Volby VUC
-
Sagittarius
Guru
Som si aj myslel, ale medzi rasou a druhom je podľa mňa dosť veľký rozdiel. Ale napr. aj Rómovia a Arabi patria k bielej rase...kali520 napísal:Mal som namysli skorej rasu.
Kali laskavo neslovickar, ked nemas co povedat tak nereaguj. Vzdy ide o objektivitu. Ty chces menit svet? Menit spolocensky system a pritom uznavas ze tvoj pohlad je neobjektivny obmedzeny uzkoprsy .. aku uz ma toto logiku mi povedz? A nie niesom rovnaky obmedzenec ako ty,.. mam svoj nazor, lebo to ma kazdy.. ale je rozdiel snazit sa o objektivnost, a rozdiel utiekat sa k prezitym ideam a masturbovat nad tym. Si fanatik v tom co robis a to je zle. A snad si to aj uvedomujes, len asi nevies ako inak. Snaha o zachovanie druhu? Prosim ta,.. neprehanaj, proste ty si uz zmagoreny z toho vsetkeho co sa okolo teba deje, nic nemusis zachranovat, vrat sa na zem. Od ludi co sa im nepaci, cakam presne to co sa deje.. A aka bola ta moja nevydarena predpoved? Pripomen mi prosim ta. Moze sa stat, niesom panboh, ale nepamatam si to..
Jednoduchu, aj ty mas isto predstavu ako by si to tu vo svete srpavil, usporiadal alebo aky rezim zaviedol mas svoj svetonazor ktoy nikdy neni objektivny ale len subjektivny.slay napísal:Kali laskavo neslovickar, ked nemas co povedat tak nereaguj. Vzdy ide o objektivitu. Ty chces menit svet? Menit spolocensky system a pritom uznavas ze tvoj pohlad je neobjektivny obmedzeny uzkoprsy .. aku uz ma toto logiku mi povedz?
V com spociva ta tvoja objektivnost? Ja som za z tvojich prispevkov nic ine nedozvedel len to ze sa na svet pozeras ako ze je v nejakom vyvine (prechadza istymi rezimmi systemami) ale neuvedomujes si ze sme to prave my ludia ktori ten vyin tvoria a sami sa rozhodujeme akym smerom sa vyvinie. Ty sa v ziadnom pripade toho rozhodovanie nechces zucastnit a stavias sa iba akoze do role pozorovatela a za teba maju rozhodovat druhy. Ja ti to neberiem je to vec nazoru ale v tejto role nemozes zostat ked sa zhorsuje kvalita zivota to je proste pud sebazachovy.slay napísal:A nie niesom rovnaky obmedzenec ako ty,.. mam svoj nazor, lebo to ma kazdy.. ale je rozdiel snazit sa o objektivnost, a rozdiel utiekat sa k prezitym ideam a masturbovat nad tym.
Ja mam proste predstavu nejakeho rezimu (istotne mas aj ty), nebudem ho nazyvat narodnym socializmom lebo ani neni vo svojom pravom zmysle, ale ty nikde nemozes vediet ze tento rezim nemoze fungovat dobre a nemoze zabezpecit blaho a stastie co pre najviac ludi, takze tvoj jediny dovod zavrhovania tohoto nazoru je len tym ze pocas historie bol podobny rezim postaveny do pozicie nevyhovujucich a nakoniec padol. Ano kazdy rezim raz padne ale to neznamena ze je hned zly a rovnako to neznamena ze tvoja pozicia objektivneho pozorovatela je pre nasu spolocnost a pre teba dobra.
Kazdy sme z iseho uhla pohladu fanatici ide len o to kto je kolko ochotny pre svoje presvedcenie obetovat.slay napísal:Si fanatik v tom co robis a to je zle.
Tak potom preco ta to tak strasne sere?slay napísal:Od ludi co sa im nepaci, cakam presne to co sa deje..
Bolo to nieco z posilnovanim dolaruslay napísal:A aka bola ta moja nevydarena predpoved?
Sagittarius na tuto temu som tu uz diskutoval vela krat a nemienim sa opakovat. Takze nie cigan a arab nie su biely.
Mam svoje predstavy. Mam aj predstavy o tom ze sa naucim lietat, a ze budem kozmonautom. Viem ze veci nefunguju tak ako je to v predstavach. Preto hrajem s kartami ktore su. A rozhodujem sa vzdy podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia. Nazory sa snazim budovat univerzalne. Lebo bud vysvetlia vsetko alebo nic. Samozrejme som len clovek, a je to len snaha, ak budes dostatocne dlho spekulovat tak pro forma ma mozes dostat. Ale nebude to znamenat ze mas pravdu.
Objektivita je filozoficky pojem, a je jasne ze sa neda dosiahnut. To ti dovoluje proti mne argumentovat a zrovnopravnit aj tu najkokotskejsiu moznu ideu ktora ta napadne, s ktorou kolvek inou. Ale to je uz osobny recnicky suboj medzi nami a vzdalujeme sa tak podstate sporu. Ale uz par postov len spekulujeme o nicom.
To ze ty nechapes mne, neznamena nic ani to nic nedokazuje. Ja tiez nechapem ako moze clovek osaliet pre jednu vec.. Uz z principu to musi byt falosna modla. Mylia sa jednoducho uplne vsetci ktori by tvrdili ze komunizmus je najlepsi, kapitalizmus je najlepsi, NS je najlepsi.. Su to rovnocenne nezmysly. Ja sa snazim pochopit ako rastie cela jablon a nove jablka.. ty si si vybral jedno jablcko a orodujes nad nim a sam pred sebou rasties lebo sa hras na bojovnika co sa vie obetovat. Nuz ale clovek asi nieco take potrebuje, potrebuje boha, potrebuje za nieco bojovat, neako sa identifikovat, potrebuju nadej.. ludia asi nedokazu tak lahko vnimat veci komplexne.. ja sa o to snazim, len snazim, v tom spociva moja aspon snaha o objektivitu. Verim ze som o milimeter blizsie snahou o komplexne vnimanie, ako niekto kto si vyberie jeden detail ktory zrkadli jeho vnutorne postoje a ide ho nanucovat vsetkym ostatnym. Ja nejdem ktebe a netlacim ti jablko do huby ako ty ku mne, ja ti vravim odstup na tri metre a pozri sa ako rastie jablon.
