PC Design- Vysoka skola

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
eaten
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

PC Design- Vysoka skola

Príspevok od používateľa eaten »

Ak som bol dobre informovany tak v BA sa da na Vysokej skole (informatiky) studovat PC Design.........neviete ci tam potrebujem mat vychodenu aj zakladnu umelecku skolu-vytvarnu??
bukelo
Medium Star
Medium Star

Re: PC Design- Vysoka skola

Príspevok od používateľa bukelo »

Edo Shinoda napísal:Ak som bol dobre informovany tak v BA sa da na Vysokej skole (informatiky) studovat PC Design.........neviete ci tam potrebujem mat vychodenu aj zakladnu umelecku skolu-vytvarnu??
Urcite nie.
U nas na fakulte sa studuje tiez nejaky design, ale pre strojarstvo a nepotrebovali tam uchadzaci nic, len maturitu :) (a prijimacky spravene)
eaten
Light Professional
Light Professional

terza som pozeral stranku tej bratislavskej a nenasiel som tam nic take ao design alebo grafiku
eaten
Light Professional
Light Professional

neviete niekto pomoct? Plz lebo nevime nic zistit
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

Edo Shinoda napísal:Ak som bol dobre informovany tak v BA sa da na Vysokej skole (informatiky) studovat PC Design.........neviete ci tam potrebujem mat vychodenu aj zakladnu umelecku skolu-vytvarnu??
vysoka skola informatiky? to je aka?
v BA ma fakultu Slovenska technicka univerzita - konkretne FIIT A FEI.
PC Design? myslis ako kreslenie a navrh na pocitatoch?
eaten
Light Professional
Light Professional

noo daco take.........v bratislave je fakulta informatiky a odbor by mal byt Grafika a PC design nieco ako v Brne len envime ci je to aj v BA...........
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Edo Shinoda napísal:noo daco take.........v bratislave je fakulta informatiky a odbor by mal byt Grafika a PC design nieco ako v Brne len envime ci je to aj v BA...........
Lenze na informatickych zameraniach je ta grafika trosku o inom nez o hrani sa v bitmapovych editoroch ;)..
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

mysli sa tym 3D rendering a pod, myslim ze k tomu nepotrebujes nic kedze o umenie nejde, je to take viac prakticke ze sa s tym mozes zamestnat a moze napr. vytvarat reklamy alebo modely do hier

ci to vsak je v BA neviem
eaten
Light Professional
Light Professional

jj viem co to je .....neboj sa ;),,,,,,,,,,, ja som hlavne checl zisti i to je v BA a tu skolu vies podla mna kus predstavivost musis mat podla mna
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Edo Shinoda napísal:jj viem co to je .....neboj sa ;),,,,,,,,,,, ja som hlavne checl zisti i to je v BA a tu skolu vies podla mna kus predstavivost musis mat podla mna
U nas na FMFI je na informatike specializacia pocitacova grafika, avsak potrebny je dobry matematicky zaklad, pretoze grafika je najma o matike... :wink:
eaten
Light Professional
Light Professional

hmm a tak ze aj design aj grafika bo pokai viem tak grafika neni 3D ......a myslim ze matika mi ide zatial cekom dobre (druhak na stredenj)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Edo Shinoda napísal:hmm a tak ze aj design aj grafika bo pokai viem tak grafika neni 3D ......a myslim ze matika mi ide zatial cekom dobre (druhak na stredenj)
matika na strednej a vysokej sa diametralne lisi. Takze to, ze ti teraz ide matika vobec nic neznamena. A nemysli si ze dizajn a grafika na vyske je o hrani sa vo Photoshope. Minimalne na informatike v Brne je drsny teoreticky zaklad a hafo algoritmov.
eaten
Light Professional
Light Professional

ok ale aj tak myslim ze ma to bude bavit viac ako robenie programov alebo podobne
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

skus si pozriet aj toto-mozno by ti to stacilo(minimalne ako poistka :) )
D!eSel_78
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa D!eSel_78 »

a co Vysoká škola výtvarných umení? Je tam odbor grafický dizajn, aj ja by som tam asi išiel. A je to o photoshope, avšak musíš vedieť aj iné veci. Napríklad manúalne kresliť grafiku. A vysvedčenia z Umeleckej školy zrejme pomôžu, pretože aj tam sa učíš grafiku, síce na papier, ale učíš. Ja nejaké mám lebo som tam 3 roky chodil, snáď pomôžu.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

takze hovorite ze v Brne to je tiez prepojene cez matiku? :( a ako sa ten odbor vola?
janes1507
Novice
Novice

