Iphone navigacia

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Lacike_11
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Iphone navigacia

Príspevok od používateľa Lacike_11 »

Zdravim, potreboval by som nejaku free navigaciu do Iphonu, idem do rumunska, takze nieco do coho nahram mapy a potom uz pojdem iba na gps..
Nechcem ziadnu taku pri ktorej by som musel jailbreaknut iphone.. diky..
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa yazoo »

O ziadnej free app neviem zatial. Momentalne asi jedina navigacia taka schopnejsia je TomTom navigation (myslim, ze tak nejak) a ta stoji 100 dolarov v US store.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Iphone navigacia

Príspevok od používateľa uplink »

Lacike™ napísal:Zdravim, potreboval by som nejaku free navigaciu do Iphonu, idem do rumunska, takze nieco do coho nahram mapy a potom uz pojdem iba na gps..
Nechcem ziadnu taku pri ktorej by som musel jailbreaknut iphone.. diky..
Google maps Ti nestačia?
Lacike_11
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

no ale na google maps musim byt stale pripojeny na net ci?
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Lacike™ napísal:no ale na google maps musim byt stale pripojeny na net ci?
Ano je to tak, ale to je len MAPA. To nie je navigacia z pohladu druzice, ktora ta bude navigovat... (snad sa chapeme)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

yazoo napísal:Ano je to tak, ale to je len MAPA. To nie je navigacia z pohladu druzice, ktora ta bude navigovat... (snad sa chapeme)
Samozrejme že je to aj navigácia. Zadáš start a destination a ono Ti to nájde najkratšiu cestu. Je to základná funkcia ajfouňáckych google maps kombinovanou s GPS. Ak nie si majiteľom iPhonu, alebo nepoznáš jeho základné funkcie, nemal by si sa k téme vyjadrovať.
Maps on iPhone combines everything you love about Google Maps with the accuracy of GPS and a built-in digital compass.
Lacike™ napísal:no ale na google maps musim byt stale pripojeny na net ci?
presne tak.
Lacike_11
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ale myslim ze na google maps sa iba na chvilu pripoji na net a potom uz to idem iba na gps..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Mapy to neustále načítava z Google Maps serveru a GPS pozícia je neustále aktualizovaná satelitmi. Nemá to taký kvalitný refresh ako iné GPS, ale na bežnú navigáciu a nájdenie cieľu to postačuje.
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa refr0 »

ak mas jb tak su aplikacie co ti nastreamuje nejaku cast mapy z googlemaps do iphonu..
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ak máš ináč jbknutý ajfoun, tak skús niektorú z nasledujúcich aplikácií:

http://www.navigadget.com/index.php/200 ... e-gps-apps
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

uplink, len ta poupravim: len 3GS ma GPS, teda priojenie na satelity
iP 3G pouziva a-GPS, teda tvoja pozicia je dopocitana podla pozicie vykryvaca, z ktoreho beries signal.
takze kym nepojde do Rumunska s iP 3GS, alebo aspon romanig, v jeho zaujime dufam, ze nemusi mat datovy, bude mu naivgacia na nic.
takto som sa oklamal ked som bol v lete v Bosne. spoliehal som sa na to, ze to GPS je stand-alone... a kedze som nemal ani roaming na hovory musel som sa vratit ku papierovym mapam...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

jackb napísal:uplink, len ta poupravim: len 3GS ma GPS, teda priojenie na satelity
iP 3G pouziva a-GPS, teda tvoja pozicia je dopocitana podla pozicie vykryvaca, z ktoreho beries signal.
takze kym nepojde do Rumunska s iP 3GS, alebo aspon romanig, v jeho zaujime dufam, ze nemusi mat datovy, bude mu naivgacia na nic.
takto som sa oklamal ked som bol v lete v Bosne. spoliehal som sa na to, ze to GPS je stand-alone... a kedze som nemal ani roaming na hovory musel som sa vratit ku papierovym mapam...
Netrep hlúposti, please. iPhone 3G ma full podporu satelitov, A-GPS znamená assisted GPS, kde sa pre zrýchlenie vytýčenia destinácie používa triangulácia z vysielačov. Pre upresnenie, jeho Broadcom príjmač je ešte citlivejší ako SIRFstar III, ktorý používajú navigácie do auta. Ja osobne mám v iPhone 3G XGPS, Navigon a aj TOmTOm for iPhone a čo mi asi tak hľadajú? Žeby satelity? Všetko sú to plnohodnotné navigácie s hlasovými upozorneniami v X jazykoch, TomTom ma úplne všetky vychytávky, tak ako na ich vlastných prístrojoch, vrátane benzínových púmp, speed kamier, speed limitov, atď. Mimochodom, zadarmo by mala byť X-GPS lite.
jackb
Redeemer
Redeemer

