Ukrajina A(H1N1)

Diskusie na politické témy...
krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

nesuvisi to priamo s A(H1N1), ale aby ste zacali rozmyslat o lekaroch, farmaceutickych spolocnostiach, zdrav. poistovni a ich posluhovacoch z radov vlad by to mohlo stacit.

http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail ... -nelzou-1/

http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail ... -nelzou-2/
HardiKrishna
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa HardiKrishna »

Vakcina distrbuovana v EU je dodávana spolocnostou z TEXASU v ktorej cast predstavenstva tvoria take esa ak Rammsfeld a Bush . Táto proti chripkova vakcina bola povodne vyrobena pre armadu USA a vsak po neziaducich ucinkoch sa prestala pouzivat..v armade. btw respiracna doba vakcin konci koncom r 2010 takze sup sup rychlo predat aby neboli straty Len tak pre info v Nemecku zomrie denne cca 70 ludi na chripku xyz na Ukrajine je momentalne 81 mrtvych v priebehu tyzdna nezabudajme na 2 kandidatov na prezidenta Juscenko zachranuje ludi pred pandemiou a Tymoscenkova pred vypnutim plynu :)
kaktus11
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kaktus11 »

slay napísal: Faktom ostava, ze do ockovania proti chripke ta nikto nenuti.. a dufam, ze ani nikdy nebude. Faktom tiez ostava ze kazdy z nas ma v sebe peknu zbierku vakcin, ktorymi nas napichali od mala, tie su ovela tazsie znasane nez chripkova.
akurat som minule pozeral spravy a jeden americky politik tam krical do kamery ze v pripade nudze moze byt napriklad dieta nasilim vytrhnute z naruce matky a zaockovane... nj ani jeho nikto nebude nutit.
a ked uz hovoris o tych ockovaniach ktorymi nas napichali tak si porovnaj rozdiel napriklad medzi chripkou a detskou obrnou tak myslim ze tam je dost velky rozdiel... tu ide len o peniaze + mozno o nieco viac
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

http://pospolitost.wordpress.com/2009/1 ... -ukrajine/

s rezervou.. ale nie az prilis velkou
Reanimated
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reanimated »

Cele halo okolo chripky sa da oznacit ako ucebnicovy priklad sekuritizacie - isty element v spolocnosti oznaci vec xy za hrozbu (vacsinou centralna autorita, napr. vlada) zvysi sa pozornost spolocnosti v tomto smere a nasledne niekto z druhej strany zacne s odstupom casu ako desekuritizujuci akter (taktiez centralne autority, ale vacsinou z inej oblasti, napr. NGOs apod.). Prisla s tym Kodansk skola, ktora je zamerana najma na bezpecnostnu politiku, ale tato amtrica je aplikovatelna na mnoho inych veci v ludsekj spolocnosti. Zalezi na tom, o aky problem v spolocnosti ide.
Ako uz bol spominane vyssie - niekde nie je potvrdene, ze ide naozaj o prasaciu chripku.
Celkovy priebeh je ako na hojdacke: chripka prisla, ludia zacali nakupovat rúšky, na trh sa dostal tamiflu, cele halo utichlo, poklesol predaj liekov, teraz sa chripka objavila v druhej vlne na Ukrajine, predaj liekov opat pojde hore...navyse Tamiflu bol nedavno oznaceny ako neucinny, tak je dost mozne, ze si vymysleli dalsiu situaciu ktora by opat donutila spotrebitela vyvinut tlak na vlady na nakup a distribuciu vakcin.
Netvrdim, ze danym typom virusu nikto neochorel, ale nemyslim si ze je to az taky strasiak. Rocne na chripku ludia stale umieraju a nikto nevypisuje presne oznacenie virusu...
Pamatajte - investicia do farmaceutickych spolocnosti sa vzdy oplati, lebo ludia vzdy budu chory...
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Vakcina distrbuovana v EU je dodávana spolocnostou z TEXASU v ktorej cast predstavenstva tvoria take esa ak Rammsfeld a Bush . Táto proti chripkova vakcina bola povodne vyrobena pre armadu USA a vsak po neziaducich ucinkoch sa prestala pouzivat..v armade. btw respiracna doba vakcin konci koncom r 2010 takze sup sup rychlo predat aby neboli straty Len tak pre info v Nemecku zomrie denne cca 70 ludi na chripku xyz na Ukrajine je momentalne 81 mrtvych v priebehu tyzdna nezabudajme na 2 kandidatov na prezidenta Juscenko zachranuje ludi pred pandemiou a Tymoscenkova pred vypnutim plynu
Pojdem po zvyraznenych vetach. Pred tym vsak musim povedat ze si neaky zmateny a zjavne v tom nemas velmi jasno. Takze ta prva. Aka vakcina? Proti prasacej? Pokial viem vyvijalo ju sucasne minimalne 5 velkych farmaceutickych firiem, ktora bola prva netusim a nechce sa mi zistovat.. lebo je prakticky jedno ktora spolocnost by ju vyvinula a stale by sa dali najst neaki nevhodni akcionari vsakze. Ak si hovoril o sezonnej tak je to nezmysel lebo tych existuje kopu. Takze neviem odkial su tie bullshity.

