HDD nebootuje - zachrana dat
HDD nebootuje - zachrana dat
Vcera som nainstaloval Partition Magic 8, neviem co sa stalo ale ked som dnes yapol pc tak mi vzpisalo "Reboot and select boot device or insert boot media in selected boot device and press key"
a nic sa nepusti.
Disk bol rozdeleny na 3 particie (dokopy mali 500 gb), susil som dat akoze instalovat winxp a na zaciatku mi ukazalo ze je tam jedna cca 500 gb unparticipated part na ktoru sa chce instalovat-jednoduco uz nevidi 3 ale len jednu. Zda sa zo to je velky pruser a potrebujem teraz uz len zachranit data (pripojenim hdd na iny pc), aky softwer sa a na to pouzit?Resp. co mam robit? Tie data nesmiem stratit...
a nic sa nepusti.
Disk bol rozdeleny na 3 particie (dokopy mali 500 gb), susil som dat akoze instalovat winxp a na zaciatku mi ukazalo ze je tam jedna cca 500 gb unparticipated part na ktoru sa chce instalovat-jednoduco uz nevidi 3 ale len jednu. Zda sa zo to je velky pruser a potrebujem teraz uz len zachranit data (pripojenim hdd na iny pc), aky softwer sa a na to pouzit?Resp. co mam robit? Tie data nesmiem stratit...
aky by mal byt presny postup?
dam tento chybny hdddo ineho pc kde uz je hdd (funkcny s win xp) a potom co? mam program GetDataBack_for_NTFS_V4.00, dalo by sa to zachranit cez neho? Skusil by som zohant aj iny ak je treba..
Idelane by bolo ten dick ozivit, ale ak to nie tak budem vdacny aj za zachranu dat, mam ich tam cca 400gb z toho tretina su mimoriadne vzacne.
Poradte prosim, aby som nieco nepos**l....
dam tento chybny hdddo ineho pc kde uz je hdd (funkcny s win xp) a potom co? mam program GetDataBack_for_NTFS_V4.00, dalo by sa to zachranit cez neho? Skusil by som zohant aj iny ak je treba..
Idelane by bolo ten dick ozivit, ale ak to nie tak budem vdacny aj za zachranu dat, mam ich tam cca 400gb z toho tretina su mimoriadne vzacne.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
skús použiť na obnovu dát active@undelete. Robí aj s poškodenými partíciami. Na nový systém si nainštaluj len OS + Active@undelete ošetrený medicínkou, aby bol full. Potom daj deep scan, alebo full scan a recoverni data ktoré chceš. Pri ich obnove Ti ponúkne folder kam ich máš uložiť. Nemali by sa vyskytnúť žiadne problémy.xaxaxa napísal:aky by mal byt presny postup?
Nezabudni ak sa jedná o PATA disk, tak nastaviť systémový na master a sekundárny na slave. Ak o SATA tak to nerieš, len nabootuj z toho nového.
Dik za tip na program, dufam ze zachrani maximum resp. neublizi este viac... Disk je Sata (format NTFS) ...kolko cca moze trvat obnova dat (povedzme 200 gb foto, video)?uplink napísal:skús použiť na obnovu dát active@undelete. Robí aj s poškodenými partíciami. Na nový systém si nainštaluj len OS + Active@undelete ošetrený medicínkou, aby bol full. Potom daj deep scan, alebo full scan a recoverni data ktoré chceš. Pri ich obnove Ti ponúkne folder kam ich máš uložiť. Nemali by sa vyskytnúť žiadne problémy.
Nezabudni ak sa jedná o PATA disk, tak nastaviť systémový na master a sekundárny na slave. Ak o SATA tak to nerieš, len nabootuj z toho nového.
//autoeditácia príspevku ( 07 Nov 2009, 18:54 )
Ja verim ze nic prepisane nie je. Ako som pc vecer vypol, tak som ho rano zapol, vyhodilo mi tu hlasku, skusil som to restartnut par krat, skontroloval v biose v akom poradi bootuju a hodil som tam instalacku win xp - akonahle som sa dopracoval do kroku ze sa vybera particia kde sa ma win nainstalvat a uvidel som ze namiesto povodnych 3 particii je tam len jedna unparticipet ktoram mala velkost celeho orig. disku (500 gb) tak som to zastavil a vypol.ramaya napísal:2 xaxaxa
Tým PM si urobil nejaké zmeny , ktoré potrebovali reštart PC. Preto si mohol ešte hodinu pracovať, lebo si ho nereštartoval.
Písal som to hlavne kôli tomu GetDataBack.On ti objaví aj také partície ktoré sa ti nezobrazujú , keď je poškodená MBR ,ale nesmú byť prepísané novými dátami.
Podľa toho čo ti ukazuje 500 gb unparticipated part tak máš buď vymazanú alebo poškodenú MBR.
Zachráň čo sa dá tými programani na obnovu a potom sa môžeš pokúsiť opraviť to:
Zachráň čo sa dá tými programani na obnovu a potom sa môžeš pokúsiť opraviť to:
Kód: Vybrať všetko
http://www.poradna.fmg.sk/clanky/prva-pomoc-pre-microsoft-windows-xp-43.htmlKód: Vybrať všetko
http://www.akonapc.sk/konzola_zotavenia_repair_consoleKód: Vybrať všetko
http://www.wug.sk/?name=blog&id=26_Oprava_MBR_sektoru_bez_rizikKód: Vybrať všetko
http://www.tipyatriky.sk/obnova-mbr-xpRe: HDD nebootuje - zachrana dat
Pomoc mam podobny problem vecer vypnem pc, rano zapnem a nic nenacita hnet pyta boot HDD nevidno ani v BIOSE mam nanom dolezite instalacky atd prosim pomoc OS W7