ok, daj iPhone do airplane modu. kolko satelitov ti najde?!
ja nevravim, ze ti navigacie neidu, kdze idu aj mne, lenze ich skreslenie sa mi zda vacsie ako u tych, ktore mam na s60 3.gen Nokia a funguju standalone GPS modul pripojeny cez BT...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:ok, daj iPhone do airplane modu. kolko satelitov ti najde?!
ja nevravim, ze ti navigacie neidu, kdze idu aj mne, lenze ich skreslenie sa mi zda vacsie ako u tych, ktore mam na s60 3.gen Nokia a funguju standalone GPS modul pripojeny cez BT...
LOL asi nechápeš. iPhone 3G má FULL podporu satelitov, softvér TomTom má okolo 400Mb vrátane vstavaných máp a Internet NEPOTREBUJE. To isté aj s Navigonom.
jackb
Redeemer
Redeemer

skusal som to so Sygic. ten ma tiez okolo pol GB... pri Airplane mode pisal No GPS signal...
no a Navigon mi dost hapruje, nechce chytat signal... akykolvek... a to mam v GPSSerial povoleny iPhone GPS.
ak aj full navigacie nepotrebuju internet bolo by uzitne vediet ci staci GSM signal, alebo musi byt aj datovy na to, aby soft ukazal poziciu... o nic ine mi neide...
rozumiem ti, seth, ze ma podporu satelitov, len mi neide do, moje tupej, hlavy preco sa tato podpora straca vynutim prijmu GSM. ak by to bolo ako s built-in GPS ako napr. na N95 malo by to ist aj bez telefonneho signalu...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja nechápem, prečo ti to nejde...ja som používal tomtom naposledy pred týždňom, keď som šiel s kamoškami na výlet a bez signálu to fungovalo úplne v pohode...airplane mode neviem, nemám dôvod to zapínať počas navigácie a taktiež ho nechápem. Takže neviem o čo ide, ak máš iKrasňu v aute, tak sa predsa nasáva z batérie, tak kde je problém...
mike146
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mike146 »

v airplane mode to nefunguje preto pretoze gps vyuziva gsm antenu na prijem satelitov takze bez gsm nepojde gps :wink:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mike146 napísal:v airplane mode to nefunguje preto pretoze gps vyuziva gsm antenu na prijem satelitov takze bez gsm nepojde gps :wink:
takže to znamená, že to takto funguje aj u prístrojov od iných výrobcov. IMHO ja osobne nevidím dôvod, prečo by som mal pri používaní GPS v aute zapínať airplane mode...
BlackRa1n
Star
Star

Príspevok od používateľa BlackRa1n »

prepacte ze otvaram staru temu ale seth82 ma pravdu GPS v iPhone normalne funguje som osobnym vlastnikom iPhone 3G 16GB White s Jailbreakom a Navigon 1.5.0 Europe nemusim mat sim kartu a signal chytim bez problemov nepotrebujem ziadny GSM signal ani nic ine skus si vybrat simkartu stiahnut si navigon a chod do auta a poloz si iPhone pri sklo a nicim ho nezakrivaj chod tak 1-2 min a najde ti signal ! takze kto sa bude so mnou hadat? dnes odskusane airplaine mod je jasne ze vtedy nebude fungovat signal lebo to zablokuje vsetok bezdrotovy signal vyberte sim kartu a chodte s iPhonom po meste bez wifi v aute ...
lacijawa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lacijawa »

Blackra1n : Suhlasim s tebou :wink:
Ked som siel do chorvatska tak som nemal signal niekde v zabudnutej krajine a v pohode mi slapalo GPS-ko. Takze tak ... Sa hadate na hlupostiach na ktore su jasne odpovede :D.
Napísať odpoveď