Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

piton
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa piton »

url=http://www.hojko.com/post1287670.html#1287670 napísal:Vy niečo tvrdíte ( podľa mňa blbosť ) ale žiadate od ateistu, aby som vám to vyvrátil. Však ale ja nie som povinný nič vyvracať, ale VY ste povinní to dokázať.
ukaz mi kde presne lubos pise aby si nieco vyvratil. A odkial si prisiel, ze my sme povinni nieco dokazovat? Uz tu vela ludi pisalo, ze viera(Boh,...) sa dokazat neda.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

piton napísal:ukaz mi kde presne lubos pise aby si nieco vyvratil. A odkial si prisiel, ze my sme povinni nieco dokazovat? Uz tu vela ludi pisalo, ze viera(Boh,...) sa dokazat neda.
Ja som nekonkretizoval, že Lubos, ale všeobecne, veriaci.
Keď sa dostanete v argumentácii do úzkych, tak to prevrátite a začnete od "nás" žiadať, aby sme dokázali, že to, v čo veríte, neexistuje ( viď Lubos : dokaz mi ze exorcizmus a Satan je iba vymysel....//Lub0$. ).
Vyvracať jednotlivé pasáže z Biblie, spochybniť ich, ukázať na rôzne protirečenia, ďalej argumentovať dejinami cirkvami, ako vznikla, na aký účel, ukázať nemorálnosť tejto organizácie pod ktorou sa združujete, ďalej vyvracať či spochybňovať vaše "zázraky", etc.
Toto všetko sa dá a ateisti to robia.
Ako však máme vyvrátiť existenciu večného dizajnéra, ktorý to všetko spustil ( Big Bang ).
To sa nedá, zatiaľ, lebo veda ešte nie je tak ďaleko, ale ja som si istý, že sa to raz vysvetlí a potom ma bude zaujímať, kde veriaci pichnú Boha.
Ale toto vy považujete za nejaký "dôkaz", že už sa to nedá spochybniť alebo vyvrátiť a radujete sa ako malé deti a potvrdzujete tým vašu vieru.

piton : Ale niektorí veriaci to dokazujú velice radi.
:wink:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Neviem co ma cela tato tema o sudnm pojednavani...pleties hrusky so slivkami.
Ku karme, nemas zac. :) Vies to nieje o tom, ked sa veriaci dostanu do uzkych...ale o tom, ze ty mi ides vraviet aby som dokazal, ze ten Satan existuje, ved to iste mozem ziadat ja od teba, nie? Dokaz mi ze neexistuje, podloz to dokazmi, vyvrat mi tie moje dokazy...ale nie iba tvojimi nazormi, ale doveryhodnmi zdrojmi...pozri videjka co som tu dal boli natocene National Geographic mam pocit...myslis ze takato spolocnost ma silnu potrebu klamat ludi? nemyslim....

A vies, veriaci niesu povinny nic, ked nechcu...taki sto ako neveriaci, tak sa trosku krot kamarat, a kontroluj sa co pises.
hughito
Redeemer
Redeemer

Lub0$ napísal:Neviem co ma cela tato tema o sudnm pojednavani...pleties hrusky so slivkami.
Ku karme, nemas zac. :) Vies to nieje o tom, ked sa veriaci dostanu do uzkych...ale o tom, ze ty mi ides vraviet aby som dokazal, ze ten Satan existuje, ved to iste mozem ziadat ja od teba, nie? Dokaz mi ze neexistuje, podloz to dokazmi, vyvrat mi tie moje dokazy...ale nie iba tvojimi nazormi, ale doveryhodnmi zdrojmi...pozri videjka co som tu dal boli natocene National Geographic mam pocit...myslis ze takato spolocnost ma silnu potrebu klamat ludi? nemyslim....

A vies, veriaci niesu povinny nic, ked nechcu...taki sto ako neveriaci, tak sa trosku krot kamarat, a kontroluj sa co pises.
No to má so súdnym pojednávaním to, že také "dôkazy" by ti sotva prešli, to bola len taká ukážka.

Neexistenciu Satana a podobných výmyslov dokazuje TO, že sa s tým nezaoberá VEDA, že to neprijíma, resp. sa s takými sprostosťami ani nezaoberá, presne tak, ako sa nezaoberá a nevyvracia vodníkov, snehulienky, drakov, ufónov a všetku túto bandu.
"Posadnutie" sa vysvetľuje rôznymi formami epilepsie, hystérie, či iných psychický porúch.
Budem citovať z jednej knihy :
Zázraky však nie sú jediným problémom kresťanskej viery. Veľmi vážnym problémom je viera v čertov, diablov, démonov, zlých duchov. V evanjeliách tieto podivné entity majú aj mená (Belzebub, Satan, Légia) a Kristus ich s plnou vážnosťou vyháňa z „posadnutých“ ľudí, akoby v nich naozaj sídlili (raz ich „bývalo“ v jednom človeku až dvetisíc!). Kristus nepochybne v existenciu týchto bytostí veril, ináč by ich nebol vyháňal. Boli to bytosti reálne? Uvažujte so mnou: Kristus bol verejne činný nanajvýš tri roky (ak vôbec jestvoval). Oblasť, po ktorej chodil, bola Galilea, rozlohou rovná menšiemu slovenskému okresu. Vyháňanie zlých duchov je popísané len v Markovom evanjeliu asi päťkrát. Ak predpokladáme, že sú ľudské dejiny homogénne, malo by byť dnes zlých duchov zhruba toľko, ako za Kristových čias! Nezdá sa vám divné, že ste v žiadnom okrese za tri roky nepočuli o zlých duchoch ani slovo? Kam sa podeli, keď ich ešte pred pár storočiami boli celé záľahy? Odpoveď je jednoduchá: dnes žijú v „dušiach“ pacientov neurologických ambulancií (epileptikov) a psychiatrických kliník (viď Ivan Horvai, Zázraky očima psychiatrie, SNPL, Praha 1959).