Fanatik je premna clovek jablka nie jablone, ak rozumies tomu mojmu podobenstvu. Tu nejde o obete.
Nepovedal by som ze mna nieco serie.. Skor vy mate problem ak testujem vase svetonazory. Ja nemam problem s tym ked sa smejes zo mna. Nuti ma to tiez sa pytat seba sameho ci mam pravdu. A ak mam utvrdim sa ak nie, hladam chyby.
To nieco s posilovanim dolaru, som predpovedal spravne. Aj sme sa tu uz v jednej teme o tom spatne bavili. Dal som tam aj graf vyvoja na ten rok ktory som predpovedal. Ale aj keby som nemal vtedy pravdu, tak co? Predpovedat vyvoj na rok do buducnosti sa da vzdy len na urcitej hladine vyznamnosti. Nikdy nie na 100 percent. A zaujimave ze si tu vsetci na mna otvarate hubu, keby som zacal vytahovat vase dristy o tom ako sa uz 10 krat mal zrutit system, ako tu uz malo byt amero a tisic inych nezmyslov co tu kazdy z vas ponalepoval ako zbesnete ovce.. tak by ste si ani nepipli. Som tym milo prekvapeny, a podla mna je to velka nahoda, ale zatial ma jednoducho nemate zaco doje***. Ale som si isty ze skor ci neskor sa utnem, lebo nie som neomylny a tiez len extrapolujem z toho co mam v sucasnosti k dispozicii.
Objektivita je filozoficky pojem, a je jasne ze sa neda dosiahnut. To ti dovoluje proti mne argumentovat a zrovnopravnit aj tu najkokotskejsiu moznu ideu ktora ta napadne, s ktorou kolvek inou. Ale to je uz osobny recnicky suboj medzi nami a vzdalujeme sa tak podstate sporu. Ale uz par postov len spekulujeme o nicom.
To ze ty nechapes mne, neznamena nic ani to nic nedokazuje. Ja tiez nechapem ako moze clovek osaliet pre jednu vec.. Uz z principu to musi byt falosna modla. Mylia sa jednoducho uplne vsetci ktori by tvrdili ze komunizmus je najlepsi, kapitalizmus je najlepsi, NS je najlepsi.. Su to rovnocenne nezmysly. Ja sa snazim pochopit ako rastie cela jablon a nove jablka.. ty si si vybral jedno jablcko a orodujes nad nim a sam pred sebou rasties lebo sa hras na bojovnika co sa vie obetovat. Nuz ale clovek asi nieco take potrebuje, potrebuje boha, potrebuje za nieco bojovat, neako sa identifikovat, potrebuju nadej.. ludia asi nedokazu tak lahko vnimat veci komplexne.. ja sa o to snazim, len snazim, v tom spociva moja aspon snaha o objektivitu. Verim ze som o milimeter blizsie snahou o komplexne vnimanie, ako niekto kto si vyberie jeden detail ktory zrkadli jeho vnutorne postoje a ide ho nanucovat vsetkym ostatnym. Ja nejdem ktebe a netlacim ti jablko do huby ako ty ku mne, ja ti vravim odstup na tri metre a pozri sa ako rastie jablon.
Fanatik je premna clovek jablka nie jablone, ak rozumies tomu mojmu podobenstvu. Tu nejde o obete.
Nepovedal by som ze mna nieco serie.. Skor vy mate problem ak testujem vase svetonazory. Ja nemam problem s tym ked sa smejes zo mna. Nuti ma to tiez sa pytat seba sameho ci mam pravdu. A ak mam utvrdim sa ak nie, hladam chyby.
To nieco s posilovanim dolaru, som predpovedal spravne. Aj sme sa tu uz v jednej teme o tom spatne bavili. Dal som tam aj graf vyvoja na ten rok ktory som predpovedal. Ale aj keby som nemal vtedy pravdu, tak co? Predpovedat vyvoj na rok do buducnosti sa da vzdy len na urcitej hladine vyznamnosti. Nikdy nie na 100 percent. A zaujimave ze si tu vsetci na mna otvarate hubu, keby som zacal vytahovat vase dristy o tom ako sa uz 10 krat mal zrutit system, ako tu uz malo byt amero a tisic inych nezmyslov co tu kazdy z vas ponalepoval ako zbesnete ovce.. tak by ste si ani nepipli. Som tym milo prekvapeny, a podla mna je to velka nahoda, ale zatial ma jednoducho nemate zaco doje***. Ale som si isty ze skor ci neskor sa utnem, lebo nie som neomylny a tiez len extrapolujem z toho co mam v sucasnosti k dispozicii.
-
Sagittarius
Guru
Tak isto to ale nemusi znamenat ze sa mylim.slay napísal:Ale nebude to znamenat ze mas pravdu.
Mas snad dojem ze taketo zmyslanie zlepsi kvalitu zivota tebe alebo mne alebo celej spolocnosti? Mne to skorej pride ze jednoducho nemas riesenie.slay napísal:To ze ty nechapes mne, neznamena nic ani to nic nedokazuje. Ja tiez nechapem ako moze clovek osaliet pre jednu vec.. Uz z principu to musi byt falosna modla. Mylia sa jednoducho uplne vsetci ktori by tvrdili ze komunizmus je najlepsi, kapitalizmus je najlepsi, NS je najlepsi.. Su to rovnocenne nezmysly. Ja sa snazim pochopit ako rastie cela jablon a nove jablka.. ty si si vybral jedno jablcko a orodujes nad nim a sam pred sebou rasties lebo sa hras na bojovnika co sa vie obetovat. Nuz ale clovek asi nieco take potrebuje, potrebuje boha, potrebuje za nieco bojovat, neako sa identifikovat, potrebuju nadej.. ludia asi nedokazu tak lahko vnimat veci komplexne.. ja sa o to snazim, len snazim, v tom spociva moja aspon snaha o objektivitu. Verim ze som o milimeter blizsie snahou o komplexne vnimanie, ako niekto kto si vyberie jeden detail ktory zrkadli jeho vnutorne postoje a ide ho nanucovat vsetkym ostatnym. Ja nejdem ktebe a netlacim ti jablko do huby ako ty ku mne, ja ti vravim odstup na tri metre a pozri sa ako rastie jablon.
