Dolezita pomoc : Vyhodenie z prace
Dolezita pomoc : Vyhodenie z prace
Takze mam tu vazny problem. Dnes otec dosiel z prace z tym ze musel podpisat pod natlakom hodinovu vypoved. Nema ziadneho svedka, jedine druha strana (riaditel) mal svedka, ktory bude svedcit o tom ze nic sa nekonalo pod natlakom. Otec prisiel o svoj jednomesacny plat - oktobrovy, kvoli tomu ze vraj zo stroja na ktorom pracoval "zmizlo" zahadne 3000 litrov nafty. Pricom je tu problem, pretoze na stroji sa striedali 2ja pracovnici, a moj otec tych 3000 L neukradol !!! (Kde by to preboha dal, take mnozstvo). Do tych 3000L mu zapocitali aj palivo, ktore zo stroja vytieklo vplyvom deravej nadrze. Zmluvu o hodinovej vypovedi musel podpisat, pretoze riaditel sa mu vyhrazal kriminalkou, ze to da cele na presetrenie. Bohuzial otec nema ziadne doklady, kto ako na danom stroji pracoval (kedze pracovali 2ja a striedali sa po 2 tyzdnoch - nepravidelne) a taktiez nema ani protokol, ktory vykonala opravarenska firma pri deravej nadrzi...Je to smutne ako dokaze firma ociernit poctiveho zamestnanca
Chcem sa spytat ci sa s tym neda nieco urobit, aspon prinajmensom ziskat dany mesacny plat spat, ktory bol poctivo odrobeny...Dakujem za kazdu radu a postreh ! Prosim modov aby to nemazali ani nijak neupravovali nazov temy, je to seriozny problem ktory potrebujem vyriesit, pretoze teraz pred zimou sa nasa rodina dostala do riadnej financnej tiesni 
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Nieco co by mohlo pomoct, ale nemam to nastudovane, kedze toto je trochu iny pripad. Ale za skusku nic nedas..
http://www.mojuctovnik.sk/index.php?opt ... &Itemid=30
http://www.mojuctovnik.sk/index.php?opt ... &Itemid=30
-
Runes
Addict
volaj do telky a daky ujo pride spravit reportaz a daky pako ktori sa ce zviditelnit zacne sermovat paragrafmi a helfne
//autoeditácia príspevku ( 04 Nov 2009, 16:39 )
btw tvoj otecd jazdil na aute do roboty alebo ako lebo ked peso abo na bicykli tak kam dal tu naftu do "tenkeho creva" ci co
a tatkeiz za aku dobu to zmizlo atd atd a tato mal nato kaslat a povedat nech dojde kriminalka taktiez co sa tyka nadrze ak bola opravena sudny znalec povi je sak to je nanovo opravene cca 2 tyzdne pripadne firma na poziadanie musi ukazat fakturu de bude datum
a nakoniec s toho moze byt nie len plat ale aj odskodne
//autoeditácia príspevku ( 04 Nov 2009, 16:39 )
btw tvoj otecd jazdil na aute do roboty alebo ako lebo ked peso abo na bicykli tak kam dal tu naftu do "tenkeho creva" ci co
a nakoniec s toho moze byt nie len plat ale aj odskodne
-
Old Dirty Bastard
Guru
len tak na okraj.. o taku pomoc prostrednictvom medializacie ohladom nepravosti v sudnom systeme sa snažim už vyše 5 rokov (paľba, lampareň, ministerstvo spravodlivosti) a veru nikto mi nehelfuje, človeče.. dokonca sa mi listy vratili X krat "nepoškvrnene"Runes napísal:volaj do telky a daky ujo pride spravit reportaz a daky pako ktori sa ce zviditelnit zacne sermovat paragrafmi a helfne
otec jadzieva autom, kedze SB a PP su daleko, ale auto parkuje pred ubytovnou a do roboty chodi normalne busom, ktory ich berie spred ubytovne na pracovisko...ja mu tiez vravim nech zavola kriminalku, aspon sa vsetko spravodlivo vyriesi. nieco mi tu vsak smrdi...zeby firme za "ukradnutych 3000L nafty" stacil na vyrovnanie mesacny plat strojnika??? silne sa obavam ze nie !