Vyháňanie démonov dosvedčuje, že Kristus nevedel, že epilepsiu, hystériu, schizofréniu, či iné duševné poruchy nespôsobujú „zlí duchovia“. Jednoznačný popis epilepsie (záchvatu grand mal) uvádza Markovo evanjelium: „má nemého ducha a kde ho len pochytí, lomcuje ním; penia sa mu ústa, škrípe zubami“ (Mk 9,18). Taká hrubá neznalosť podstaty epilepsie a duševných chorôb však diskvalifikuje Krista ako boha, ktorý by mal vedieť všetko o ľuďoch, ktorých jeho otec stvoril.
Ďalej tvoje argumentovanie dokumentom z National Geographic či rôznymi filmami a domnienkami sú plne scestné a doslova smiešne.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

No vidis...ma tato debata nejaky zmysel?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

tehla napísal:Kali, už veľa filozofuješ, kresťanstvo nemohlo byť vymysel židov na ovladanie, lebo bolo v totalnom protiklade voči učeniu talmudu a židom cele dejiny branilo uzurpovať si moc. Dneska funguje likvidačna politika voči kresťanstvu, viď napr. prispevok o križi vyššie (a už som pisal aj o tom, kto a prečo sa boji kresťanstva)
Uz na predchadzajucej strane som v prispevku napisal toto:

hughito tehla svoje toerie bere podla toho ze sionisti a zidia su velmi protikrestansky boli o tom spisane mnohe knihy. Ja s tymto aj suhlasim ale na druhu stranu ako uz bolo v tych clankoch uvedene krestanstvo a biblia boli mnohkrat prekladane a kazdy si to uz zacal vysvetlovvat po svojom. Dalsia vec je cirkev ktora svojimi cinnmi pocas historie od nejakeho krestanskeho ucenia isla velmi daleko a vyberala si z toho len co jej vyhovovalo alebo inymi slovami vodu kazali vino pili.

Cely tento problem sa da vysvetlit velmi jednoducho a to rezimom v tej dobe a to bol feudalizmus ktory vznikol aj v ramic krestanstva a ako som uviedol najvyzsi feudali boli cirkev a spol. Co je fuedalizmus o tom sa nebudm rozpisovat hadam nam je to vsetko jasne ale hlavny problem toho vsetkeho bolo ze v tomto rezime zidia stracali svoje prava alebo nemohli vykonovat svoju oblubenu cinnost lichvu, uzeru a podobne. Zname su aj v mene krestanstva vedene mnohe pogromy na zidoch. Vsetko sa to da vysvetlit tym ze ked europania prijali krestanstvo nemali sajnu za akym ucelom bolo vytvorene ale niektori vedeli to co zidia ze sa nim budu dat ovladat masy, lud. Zidia zrejme podcenili silu ludskeho egoizmu alebo mozno aj vynaliezavost europanov a ich vytvor sa v podstate obratil proti nim (jak z hitorie vieme nebolo to posledny krat vid komunizmus).

Jednoducho povedane vznikla nejaka myslienka (vytvorena zidmi) lenze tuto myslienku miesto toho aby aplikovali zidia na bielych europanov aplikovali biely europania sami na seba, zidom to nevyhovovalo bodka.
tehla napísal:Prostrednictvom tvojho obratenia sa k nemu, nemusiš kľačať na zemi ani čitať nekonečne knihy, proste sa nanho obrať. Začni sa s nim rozpravať, aj keď sa ti to bude zdať smiešne, povedz mu všetko. Kto klope, bude mu vraj otvorene
Sory tehla ale zda sa mi to naozaj smiesne. Este ked som bol mensi tak som veril a ziadna odpoved nikdy neprisla. Po tejto skusenosti by som boha mohol asi definovat tak ze je to ten kto ta uplne ignoruje ked nieco potrebujes.

Alebo sa mam snazit konat dobro? Ma vobec zmysel konat dobro pre vsetkych? Aj tu su iste hranice a urcite nebudem dobry na niekoho kto je na mna zly. A v tomto vidim ja najvacsi problem krestanstva, snazia sa pomahat kazdem az tym skodia sami sebe lebo je to na vlastny ukor a robia tak predpoklady pre svu vlastnu zahubu. Toto je myslenie ktore ide uplne mimo prirodnych zakonov.
tehla napísal:Pokiaľ ide o tie exorcizmy, aj to možeš chapať ako znamenia od Boha, aby sa ľudom satan ukazal. Že uveriš, keď sa zjavi tebe osobne? Väčšinou sa zjavenia uskutočnovali deťom alebo svätým, začni žiť taky život a možno sa ti zjavi
K tomu exorcizm som sa vyjadroval. Ak to mame brat z teologickeho hladiska tak to nedava zo satanovej strany ziadnu logiku. Preco sa zjavuje len svatym, preco nie ateistom atd atd, proste prilis vela otazok.
stoporko napísal:vás ešte stále neprestalo baviť sa hádať o existencii Ježiša ako bol opísaný v Novej Zmluve? Tehla, skláňam sa pred tebou, že máš na tých ignorantov nervy dúfam, že tí, ktorí neuznávajú existenciu Ježiša, neuznávajú ani Homéra, Odyssea, Svätopluka, Caesara, faraónov...lebo inak je to pokrytectvo jak sviň
No myslim si ze je to trochu sila ho staviat na rovnaku uroven ako Caesara a Svätopluka ktorych existencia je dolozena nespocetnym mnozstvom historickych pramenov. Jezis a hlavne jeho zazraky nema ani jeden doveryhodny pramen ktory by bol uznany svetovou historiografiou.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

exorcizmus a satan ide proti sebe: Asi sa zhodneme, ze (predpokladajme, ze satan i Boh existuju tak ako ich vnima krestansvto), hlavny ciel satana je zabranit co najviac ludom byt s Bohom v nebi. Uz som tu davnejsie pisal viacero sosobov, ako to dosiahnut (inak, pekne to vystihol C.S.Lewis v knizke Rady zkuseneho dabla). Ako do toho zapada exorcizmus? 1) to, co tych ludi posadne/postihne nie je samotny satan, ale "iba" demon. Nieco ako zly anjel. 2) preco ich posadne? - lebo ti ludia rypali do veci, do ktorych sa rypat nema - vyvolavanie duchov, hranie sa na magov, astralne cestovanie...to by asi bolo na dlhsie a inu temu... 3) ako to vyhovuje satanovi? - jednak to, ze ma isteho minimalne jedneho sluziaceho v pekle (sirnom jazere, etc.) ktory nebude v nebi, a jednak si tym hladi svoje ego (a to ma mrte velke, ako vieme z jeho "obratenia" na zlu cestu - zavist a tuzba byt ako Boh). No co z toho vyplyva - neposada samotny satan, ale jeho sluzobnici, demoni. Ze to v nepriamom dosledku svedci o existencii Boha? Nie! Preco? - kto tvrdi, ze ak existuje satan(zlo...), existuje aj nejaky Boh? Vela ludi (koniec koncov aj Kali) tvrdi, ze ak uvidia ze sa im zjavi satan, tak uveria v Boha... a to je blud. Prave z toho dovodu, ze satan nie je dokazom Bozej existencie. Je len dokazom toho, ze existuje on samotny. A to mu vyhovuje, nie? Hughito - ze je exorcizmus prezitkom...ak si z Ba, mozme zajst na pivko, whisky... a hodit o tom rec, na fore to viac rozoberat nebudem. kontakt cez PM.