Bola vyvinuta pre armadu a prestali ju pouzivat kvoli vedlajsim :lol: .. No ta na prasaciu, urcite nie. Ta sa od pociatku vyvijala vseobecne, a len nedavno prisla na trh. S armadou to nema ani teply prd. Pokial ide o sezonnu, tak detto, tam sa nic nevyvija, technika chripkovej vakcinacie nieje novinka.. a hlavne logika biznisu tieto kecy potapa. Ale vo vseobecnosti sa da povedat ze iste typy vakcin sa vyvijaju pre potreby armady.. a pokial viem tak svojich vojacikou vakcinuju jedna radost aj proti chripke a dalsim inym prijemnym veciam.

Respiracna doba vakcin? Ty si odbornik.. vakciny sa vyvijaju nove pre kazdy rok lebo chripkove virusy sa menia.. takze je to blud od adama. A pokial viem objednavaju sa dopredu.. cize zase bohuzial ses vedle jak ta jedle.

Ten zvysok je o nicom.. takze tak

jeden americky politik tam krical do kamery ze v pripade nudze moze byt napriklad dieta nasilim vytrhnute z naruce matky a zaockovane... nj ani jeho nikto nebude nutit.
Ano ide o stav national emergency, je to cisto americky vymysel z ich ustavy a len pre stav nudze ak by slo o mega mega pandemiu. Tusim od roku 70 bol vyhlaseny tento stav pre rozne priciny 32 krat a niako sa nezneuzil.. je to teoreticky konstrukt. A ked vies citat, napisal som ze DUFAM ze ani nebude.. tak skus vnimat semantiku mojich slov.
a ked uz hovoris o tych ockovaniach ktorymi nas napichali tak si porovnaj rozdiel napriklad medzi chripkou a detskou obrnou tak myslim ze tam je dost velky rozdiel... tu ide len o peniaze + mozno o nieco viac
:lol: dost velky rozdiel? .. a prosim ta v com ? Pokial ide o konzervaciu vakcin a ich vedlajsie ucinky su tieto "povinne vakcinacie" omnoho nebezpecnejsie nez chripkova.. ta je vseobecne najlahsie znasana zo vsetkych vsetuckych. A o ake peniaze, ty si kde nechal rozum? Ved povinna zaockovanost je pre vsetkych a tie vakciny niesu zadarmo, proti chripke sa dava u nas ockovat ledva 10 percent. Tak wtf? A nikto ta nenuti opakujem.. je to dobrovolne. Preco by sa niekto nemohol dat zaockovat ak chce? .. eh.. whatever.. na toto som uz stary