Okrem toho kukat sa nato jak rastie cela jablon nam v konecnom dosledku nic nepomoze ked sa chceme najest s tych najchutnejsich jablk.
Nechce sa mi to hladat ale sam si tam priznal svoj omyl. Ano je pravda ze aj my sme sem davali mnohe nepravidve predpovede ale predpoved o zanikani bielych ludi sa mi zda byt najpravdepodobnejsia zo vsetkych ked si vyratame reprodukciu bielych ludi ciernych a inych pristahovalcov vratane ciganov logika hovori ze sa za nejaku dobu staneme mesninou a postupne vyhynieme ak (a to je teraz hlavne) bude pokracovat podobny trend a pristup politiky ako teraz. MOzno za nejakych 10 rokov pride tento moj rezim a moja predpoved bude opat mylna.slay napísal:To nieco s posilovanim dolaru, som predpovedal spravne. Aj sme sa tu uz v jednej teme o tom spatne bavili. Dal som tam aj graf vyvoja na ten rok ktory som predpovedal. Ale aj keby som nemal vtedy pravdu, tak co?
Sagittarius: biela (arijci), cierna (negri negroidi), azijska (mongoloidi), miesanci (araby, semiti, mulati, cigani atd atd)
kali napísal:Tak isto to ale nemusi znamenat ze sa mylim.
Ano nemusi to nikdy nic znamenat, je to to iste ako keby sme sa hadali o existencii boha. Ani jeden z nas nemoze vyhrat. Ako vravim je to filozofovanie z vysiie citovanym cielom. Co povazujem za zbytocne.slay napísal:Objektivita je filozoficky pojem, a je jasne ze sa neda dosiahnut. To ti dovoluje proti mne argumentovat a zrovnopravnit aj tu najkokotskejsiu moznu ideu ktora ta napadne, s ktorou kolvek inou.
Mam dojem, ze ano a tak isto mam dojem ze tvoje zmyslanie ju zhorsi a historia to uz neraz dokazala. A ano ty mas riesenie, ale som presvedceny ze je to zle riesenie.Mas snad dojem ze taketo zmyslanie zlepsi kvalitu zivota tebe alebo mne alebo celej spolocnosti? Mne to skorej pride ze jednoducho nemas riesenie.
Vidis to je presne ono, ty sa sustredujes na najchutnejsie jablko. Len ze nic take nieje. Tebe ide o to aky tu bude teraz system, vidis spasu v narodnom socializme. Dajme tomu ze by bola revolucia a mali by sme tu NS, vazne si myslis, ze by bolo vsetko inak?Okrem toho kukat sa nato jak rastie cela jablon nam v konecnom dosledku nic nepomoze ked sa chceme najest s tych najchutnejsich jablk.
Je to mozne, aj ked si to nepamatam. Ale urcite neslo o posilovanie dolara, to sa tu vtedy len par trapkov na to hralo, a ked som im ukazal graf tak tak ti mudrejsi boli ticho a par debilkov si stale recitovalo svoje. Ale to je normalkaNechce sa mi to hladat ale sam si tam priznal svoj omyl.
plati co som pisal aryanovipredpoved o zanikani bielych ludi sa mi zda byt najpravdepodobnejsia zo vsetkych
Aryan.. Ty si presne ten typ ktory s oblubou extrapoluje svoje myslienky do buducnosti uplne primitivne. Vyrastie ti na zahradke jedna jablon a ty si povies, fuha ta jedna jablon bude mat 100 jablk, kazde spadne na zem a vyrastie z neho dalsia jablon, a tych 100 novych jabloni porodi kazda dalsich 100 jablk a vyrastie novych 10tisic a tak dalej, panebozeee ludia ak to takto pojde dalej tak o 20 rokov budu na svete len jablone a cela zem bude zamorena jablkami, vsetci umriemeeeeeee amen. Smiesne vsak? .. Ano presne take iste smiesne su vase dristy o vymierani populacii a podobne chu****. Realita nieje staticka ale dynamicka, to co plati dnes nemozes extrapolovat do buducnosti statickym zmyslanim, presne to je obmedzenost. Mozno tomu nechapes, ale jednoducho nic take sa nestane. Podmienky sa neustale menia. Vo vsetkom funguje rovnovazny princip.
Kazdopadne, mne z tvojich reci kali vychadza len jedno, a sice ze si presne rovnaky ako ti proti ktorym akoze bojujes. Oni su tiez len extremisti, nacionalisti a tiez chcu len pre svojich to najlepsie. Tiez veria hlupo jednej idei, ci uz by to bol new world order alebo nie. Tiez su ochotni prinasat obete ako ty. Tiez zmyslaju rasisticky a egoisticky. Tiez taraju sprostosti o preziti ras, o novom svete, o revolucii o vyssej spravodlivosti. Jednoducho si tak posadnuty tym ze si sa stal presne rovnaky ako oni. Svojim konanim davas zamienky a na svoje konanie si tak isto hladas zamienky. A ja si jednoducho myslim ze je to zle, chore a zaostale. To je vsetko.
Ako som napisal raidis sa na zaklade zlej historickej skusenosti. Nevyskusal si nemozes vediet, ale kazdopadne myslienka ktora ako za prvotne dava do popredia blaho svojich ludi alebo skupiny do ktorej patrim ja sa mi zda byt najlepsia zo vsetkych moznych.slay napísal:Mam dojem, ze ano a tak isto mam dojem ze tvoje zmyslanie ju zhorsi a historia to uz neraz dokazala. A ano ty mas riesenie, ale som presvedceny ze je to zle riesenie.
