alobal ?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
.cov
Star
Star

Príspevok od používateľa .cov »

sundevil napísal:Kazda predajna ma tento system nastaveny na inu uroven..... Maju to nastavene na rozne citlivosti, takze si viem velmi dobre predstavit, ze tam kde tu citlivost nizku sa da tovar v celku jednoducho odniest. Navyse sa mi vela krat stalo, ze aj ked to pipalo, tak ma nikto nezastavil.
To nie je o nastavení citlivosti.
Celý systém pracuje na princípe rozladenia oscilátora. System je nastavený na určitú frekvenciu (58kHz, 1,92MHz, 8,2MHz, 10,5MHz ...) a je stabilný. Keď sa do dosahu dostane rezonančný obvod (cievka + kondenzátor) tak sa rozladí a začne to húkať. V tých nálepkách, páskach, gombíkoch... je cievka a kondenzátor.
Deaktivuje sa to vysielačom (nie magnetom), ktorý zničí cievku v etikete a tá potom nie je v rezonancii s vysielačom a nerozladí obvod a nehúka to.
Pretože existujú rozne frekvencie na vysielačoch, preto niektoré etikety v niektorom obchode fungujú a niekde nie. Každý vysielač má svoje a na iné nereaguje.
Samozrejme sa to dá zabalením do alobalu (alebo iného vodivého materiálu) znefunkčniť. Ale i tak môže nastať situácia, že v prípade silného vysielača alebo v tesnej blízkosti vysielacích stojanov to môže reagovať. A nemusí to byť ukostrené, Faradayova klietka funguje i tak :) .
Na tejto stránke: http://www.centurion.cz/cz/produkty/ sa môžete dozvedieť, aké druhy tých nálepiek, gombíkov, pásiek... existujú. Každú jednu keď rozoberiete, tak v nej nájdete cievku a kondenzátor, obvykle vyleptané na fólii.
A že keď to pípalo a nikto ťa nezastavil? Tak to je preto, že ochranka alebo predavačky na to kašlú. Ale obvykle reagujú, pretože keď im chýba tovar (majú manko), tak sa im to strhne z výplaty. Takže obvykle na to húkanie reagujú.
Pokiaľ má niekto vhodné meracie prístroje a dokáže vyrobiť patričný rezonančný obvod, mohol by "nasierať" ochranku i na diaľku :D .
Napísať odpoveď