PPPoE

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
cuco0
Medium Star
Medium Star

PPPoE

Príspevok od používateľa cuco0 »

ako by som mohol napojit cez router net na pc ked mam pripojenie cez PPPoE ? da sa to ?
refr0
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa refr0 »

uvedomujes si vlastne co sa pytas :D ?
cuco0
Medium Star
Medium Star

nie. takteo pripojenie mam odteraz. predtym som mal klasicku ip adresu a zappojene 2 pc. teraz uz mam takto takze vobecc neviem co je to PPPoE pripojenie
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Pomocou DSL routra mozes. V podstate na rovnakom principe ako pri tvojom predchadzajucom nete, akurat tu mas meno a heslo a nie IPcky. A pripajas sa cez technologiu PPPoE (point-to-point over Ethernet), dufam, ze som to napisal dobre :D .
cuco0
Medium Star
Medium Star

tak skusal som to tak nastavit na routeri ale neslo to. nastavil som to pripojil sa k PPPoE a stale mi vyhadzovalo nejaku chybu.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Aku chybu, daj printscreen...
cuco0
Medium Star
Medium Star

.

.tak takuto chybu mi vypise ked to zapojim cez router
Prílohy
tak takuto chybu mi vypise ked to zapojim zec router
tak takuto chybu mi vypise ked to zapojim zec router
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Aky mas router? Akeho ISP? Tato chybova hlaska je z akeho programu, ma to nieco spolocne s internetom, nejaky program z CD dodavaneho k routru??
cuco0
Medium Star
Medium Star

Aky mas router? Akeho ISP? Tato chybova hlaska je z akeho programu, ma to nieco spolocne s internetom, nejaky program z CD dodavaneho k routru??

Router mam Smc7004VBR. is ? to ani neviem co je. tato chybova hlaska je ked sa pokusam nadviazat spojenie cez PPPoE. je to spolocne s netom kedze bez toho aby som ja klikol na to co som si urobil cez PPPoE tak mi net nejde. ked to zapojim cez router kliknem na to tak mi vypise takuto chybu. program z cd som nepouzival ziadny
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

Ty v routeri potrebuje nastavit PPPoE a nie v PC, potom prepojis router a pc a nasledne by ti mal router pridelit IP a DNS adresu pomocou DHCP, v PC nenastavujes PPPoE.
cuco0
Medium Star
Medium Star

takto to vyzerat

Ty v routeri potrebuje nastavit PPPoE a nie v PC, potom prepojis router a pc a nasledne by ti mal router pridelit IP a DNS adresu pomocou DHCP, v PC nenastavujes PPPoE
ano v routeri si to nastavim zadam tm meno a heslo. ziadne udaje k tomu nedam. ale nic mi nenajde. ked vsak mam net pripojeny priamo tak mi nejde hned musim ho najprv pustit cez tu zlozku co som si vytvoril PPPoE. uz som z toho zufaly ako to spojazdnit.
CyberSPB
Light Expert
Light Expert

Re: takto to vyzerat

Príspevok od používateľa CyberSPB »

cuco666 napísal:Ty v routeri potrebuje nastavit PPPoE a nie v PC, potom prepojis router a pc a nasledne by ti mal router pridelit IP a DNS adresu pomocou DHCP, v PC nenastavujes PPPoE
ano v routeri si to nastavim zadam tm meno a heslo. ziadne udaje k tomu nedam. ale nic mi nenajde. ked vsak mam net pripojeny priamo tak mi nejde hned musim ho najprv pustit cez tu zlozku co som si vytvoril PPPoE. uz som z toho zufaly ako to spojazdnit.

//autoeditácia príspevku ( 05 Nov 2009, 17:44 )
nastavim v menu routera pppoe a dam tam svoje heslo a meno. ale ip a ostatne veci mi nenacita. nechapem preco. kamarat to ma uplne tak isto a ide mu to v pohode. v com moze byt problem ??? p

//autoeditácia príspevku ( 05 Nov 2009, 18:09 )
taktotovyzera
ty blazon MAC adresa sa nezverejnuje :D mohol by to dakto zneuzit
napr si spravim MAC fake na mojom wifi a hacknem banku a nie mna zavru ale teba bo mam tvoju mac naclonovanu :D

ahojjjjjjjjjjj

PS:mozno ti daco poslem :D
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: takto to vyzerat

Príspevok od používateľa Andrew007 »

CyberSPB napísal:ty blazon MAC adresa sa nezverejnuje :D mohol by to dakto zneuzit
napr si spravim MAC fake na mojom wifi a hacknem banku a nie mna zavru ale teba bo mam tvoju mac naclonovanu :D

ahojjjjjjjjjjj

PS:mozno ti daco poslem :D
Boze, nic v zlom ale neposer sa ztoho...

:)
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

Skusa tam dat Connect
cuco0
Medium Star
Medium Star

hmm

//autoeditácia príspevku ( 09 Nov 2009, 16:20 )
to vazne nik nevie poradit v com je problem ? potrebujem surne mat 2 pocitace aby tam siel net. skusal som to cez tento router nejde to skusal som aj zosietovanie 2 pocitacov ani to nejde.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Co potrebujes spravit:
1) Nastavit na routri WAN pripojenie cez PPPOE (pouzijes rovnake parametre ako si predtym pouzival na PC)
2) Na PC, na ktory bol povodne pripojeny internet zrusis vytacane pripojenie, ponechas iba LAN pripojenie
3) Na oboch PC nastav LAN pripojenie na automaticke ziskavanie IP adresy, to iste DNS

Idealne je aby ti niekto v okoli kto tomu rozumie aspon trochu pomohol, kedze odpovedat tu na kazdu malichernost je velmi zdlhave a neefektivne
cuco0
Medium Star
Medium Star

presne tak to mam urobene. ja sa do toho trochu rozumiem a mal som tu aj kamarata ktroy si to zapajal sam a nie raz a nevedel si dat rady nechapem kde moze byt problem. routera fungoval v pohode ako som ale pripojeny cez PPPoE tak som ho uz nerozbehal. ma uplne ten isty router vsetko mam nastavene ako on a nejde to.
Prílohy
Bez názvudfsdfsdfsdf.jpg
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

V tom pripade bude problem uz priamo v PPPOE nastaveni, pretoze evidentne sa nic nepripojilo. Prejdi poriadne navod
cuco0
Medium Star
Medium Star

skusal som ist krok po kroku ale nicc. nemohol bybyt problem priamo niekde v spolocnosti co mam od nej internet ci to je blbost . lebo ten kamos ma ten isty router cez PPPoE a ide mu to ibaze ma internet od nejakej inej spolocnosti. tak jedine ma to napadlo ale neviem ci to moze byt
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Vyskusaj teda ten svoj router u kamosa, ci pojde s jeho netom, pripadne nech ti pomoze s nastavenim tvojho netu....

Takztiez dost dolezite su aj nastavenia VPI a VCI , kde v pripade t-comu je to VPI=1, VCI=32, len teraz neviem ci tieto cisla platia len pre t-com alebo pre cele slovensko.
Napísať odpoveď