windows pod linuxom

Všetko ohľadom Linuxu...
universal
Amateur
Amateur

windows pod linuxom

Príspevok od používateľa universal »

pocul som ze je nejaky program pomocou ktoreho sa da spustit windows v linuxe, ze vlastne budem v ubuntu ale v nom si spustim windows v nejakom okne a budem v nom normalne vediet pracovat, ak mate nejaky navod alebo link tak diky
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: windows pod linuxom

Príspevok od používateľa pato83 »

universal napísal:pocul som ze je nejaky program pomocou ktoreho sa da spustit windows v linuxe, ze vlastne budem v ubuntu ale v nom si spustim windows v nejakom okne a budem v nom normalne vediet pracovat, ak mate nejaky navod alebo link tak diky
Napr. Virtualbox. Mas ho aj v repozitaroch, takze ako obvykle pri instalacii hocakeho ineho programe pouzi synaptic, aptitude, apt-get alebo cokolvek. Mozes v nom spustat nielen windows, ale "hocaky" iny operacny system.
universal
Amateur
Amateur

Re: windows pod linuxom

pato83 napísal:Napr. Virtualbox. Mas ho aj v repozitaroch, takze ako obvykle pri instalacii hocakeho ineho programe pouzi synaptic, aptitude, apt-get alebo cokolvek. Mozes v nom spustat nielen windows, ale "hocaky" iny operacny system.
nasiel som aj navod podla ktoreho som to robil : http://wiki.ubuntu.cz/VirtualBox ale v tom predposlednom bode ako pise Spusťte virtuální stroj tlačítkem Start. tak to start mi nejde stlacit tie moznosti mam sive, a pise mi ze Windows Xp Vypnutý, ako teraz dalej ?

//autoeditácia príspevku ( 04 Nov 2009, 18:53 )
universal napísal:nasiel som aj navod podla ktoreho som to robil : http://wiki.ubuntu.cz/VirtualBox ale v tom predposlednom bode ako pise Spusťte virtuální stroj tlačítkem Start. tak to start mi nejde stlacit tie moznosti mam sive, a pise mi ze Windows Xp Vypnutý, ako teraz dalej ?
teda vlastne uz mozem stlacit start ale vypise mi ze sa nepodarilo spustit virtualny stroj a toto :
VirtualBox kernel driver not installed. The vboxdrv kernel module was either not loaded or /dev/vboxdrv was not created for some reason. Please install the virtualbox-ose-modules package for your kernel, e.g. virtualbox-ose-modules-generic..
VBox status code: -1908 (VERR_VM_DRIVER_NOT_INSTALLED).

Result Code:
0x80004005
Component:
Console
Interface:
IConsole {1dea5c4b-0753-4193-b909-22330f64ec45}
pato83
Addict
Addict

Vypisalo ti vsetko, co potrebujes. :) Musis nainstalovat balicek virtualbox-ose-modules.
universal
Amateur
Amateur

pato83 napísal:Vypisalo ti vsetko, co potrebujes. :) Musis nainstalovat balicek virtualbox-ose-modules.
uz mi to funguje vsetko ok ale treba mi nainstalovat graficku kartu ale ked vlozim cd tak mi to neotvara vo virtualnom windowse ale stale mi otvara v ubuntu takze neviem ako mam instalovat nejake veci z cd do toho virtualneho
pato83
Addict
Addict

universal napísal:uz mi to funguje vsetko ok ale treba mi nainstalovat graficku kartu ale ked vlozim cd tak mi to neotvara vo virtualnom windowse ale stale mi otvara v ubuntu takze neviem ako mam instalovat nejake veci z cd do toho virtualneho
Je to v nastaveni virtualboxu, treba si vybrat medzi obrazom disku a cd mechanikou. Mozno tam je default vybrany image. Treba pozriet.
Napísať odpoveď