá sú lepšie akurát na to, že ti ich nikto nevidí, cez hodinu si môžeš počúvať dookola pesničky z mobilu, atď... U mňa jednoznačne vyhrávajú veľké slúchadlá vo všetkých kategóriách. Samozrejme, že netreba kupovať tie najlacnejšie, keďže sa u nich predpokladá, že kvalitou odhlučnenia okolia nebudú nejak vynikať.
r3mus
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

DjBass a ked velke sendvice tak potom otvorene nech maju radost aj spolusediaci :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

DjBass napísal:moosha: Hádam mi nechceš povedať, že obyčajné slúchadlá do uší, ktoré má skoro každý človek tlmia okolitý zvuk lepšie ako slúchadlá, ktoré ti zakryjú celé uši? Zobuď sa. Možno máš slúchadlá, ktoré sa dajú zatlačiť až celkom do ucha, ale takto to je len horšie, keďže zdroj zvuku je ešte bližšie k zvukovým orgánom. Áno, možno máš drahšie slúchadlá, ale povedz mi, kto kupuje iné slúchadlá ako dostane ku mobilu alebo mp3? Veľa ľudí nie. Okrem toho, že väčšie slúchadlá (teraz nemyslím tie, ktoré sa len položia na uši, ale tie, ktoré uši zakryjú) šetria uši, tak by mali mať aj kvalitnejší zvuk, keďže priestor pre reproduktor alebo prípadnú elektroniku je väčší. Malé slúchadlá sú lepšie akurát na to, že ti ich nikto nevidí, cez hodinu si môžeš počúvať dookola pesničky z mobilu, atď... U mňa jednoznačne vyhrávajú veľké slúchadlá vo všetkých kategóriách. Samozrejme, že netreba kupovať tie najlacnejšie, keďže sa u nich predpokladá, že kvalitou odhlučnenia okolia nebudú nejak vynikať.
Hmm k tomu tlmeniu. Čo som skúšal spark plugy od kossu [tieto som kúpil tu na fóre], sennheissery CX 500 s gumenou koncovkou [tieto boli k mp3 playeru], razory moray s gumenou koncovkou [tieto sú od brácha :D] a samsungy čo som dostal k mobilu [tiež s gumenou koncovkou, podobne ako tie od SE, alebo tieto čo mám] vs. Koss UR40T tak tie štuplíky vo vlastnostiach izolácie hluku prostredia vedú. Ale tak nie som žiadny odborník čo sa týka hudobnej techniky, to len môj osobný názor ako laika. Proste tá guma v tých slúchatkách odbúra väčšinu ruchov prostredia...
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Áno, ale tie slúchadlá sú o niečo bližšie k vnútornému uchu ako normálne, čiže je väčšie riziko poruchy sluchu. Jasné, že každé slúchadlá môžu mať iné vlastnosti a tie, ktoré si skúšal nemali dostatočné odhlučnenie, ale ak by si si vybral nejakú štúdiové, DJ, tak tam by si to odhlučnenie URČITE spozoroval. Cena týchto slúchadiel nie je najnižšia, ale dajú sa nájsť aj modely, ktoré budú vyhovovať. Pri týchto slúchadlach by si mal počuť kvalitný zvuk bez okolitého rušenia.

Niečo lacnejšie - http://www.bigmusic.sk/behringer-hps500 ... =0&id=5142
Drahšie - http://www.mp3.sk/koss-mv1-p-108.html | http://www.progamingshop.sk/koss-pro4aaat-p-3292.html
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Dost by ma zaujimala skodlivost v realnej statistike. Budem este po 50tke dostatocne pocut? Stuple mam v usiach 3 az 6h denne. :? Su otvorene sluchadla omnoho zdravsie, alebo sa mi skor oplati ubrat z hlasitosti?
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Neviem presne odkaz, ale čítal som, že ak počúvaš hudbu 3 hodiny denne pri hlasitosti 80-90dB, tak v 50 rokoch budeš hluchý. Tu sa nedá povedať, že čo je zdravšie... Najzdravšie je obmedziť hlasitosť hudby v slúchadlách a keď chceš tú hudbu aj počuť, tak preto si treba vybrať správne slúchadlá, v ktorých aj pri nižšej hlasitosti budeš dostatočne počuť hudbu.
r3mus
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mi-chau napísal:Dost by ma zaujimala skodlivost v realnej statistike. Budem este po 50tke dostatocne pocut? Stuple mam v usiach 3 az 6h denne. :? Su otvorene sluchadla omnoho zdravsie, alebo sa mi skor oplati ubrat z hlasitosti?
mno tak rad by som dodal, ze doobedie stravim s mp3kou, poobede som bud v radiu alebo robim hudbu, a piatky diskoteky, velke bedne mam na intraku aj doma. ked si zoberes ako nahlas si pustam na diskoteke odposluch do ucha, na akom vykone nechavam hrat repro na izbe na cca 12 hodin denne uz treti rok tak je to celkom v pohode ze nemam ziadny sum ani problem so sluchom... no a co bude o 50 rokov? myslim ze technika pokroci natolko ze ako su teraz laserove korekcie dioptrii na pockanie tak nieco podobne bude aj s usami... az tak by som sa toho nebal, ak nezabudnem tak sem dopisem v 50ke ako som dopadol :D
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