Jak ze nie, su vsetky jablka zle, tebe nechutia jablka? Kazdemu chutia ale nie vsetkym len sladke.slay napísal:Vidis to je presne ono, ty sa sustredujes na najchutnejsie jablko. Len ze nic take nieje.
Verim ze system moze zmenit rozmyslanie ludi. Ak je clovek spolocnostou a systemom odmalicka vedeny tomu ze svoj uspech si zaruci len vtedy ak sa bude starat o seba dokonca ze na vrchol bude slapat po chrbtoch druhych tak istotne jeho zmyslanie tak aj bude vyzerat a stane sa z neho egoista a rozhodne toto mylenie bude mat negativny dopad na spolocnost. Ludia budu duchovne emocionalne a hlavne spolocnesky chradnut.slay napísal:Fakt veris tomu ze vzhlad ludskej spolocnosti je determinovany hrstkou pravidiel niekde v ustave? Ale no, taky hlupy nemozes byt. Uz tisic krat som tu povedal ze spolocensky system je len sablona, maska, ale za nou je stale ta ista tvar.
Ale co ak bude clovek spolocnostou alebo systemom vedeny k tomu ze uspech si zaruci len tym ako vela spravi pre spolocnost a ze jeho blaho a stastie zavisi od velkosti blaha a stastia tej spolocnosti? Bude aj potom taky rovnaky egoista ako v prvom pripade? Alebo bude rozmyslat viac tou duchovnou castou seba sameho ako tou materialnou a bude tym padom aj iny jeho postoj voci druhym ludom?
Lebo ludom nejde o bohatstvo ani o majetky a podobne, ludom jednoducho ide o stastny zivot.
Budu nove jablka ale stale to budu len jablka s rovnakou chutou a tvarom ako aj tie ostatne, nenarastie ti hruska na jabloni.slay napísal:Ty jednoducho uplne ignorujes vsetko okolo seba a cely minuly vyvoj a hladis do buducnosti staticky, nechapes ze stale budu nove vyhonky, nove jablka, stale.. ale ta ista jablon.
Pozri slay nepopieram, ved sam si aj spominal nieco take ze kazdy bojuje za svoje prezitie, mna zaujima len to ci je to dobre pre mna a mojich blizkych. Ci to bude zle pre toho zida alebo cigana mna absolutne nezaujima.slay napísal:Kazdopadne, mne z tvojich reci kali vychadza len jedno, a sice ze si presne rovnaky ako ti proti ktorym akoze bojujes. Oni su tiez len extremisti, nacionalisti a tiez chcu len pre svojich to najlepsie. Tiez veria hlupo jednej idei, ci uz by to bol new world order alebo nie. Tiez su ochotni prinasat obete ako ty. Tiez zmyslaju rasisticky a egoisticky. Tiez taraju sprostosti o preziti ras, o novom svete, o revolucii o vyssej spravodlivosti. Jednoducho si tak posadnuty tym ze si sa stal presne rovnaky ako oni. Svojim konanim davas zamienky a na svoje konanie si tak isto hladas zamienky. A ja si jednoducho myslim ze je to zle, chore a zaostale. To je vsetko.
Bravo! Preto som ti kedysi vravel ze ty si prvok duality (1, 2). Ak si prvok duality nemoze byt objektivna pravda co tvrdis. Vsetci co ste tu sa snazite identifikovat. Preto ma vnimate bud kontroverzne alebo s nepochopenim. Toto je pre mna zaver debaty. Dufam, ze si porozumel.Pozri slay nepopieram, ved sam si aj spominal nieco take ze kazdy bojuje za svoje prezitie, mna zaujima len to ci je to dobre pre mna a mojich blizkych. Ci to bude zle pre toho zida alebo cigana mna absolutne nezaujima.
Presne kvoli tomuto pristupu sa vravi, ze historia sa opakuje.. kedysi som tomu nerozumel, myslel som, ze clovek je dostatocne inteligentny tvor na to aby neopakoval svoje chyby. Ale potom mi doslo ze tento zaver ma jeden hacik. Ludsky faktor. A to v zmysle toho, ze tak chovanie jedinca a este vo vacsom rozmere chovanie masy sa odveko riadi istymi vzorcami chovania, ktore drzia ludi v bludnom kruhu. Ako uz par mudrych ludi predomnou, aj ja som dosiel jednoznacne k zaveru, ze clovek je jednoducho naprogramovany k neustalemu konfliktu, vzdy budu vojny, bieda a nespravodlivost.. samozrejme len ak ceteris paribus.riadis sa na zaklade zlej historickej skusenosti. Nevyskusal si nemozes vediet,..
Neviem odkial beres tieto mudrosti, ale obmedzenost je ich aplikacia na uplne vsetko z tvojej strany. Demograficky vyvoj nevynimajuc.slay napísal:Realita nieje staticka ale dynamicka, to co plati dnes nemozes extrapolovat do buducnosti statickym zmyslanim, presne to je obmedzenost.
Velmi presvedciveMozno tomu nechapes, ale jednoducho nic take sa nestane.
Ocenil by som aj vacsiu otvorenost kedze je zrejme ze tu nejde ani tak o tvoje komplexne videnia alebo filozofovanie o 'prirodzenom vyvoji' ako prave o to videnie a vyvoj, ktory mas osobne zadefinovany ako zly.. to su tie 'zle ideje' a 'zle riesenia', ktore sa mimochodom u teba takmer nikdy nestanu predmetom diskusie. Najskor jedina oblast v ktorej mas z nejakeho dovodu 'jasno' a nepotrebuje dalsi 'rozbor', vramci historie a minulosti a ani sucasnosti.. Zaujimave.
Stale ti nedoslo ze ludia nie su €$€$ a nejdu znova 'vytlacit'?Podmienky sa neustale menia. Vo vsetkom funguje rovnovazny princip.
Naco sa zaoberat 'zmenenymi podmienkami' v Juznej Afrike, Velkej Britanii, Francuzku, Zimbabwe, USA, atd..