delenie na krestanov a Krestanov: to bol pokus odlisit veriacich, ktori to s Bohom myslia vazne a sviatocnych ludi, ktori si povedia, ze tam hore niekto je, no maju uplne v pazi Bibliiu, nemaju ziadne spolocenstvo...proste majorita Slovenska :wink: hlasime sa ku krestanstvu, no ked sa kuknes okolo, tak vysledok je akosi inaksi...
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

http://www.sme.sk/c/5093642/vatikan-je- ... edach.html
čo si o tom myslíte? je to správne?
Zatiaľ sa Vatikán, tá „hnusná mocenská mafia“ zmohol na takéto vyjadrenie: „Je nesprávne a krátkozraké snažiť sa vylúčiť kríž zo sveta vzdelávania“Je to veľmi neživotaschopná reakcia. Vatikán mal vyzvať národy, ktoré sa prevažne hlásia ku kresťanstvu, aby z Rady Európy vystúpili. Vatikán by mal vyhlásiť voči Rade Európy svätú vojnu. Miliónové zástupy kresťanov by mali pochodovať na Štrasburg. Kresťania by si mali uvedomiť, že tu na Zemi čelia reálnym probémom a že ich záujmy sú valcované záujmami iných skupín. Buď sa začnú za svoje záujmy biť, alebo budú zotročení, či ich viera utopená v ich vlastnej dnešnej bezmocnosti a slabosti. Alebo sa tak už stalo?
http://www.beo.sk/sloboda-prejavu/1027- ... vatu-vojnu
Zaujimave, že par shabez individui na nejakom sude ide hovoriť Talianom, čo je krajina typická svojou silnou kresťanskou vierou, že ma odstraniť križe zo škôl..Akym pravom ti ľudia chcu o tomto rozhodovať?Ak niekomu vadia križe, nech si spravia ateisticku školu, ešte stale by mala rozhodovať väčšina nie? Oni idu zakazovať talianom ich vieru? Toto je veľmi nebezpečny precedens, myslim, že v Amerike v Californii Schwarzeneger zakazoval križe, ale že už sa idu srať aj do kresťanskej Europy, tak to je sila. čo chcu ti ubožiaci zakazať nabuduce? Nechapem, že toto si ľudia nechaju

Hughito:

Fakt je, že my kresťania mame omnoho viac dôkazov, ako máš ty. Tvoja darwinova teoria nema absolutne žiadny realny zaklad, poprel ju samotný jej tvorca a všetko, čo ju držalo nad vodou bol židovský „ateistický“ kapitál. Zmier sa s tym, otravuješ kresťanov, aby ťa presviedčali, ale ty sám žiadne dôkazy nemáš.

[quote="hughitoExorcizmus neexistuje, to je len prežitok zo stredoveku, kde boli nepohodlné osoby označené za posadnuté, ďalší výdobytok cirkvi[/quote]Nemaš absolutne šajnu. Exorcismus ľudia realne preživaju, dokonca vysväcovanie domov sa chape ako exorcismus, obrad krstu, motlitba otčenaš-kde sa hovori „zbav nás zlého“, a mnoho iných vecí. Pokiaľ ide o tzv.veľký exorcizmus a to vyháňanie diabla, to sú reálne zdokumentované fakty. Máš xy svedectiev, fotografií, výpovedí, dokonca zvukové a video náhrávky, zápisky z rozhovorov. Čo viac by si ešte mohol mať? Chod za slovenskym exorcistom Antonom Solčianskym nech ťa zoberie na taku jednu seansu a potom napiš, či neexistuje.

[quote="hughitoBez komentára, kto nechce, nevidí. [/quote]Presne tak. Zisti si dejiny a potom piš

[quote="hughitoLáska je kladný citový vzťah, vrelá náklonnosť k niekomu, niečomu na základe chemických procesov. Čo je na tom nepochopiteľné ?
Večnosť sa kľudne dá zadefinovať ( jestvovanie bez začiatku a bez konca al. iba bez konca ), ale už horšie predstaviť.
[/quote]Aha, konečne som to pochopil, vďaka ti pan vedec Hughito:)

[quote="hughitoNikto ma do toho nenútil ( narozdiel od vás, poprosím, neberte to slovo nútiť doslovne ) , nikto ma v tom nevychovával, nikto na mňa psychicky nepôsobil x rokov od decka, bola to moja slobodná voľba. [/quote]Je to pravda, nam kresťanom držia nôž na krku od deststva, zamykaju nas do klietok a krmia cez mreže

[quote="hughitoTo za prvé a za druhé, ja neexistenciu Boha netvrdím dogmaticky, narozdiel od teba, resp. kresťanstva či iných náboženstiev.
Ja tvrdím len to, že existencia nejakej vyššej sily, dizajnéra, etc. je nepravdepodobná na základe nejakých doteraz získaných poznatkov tomu nič nenasvedčuje, že by by to tak malo byť.
[/quote]Takže pripušťaš možnosť jeho existencie. Alebo nie? Lebo pozor! Inak by to bola „dogma“ a to ty predsa nechceš :lol:

[quote="hughitoVšak hrajte sa, pre mňa je to vrcholne pokrytecké.[/quote]Pre mna si pokrytec ty, obvinuješ kresťanov z fanatizmu a pritom je jasne,že fanatik si ty sam, nemaš žiadnu uctu ani rešpekt voči našej viere, cely čas kresťanov osočuješ, označuješ ich za kriminalnikov, znasilňovačov, fanatikov, skorumpovanu mafiu, veci o ktorych nevieš zhola nič označuješ za nezmysly a preludy, Vyhlasuješ s istotou, že Ježiš Kristus dokonca neexistoval, no proste lol