Tie veci z biznisom okolo chripky.. to su take pi*ov*** pre male deti, Ano je zarobi na tom farmaceuticka spolocnost a co? Ona zarobi tak ci onak, nepotrebuju niako extra zvysovat chorobnost ludi aj tak su ludia viac chori nez stacia produkovat. Tie kktizmy z vakcinami, no ja uz neviem ci ste tu ozaj vsetci vytreti ale asi ano.. No rozmyslajme spolu, kolko zarobi neaka spolocnost ak sa da zaockovat 10 per ludi na slovensku ak vakcina stoji dajme tomu 5 eur priemerne a je jedno ci to hradi poistovna alebo pacient. A teraz porozmyslajme spolu nad tym kolko penazi sa naozaj toci v biznise, kolko povinnych vakcinaci kazdy z nas absolvoval do 20 roku zivota, kolko antibiotik ste vyzrali ktorych cena je ovela vyssia nez tych 5 eur, kolko vitaminov, kolko liekov pozeru nasi dochodcovia co beru jeden liek na zaludok druhy na srdce, treti na mozog stvrty na tlak a piaty aby sa z toho celeho neposrali, kolko liekov ktore stoja tisice korun sa vyzere po diagnozach ako su rakoviny, aidse pi*ov***. Proste ak nieste uplni degesi tak vam dojde ze ten prinos z toho ze sa tento rok ta zaockovat nech aj o par percent viac ludi je uplne mizivy prd v trzbe farmaceutickeho priemyslu. Oni niesu zavisli na tom ci sa par trapkov da pichnut do zadku alebo nie. Ani na predaji rusok, .. nehovoriac o tom ze aj tie lieky niekto vyraba, ze aj tie ruska niekto vyraba, ze vsetko v zdravotnictve niekto vyraba, ze niekto to vsetko aj distribuuje, ze to aj niekto musi vyskumat, ze je to velka cast hospodarstva ktora nas spatne zivi a dava nam pracu. Aj ked je nad slnko jasne ze by sa nasa sila dala vyuzit ovela lepsie a s vacsim prinosom, ale je to dan za nas pochcani zivotni styl. Lebo vsetci jak ste tu, sedite za kompami, fajcite, chlascete, zeriete chcanky, nehybete sa.. a potom bedakate nad tym ze vam to sposobil neaki zidovski imperator co vas nakazil lebo chce na vas zbohatnut a jak je to vsetko vymyslene len aby vam bolo ublizene.. no rovno si vykopte jamu v lese a poziadajte niekoho nech vas je*** lopatou po hlave.

//autoeditácia príspevku ( 05 Nov 2009, 1:07 )
krija :) len zbezne som prebehol ale zaujimave, mam par podobnych veci v kniznici.. ale ide o celu zivotospravu cloveka, nie len strava.. ale aj zvysok, a to je stara znama vec. Akurat tie jeho udaje neviem ci su velmi podlozene a nakolko sa im da verit. Ale ako vravim zaujimave.
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Aryan Angel napísal:http://pospolitost.wordpress.com/2009/1 ... -ukrajine/

s rezervou.. ale nie az prilis velkou
Najdite mi na mapke, na tom obrázku v tom článku Slovensko :shock: :evil:

sorry za OT, ale toto mi jednoducho nedalo
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

slay, tvoj prispevok o ockovaniach zodpoveda asi tak tvojej karme... :lol:

obe vakciny beznej a H1N1 chripky mozem mat zadarmo, no napriek tomu sa osobne sa proti prasacej chripke (a ani beznej chripke) nedam zaockovat nikdy. pokial nebudme vazne donuteny nejakymi zakonom... s ockovaniami je spojenych vela kontroverznych pripadov umrti a ochoreni, je oficialne potvrdene spojenie medzi vakcinami a autizmom.. a kazdy rozumny clovek si uz len podla toho co dotoho davaju vie domysliet, ze asi nebude vsetko koser. plus prakticky ziadne realne testy vakciny na ludoch... no dakujem. pozrite sa na to, co sa stalo v roku 1976...

tato prasacia chripka nie je taky big deal ako z toho robia media... tu v USA to ma kazdy. na mojej skole uz bolo kopec pripadov... len na beznu chripku umiera pocas sezony tusim okolo 800 ludi mesacne... pisali v nejakej oficialnej statistike. osobne si myslim, ze som tuto chripku aj ja sam mal... bolelo ma hrdlo hlava, kaslal som a smrkal som.. tahalo sa mi to skoro dva tyzdne, no pchal som sa vitaminmi a PREVENTANOM, a akonahle som si nasiel cas poriadne sa vyspat tri dni, tak som vyzdravel.