To ze sa prave bielym tieto podmienky menia tak, ze kvalita zivota ide rapidne dole a stavaju sa mensinou vo -vlastnych- krajinach je u teba najskor ukazkou 'rovnovazneho principu'. (??)
Tento proces nie je v ziadnom pripade prirodzeny, samovolny ani nahodny, ma svoje jasne dovody a priciny.
Inak ako fungoval ten tvoj rovnovazny princip napriklad pre takych severo-americkych indianov.
Kedy mozeme ocakavat ich opatovny rozmach a obnovenie 'vlady' nad tymto kontinentom?
Kotleba je vymeteny extremista, take individua nemaju v politike co robit.. na zaklade toho ze nieco take propagujes, sa zaradujes do skupiny nazorovo nezrelych oviec
Kotleba je to uplne ale uplne najhorsie mozne riesenie romskej otazky.
A je vrcholne smiesne ak sa tento vyholeny mozog pasuje do pozicie riesitela sirsich spolocenskych otazok, nezamestnanosti, skolstva a podobne.
Ano, velmi pekny vseobecny pohlad na vec. Objektivitou si myslel tu cast o vymetenom extremistovi, najhorsom rieseni, alebo vyholenom mozgu?Divam sa na to vseobecne, lebo je to jedina mozna cesta pokusit sa aspon o aku taku objektivitu.
a nakoniec, pre mna osobne dalsia perla..
Adolf Hitler? Adolf Hitler sa dostal do politiky na zaklade kritiky rasy? Aspon vidiet aku vahu prikladas faktom a aku svojim dojmom, svojim postrannym motivom a svojmu cert-vie-ako nadobudnutemu presvedceniu.Uz raz sa jeden clovek dostal do politiky na zaklade kritiky rasy..
Tej prvej citovanej vete si zjavne nepochopil napriek mojej snahe o sprimitivnenie podobenstvom jablone. Ak tomu nerozumies chapem ze sa to snazis oznacit za obmedzenost. Je mi to jedno, ver si tomu ak chces.
Asi si stale nepochopil, ze ty si s tvojim nazorom reprezentujes prvok systemu ktory sa nanho snazi vplyvat. Ja so svojim nazorom, sa snazim chapat fungovaniu systemu, niesom nazorovy prud co ide za svojim idealom. Tebe sa moj pohlad javi logicky ako ignorancia,a mne sa tvoj pohlad javi ako naivita, v zmysle ze veris tomu ze tvoja prvkova predstava sa aplikuje na cely system, pricom neberies do uvahy miliardy inych prvkov s vlastnymi predstavami a cielmi a dynamicky meniace sa podienky v case. Dufam, ze toto je uz zrozumitelne, snazil som sa.
A aby si rozumel este lepsie, v tejto teme sa bohuzial zmiesali dve veci, a to moj metarozhovor s kalim a tema VUC. V teme VUC boli moje pejorativa na adresu Kotlebu, priradzuj ich mojmu osobnemu prvkovemu zmyslaniu. Lebo pokial by som sa mal k tejto teme VUC vyjadrovat "komplexnym vnimanim" tak je to uplne ale uplne nepodstatne z hladiska vyvoja spolocnosti atd. To ci bude neaky trapko niekde v strednej europe, v mikro oblasti stredneho slovenska, tarat o ciganoch a postupom casu sa strapni.. alebo tam nebude, je naozaj nevyznamne.
To s tymi indianmi si myslel vazne? S lutostou ti musim oznamit ze ani rovnovaznemu principu si neako neporozumel. Ale aspon to vyuzijem na to aby som sa opytal. Povedz mi ty genius. Dajme tomu ze si severoamericky indian, 200 rokov pred objavenim ameriky. Netusis ze niekde jestvuju dalsie kontinenty, vyspelejsie civilizacie, netusis ani ze jestvuje ani nieco ako velke lode, namorna navigacia, namorne mapy, vyspelejsie zbrane. Proste Aryan si sedi pred svojim stanom a pocita svoj osud na bizony. Povedz mi ako tento Aryan vidi buducnost? Povedz mi co mu jeho vyspelost dovoluje si uvedomit. Mozno si vravi, budeme sa mnozit, ale dojdu bizony a umreme. Mozno si vravi ze susedia z vedlajsieho kmena lovia privela bizonov lebo su hlupi a o 20 liet nebudeme mat co v zime jest. Mozno vidi buducnost indianov ako im velky manitu zosle neake znalosti, a indiani budu zit v milionoch a dokonca obrabat podu a mat velke mesta.
A ma pravdu? No asi taku pravdu ako mas dnes ty. Videl som uz asi 3 videa zaoberajuce sa demografiou buducnosti, tym ako nas prevalcuju moslimovia a podobne. A zavesil by som za vajcia do prievanu toho odbodrnika co ich ma na svedomi. Je to znasilnovanie demografie na politicke ucely.
Adolf Hitler. Hmm dostal mozno nebolo spravne slovo. Ale povedz mi aku politicku ulohu zohral fenomen zidov v hitlerovej propagande pocas velkej depresie?
Asi si stale nepochopil, ze ty si s tvojim nazorom reprezentujes prvok systemu ktory sa nanho snazi vplyvat. Ja so svojim nazorom, sa snazim chapat fungovaniu systemu, niesom nazorovy prud co ide za svojim idealom. Tebe sa moj pohlad javi logicky ako ignorancia,a mne sa tvoj pohlad javi ako naivita, v zmysle ze veris tomu ze tvoja prvkova predstava sa aplikuje na cely system, pricom neberies do uvahy miliardy inych prvkov s vlastnymi predstavami a cielmi a dynamicky meniace sa podienky v case. Dufam, ze toto je uz zrozumitelne, snazil som sa.