[quote="hughitoVyvracať jednotlivé pasáže z Biblie, spochybniť ich, ukázať na rôzne protirečenia, ďalej argumentovať dejinami cirkvami, ako vznikla, na aký účel, ukázať nemorálnosť tejto organizácie pod ktorou sa združujete, ďalej vyvracať či spochybňovať vaše "zázraky", etc.
Toto všetko sa dá a ateisti to robia.
[/quote]A načo? Nemorálnosť cirkevnej organizácie ani zdaleka nedosahuje nemoralnosti ostatnych svetovych organizacii, ale zabudol som, to už tam považuješ skôr za šikovnosť ako nemoralnosť, však. Ateisti to predsa môžu robiť, môžu zdierať ostatnych, užerničiť, kradnuť, klamať podvadzať a su označeny za šikovnych. Ale keď si farar kupi auto, tak je obyčajna sviňa a treba ho zniesť zo sveta. Lol. Čo keby si svoje usilie presunul tam, kde to aj ma zmysel? Cirkev bola stale najmoralnejšia inštitúcia, aká bola na tejto zemi, zmier sa s tým. Nezabudaj, že všetci veriaci sú cirkev. Aj keď je dnes infiltrovaná rôznymi individuami so snahou ju zničiť ( napr. aj tí znásilňovači detí-to je vyslovene diskreditačná kampaň a že desaťtisíce no proste lol) . Ale viem, že aj cirkev robila chyby, veď aj cirkev tvoria len ľudia, navyše vždy bola lakadlom pre rozlične podvratne individua, ktore chceli majetky a moc, ale tychto ako sučasť cirkvi neberiem, ide o to, že väčšia časť cirkvi sa minimalne snaži žiť podľa istych pravidiel. Neodpovedal si mi na otazku, ake všeobecne pravidla maju určene ateisti. preto si mysliš, že nie je možne ich ani z ničoho obviňovať, ved predsa oni sa nezaviazali dodržiavať nejake desatoro, vsak? To maš tak, akokeby sa do vašej rodiny priženila nejaka zla žena, robila by bordel kam by chodila a zrazu by si všetci ľudia začali hovoriť, tá rodina Hughitovcov, to je niečo strašne, ved oni vôbec nemaju pravo na existenciu a pod. No uvidime ako to z cirkvou dopadne, kedže ľudia si ju vôbec nebrania a nechaju tam pôsobiť na najvyššich miestach kdekoho...ja osobne by som ich hnal. Cirkev by dnes potrebovala poriadnu očistu od slobodomurarov a všelijakych individui.

Veriaci, ktori sedia v base :lol:
Prílohy
G.jpg
hughito
Redeemer
Redeemer

Aký dojemný článok na beo.sk, že svätá vojna. :lol:
Kríže nemajú čo robiť na školách, kto chce, nech si ich nosí na krku.
Existujú cirkevné školy, tam sa môžu "križiaci" realizovať koľko len chcú.
Takisto som proti tomu, aby sa v školách stavali modlitebne akéhokoľvek typu, ako nedávno v Nemecku súdne prikázali postaviť modlitebňu pre moslimského žiaka.
Škola by mala byť v otázke náboženstva NEUTRÁLNA !!!
Fakt je, že my kresťania mame omnoho viac dôkazov, ako máš ty. Tvoja darwinova teoria nema absolutne žiadny realny zaklad, poprel ju samotný jej tvorca a všetko, čo ju držalo nad vodou bol židovský „ateistický“ kapitál. Zmier sa s tym, otravuješ kresťanov, aby ťa presviedčali, ale ty sám žiadne dôkazy nemáš.
:lol: :lol: :lol:
Udeľujem ti cenu za Výplod roka 2009 !!!
Už mi nezostáva nič iné, len sa zmieriť s tvojou absolútnou a konečnou vymetenosťou.

K tomu exorcizmu : Stále tu hovorím len o tom veľkom, nejaké modlitbičky ma nezaujímajú.
Ale naopak ma zaujíma to, kde máš tie dôkazy a svedectvá, videá a pod. a či to aj uznala nejaká nezávislá komisia.
A inak, Solčiansky ma určite zoberie so sebou :roll: . To bol ozaj stupídny argument.
Presne tak. Zisti si dejiny a potom piš
:)
Aha, konečne som to pochopil, vďaka ti pan vedec Hughito:)
To som naozaj rád, že som ti pomohol rozšíriť tvoje "zakrslé" obzory.
Je to pravda, nam kresťanom držia nôž na krku od deststva, zamykaju nas do klietok a krmia cez mreže
Typické, čo iné som mohol čakať, ako takúto primitívnu reakciu. :roll:
Takže pripušťaš možnosť jeho existencie. Alebo nie? Lebo pozor! Inak by to bola „dogma“ a to ty predsa nechceš
Teoreticky to pripustiť musím, keďže nemám dôkaz, ktorý by to vyvrátil.
Ale pozor, opakujem, že hovorím o deistickom Bohovi.
Pre mna si pokrytec ty, obvinuješ kresťanov z fanatizmu a pritom je jasne,že fanatik si ty sam, nemaš žiadnu uctu ani rešpekt voči našej viere, cely čas kresťanov osočuješ, označuješ ich za kriminalnikov, znasilňovačov, fanatikov, skorumpovanu mafiu, veci o ktorych nevieš zhola nič označuješ za nezmysly a preludy, Vyhlasuješ s istotou, že Ježiš Kristus dokonca neexistoval, no proste lol
No pekne si sa rozpísal, ale škoda, že ani jedna vec tam nie je pravdivá.
Skús pozornejšie čítať to, čo píšem.
A načo? Nemorálnosť cirkevnej organizácie ani zdaleka nedosahuje nemoralnosti ostatnych svetovych organizaci
Neviem, čo môže vôbec nemorálnosť cirkvi prekonať, ak také niečo je, klobúk dole.
Toľko zla, čo spáchala cirkev sa len tak ľahko nevidí, neskôr doložím faktami.
Ateisti sa riadia klasickými morálnymi princípmi, ústavou, zákonom.
Neviem odkiaľ si zobral to, že ateisti si môžu robiť čo chcú. V podstate môžu, ako ktokoľvek iný, ale potom sa z toho vyvodia dôsledky.
Zato v cirkvi ( aj keď samozrejme nie len v nej ) sa vedia zločiny krásne ututlať, viď to znásilňovanie.
Prosím ťa kali, prestaň sa tu už zhovadzovať a šup šup naspäť do politiky, lebo tu ti tvoj náboženský svetonázor totálne zastiera rozum.