kazdy robte co uznate za vhodne... ale informujte sa pred tym ako sa zaockujete. a hlavne, nepodlahnite panike, vdaka ktorej sa vam snazia natlacit nejake pokafrane vakciny, ktore aj Obama odmietal dat svojim dceram, sebe a jeho zene :wink:

http://www.thepeoplesvoice.org/TPV3/Voi ... ch-this-cb

http://mommynotes.wordpress.com/2009/07 ... gredients/

Edit:// nechtiac som napisal vtacia... myslel som prasaciu... proste swine flu. :lol: a to s umritim ludi som chcel dat len na porovnanie s novou prasacou chripkou, ze to nie je az take tragicke a bezna chripka sposobuje kopec umrti... no zle som to napisal
slay
Addict
Addict

slay, tvoj prispevok o ockovaniach zodpoveda asi tak tvojej karme...
no ked som si precital tvoj, tak sa vobec cudujem ze si prispel.. a ja som sa nikdy nevyjadroval k ockovaniu proti prasacej pozitivne, tak skus aspon citat ked uz reagujes. Alebo radsej ozaj nereaguj..

. s ockovaniami je spojenych vela kontroverznych pripadov umrti a ochoreni, je oficialne potvrdene spojenie medzi vakcinami a autizmom.
No ak v modernom svete kazdy jedinec inkasuje vyse tucet povinnych vakcinacii, tak su to uz odkedy sa zacalo poriadne ockovat fakt ze tisice milionov vakcinacii.. plus ak sa vakcinuju rocne desiatky milionov ludi proti chripke, proti zltacke a b, proti exotickym chorobam ak sa ide na dovolenku, proti rakovine krcka maternice a neviem aky fras, Tak su to take horibilne pocty vakcinacii, ze to ze sa vyskytne par kontroverznych ako to ty volas pripadov.. je fakt primitivny argument.

Oficialne spojenie medzi vakcinami a autizmom? Kde? Skus podlozit.. Ja o nicom takom neviem.. viem len o dohadoch typu, ci boli amici na mesiaci. Lebo velmi vseobecne taras.
plus prakticky ziadne realne testy vakciny na ludoch... no dakujem. pozrite sa na to, co sa stalo v roku 1976...
Ziadne realne testy? Ty fetujes? Vies kolko vakcin sa pouzilo za poslednych 30 rokov? Sam mas v sebe nadrbanych aspon tucet, .. tak ake chces testy? ... Len proti chripke sa davaju desiatky milionov rocne,.. uz vacsie testy snad nejestvuju. 1976? .. Neboj sa za 40 rokov tie vakciny presli vyvojom a dostatocnymi testami..
tato vtacia chripka nie je taky big deal ako z toho robia media... . tu v USA to ma kazdy
Chod zo seba robit hlupaka niekde inde, ty ani nevies aky je rozdiel medzi sezonnou prasacou a vtacou.. si uplne mimo. Ides sudit moje prispevky, pritom skolkar by uz pri tolkej medializacii vedel reagovat lepsie nez ty.. Vtaciu si mal? A ani si si tym nie isty? No toje teda.. Nemam silu na dalsi komentar.. Ty radsej nerad inym.

Proste si mimo, nielen trvalym bydliskom ale aj vnimanim..
HardiKrishna
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa HardiKrishna »

Vsevediaci Slay.. oznacit v sucasnosti predvolebnu kampan na Ukrajine ako "O NICOM.." to uz je mudrost sama o sebe, je jasne ze mas prehlad. Vysledok tychto volieb moze ovplyvnit nemalo s tym si myslim vacsina musi suhlasit.

a dalej repisracna doba..uznavam ze som sa nevyjadril najstastnejsie... Poviem priklad v roku x sa vyvinie vakcina proti napr.chripke(akejkolvek), ano vsetci vieme ,ze pocas roka nam to pekne krasne zmutuje a vsak ak ja ako obchodnik zistim ze vakcina z roku x je ucinna aspon na 50 percent k novo zmutovanej variante . tak co podla teba spravim? urcite to nevylejem do kanala..
slay
Addict
Addict