A aby si rozumel este lepsie, v tejto teme sa bohuzial zmiesali dve veci, a to moj metarozhovor s kalim a tema VUC. V teme VUC boli moje pejorativa na adresu Kotlebu, priradzuj ich mojmu osobnemu prvkovemu zmyslaniu. Lebo pokial by som sa mal k tejto teme VUC vyjadrovat "komplexnym vnimanim" tak je to uplne ale uplne nepodstatne z hladiska vyvoja spolocnosti atd. To ci bude neaky trapko niekde v strednej europe, v mikro oblasti stredneho slovenska, tarat o ciganoch a postupom casu sa strapni.. alebo tam nebude, je naozaj nevyznamne.
To s tymi indianmi si myslel vazne? S lutostou ti musim oznamit ze ani rovnovaznemu principu si neako neporozumel. Ale aspon to vyuzijem na to aby som sa opytal. Povedz mi ty genius. Dajme tomu ze si severoamericky indian, 200 rokov pred objavenim ameriky. Netusis ze niekde jestvuju dalsie kontinenty, vyspelejsie civilizacie, netusis ani ze jestvuje ani nieco ako velke lode, namorna navigacia, namorne mapy, vyspelejsie zbrane. Proste Aryan si sedi pred svojim stanom a pocita svoj osud na bizony. Povedz mi ako tento Aryan vidi buducnost? Povedz mi co mu jeho vyspelost dovoluje si uvedomit. Mozno si vravi, budeme sa mnozit, ale dojdu bizony a umreme. Mozno si vravi ze susedia z vedlajsieho kmena lovia privela bizonov lebo su hlupi a o 20 liet nebudeme mat co v zime jest. Mozno vidi buducnost indianov ako im velky manitu zosle neake znalosti, a indiani budu zit v milionoch a dokonca obrabat podu a mat velke mesta.
A ma pravdu? No asi taku pravdu ako mas dnes ty. Videl som uz asi 3 videa zaoberajuce sa demografiou buducnosti, tym ako nas prevalcuju moslimovia a podobne. A zavesil by som za vajcia do prievanu toho odbodrnika co ich ma na svedomi. Je to znasilnovanie demografie na politicke ucely.
Adolf Hitler. Hmm dostal mozno nebolo spravne slovo. Ale povedz mi aku politicku ulohu zohral fenomen zidov v hitlerovej propagande pocas velkej depresie?
-
ej_do_dabla
Light Expert
a čo košický VÚCka ?
tá naša úžasná "pravica" (ktorá má mimochodom po BA najväčšiu voličskú základňu v KE a okolí) proti eštebákovi Trebuľovi postaví Suliho, ktorý má tiež čo-to na rováši... Trebuľa si už môže mädliť ruky a otvárať šampanské...
tak koho voliť za župana ? zrejme odovzdám prázdny list....
tá naša úžasná "pravica" (ktorá má mimochodom po BA najväčšiu voličskú základňu v KE a okolí) proti eštebákovi Trebuľovi postaví Suliho, ktorý má tiež čo-to na rováši... Trebuľa si už môže mädliť ruky a otvárať šampanské...
tak koho voliť za župana ? zrejme odovzdám prázdny list....
-
Masaker
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
sakra.. kym stihnem zareagovat , tak vsetko sa zvrhne na protisionisticku a prosionisticku propagandu a pod:D ja sa na to je*em:D uz nejdem reagovat.. a volit pojdem:DJeremy napísal:Masaker: sa ti neoplati vyjadrovat, bo tato tema uz velmi daavno nieje o volbach...
Koho? Bude zaujimave sledovat kolko Kotlebova populisticka 'kampan' prinesie hlasov. Z klasickych dovodov ako apatickost, pohodlnost a lenivost (nie nazorova odlisnost) nepredpokladam ze nieco vyrazne, ale rad by som sa mylil, uz len kvoli naslednemu pohorseniu 'nasej inteligencie' a patetickym vykrikom o tolerancii a extremizme z ich teplych miest.Masaker napísal:sakra.. kym stihnem zareagovat , tak vsetko sa zvrhne na protisionisticku a prosionisticku propagandu a pod:D ja sa na to je*em:D uz nejdem reagovat.. a volit pojdem:D
slay napísal:
Predpokladal som ze moja reakcia nebude zapadat do tvojich predstav a filozofickych nahladou na vec.
To nevadi. V podstate to dava zmysel. Bavme sa ale konkretne.
Co je moja prvkova predstava? Preferovana ideologia, pohlad na spolocnost, specificke politicke zmyslanie a ciele? Chapem tvoj postoj 'pozorovatela', tvrdis ale ze tento 'prvok' nemoze ovplyvnit 'system' ako celok, pripadne mu samostatne 'dominovat' (naivita), alebo tvrdis, ze jeho presadenie by z vseobecneho pohladu na system a jeho fungovanie, bolo aj tak bezvyznamne? Co je to.
Co je 'komplexnym vnimanim' (u teba) podstatne z hladiska vyvoja spolocnosti? Kotleba tym nebude, to je nam jasne.
Kludne ma nazvy nechapavym, primitivom, ako len chces.
Ano rovnovazny princip som taktiez zrejme nepochopil. Pochopil som len, ze nevylucuje jednu vec. Nas zanik, ako ludi. To mi osobne staci.. (aj ked sa opat necham rad poucit
Pokial ide o ten priklad, som rad ze sa vyjasnuje, ide uz len o ciste spochybnenie (negativnych) prognoz vyvoja.
Myslis ze sa da demografia a jej vyvoj do buducnosti prirovnat k predpovediam velkeho Manitua? Nebudem komentovat.
Tym netvrdim, ze grafy ktore si videl su vierohodne a statisticky spravne.
Preco na to ale ist touto 'kontroverznou' cestou, snad aspon cislami z minulosti si mozeme byt isty (?) a porovnat ich so sucasnym stavom. Aky je vysledok?
"Adolf Hitler. Hmm dostal mozno nebolo spravne slovo. Ale povedz mi aku politicku ulohu zohral fenomen zidov v hitlerovej propagande pocas velkej depresie?"
Umerny ulohe zidov v skorumpovanej Weimarskej republike. Obdobne je tomu dnes, sam vidis kolku pozornost vyvolenym venujeme. Zmizne ich uloha v systeme, zmizne 'fenomen zidov'.