Znásilňovači sú infiltrovaní ateisti, že ? :lol: :roll:

hughito napísal:Teoreticky to pripustiť musím, keďže nemám dôkaz, ktorý by to vyvrátil. Ale pozor, opakujem, že hovorím o deistickom Bohovi.
No vidiš. A nieže posielaj Kaliho preč, ale ty sa nauč diskutovať bez uražok

Kalipodľa mňa je to presne naopak, prave židia boli tí, ktorí vehementne presadzovali a presadzuju darwinovu teóriu a snažia sa o odstranenie kresťanstva. Zaujimavy text:
Vystoupení na semináři CEP "Darwin a darwinismus – věda, nebo ideologie? Praha, 20. dubna 2009.
Petr Hájek, zástupce vedoucího Kanceláře prezidenta republiky:

Hnutí, která svým dílem oba vědci a reformátoři přivedli na svět – darwinismus a marxismus – mají totiž mnoho společného. Nejen dobou ve které tato údajně pokroková hnutí vznikla, ale především filosofickou a společenskou bází na které se dodnes pohybují i cílem, který sledují. Nikoli náhodou v něm pramenily totalitní režimy dvacátého století, zvláště pak ten sovětský, jehož místní verzi mnohým z nás bylo dáno čtyři desetiletí nedobrovolně sdílet. Navzdory jeho zhroucení však ideový fundament nezmizel. I ten je ovšem modernizovaný a vylepšený, doplněný o různé sofistikované pomůcky, především o mediální turbodmychadlo, jehož mystifikační síla, umocněná technologickými možnostmi, jsou nejdůležitější zbraní dnešních evolucionistických revolucionářů. Ti již obsadili řídící centra prakticky všech hlavních společenských a přírodovědných oborů, od ekonomie přes medicínu až k ekologii či klimatologii, abych jmenoval alespoň ty momentálně z nejpopulárnějších. Nebohý Charles Darwin s tím vším má pochopitelně jen velmi málo společného. Otec zakladatel novověkého evolucionismu nemohl ani v nejtemnějším snu tušit, že právě jeho jméno – především jeho jméno – bude jako znak a symbol levičáckými darwinisty využito a zneužito a stane se akademickým kladivem proti křesťanské civilizaci, jíž marxisté komplementárně přiloží na krk svůj zahnutý nůž. Darwin byl úctyhodný pozorovatel přírody, vědec, který ve vší početnosti podlehl, jak se stalo mnohým před ním i po něm, iluzi Objevu.
Darwina také ani nenapadlo, že by člověk mohl vzniknout jinak než stvořitelským aktem Božím. Narozdíl od darwinistů všeho druhu, pohlaví, rasy či vyznání. Darwinistická ideologie nezná hranic. Darwin je ještě znal. Ve svém základním díle proto všehovšudy uvažuje, že "život mohl být původně vdechnut Stvořitelem do několika forem či pouze do jedné."
Děje se tak s mylnou darwinistickou vírou, že stálým opakováním nepravd, za současného odříznutí jiných informačních zdrojů, dojde k mutacím DNA a konečně poprvé vznikne vytoužený nový druh: Člověk, pokládající sám sebe za výsledek náhodného evolučního procesu, člověk, jehož existenční a mravní obzor je omezen pozemskou "zárodečnou polévkou", onou vlažnou louží, v níž život údajně vznikl a v níž také skončí, neboť předtím, ani potom nic nebylo a nebude. Člověk snadno ovladatelný, protože v oné zárodečné polévce se rozhodně žádné vyšší principy nelouhovaly, takže veškeré absolutní maximy lidského jednání jsou pouze nadstavbovým luxusem relativistické společenské organizace. Jaká má být její ideální či optimální podoba nám včas řeknou majitelé přísně racionalistických pravd – materialističtí vědci a politici. Řečeno s excelentním teologickým myslitelem Michailem Fjodorovičem Dostojevským: "Není-li Bůh, je dovoleno vše." Toto zčásti implicitní a zčásti explicitní spiknutí máme ostatně příležitost pozorovat ve "zmutované podobě" denně v médiích takřka v přímém přenosu. V opakovganých experimentech s lidskou individualitou a svobodou nešlo a nejde o nic jiného, než odtržením člověka od jeho přirozených kořenů získat "lidský materiál" pro sociální manipulaci. A mnozí skuteční vědci v této hře dnes nevědomky hrají, řečeno Leninovým slovníkem, roli "užitelných idiotů".
Existuje o tom rozsáhlá literatura "popíračů", kteří bod za bodem dokonce uvnitř daného vědeckého paradigmatu dokazují opak. Jen jejich práce téměř nikde neuvidíte, v novinách ani odborných časopisech se o nich prakticky nedočtete, jejich vědecká zjištění a exaktní důkazy jsou ignorovány a oni sami často pronásledováni – nejen odborně a karierně, ale , především v dnešní Americe, také existenčně.
http://www.cepin.cz/cze/clanek.php?ID=896
Inak ateistom odporučam do pozornosti vetu _“ Darwina také ani nenapadlo, že by člověk mohl vzniknout jinak než stvořitelským aktem Božím. (Darwin bol kresťan...)Narozdíl od darwinistů“

a

„Určitě ani nevíte, že darwinisti na přelomu 19. a 20. století vozili domorodce do Evropy a vydávali je za mezičlánky. Samozřejmě, pečlivě je nejprve namaskovali, k této evoluční komedii....“

Takže toľko k tej „exaktnej“ vede :)

Alebo sa mam snazit konat dobro? Ma vobec zmysel konat dobro pre vsetkych? Aj tu su iste hranice a urcite nebudem dobry na niekoho kto je na mna zly. A v tomto vidim ja najvacsi problem krestanstva, snazia sa pomahat kazdem az tym skodia sami sebe lebo je to na vlastny ukor a robia tak predpoklady pre svu vlastnu zahubu. Toto je myslenie ktore ide uplne mimo prirodnych zakonov.
Konať dobro ale neznamena to, že spraviš zo seba debilka a nakoniec sa sam uplne vyčerpaš. Ale konať spravne veci podľa svojho svedomia. Aj Ježiš Kristus hovoril, „nehadžte perly sviniam“...Ved kresťania v minulosti vedeli bojovať za svoje záujmy, dneska je to skôr otupenosťou a neschopnosťou ľudi vôbec niečo riešiť
Sory tehla ale zda sa mi to naozaj smiesne. Este ked som bol mensi tak som veril a ziadna odpoved nikdy neprisla. Po tejto skusenosti by som boha mohol asi definovat tak ze je to ten kto ta uplne ignoruje ked nieco potrebujes.
Ale on ťa neignoruje, on ťa ma rad a ty sam nevieš prečo musiš prežiť, to čo preživaš, aj to ťa posuva ďalej. Veď sa hovori, že v boji sa rastie...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

hughito napísal: Inak, toto sú tie vaše zázraky : :roll:
http://englishrussia.com/?p=5184#more-5184
Nie, toto su tie nase zazraky:
Mas to podlozene aj fotkou
kali520
Darca
Darca