Vsevediaci Slay.. oznacit v sucasnosti predvolebnu kampan na Ukrajine ako "O NICOM.." to uz je mudrost sama o sebe, je jasne ze mas prehlad. Vysledok tychto volieb moze ovplyvnit nemalo s tym si myslim vacsina musi suhlasit.
K tej predvolebnej si dokopy nepovedal nic, dokopy sa na taku chu**** neoplati reagovat, a ano je to uplne o nicom.
a dalej repisracna doba..uznavam ze som sa nevyjadril najstastnejsie... Poviem priklad v roku x sa vyvinie vakcina proti napr.chripke(akejkolvek), ano vsetci vieme ,ze pocas roka nam to pekne krasne zmutuje a vsak ak ja ako obchodnik zistim ze vakcina z roku x je ucinna aspon na 50 percent k novo zmutovanej variante . tak co podla teba spravim? urcite to nevylejem do kanala..
hlupost, velka hlupost.. zjavne nevies ako to funguje.. a citat tvoje dohady sa nikomu nechce..
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

hlupost, velka hlupost.. zjavne nevies ako to funguje.. a citat tvoje dohady sa nikomu nechce..
tak nás pouč. Lebo čo chalan povedal o tej mutácii vírusu je pravda - a chrípka patrí medzi najviac a najrýchlejšie mutujúce vírusy. A efekt očkovania spočíva vo vytvorení protilátok voči istému sérotypu vírusu (istej mutácii). No stačí aby sa daný patogén len trocha zmenil a receptory tvojho imunitného systému ho vôbec nemusia zachytiť - nemusia, ale môžu.
Adry
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Adry »

slay napísal:K tej predvolebnej si dokopy nepovedal nic, dokopy sa na taku chu**** neoplati reagovat, a ano je to uplne o nicom.
fail
doporučujem prečítať si aspoň základné info na google
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

do temy o prasacej som dal docela zaujimave citanie a tyka sa aj ukrajiny. tak tu je link:

http://www.hojko.com/post1288708.html#1288708
slay
Addict
Addict

Stoporko napísal:tak nás pouč. Lebo čo chalan povedal o tej mutácii vírusu je pravda - a chrípka patrí medzi najviac a najrýchlejšie mutujúce vírusy. A efekt očkovania spočíva vo vytvorení protilátok voči istému sérotypu vírusu (istej mutácii). No stačí aby sa daný patogén len trocha zmenil a receptory tvojho imunitného systému ho vôbec nemusia zachytiť - nemusia, ale môžu.
Jemine, necitate celu debatu potom reagujete ako kurence. Ja som oznacil za hlupost lebo som mu to uz pred tym kur*a komentoval.
slay napísal:Respiracna doba vakcin? Ty si odbornik.. vakciny sa vyvijaju nove pre kazdy rok lebo chripkove virusy sa menia.. takze je to blud od adama. A pokial viem objednavaju sa dopredu.. cize zase bohuzial ses vedle jak ta jedle.
Takze aj pre tych mentalne zaostalejsich to este raz zopakujem. Ano virusy mutuju. Rata sa s tym, a vzdy sa do vakcin vybera viac druhov u ktorych je najvacsia pravdepodobnost ze aspon jeden z nich zasiahne. Prihliada sa pri tom na dlhorocne empiricke skusenosti s chripkou.