Netvorim si predstavy na zaklade tvojich reakcii, takze ak nezapadaju je to skor tvoj problem ako moj, ale som rad ze sme sa viac pochopili.
K tej dominancii, tam to rozumej tak ze ak si percento hierarchicky nizko polozenych prvkov mysli se prechcaje vsetkych tak je to naivita. Dajme tomu ze sa budu menit podmienky v prospech takto zmyslajucich, co sa aj v case krizy deje. Tak je logicke ze pocetnost bude rast a tym aj vplyv. A ak by dosiahol vyznamnu silu tak sa moze ciastocne prejavit. Ale stale sa neda hovorit o dominancii, a s ustupom podmienok by sa asi stratil. Ak by aj teoreticky vas vplyv bol vysoky, dajme tomu nad 50% co by vyustilo do vyraznejsich zmien, tak aj tak vas ideal v zmysle napr. "ala kali.. NS je najlepsi bojujem za to a ked ho budem mat tak budem spokojny" bol naivitou lebo ziaden direktivny sposob nieje jednoducho dlhodobo udrzately (dlhodoba dominancia).. aj komunizmus bol nazorovo brutalny az totalitny a napriek tomu vydrzal trapnych 40 rokov s represiami, utlacanim hrubou silou, tvrdou propagandou atd atd Cize zhrniem, ak si prvok, vplyv nulovy, dominancia nemozna. Ak si velmi vyznamna a pocetna skupina, vplyv velky, dominancia len kratkodoba.
Zamysli sa nad tym kolkymi systemami preslo ludstvo od prvotnopospolnej spolocnosti, kolkymi zmenami preslo v ekonomickom mysleni. Naozaj si myslis ze ak by si nastolil dnes zazrakom svoju predstavu ze by bol koniec? Aj komunisti dali komunizmus ako vecny koniec casovej osi vyvoja, ako dokonalu utopiu. Vy ste rovnako naivni so svojimi narodnymi socializmami a podobne. Ale ja viem ze to tak ma byt, ze to tak bolo a bude. Keby tu bol dnes NS tak by vznikali extremisticke skupiny bojujuce za ine vizie.
A ak sa na to zadivas komplexne, a pochopis to co som ti vravel - meniace sa podmienky. Tak pochopis, ze kazda akcia vyvolava reakciu, ak aj tento problem bude casom rast, bude rast aj nazorova sila ktora bude proti tomu bojovat. A tu nemyslim len zmeny v neakej pristahovaleckej politike, socialnej politke a podobne.. ale aj zmeny v samotnej populacii ktora je problemom, zmeny porodnosti, umrtnosti, socialne a ekonomicke zmeny ktore to mozu provokovat.. asimilacia v spolocnosti, atd atd. Dnes su take podmienky ake su o 10 rokov budu uplne ine, nikto nevie co sa statne.. nikto nemoze zobrad neaky reprodukcny index ako jedno staticke cislo a vynasobit si to na 30 rokov dopredu, ved to je nonsens. Su to velmi zle interpretovane nezmysly. Ale nebudem ta presviedcat, kludne to maj za 11te prikazanie, mne je to naozaj jedno, ver mi.
Ano aj, kludne to tak chap.Co je moja prvkova predstava? Preferovana ideologia, pohlad na spolocnost, specificke politicke zmyslanie a ciele?
Pozor, ovplyvnit ho moze, a aj ho kazdy jeden prvok ovplyvnuje, ale miera alebo vyznamnost vplyvu jedineho prvku je prakticky nulova. Ak by sme uvazovali skupinu prvkov, tak ich vplyv je priamoumerny ich relativnej pocetnosti v ramci celeho systemu, resp. aj subsystemu (ak by sme uvazovali len o state nie celosvetovo). Samozrejme treba brat do uvahy aj postavenie prvku v ramci spolocenskej hierarchie ako koeficient znasobujuci vplyv. To znamena ze ak je extremistov ako ty 1% a su v drvivej vacsine nizsie hierarchicky postaveni, tak ich vplyv je velmi nizky. Ak by si bol ty jedinym extremistom, tak tvoj vplyv by bol prakticky nulovy, ak uvazujeme spojito.tvrdis ale ze tento 'prvok' nemoze ovplyvnit 'system' ako celok, pripadne mu samostatne 'dominovat' (naivita)
K tej dominancii, tam to rozumej tak ze ak si percento hierarchicky nizko polozenych prvkov mysli se prechcaje vsetkych tak je to naivita. Dajme tomu ze sa budu menit podmienky v prospech takto zmyslajucich, co sa aj v case krizy deje. Tak je logicke ze pocetnost bude rast a tym aj vplyv. A ak by dosiahol vyznamnu silu tak sa moze ciastocne prejavit. Ale stale sa neda hovorit o dominancii, a s ustupom podmienok by sa asi stratil. Ak by aj teoreticky vas vplyv bol vysoky, dajme tomu nad 50% co by vyustilo do vyraznejsich zmien, tak aj tak vas ideal v zmysle napr. "ala kali.. NS je najlepsi bojujem za to a ked ho budem mat tak budem spokojny" bol naivitou lebo ziaden direktivny sposob nieje jednoducho dlhodobo udrzately (dlhodoba dominancia).. aj komunizmus bol nazorovo brutalny az totalitny a napriek tomu vydrzal trapnych 40 rokov s represiami, utlacanim hrubou silou, tvrdou propagandou atd atd Cize zhrniem, ak si prvok, vplyv nulovy, dominancia nemozna. Ak si velmi vyznamna a pocetna skupina, vplyv velky, dominancia len kratkodoba.
Zamysli sa nad tym kolkymi systemami preslo ludstvo od prvotnopospolnej spolocnosti, kolkymi zmenami preslo v ekonomickom mysleni. Naozaj si myslis ze ak by si nastolil dnes zazrakom svoju predstavu ze by bol koniec? Aj komunisti dali komunizmus ako vecny koniec casovej osi vyvoja, ako dokonalu utopiu. Vy ste rovnako naivni so svojimi narodnymi socializmami a podobne. Ale ja viem ze to tak ma byt, ze to tak bolo a bude. Keby tu bol dnes NS tak by vznikali extremisticke skupiny bojujuce za ine vizie.