stoporko napísal:Ze to v nepriamom dosledku svedci o existencii Boha? Nie! Preco? - kto tvrdi, ze ak existuje satan(zlo...), existuje aj nejaky Boh? Vela ludi (koniec koncov aj Kali) tvrdi, ze ak uvidia ze sa im zjavi satan, tak uveria v Boha... a to je blud. Prave z toho dovodu, ze satan nie je dokazom Bozej existencie. Je len dokazom toho, ze existuje on samotny. A to mu vyhovuje, nie?
Praveze je lebo satan je vytvor boha. Obraz tiez nevznikne bez maliara.
tehla napísal:Kalipodľa mňa je to presne naopak, prave židia boli tí, ktorí vehementne presadzovali a presadzuju darwinovu teóriu a snažia sa o odstranenie kresťanstva.
Ano snazia sa ved je to pochopitelne lebo sa m to vymklo z pod kontroli rovnako ako komunizmus. Zidia tiez niesu dokonali a robia nespocetne vela chyb.
tehla napísal:Konať dobro ale neznamena to, že spraviš zo seba debilka a nakoniec sa sam uplne vyčerpaš. Ale konať spravne veci podľa svojho svedomia. Aj Ježiš Kristus hovoril, „nehadžte perly sviniam“...Ved kresťania v minulosti vedeli bojovať za svoje záujmy, dneska je to skôr otupenosťou a neschopnosťou ľudi vôbec niečo riešiť
No ale to si trochu protireci:

v Matúšovi 19:21 Ježiš vraví: "...chod a predaj všetok svoj majetok, rozdaj chudobným a budeš mať poklad v nebesiach."

V Matúšovi 5:25 nám Kristus dáva takúto radu: "vyrovnaj sa chytro so svojim protivníkom, dokiaľ si s ním na ceste, aby ťa protivník neodovzdal sudcovi, sudca strážcovi a neuvrhli ťa do väzenia". A vo verši 40 rovnakej kapitoly: "a kto sa chce súdiť s tebou a vziať ti spodné rúcho, daj mu aj plášť"

v Matúšovi 6:19: "nezhromažďujete si poklady na zemi kde ich moľ a hrdza ničí a kde sa zlodeji vlamujú a kradnú; Ale zhromažďujte si poklady v nebi, kde ich ani moľ ani hrdza neničí a kde sa zlodeji nevlamujú a nekradnú.

Na jednej strane napada rozdavaniu majetku a zmiereniu sa s nepraitelmi a na druhej strane hovori aby sme tzv sviniam (to moze byt hocikto) nic nedavali.
tehla napísal:Ale on ťa neignoruje, on ťa ma rad a ty sam nevieš prečo musiš prežiť, to čo preživaš, aj to ťa posuva ďalej. Veď sa hovori, že v boji sa rastie...
Ano v boji sa rastie alebo co ta nezabije to ta posilni ale nie kazdeho a niektory ten boj neunesu a mozu rezignovat kapitulovat atd a to ich privedie do zahuby.
hughito
Redeemer
Redeemer

Lub0$ napísal:Nie, toto su tie nase zazraky:
Mas to podlozene aj fotkou
Zatiaľ k tomu len toľkoto :
Pozeral som to video a keď jej vložil oplátku do úst čo sa nestalo. Strih. Zrazu záber, už sa tam zakláňala a zase strih. Posledný záber už mala poslušne vyplazený jazyk so "sdrcom". A pritom predtým išla kamera bez prerušenie skoro stále.
To isté v tom pokračovaní videa. Záber bol neprerušovaný, vložil jej oplátku do úst a čo sa nestalo ? Strih. A zrazu len vyplazený jazyk so "srdcom".

Nedôveryhodné. Tie strihy to všetko pokazili. :wink:

Dnes od 22:00 v relácii LAMPA na JOJ PLUS je téma : 150 rokov evolučnej teórie.
Odporúčam pozerať všetkým, hlavne tehlovi, aby videl v priamom prenose to "židovsko-ateistické" sprisahanie.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kali - satan je padly anjel, doraz na slovicko padly. Cize on je bozim stvorenim v zmysle, ze ho stvoril, no uz sam si zvolil svoju cestu - zavidel Bohu a chcel byt lepsi nez on... takze Boh ho nestvoril zleho. On si sam vybral, ze bude zly. To,ci aj to bol Bozi zamer a tym dal ludom moznost vyberu a slobodnej vole priklonit sa ku zlu alebo dobru...to by bolo na inu diskusiu. No kazdopadne to bola satanova slobodna vola. Existencia satana svedci o Bozej existencii len pre veriacich v Boha, lebo pre tych, ktori Boha poznat nechcu, je bohom satan, chapes? Tak ako je pre rokefelera bohom mamona. Nemozes sa snazit dokazat existenciu Boha cez existenciu satana (teda mozes, no to uz musis pripustit, ze nejaky Boh existoval - proste Boh predchadza satanovi...), lebo satanovo snazenie je zabranit ludom Boha poznat - ci uz tym, ze o nom nebudu rozmyslat, alebo si za boha zvolia samotneho satana (tym nemyslim len satanistov, ale aj ludi, ktori si zvolia ako zivotny svetonazor zlo a jeho prejavy) alebo niekoho ineho - Budhu, Krisnu, Manitua...

//autoeditácia príspevku ( 05 Nov 2009, 22:00 )
edit: nehadzte perly sviniam - znamena zhruba tolko, ze je zbytocne niekomu vraviet o "pokrocilom uceni krestanstva" (svata trojica, dedicny hriech...), ked este nepochopil a nechce verit zakladom (Jezis = zachranca, kazdy sme hriesni...)

co si kali postoval citaty o davani rucha a tom, aby sme sa vyrovnali este pred sudom = zhruba tolko, ze byt s ludmi za dobre. Nevyvolavat konflikty. Aj Pavel pise, ze bol zidom zid, grekom grek = vravel im to "recou ich kmena", len aby vedeli pochopit a prijat evanjelium. Proste cinit ludom dobre, pomahat tym, ktori pomoc potrebuju.

//autoeditácia príspevku ( 05 Nov 2009, 22:04 )
edit2: zhromazdovanie si pokladov v nebi, kde ich mol nenici... co je na tom zleho? znamena to zhruba tolko, aby ked uz niecomu veris, tak si aj podla toho zil. aby si nezil len mamonou a hrabanim si materialnych veci, ale si myslel aj na duchovno, to, comu si uveril. A to si myslim dnesnej materialnej spolocnosti chyba, na tom sa asi obaja zhodneme...

hughito - tento piatok (zajtra) je na prirodovedeckej fakulte UK v Ba tzv. Darwinovo dopoludnie - prednasky o evolucii pre stredoskolakov + sa na fakulte kona festival vedy a techniky - stredoskolaci a zakladoskolaci prezentuju vedecke a technicke napady - su tam zaujimave vecicky ako model sopky, roboty... ak mate cas, prijdite... :wink:
hughito
Redeemer
Redeemer

Stoporko : Áno, viem o tom, máme to vyvesené aj u nás na škole, tak ale určite kvôli tomu do BA nebudem cestovať, nie som biologického razenia, aj keď v podstate ma to veľmi zaujíma (hlavne táto evolúcia), takisto ako ma zaujíma vesmír a jeho fyzika, pričom na škole mám z fyziky na vysvedčení 4, lebo sa to neučím, resp. teoretickú trochu a praktickú vôbec ( z biológie to také hrozné nie je, vyťahujem to na 2, ale žiadna sláva, tiež tomu veľa nedávam :) ).

