system fan

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

system fan

Príspevok od používateľa ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ »

zdravim, mam doma ventilator a hodil by sa mi na chladenie PC.
Ma tri vyvody ako napr. CPU chladic a pod. ale kable su hole bez koncovky chcel by som sa spytat ako to mam zapojit na zakladnu dosku ked viem kde su "tri palicky" pre sys. fan ktora "palicka" co je.
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Sak mas na doske 3-pinovy konektor tak vcom je problem ?? alebo ten fan ma napajanie cez molex ?? konkretizuj tvoj problem.

:)
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

ja som potreboval zistit ktory s tych "kolikov" na zakladnej doske co je cize +12 GND a to tretie som nevedel naco je ale uz som zistil ze je to "sensor".
Ventilator bol predtym na CPU ale brat ho mal v zosilovaci na chladenie tak tu koncovku na tri piny odcvakol a teraz som to chcel pouzit na vetranie dosky, ale aj ked som to zapojil nasiel som v dlhom manualy co ktory pin je zapojil som to podla toho no nejde nwm preco, ventilator je funkcny.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Jednotlivé "kolíky" by si mal mať popísané v manuály od dosky. Na venitlátore by si to mal vedieť rozlíšiť podľa farieb. Avšak normy pre farby káblov sa niekedy odlišujú, len čierna je skoro vždy ground. Treba pogoogliť, alebo sem hoď model dosky + fotku toho fanu s káblami.
ⓢⓐⓟⓛⓔⓡ
Star
Star

na fane mi je jasne ze cerveny + cierny - (GND) a biely bude zrejme sensor v manualy som horko tazko nasiel kde co je. I ked som to zapojil (predpokladam spravne) tak fan sa nerozbehol.
Napísať odpoveď