-
uplink
VIP
Ono takéto habaďúry sa väčšinou robia vo firmách, kde chcú niekoho vykopnúť. Jednoducho na Teba niečo našijú a je to. Potrebujú dôvod kvôli formalitám. Je mrte zákonov, ktoré nedovolujú vyraziť človeka zo dňa na deň. Proste minimálna lehota pri trvalom pracovnom pomere je tuším 2 mesiace. U nás vo firme sú to napríklad 3. Čiže ak sa chcú niekoho zbaviť, tak jedine takouto černotou. A Tvoj otec tým nič nezíska. Ak od neho nechcú nič viac, tak by mal z tej firmy čo najrýchlejšie vypadnúť a nájisť si čokoľvek iné, ináč sa namočí do ešte väčších problémov.
-
uplink
VIP
dáva. Chcú sa ich zbaviť. Niektoré firmy tak proste fungujú, Bohu žiaľ. V jednej nemenovanej firme vždy príjmu človeka na rok, nasľubujú hory doly a potom skutek utek. Človek buď vypadne sám, lebo má mizerný plat, ktorý nechcú zvýšiť, alebo ho vyrazia. Je výhodné meniť na istých postoch neustále dookola ľudí pre firmu. Len aby náhodou nemohol ten ktorý človek rásť...
Presne tak,ako pises...Zaxman napísal:ja len nechapem ked si vravel že nič neukradol a vyhražali sa mu kriminálkou ak to nepodpíše tak prečo to podpísal ? šak zdravý rozum ak som nič neukradol nemám sa čoho báť .......teraz už može robiť vieš čo ......
jimmy xp-Preco to podpisoval,ak sa nema coho bat,hmm???
No ved prave, ono psychika cloveka je cudna vec...v takej situacii sa clovek zlakne, budu do neho rypat, pindat a vyhrazat sa tak to podpise...no neskoro plakat nad rozliatym mliekom, zbytocne rozoberat preco to podpisal...podpisat to nemal ale tak k tomu sa nevracajme, lebo jeho podpis uz je na papieroch.
No a viem, ze ta nijak nepotesim, ale tak z osobnej skusenosti, moj otec tiez pracoval pre jednu ''spolocnost'' (banda vyje***), a tak isto poctivo pracujuci chlapy nedostali vyplaty....otec hned pozhanal zopar chlapov co sa s nimi poznal osobne a tiez nemali zaplatene...mal ich ako svedkov a prakticky ako dalsie obete....dal to na sud...pisal sa rok 2004....ano, urcite si teraz myslite, ze uz to ma davno zaplatene....je pomaly rok 2010 a svoju vyplatu nevidel...je*at taky stat a ten drbnuty pravny system...vlastny stat okrada svojich ludi...fakt nechapem ako moze niekto povedat ze je hrdy na to ze je Slovak...
No a viem, ze ta nijak nepotesim, ale tak z osobnej skusenosti, moj otec tiez pracoval pre jednu ''spolocnost'' (banda vyje***), a tak isto poctivo pracujuci chlapy nedostali vyplaty....otec hned pozhanal zopar chlapov co sa s nimi poznal osobne a tiez nemali zaplatene...mal ich ako svedkov a prakticky ako dalsie obete....dal to na sud...pisal sa rok 2004....ano, urcite si teraz myslite, ze uz to ma davno zaplatene....je pomaly rok 2010 a svoju vyplatu nevidel...je*at taky stat a ten drbnuty pravny system...vlastny stat okrada svojich ludi...fakt nechapem ako moze niekto povedat ze je hrdy na to ze je Slovak...
-
Reanimated
Medium Expert
Hm, Slovaci nie su velmi zvyknuti vyjednavat a obhajovat seba samych co sa tyka pracovneho prava. ANi sa necudujem, kedze este aj dnes je dost derave.
Chyba sa stala, ze podpisal, nemal. Ak ma ciste svedomie a zamestnavatel mu nema ako preukazat odcudzenie tych x l nafty, mal do toho ist.
Teraz by som tam na jeho mietse poslal inspeckiu z inspektoratu prace. Ak tvrdis, ze nevedu zaznam o tom, kto pracuje na danom stroji, bohvie aky bordel tam este je. Danovakov detto. Keby toto zamestnavatel urobil mne, ma po chlebe - ked sa zle zachovali ku mne, ja sa zle zachovam k nim. A neseriem sa s nejakymi vyhrazkami kriminalom (co tiez nie je celkom koser)
Pises ze otec hcodieva na trase SB PP...kde pracuje? V PP? Ak ano, tak mozes napisat kde? Moze byt aj cez PM....