Dokonale by si vedel posudit situaciu a prognozovat vyvoj len ak by si bol vsadepritomny pan boh a vedel uplne vsetko. Kedze sme bezvyznamne zrnka piesku na sahare nezostava nam ine nez sa snazit vnimat svet cez matematicku abstrakciu ( rozumej statistiku ci uz hospodarsku, demograficku etc. , teoriu pravdepodobnosti a zakony velkych cisel, tak isto velmi dolezite a vsak velmi tazko dosiahnutelne vnimanie multikolinearity (vsetko ovplyvnuje vsetko) v spolocenskych vedach to plati temer dokonale) a cez psychologiu ci uz jednotlivca alebo masy. Co je na tom vsetkom ale najvacsi hacik, je "pan vyhodnocovatel". Tym chcem povedat vseobecny rozhlad a inteligencia toho kto vyhodnocuje pohlad na svet. Ano moze to byt aj moj kamen urazu, urcite patrim niekde k priemeru inteligencie a rozhladu a s istotou sa daju vsetky moje zavery vylepsit a opravit,.. mozno aj ponat uplne inak. Nedbam ja sa nepasujem za dokonalu pravdu a objektivitu, ja sa pasujem za to ze sa o to v ramci mojich najlepsich moznosti a schopnosti snazim. A ako som napisal, verim ze vdaka par detailom som k objektivnosti o milimeter blizsie nez niekto kto zmysla prvkovo a nevie sa oslobodit od vlastnych emocii, strachu, vzitych sablon vnimania atd. .. ale pripustam mozem sa mylit, ale zatial som presvedceny ze nie a len sa utvrdzujem.Co je 'komplexnym vnimanim' (u teba) podstatne z hladiska vyvoja spolocnosti?
Ak by to uplne vylucoval, bola by to logicka chyba. Ale povedzme ze uzemnuje vase prognozy tam kde patria. A z velkou istotou mozem prehlasovat mnohe veci za nadhodnotene bludy.Ano rovnovazny princip som taktiez zrejme nepochopil. Pochopil som len, ze nevylucuje jednu vec. Nas zanik, ako ludi
Nie, uzemnuje prognozu tam kde patri. Vy to prezentujete ako istu vec. Ja to prezentujem ako jav mozny ale dost nepravdepodobny, jednak su tie statistky velmi skreslene, velmi ucelovo podane.. a nieje to len moj nazor ale aj cital som uz aj odborny clanok, hmm.. v neakom slovenskom casopise.. niesom si isty v zurnale? alebo kde.. fakt neviem, kde sa len potvrdili moje vyhrady. Cize uz len z hladiska demografie to ma znacne nedostatky.Pokial ide o ten priklad, som rad ze sa vyjasnuje, ide uz len o ciste spochybnenie (negativnych) prognoz vyvoja.
A ak sa na to zadivas komplexne, a pochopis to co som ti vravel - meniace sa podmienky. Tak pochopis, ze kazda akcia vyvolava reakciu, ak aj tento problem bude casom rast, bude rast aj nazorova sila ktora bude proti tomu bojovat. A tu nemyslim len zmeny v neakej pristahovaleckej politike, socialnej politke a podobne.. ale aj zmeny v samotnej populacii ktora je problemom, zmeny porodnosti, umrtnosti, socialne a ekonomicke zmeny ktore to mozu provokovat.. asimilacia v spolocnosti, atd atd. Dnes su take podmienky ake su o 10 rokov budu uplne ine, nikto nevie co sa statne.. nikto nemoze zobrad neaky reprodukcny index ako jedno staticke cislo a vynasobit si to na 30 rokov dopredu, ved to je nonsens. Su to velmi zle interpretovane nezmysly. Ale nebudem ta presviedcat, kludne to maj za 11te prikazanie, mne je to naozaj jedno, ver mi.
A to si ako predstavujes.. teda ak pripustim tvoju vieru v neaku "ich ulohu" , ktoru ja teda nemam v takej miere ako ty. Uznavam ze su vplyvnou skupinou, ale ani z daleka takou ako sa prezentuje tu na fore.Zmizne ich uloha v systeme, zmizne 'fenomen zidov'.
k nam, tamker 14 tisic volicom, ktorym nieje jedno ze posledne neciganske dediny ostatu cistymi, a rovnako neignorujeme buducnost swvojich deti, poviem len tolko, ze sa tesim na parlamentne volby, a to ze budu hlasovat aj ludi, ktorych sa to tyka este viac. 
//LuboS, mne je jasne, ze ako politik by hrabal pre seba. Lenze, narozdiel od stoviek inych politikov na problem ukazuje a ponuka riesenie. A neukazuje len na problem s Ciganmi, ale aj s policiu ktora malokedy nieco vyriesi...
//LuboS, mne je jasne, ze ako politik by hrabal pre seba. Lenze, narozdiel od stoviek inych politikov na problem ukazuje a ponuka riesenie. A neukazuje len na problem s Ciganmi, ale aj s policiu ktora malokedy nieco vyriesi...
K Vám takmer 14 tisíc voličom, ktorí v svojej labilnosti a naivite ste ochotný dať hlas extrémizmu, ktorí ohrozujete budúcnosť svojích detí svojím primitívnym zmýšľaním, poviem len toľko, počas parlamentných volieb spláchnite svoje volebné lístky dolu kanalizačným systémom, zabránite tým aby sa k moci dostali populisti, demagógovia, extrémisti, xenofóbvia a všetky ďalšie degeneratívne poruchy labilnej ľudskej osobnosti.. 
...........................................................
http://volby.sme.sk/c/5111492/sdku-od-r ... nacii.html
ale niekomu tí romáci predsa len pomáhajú
...........................................................
http://volby.sme.sk/c/5111492/sdku-od-r ... nacii.html
ale niekomu tí romáci predsa len pomáhajú