Firefox žere vela ramky
Firefox žere vela ramky
Ahojte, používam Firefox 3.0.11 na windows XP SP2
Prednedávnom som si všimol, že firefox si vypýta až 250 MB a viac z RAM-ky. Je to normálne alebo nie niekde chyba. Ďakujem
Prednedávnom som si všimol, že firefox si vypýta až 250 MB a viac z RAM-ky. Je to normálne alebo nie niekde chyba. Ďakujem
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
V pohode. Ak sa Ti zdá že moc papá, skús na chvíľku presedlať na Google Chrome, alebo Operu. Možno bude žrať menej. Každopádne keď ideš hrať hru, nemaj spustený Facebook, žerie mrte systémových prostriedkov kvôli tomu že fičí na ajaxe. To len poznámka na okraj. Ja so spusteným facebookom nemôžem pozerať full HD filmy napríklad, lebo mi sekajú ako prasa [X2 6000+] 
-
uplink
VIP
jj FB papká aj ramku, aj cpu power a to riadne. Ono keby som doma fičal na niečom štvorjadrovom ako v práci, tak si to asi nevšimnem, ale tie dve jadrá už nie sú to čo bývali. Tak isto 4 GB Ram už nie je to čo kedysi...Klo_b_asa napísal:no FB je jedna zo stránok ktorá mi ide permanentne takže asi si vyrišeil moju záhadu žrania ramkydakujem
Ináč veľmi záleží aj od extensionov. Známy sa "chváli" tým že spustí firefox a má 1.2 GB v ramke. Proste má tam "zopár" extensionov. A firefox mu štartuje dlhšie ako OS. A samozrejme existuje aj reverzný postup. Dáš si do firefoxu také extensiony, resp. vyhádžeš čo sa len dá a budeš mať "lightweight" firefox, ktorý bude papať menej ramky. Sú rôzne extensiony, ktoré pravidelne čistia ramku, znižujú kvalitu flashov, obrázkov a iných grafických súborov na stránkach tak, aby si to nepoznal a tým znižujú aj náročnosť celého prehliadača. Taktiež odstraňujú položky z menu, upravujú algorytmus fungovania jadra samotného prehliadača a iné featury. Keď si dobre vytuníš firefox, tak sa dokáže správať lepšie ako chrome.
Ale tak Ti poviem, ja osobne som na to nikdy nemal nervy. Takže používam základný firefox s nejakými chromatabs a download managerom čo je dole v lište a tým to hasne
-
vladenko007
VIP
-
Reanimated
Medium Expert