kupa notebooku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
matus2957
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

kupa notebooku

Príspevok od používateľa matus2957 »

cavte chcel by som si kupit notebook HP Pavilion dv6-2020ec...chcel by som vedet ze ci je to dobry notebook pretoze potrebujem si kupit kvoli skole...oblast architektura...cize ArchiCAD, AutoCAD a pod...inak na hudbu, filmy pripadne aj nejaka ta hra...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podla mna je to slusna zostava, navyse ma 4GB RAM, co pri tebou pouzivanych programoch sa moze hodit.

Ak by niekto hladal popis, tak tu je: http://www.alza.sk/hp-pavilion-dv6-20-d137710.htm
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Na hry je fajn, na CAD na nič. Tam by bolo vhodné ísť do intelu. Život je otázkou priorít :). Ja osobne by som šiel do turiona, lebo si rád zagejmím, ale tak keď to má byť primárne na CAD programy, tak intel je skoro nevyhnutnosť.

Ono samozrejme že ako to nepotrebuješ kvôli "peak" výkonu, čiže Ti je vzácna každá sekunda, tak ten turion bohate postačí :)
matus2957
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Ja osobne by som šiel do turiona,
nooo najednej stranke co som ja nasiel tak tam je zas iny procesor...tam je tiez sice AMD ale nie turion ale atholon...a aky je medzi nimi rozdiel??? az by si mi ho mohol nejak lajcky vysvetlit...lebo ja som v tejto oblasti tak trochu antitalent... :D ta stranka je: http://www.pcexpert.sk/notebooky/hp-pav ... -:combined
patex
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa patex »

tak ja by som uz pavilion nechcel.. mam jeden a ledva cakam kedy sa treti krat pokazi a mozem ho vratit ale tak vec vkusu ... a na CAD skorej si myslim tiez ze radsej core 2 duo nieco .. brat kupil na CAD asus intel a uplna spokojnost
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

matus2957 napísal:nooo najednej stranke co som ja nasiel tak tam je zas iny procesor...tam je tiez sice AMD ale nie turion ale atholon...a aky je medzi nimi rozdiel??? az by si mi ho mohol nejak lajcky vysvetlit...lebo ja som v tejto oblasti tak trochu antitalent... :D ta stranka je: http://www.pcexpert.sk/notebooky/hp-pav ... -:combined
AMD Turion II Dual-Core M300 s frekvencí 2,0 GHz

Turion II a Athlon II Mobile je pomenovanie procesoru. Rozdiel je vo výkone a spotrebe. Turion je čiste mobilná platforma. Athlon je pôvodné navrhnutý pre desktopy, avšak upravený pre notebooky do verzie Athlon Mobile.

Čiže suma sumárum je Turion navrhnutý pre mobilnú platformu, zatiaľ čo Athlon Mobile je obyčajný desktopový procesor, ktorý je podtaktovaný a tak mu je znížená aj spotreba.

Turion je trochu slabší, má koniec koncov aj nižší takt, ale papá len 35W. Athlon je trochu výkonnejší, má aj vyšší takt, ale chýbajú mu niektoré inśtrukčné sady ktoré turion má [SSE 3...]. Avšak papá až 65W. Čiže ak chceš mobilnú výkonnú piecku, choď do athlonu, ak chceš menej výkonného mobilného tátoša, ktorý Ťa v zime nezahreje, tak do turiona.
matus2957
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

kolko zere mi je v podstate jedno...a tak co hovoris...je to dobry notebook???
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Jedno by Ti to nemalo byť. Keď žerie menej, viac vydrží baterka a menej hreje, menej ničí vnútro notebooku a samotný CPU. A ide o využitie. Skúsim jednoduchý model:

Hry:

Athlon II Mobile - Čím vyšší takt, tým lepšie

Cad, Photoshop, 3D Rendering:

Intel Core 2 Duo/Quad - Čím vyšší takt, tým lepšie

Zlatá stredná cesta:

Turion II - Čím vyšší takt, tým lepšie, ale rádovo bude o pár stoviek megahertzov pomalší, teda musí byť, aby nehrial a papal menej.

Určite sa vyhni:

Celeron M - naozaj zlé riešenie pre notebook, od návrhu, cez realizáciu až po použitie
matus2957
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

ahaaa...tak diki moc za vysvetlenie...hh...sak som aj pisal ze ja som v tejto oblasti amateer :D...no nevadii...asi si nakoniec aj toto HP kupim a uvidiim...diki moc za rady :wink: a ozaj zistil som ze ten procesor ce je v tom booku zere 35W...je to asi dost zee??? ci ako to je???
Napísať odpoveď