Príspevok od používateľa janes1507 »

Zdravim reagujem sice na stary topic ale chcel by som len zdielat zopar informacii co sa tyka studia grafiky presnejsie digitalne media animacie digitalne umenie pre pocitacove hry, creative lens media atd.

Takze hned na zaciatok. Studujem "Digital art for computer games" na Glyndwr Univerzite vo Walese v Spojenych Kralovstvach Velkej Britanie. Pochadzam zo Starej Lubovne a mam asi 19 rokov hehe asi urcite :)
Pre viac informacii o tejto skole chodte na tento odkaz http://www.glyndwr.ac.uk. Tato skola prijma vsetkych zahranicnych studentov. Rocne skolne na tejto skole sa plati vo vyske zhruba 3200 libier. NO je to dost ale vec je taka , ze ked ste z krajiny ktora je v ramci EU tak mozte zaaplikovat ziadost o platenie skolneho cize to znamena ze ak ste z EU tak EU vam zaplati studium. Neplatite nic za skolne avsak zivobitie si platite sami co nieje vobec strasne. Momentalne su na tejto skole len dvaja slovaci vratane mna :D. Je tam kopu roznych odborov co sa tyka umenia. Moja sestra je na Digital media co znamena ze sa zamerava na web design , packaging , printing proste vsetko co suvisi s designom pre dnesne media. Staci len cecknut stranku su tam vsetky potrebne informacie. Skola usporiadava rozne vymenne pobyty na inych skolach alebo rozne tripy napriklad do Sydney , New York za prijatelne ceny co sa celkom oplati, VIDIET SVET naucit sa dobre jazyk a este spravit dobru skolu. Co sa tyka anglictiny ..tato skola ma skusenosti so zahranicnymi studentmi ktory maju problemy s jazykom . Taktiez napriklad ked trpite dislexiou mozete dostat Apple MacBook Pro takze hura mozeme sa hrat na dislexikov :D hehe nie nie srandujem mozete dostat ale iba ak fakt mate dislexiu. Tato skola samozrejme spolupracuje aj s roznymi studiami a spolocnostami ako su napriklad Electronic Arts.
Cize ak uvazujete o studiu umenia hlavne co sa tyka digitalnej tvorby tak tato skola stoji za to. Su aj ine skoly co sa tyka umenia tusim ze v Manchestri je jedna a je ich viac sice ale tak o tychto dvoch viem.
liushka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa liushka »

ahoj,neviem ako sa tu s tymto naraba,ale velmi ta prosim kontaktuj ma na facebooku: Liush Ka (s fotkou v takom cervenom tope),dost rozmyslam o tej skole a chcem vediet viac!!!! prosim kontaktuj ma potom.... :roll:
Rellik
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Rellik »

janes1507 chcem ťa poprosiť kontaktuj ma na Email [email protected] chcem sa opytať pár vecí napríklad či sa zaoberá aj s týmto a ak je to možné tak ostatný že či by bola dáka taká škola i v CZ a SK pravdaže s kvalitou lebo každá výška v zahranićí je kvalitnejšia ako na SK :? a nie v krajinách hovoriacich po nemecky
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Rellik - budem reagovat na to co si postol. Ak cakas, ze sa najde skola, co ta toto nauci, tak ti rovno odpoviem. Dokazes cosi podobne spiskat na papieri s ceruzou? Ak ano, tak sup kupit si tablet s perom a zacat sa ucit techniky photoshopu. Kreslit bud vies, alebo nevies. Taktiez bez riadnej davky predstavivosti si tam neskrtnes.

Inak klobuk dole pred ludmi, co vedia takto pekne cmarat.
Napísať odpoveď