Fakt sa všetko mení len k horšiemu?...
-
Začiatok Konca
Professional
Fakt sa všetko mení len k horšiemu?...
Rád by som na túto otázku poznal odpoveď... Už viackrát som sa zamýšlal, či sa všetko, čo sa deje teraz tak rýchlo kurví(myslím životné podmienky, politická situácia, neznášanlivosť voči ostatným ľuďom, apatia,...atď), alebo to takto bolo vždy a len my, mladí, sme to tak nevnímali, pretože sme mali tie "svoje problémy"?... Viem, že určite máte iné problémy, ako sa zamýšlať nad takýmito hovadinami.. Ale zaujíma ma pohľad aj starších užívateľov, či to takto vnímajú...
Môj otec mi na túto otázku povedal, že to takto bolo vždy, ale že keď sme boli malí, tak sme si to neuvedomovali...
Ale mne sa to tak nezdá.. keď som bol malý, všetci k sebe pristupovali tak priateľskejšie... bolo to všetko také krajšie, iné..Neviem si to vysvetliť.
Ďakujem za odpovede...
Stačí sa len na chvíľku zastaviť, poobzerať sa okolo seba... a chvíľu premýšlať...
Môj otec mi na túto otázku povedal, že to takto bolo vždy, ale že keď sme boli malí, tak sme si to neuvedomovali...
Ale mne sa to tak nezdá.. keď som bol malý, všetci k sebe pristupovali tak priateľskejšie... bolo to všetko také krajšie, iné..Neviem si to vysvetliť.
Ďakujem za odpovede...
Stačí sa len na chvíľku zastaviť, poobzerať sa okolo seba... a chvíľu premýšlať...
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Podla mna to tak bolo aj bude..
Vkuse boli na cele peniaze atd..Ked si bol maly si to tak nevnimal (ani ja). Avsak ked clovek prestane studovat a zacne pracovat, zacina zistovat ake je vsetko nanic..Staci zit na vlastnu pest, snazit si na seba zarobit a clovek hned vidi svet insim ako tie super casy v skole atd..
Domov neprides s pocitom "Konecne doma, uz ma nic netrapi, idem kukat telku" ale prides nastavany a vacsinou nadavas na ludi z roboty, na prachy a spol...
Zivot je svina..a ten co to povedal, mal pravdu
Vkuse boli na cele peniaze atd..Ked si bol maly si to tak nevnimal (ani ja). Avsak ked clovek prestane studovat a zacne pracovat, zacina zistovat ake je vsetko nanic..Staci zit na vlastnu pest, snazit si na seba zarobit a clovek hned vidi svet insim ako tie super casy v skole atd..
Domov neprides s pocitom "Konecne doma, uz ma nic netrapi, idem kukat telku" ale prides nastavany a vacsinou nadavas na ludi z roboty, na prachy a spol...
Zivot je svina..a ten co to povedal, mal pravdu
-
Soviet
Darca
To je podla mna pekna kravinabuXando napísal:Soviet: nie nie, život je taký, akým si ho urobíš sám.
Predstav si situaciu, kde prides do prace, vsetko prebieha ako klasicky a potom pride za tebou sef a povie: "Mas vypoved" ..
Co s tym narobis ty? Nic..Ako v x dalsich veciach..
Cize v niektorych veciach si mozes podla seba zit, ale v niektorych tvoje pravidlo je prd platne..a tych je isto viac..
Take pravidlo mozes pouzit jedine, ze sa narodis v milionarskej rodine, kde si mozes fakt urobit zivot podla predstav..
HAHA...ani milionay ti nekupia vsetko....ta veta je totalny nezmysel z kazdej strany a v kazdom pripade...
A osobne neviem zodpovedat ci to ide k horsiemu, alebo to bolo tak isto, kedze stale je vo svete nejake to zlo, nedavno to bola vojna, teraz to je zase nieco ine, podla mna to je stale rovnake, ale vsetko to ide dolu vodou
A osobne neviem zodpovedat ci to ide k horsiemu, alebo to bolo tak isto, kedze stale je vo svete nejake to zlo, nedavno to bola vojna, teraz to je zase nieco ine, podla mna to je stale rovnake, ale vsetko to ide dolu vodou
-
bolek
Guru
Asi si to s vekom viac uvedomujeme. Aj keď mne staršia generácia vraví, že to také nebolo za ich časom. Babka mi vraví, keď som šla večer domov so zábavy, tak som sa potešila, keď som stretla nejakého človeka, dnes keď niekoho neskoro večer stretneš, tak ťa hneď napadne, že čo je to za kriminálnika. To len taký príklad. Ale celkom pravdivý. Všetci sa za niečím ponáhľajú, snažia sa niečo dosiahnuť na nič nehľadiac-ale je to tou dobou.
Treba sa naučiť si aspoň veci, ktoré sa týkajú osobného života a ktoré sa dajú zmeniť a ovplyvniť k lepšiemu. 