Každopádne, neviem či sleduješ aj túto Lampu, zatiaľ to je veľmi zaujímavé a prakticky sa potvrdzuje to, že evolúcia je holý fakt.
Teraz to bude ešte zaujímavejšie lebo do druhej časti má prísť teológ a začnú sa rozoberať asi také témy, aké tu rozoberáme aj my, no uvidíme.

Inak stoporko, bol by som rád, ak by si sa ty, ako veriaci, vyjadril k tomu, čo tu píše ďalší veriaci tehla, hlavne na margo darwinizmu etc.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hughito - nie, tú lampu nesledujem - mám doma žiaľ iný program. Snáď ju nájdem v archíve :) prípadne ak by ste mi ju niekto mohli nahrať a upnúť na rapid.com

tehlov názor na evolúciu? Zatiaľ som z toho pochytil hlavne to, že samotný Darwin o svojej teórii na sklonku života pochyboval (s čím súhlasím) a taktiež to, že sám tvrdil, že človek bol stvorený Bohom (čo vyplýva aj z toho, že bol anglikánsky kňaz). Inač som si zatiaľ nevšimol, že by tehla vravel niečo vyložene zlé ohľadom evolúcie (no musím sa priznať, že jeho príspevky o evolúcii až tak pozorne nečítam... skôr ma zaujímajú o exorcizme :oops: ) takže ak máš nejaké konkrétne výhrady, repostni ich please a hodím na ne okom...

//autoeditácia príspevku ( 06 Nov 2009, 0:08 )
edit:
s týmto tehlovým tvrdením nesúhlasím. Dôvody: Darwin svoju teóriu ako takú nepoprel, počas života ju viac krát pozmenil na základe výskumov, čo mu kolegovia posielali (pričom dnes vieme, že jeho úplne prvá verzia je najlepšia). Zároveň, evolučná teória je podopretá výskumom a ten súhlasí s evolúciou - adaptáciou vrámci druhu. Takže by som evolúciu ako takú určite tak kategoricky nezatracoval, no musíme si uvedomiť, že nie je až taká všemocná, ako by ju niektorí ľudia radi mali. Tak isto tvrdenie, že kresťania majú omnoho viac dôkazov nie je pravda - tu by mohol tehla podoprieť svoje tvrdenie, lebo inak tvrdím, že sa mýli.

ešte k tej evolúcii a vzniku nových druhov - vedecké "vysvetlenie" je takéto: 1) pôvodný druh sa rozdelil zmenou geografických podmienok (v údolí vznikla rieka...) a postupnými mutáciami vznikli odlišné druhy 2) postupnou migráciou na nejakom území a nekrížením sa s pôvodnými jedincami vznikli nové druhy. Oboje prístupy narážajú na mnoho problémov - v prvom prípade ide o faktor náhody a pravdepodobnosti a v druhom ide o predpoklad, že sa nekrížili s pôvodným druhom, čiže iba PREDPOKLAD, druhý spôsob navyše znamená, že všetky druhy vznikli de facto na jednom mieste a odtiaľ sa postupne šírili...čo výskumy popierajú... lebo sa objavili rovnaké druhy rovnako staré na rôznych miestach... to len tak, keď už tu máme Darwinov deň... :)
kali520
Darca
Darca

stoporko napísal:Existencia satana svedci o Bozej existencii len pre veriacich v Boha, lebo pre tych, ktori Boha poznat nechcu, je bohom satan, chapes?
Ja nie som veriaci a kebyze sa mi zjavy satan tak zacnem verit, a myslim si ze kopa dalsich ludi zacne verit. Je to jednoduche ja poznam tie biblicke pribehy a viem ze satan ma byt zlo a je jedno ako sa rozhodol ale faktom ostava ze on samotny bol stvoreny bohom.

To co tu ty pises je uz uplne ina strana, bohvie ake pribehy okolo toho maju spisane satanisti a ine viery, potom tu ale je otazka ze ked sa mi zjavy satan ci je to vobec ten satan o ktom hovori krestanstvo? Moze to byt aj obycajny duch z ineho nabozenstva alebo aj boh samotny.

Takze opat sa mozme vratit k tomu exorcizmu odkial viete ze je to posadnutie diablom? Ako viete ze je to zrovna ten vas satan v ktoreho verite? Ako ho spoznam?

Tie citaty z evanjelia si vysvetlujes po svojom ja to chapem presne doslova ako to tam je napisane.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Satanizmus nieje viera v satana,... je to iba odpor ku kresťanstvu a jej cirkvi. Satanizmus je iný názov pre pohanstvo ako ho tak nazvala cirkev. Satana môže tak uctievať adolescentná mládež ktorá si neuvedomila že Satan je žido-kresťanským výmyslom... pravý satanizmus nieje o zabíjaní zvieratok práveže satanisti ich považujú za rovnocenné s ľudmi a vážia si prírodu. A je to skôr o viere k pohanským vieram ktoré tu boli pred príchodom žido-krestanov na naše európske územia. To oni začali očierňovať pohanstvo aby mali viacej ovečiek a začali označovať pohanov za satanistov lebo neverili v ich Boha a nesprávali sa tak ako žido-krestania,...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kali - pri exorcize sa nevyháňa satan, ale démoni :wink: a to je dosť veľký rozdiel, už som to tu písal, asi si si nevšimol...

satanizmus a viera v satana - to, čo ty opisuješ je neopaganizmus. Satanizmus má dva hlavné prúdy: La Veyov intelektuálny (filozofický) satanizmus, ktorý vníma satana ako nehmotnú silu, hlása návrat morálnych hodnôt človeka na zvieraciu úroveň a zásadu egoizmu (v mnohých myšlienkach s ním súhlasím...). Potom sú tu "tí ostatní" - vyznávači ako si ty povedal, zabíjania zvieratiek, vyvracania náhrobkov, vzývania démonov (do tejto skupiny patria najmä podnikatielia a bohatší ľudia, ktorí si tým chcú zaistiť ešte väčšie bohatstvo - odporúčam si prečítať literatúru o tejto téme...) a ľudia zaoberajúci sa okultizmom (mágia...). Potom sem ešte patria samozrejmie tí, ktorí majú satana ako svojho Boha.