Lebo moj otec ma osobnu skusenost s jednou firmou tu v PP. Nebol nanho takyto natlak, podal vypoved radsej sam, kvoli neskutocnemu bordelu...
Chyba sa stala, ze podpisal, nemal. Ak ma ciste svedomie a zamestnavatel mu nema ako preukazat odcudzenie tych x l nafty, mal do toho ist.
Teraz by som tam na jeho mietse poslal inspeckiu z inspektoratu prace. Ak tvrdis, ze nevedu zaznam o tom, kto pracuje na danom stroji, bohvie aky bordel tam este je. Danovakov detto. Keby toto zamestnavatel urobil mne, ma po chlebe - ked sa zle zachovali ku mne, ja sa zle zachovam k nim. A neseriem sa s nejakymi vyhrazkami kriminalom (co tiez nie je celkom koser)
Pises ze otec hcodieva na trase SB PP...kde pracuje? V PP? Ak ano, tak mozes napisat kde? Moze byt aj cez PM....
Lebo moj otec ma osobnu skusenost s jednou firmou tu v PP. Nebol nanho takyto natlak, podal vypoved radsej sam, kvoli neskutocnemu bordelu...
No hej a si predstav, ze mas doma nezamestnanu zenu a 2 alebo 3 deti....potom by si nebol taky geroj, a drzal by si hubu, a robil to co ti povedia, lebo by ti slo doslova o zivot.Reanimated napísal:Hm, Slovaci nie su velmi zvyknuti vyjednavat a obhajovat seba samych co sa tyka pracovneho prava. ANi sa necudujem, kedze este aj dnes je dost derave.
Takze trosku obnovim topic a upresnim informacie :
No takze som bol doma, a pre upresnenie informacii ohladom otcovho problemu : Otec nebol vobec pisomne upozorneny dopredu, ze ma nejaky problem s naftou. Dozvedel sa to necelych 24 hodin pred podpisanim zmluvy z telefonatu od svojho nadriadeneho. Podpisal vypoved dohodou podla par. 60 a nasledne zrazku zo mzdy za mesiac oktober ku ktorej bola vystavena faktura nie na naftu ale na prenajom stroja na ktorom pracoval. Chcem vediet ci je nejaka sanca este s tym nieco spravit, alebo uz na to zabudnut. Dakujem
No takze som bol doma, a pre upresnenie informacii ohladom otcovho problemu : Otec nebol vobec pisomne upozorneny dopredu, ze ma nejaky problem s naftou. Dozvedel sa to necelych 24 hodin pred podpisanim zmluvy z telefonatu od svojho nadriadeneho. Podpisal vypoved dohodou podla par. 60 a nasledne zrazku zo mzdy za mesiac oktober ku ktorej bola vystavena faktura nie na naftu ale na prenajom stroja na ktorom pracoval. Chcem vediet ci je nejaka sanca este s tym nieco spravit, alebo uz na to zabudnut. Dakujem
Nakontaktuj sa na : http://www.priamaakcia.sk
-
krija
VIP
jimmy_xp
k tomu prenajmu stroja musela byt prv nez na nom tvoj otec po prvy raz pracoval spisana zmluva (dohoda) o prenajme. tvoj otec ju ma, resp. jej kopiu? dalej, ako casto mu prenajom stroja fakturovali? mesacne?-sranda nie? mesacnu mzdu (celu) platit za prenajom stroja. z coho by zil tvoj otec?
mozno by sme mohli este pokracovat, ale ak nic z vyssie napisaneho tvoj otec nesplna tak sa pozri na zakonnik prace:
http://www.porada.sk/t56527-zakonnik-pr ... 009-a.html
konkretne § 222 Bezdôvodné obohatenie
http://www.porada.sk/t56527-zakonnik-pr ... a.html#222
k tomu prenajmu stroja musela byt prv nez na nom tvoj otec po prvy raz pracoval spisana zmluva (dohoda) o prenajme. tvoj otec ju ma, resp. jej kopiu? dalej, ako casto mu prenajom stroja fakturovali? mesacne?-sranda nie? mesacnu mzdu (celu) platit za prenajom stroja. z coho by zil tvoj otec?
mozno by sme mohli este pokracovat, ale ak nic z vyssie napisaneho tvoj otec nesplna tak sa pozri na zakonnik prace:
http://www.porada.sk/t56527-zakonnik-pr ... 009-a.html
konkretne § 222 Bezdôvodné obohatenie
http://www.porada.sk/t56527-zakonnik-pr ... a.html#222