mi-chau napísal:Dost by ma zaujimala skodlivost v realnej statistike. Budem este po 50tke dostatocne pocut? Stuple mam v usiach 3 az 6h denne. :? Su otvorene sluchadla omnoho zdravsie, alebo sa mi skor oplati ubrat z hlasitosti?
No to zalezi od toho,ako hlasno hudbu pocuvas...

Btw-EU sa chysta obmedzit vyrobcov elektroniky a to takym sposobom,ze bude povolena max.hranica hlasitosti u MP3-jek,Ipod-ov atd...
r3mus
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:No to zalezi od toho,ako hlasno hudbu pocuvas...

Btw-EU sa chysta obmedzit vyrobcov elektroniky a to takym sposobom,ze bude povolena max.hranica hlasitosti u MP3-jek,Ipod-ov atd...
no a onedlho potom tu budu minizosilovace na sluchatka :DD
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

DjBass napísal:moosha: Hádam mi nechceš povedať, že obyčajné slúchadlá do uší, ktoré má skoro každý človek tlmia okolitý zvuk lepšie ako slúchadlá, ktoré ti zakryjú celé uši? Zobuď sa. Možno máš slúchadlá, ktoré sa dajú zatlačiť až celkom do ucha, ale takto to je len horšie, keďže zdroj zvuku je ešte bližšie k zvukovým orgánom. Áno, možno máš drahšie slúchadlá, ale povedz mi, kto kupuje iné slúchadlá ako dostane ku mobilu alebo mp3? Veľa ľudí nie. Okrem toho, že väčšie slúchadlá (teraz nemyslím tie, ktoré sa len položia na uši, ale tie, ktoré uši zakryjú) šetria uši, tak by mali mať aj kvalitnejší zvuk, keďže priestor pre reproduktor alebo prípadnú elektroniku je väčší. Malé slúchadlá sú lepšie akurát na to, že ti ich nikto nevidí, cez hodinu si môžeš počúvať dookola pesničky z mobilu, atď... U mňa jednoznačne vyhrávajú veľké slúchadlá vo všetkých kategóriách. Samozrejme, že netreba kupovať tie najlacnejšie, keďže sa u nich predpokladá, že kvalitou odhlučnenia okolia nebudú nejak vynikať.
1. ja nie som typ, co pocuva hudbu z mobilu s bundlovanymi 'earmi, ale to je jedno.

2. je dost diskutabilne ci je zdravsie mat zdroj hudby blizsie ku sluchovodu a tichsi, alebo dalej od sluchovodu a hlasnejsi. Predsalen, aj ked obidva typy (musle aj in-eary) tlmia okolity zvuk (podla mojho nazoru in-eary lepsie, no tu je asi vhodnejsie bavit sa v teoretickej rovine, teda ziaden okolity ruch), toto nevieme posudit. Alebo daco vies o tom?
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ale povedz mi, ktorý mladý človek nemá v mobile zapojené slúchadlá, ktoré dostal k nemu? Áno, je pár ľudí, ktorí si kúpili kvalitnejšie slúchadlá, ale oveľa viac ľudí má iba tie základné.

Ja som nepovedal, že väčšie slúchadlá musíš mať hlasnejšie ako in-ear modely. Tým, že ti zvuk neuniká von ako je to pri polootvorených, ale ide ti rovno zo zvukovodu, nie je potrebné, aby si ich mal hlasnejšie. Samozrejme, že keby to bolo tak, ako si písal ty, tak by to bolo jedno.
Napísať odpoveď