Ten neopaganizmus je proste len "znovuobjavenie" starých náboženstiev (prevážne keltských, slovanských) a idealizovanie si ich na svoj obraz. (chcem vidieť človeka, ktorý dnes vyznáva vieru v stromy - kelti, ako za úplnku zabíja najmladšieho člena klanu a jeho krv vylieva ku koreňom posvätného stromu :smt047 )

odpor voči kresťanstvu nie je satanizmus, lebo inak by sme museli hughita i kaliho označiť za satanistov, tak isto aj množstvo iných ľudí. odpor voči kresťanstvu tu vždy bol a aj bude.
tehla

kali520 napísal:Ako viete ze je to zrovna ten vas satan v ktoreho verite? Ako ho spoznam?
Je len jeden Boh a len jeden satan (a potom su ostatni demoni).Islam prebral prvky z kresťanstva, s tym, že mohamed, ktorý mal svoje mocenské zámery, to poupravil podľa svojich potrieb a sam seba vyhlásil za najvyššieho proroka, čiže da sa povedať, že tri najväčšie naboženstva sveta maju spoločny pôvod. No a tie vychodne a ostatne „naboženstva“typu woodoo alebo animistické nab., to je da sa povedať už priame uctievanie demonov. (Btw. Neviem, či vieš Kálí je indická bohyňa, ochrankyňa materstva, neskôr spájaná s krvavými obeťami; manželka, boha Šivu. Zobrazovali ju s čiernym telom, červenou tvárou a desiatimi rukami držiacimi zbrane.)
Všetci priami uctievači satana alebo satanisti bojuju v prvom rade proti kresťanstvu, ostatne naboženstva su im viacmenej ukradnute, alebo ich podporuju. Ako kulisu nepouživaju obrateneho budhu, ani šivu a ganeša a pod.(čo su demoni), ale obrateny križ. Pretože opozicia voči satanovi je Ježiš Kristus.
Stoporko napísal:La Veyov intelektuálny (filozofický) satanizmus, ktorý vníma satana ako nehmotnú silu, hlása návrat morálnych hodnôt človeka na zvieraciu úroveň a zásadu egoizmu (v mnohých myšlienkach s ním súhlasím...).
LaVeyovu satansku „bibliu“ som čital, buď si kresťan stoporko, alebo suhlasiš s myšlienkami satanistu.... To nejde dokopy nie?...Inak niekde som čital vyjadrenie spevaka zo satanistickej kapely,ktory vyhlasil, že lavey bol blazon, lebo vôbec si neuvedomoval, aky je satan v skutočnosti zly. (Myslim, že šlo o skupinu Venom alebo mayhem, v ktorej si jeden člen vystrelil mozog z hlavy a ostatni to dali na obal albumu..)

Stoporko napísal:tvrdenie, že kresťania majú omnoho viac dôkazov nie je pravda - tu by mohol tehla podoprieť svoje tvrdenie, lebo inak tvrdím, že sa mýli.
No je to o tom, čo považuješ za dôkaz. Ja považujem za dôkaz skuťočnosť naokolo, niekto možno zase verdikt nejakej komisie. Ak poviem, že som nevidel nejaky medzičlanok medzi trilobitom a rybou, ani prechodny medzičlanok medzi ľudoopom a človekom, lebo sa žiadne nenašli, ale napr. videl som ľudi, ktori mali problemy, dali si vysvätiť dom a na stenu zavesili križ a problemy prestali, alebo ak poviem, že citim Božiu pritomnosť, alebo uvediem exorcizmus ako zdokumentovaný fakt, alebo zjavenia Panny Márie pred 70 000 ľuďmi, ktorá nám predpovedala budúce udalosti, keď predložim x vyplnenych proroctiev a tych, ktore sa ešte len naplňaju, tak ´vedecky´ založeni ľudia to nebudu považovať za dôkaz, lebo žiju v svojich teóriách a povedia si, že tieto „duchovne dôkazy“, jednoducho dôkazmi byť nemôžu, a myslia si, že ľudia sami môžu určovať aky je svet a či existuje Boh.

Dominuje pyšná viera v rozum, ktorý si nedokáže priznať vlastné ohraničenia.. Najmä francúzski osvietenci mali tento arogantný prístup. Ale trebárs anglosaskí osvietenci (Smith, Hume) chápali, že ak chceme skutočný pokrok, tradícia musí kráčať ruka v ruke so sebakritickým rozumom, ktorý si uvedomuje vlastné medze. Samozrejme, zodpovednosť za tento vývoj nenesú len naivní racionalisti, ktorí sa spoliehajú na všemocnosť rozumu a nenávidia náboženstvo. Cena, ktorú západná spoločnosť zaplatí za rezignáciu na objektívny morálny poriadok ešte dnes nie je vyčíslená. Avšak s rozkladom tradície budeme stále viac čeliť nevypočítateľnému a iracionálnemu správaniu našich blížnych a to v základných veciach, o ktorých by mala panovať elementárna zhoda. Môže to znieť paradoxne, ale čím viac sa spoliehame len na náš rozum, tým väčšie šialenstvo nás môže postihnúť
Zabudnutim na kresťanstvo odhadzujeme veľmi efektívny morálny systém, ktorý posväcuje a konzervuje také hodnoty ako je ľudský život, rodina, manželstvo, súkromné vlastníctvo, slobodná vôľa, pokora, empatia, láska k blížnemu atď.
kali520 napísal:viem ze satan ma byt zlo a je jedno ako sa rozhodol ale faktom ostava ze on samotny bol stvoreny bohom. Obraz tiez nevznikne bez maliara.
Vidiš a keď sa pozrieš na človeka,nevidiš „maliara“? Ked sa pozrieš na stoličku, s určitosťou vieš, že ju niekto musel vyrobiť, keď sa pozrieš na obraz, vieš, že ho niekto musel namaľovať. Nie je človek sám dôkazom Boha? A vôbec, všetko stvorenie na tomto svete?

// pustil som si tu lampu, ale ničim to na mna nezapôsobilo, ani nezmenilo môj nazor. V podstate tam nezazneli žiadne opozične nazory. A ten "teolog"-lol, najmä keď začal vysvetľovať čo Boh môže a čo nemôže urobiť
Napísať odpoveď