To co povedal je chu****, lebo on tvrdi ze oni spravia vakcinu na rok x a v dalsom roku ju uz nevyleju do zachodu, ale ockuju aby sa jej zbavili, pripadne sa tu ohadzoval respiracnou dobou. JE TO chu****, opakujem vakciny sa vyvijaju pre kazdu sezonu. Ich respiracna je tomu prisposobena a navyse staty si ich objednavaju do predu takze kur*a nieje ziadna nadvyroba, takze tie bludy o vylievani do kanala su blbosti prveho stupna. To co si vravel ty ze on zmutuje bla bla a potom uz nemusi byt ockovanie ucinne.. je nepravdepodobne a to z dvoch dvovodou, jednak mutacie niesu zase na dennom poriadku, deju sa ale nie v takej hroznej frekvencii. Za druhe, aj ked virus mutuje, stale je to virus chripky, a je empiricky overene ze ak aj sa vyskytne nepravdepodobna situacia ze sa WHO vobec netrafi do vakciny.. tak ockovanie pomaha urychlit zosilnit imunitnu reakciu organizmu. Je dokazane ze ockovanie proti sezonnej zmiernuje priebeh prasacej. Lebo obsahuje jeho predchodcu H1N1.

SKUSTE CITAT ASPON STRANU DOZADU PRED TYM NEZ POCHABO REAGUJETE.
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

ja len k tomu ockovaniu:

http://www.mhcmartin.sk/?ID=clanky&clid=2287&kat=1
Martinčanov kosí chrípka
Na ľade sa dnes objavili len tri formácie. Pre chorobu sa do tréningového procesu zatiaľ nezapojili Markovič, Themár, Klepáč, Drgoň a Appel

Hlavne, ze cele muzstvo bolo zaockovane....len sa tahaju peniaze od ludi tym ockovanim
slay
Addict
Addict

Naozaj boli vsetci ockovani? Davnejsie nez pred 2 a pol tyzdnami? A boli proti sezonnej alebo prasacej? A maju diagnostikovanu naozaj chripku?

Su to mladi silni muzi, sportovci, tak sa cudujem ze vobec dostali chripku hehehe. A ak boli ockovani tak pokial sa vytvoria protilatky trva to minimalne 2 tyzdne a viac. A treba ratat aj s tym ze virus chripky ma tiez svoju inkubacnu dobu. A taktiez mohli byt ockovani proti sezonnej a kosi ich prasacia. A koniec koncov vobec nemusi ist o chripku. Na to aby sa diagnostikovala chripka su potrebne testy, ktore im zarucene nerobili, kludne to moze byt obycajne bakterialne ochorenie. A tu chripkovu diagnozu stanovili media, lebo je to v kurze.

Takze sklidni hormon.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

http://dolezite.sk/Baxter_prepojena_na_ ... ncimu.html
IG Farben bol obvinený z vojnových zločinov počas Norimberského tribunálu - za výrobu plynu pre plynové komory, za ohavné pokusy Mengeleho, IG Farben bola rozdelená do BASF, Bayer (teraz Baxter International, ktorá uvoľnila vírus vtáčej chrípky v zmesi s ľudskou chrípkou v minulom roku, čo by mohol zabiť milióny ľudí a potom bola okamžite vybraná na produkciu vakcíny proti chrípke), a Hoechst (predtým Aventis, teraz Sanofli Pasteur, tiež robí vakcíny proti chrípke,
Bol to americký žalobca v Norimbergskom vojnovom procese proti IG Farben, Telford Taylor, ktorý v roku 1947 uviedol, že v prípade, že zodpovednosť za ekonomické záujmy druhej svetovej vojny - teda ropno- farmaceutického kartelu – nebudú uvedené na denné svetlo, spôsobia ešte väčšie škody pre budúce generácie, než kedy dokázali nacisti.
slay
Addict
Addict

jj presne tak, je to nacisticky pokus na celom ludstve, vsetci umrieme co chvila, na tvojom mieste by som skocil z okna... bodaj by sa psychiatrie nezaplnali jedna radost
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja sa strasne bojim, ze ako vsetko v suvislosti s Ukrajinou za polsledny rok, je len jedna velka nafukovacka.
este si pamatate, ako v januari strasili sukromne media tym, ze pride black-out, ludia zacnu plienit, zabijat sa a podobne... mne aj tato svinska chripka az napadne pripomina scenare americkych filmov...
a ak by bola ta hrozba naozaj realna som rad, ze mam od Boha velmi dobru imunitu a ochoriem len raz za rok, aj to nieje nic vazne, takze verim v to, ze druhy krat za rok nemozem akukolvek chripku dostat.
Napísať odpoveď