Dobou prichadzaju problemy. Ovplyvnit to mozes, no zalezi v ktorych smeroch. Nieco zvratit ide, nieco nie no clovek sa musi cely zivot snazit sa zit v najlepsich podmienkach. Kedysi si mohol tak max. dostat na hubu, dnes nevies ci sa vratis domov v pohode. Stres, peniaze a rychly zivotny styl posunuli dobu na dalsiu uroven. To, ze klesa si vsima viac ludi a ak by s tym nieco mohli robit tak podla mna robia, ale nemozu. Kazdy sa skor ci neskor adaptuje...
-
Vigor
King
Kazda doba mala svoje plusy a minusy, kazda doba mala nieco dobre nieco zle, svoje specifika. V kazdej dobe, kazdej jednej sa mohol clovek pozastavit nad tym, ake je to vsetko zle. O tom je skratka zivot. Cim je clovek starsi, tym viacej svoje okolie vnima, vnima si veci, ktore ho par rokov dozadu netrapili. Je to prirodzene. Nemyslim si, ze je to touto dobou.
K tej vete, ze zivot je taky aky si ho clovek spravi. Myslim si, ze doslovne chapanie tejto vety je ozaj hlupost. Ale ak to budete brat v zmysle, ze zivot bude taky, aky ho budete vnimat, zmysel to podla mna dava. Ked mi ujde vlak, mozem byt nasraty, nadavat, stresovat a podobne. Alebo si jednoducho pockam na dalsi a nebudem z toho robit problem. Toto je velmi zjednoduseny priklad, ale da sa z toho podla mna moja myslienka pochopit. To ako clovek svet okolo seba vnima ma podla mna, skutocne velky vplyv na zivot danej osoby.
Zivot treba brat taky aky je, ako som spominal, zit 30, 50, 60, xy rokov dozadu, urcite by ludi napadali, a urcite ich aj napadali podobne myslienky. Nemyslim si, ze by vyplakavanie nad tymi negativami, ci pozastavovanie sa nad nimi malo nejaky zmysel.
K tej vete, ze zivot je taky aky si ho clovek spravi. Myslim si, ze doslovne chapanie tejto vety je ozaj hlupost. Ale ak to budete brat v zmysle, ze zivot bude taky, aky ho budete vnimat, zmysel to podla mna dava. Ked mi ujde vlak, mozem byt nasraty, nadavat, stresovat a podobne. Alebo si jednoducho pockam na dalsi a nebudem z toho robit problem. Toto je velmi zjednoduseny priklad, ale da sa z toho podla mna moja myslienka pochopit. To ako clovek svet okolo seba vnima ma podla mna, skutocne velky vplyv na zivot danej osoby.
Zivot treba brat taky aky je, ako som spominal, zit 30, 50, 60, xy rokov dozadu, urcite by ludi napadali, a urcite ich aj napadali podobne myslienky. Nemyslim si, ze by vyplakavanie nad tymi negativami, ci pozastavovanie sa nad nimi malo nejaky zmysel.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
dovolim si parafrazovat znamy vyrok mne neznameho autora "Najlepsie na tejto sku*venej dobe je, ze za par rokov ju budeme nazyvat starymi dobrymi casmi"
... kazda doba nieco obnasa, v kazdej sa zije (zilo) inak ... dolezite je ale zit a nie vyplakavat ake je to vsetko nahovno
... predsalen, kto sa nenauci plavat, ten sa utopi 
... kazda doba nieco obnasa, v kazdej sa zije (zilo) inak ... dolezite je ale zit a nie vyplakavat ake je to vsetko nahovno
-
Bushido
Medium Professional
Len ludia s velmi silnou volou dokážu život vnímať pozitívne aj napriek tomu že sa im "nedarí" a že to vlastne vnímajú ako súčasť života. Alebo ako niečo, čo ich každopádne posunie ďalej.
Ale chcem tým povedať, že je možné si urobiť život, takým aký sami chceme. Všetko to máme v hlave... Ale akosi si všetci zvykli sa len sťažovať na ťažký život.
Ale chcem tým povedať, že je možné si urobiť život, takým aký sami chceme. Všetko to máme v hlave... Ale akosi si všetci zvykli sa len sťažovať na ťažký život.
-
Začiatok Konca
Professional
Ani ja by som to nebral až tak tragicky, negativistický pohľad na svet nie je dobrý (tým nemyslím na teba, ZK ).
Niečo bolo dobré a aj zlé, taktiež dnes máme výhody, aj nevýhody.
Otázne, ako sa k tomu postavíme.
S časti pravdou je, že život si riadime sami, samozrejme, ak nezarátame nejaké neovplyvniteľné udalosti.
Niečo bolo dobré a aj zlé, taktiež dnes máme výhody, aj nevýhody.
Otázne, ako sa k tomu postavíme.
S časti pravdou je, že život si riadime sami, samozrejme, ak nezarátame nejaké neovplyvniteľné udalosti.