dymenie dieselu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

dymenie dieselu

Príspevok od používateľa Runes »

taka otazka da sa dako tot obmedzit na Citroene 1,9TD 1994 ??? ako furt za studena dymim jak slovnaft urcite idem dat nastavit vstrekovanie lebo podla mna to tam aj trosku dost tlaci paliva ale da sa aj daco ine spravit ??? :-) Tusim tie nove diesle uz nemozu koli euro 4 norme ale co z mojim seniorom
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Vravíš, že ti tam tlačí dosť paliva? Si to nastavoval aby ho tam tlačilo viac? Chyba môže byť v čerpadle, zlé otváranie regulácie turba, prekontroluj turbohadice či nieje nejaká prasknutá, spraviť diagnostiku počas jazdy a sledovať tlak turba a vstrekovanie paliva, v neposlednom rade to môže byť aj olej.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

a 1.9TD tieto motory poznam dobre.. a ak ti ide biely taky cisty az priezracny dym tak treba nastavit cerpadlo, pripadne tie trysky mozes dat skontrolovat ci su v poriadnu a prasia natolko na kolko maju... keby to bolo s turbom tak to by boli trocha ine priznaky a hlavne by si to pocitil aj na vykone..
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

A nemá on čierny dym?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

aha tak v tom pripade je to ina vec.. ale nezmienil sa o tom v prispevku teda aspom ja to tam napisane nevidim.. tak ked to doplni bude sa dat povedat viac..
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Jj, jasné nech upresní čo a ako. Ale ako prvé ma napadlo, že má problém s čiernym dymom, uvidíme. :)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

hh jj je to tmave ale len pri studenom motore :-) abo ked tomu moc zakurim ale ked uz chvilku idem tak je to ok teda ked teplota oleja je tych cca 60 stupnov a viac :-)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

hm tak myslim ze toto moze robit ze dostava malo alebo vela paliva.. turbo by to nemalo byt lebo turbo by to robilo stale aj keby bol motor teply.. ale urcite by som zacal tryskami a potom si dal bud pridat alebo ubrat davkovanie na cerpadle.. alebo je aj dost mozne ze motor ma uz dost na krkoch a nic s tym nespravis..
Fuxxo
Darca
Darca

Re: dymenie dieselu

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Runes napísal:taka otazka da sa dako tot obmedzit na Citroene 1,9TD 1994 ??? ako furt za studena dymim jak slovnaft urcite idem dat nastavit vstrekovanie lebo podla mna to tam aj trosku dost tlaci paliva ale da sa aj daco ine spravit ??? :-) Tusim tie nove diesle uz nemozu koli euro 4 norme ale co z mojim seniorom
podla mna s tym spravis akurat to, ze ti nastavia vstrekovacia trisky dajme tomu, ze aj cerpadlo a tu dymivost ti to len obmedzi. Je to predsa starsi motor, bez priameho vstreku. Takze moj nazor je taky, ze ti to bude kurit aj nadalej. Ja jazdi na VW Transporter T4 1.9 TD tusim 98 a ked ho negarazujem, tak rano to cmoudi. Cerpadlo je po nastaveni, trisky vycistene a nastavene. Nic sa nezmenilo... Tot moj pohlad
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Toto, toto, že to je pumpa, dýza a nie Common Rail. Ale aj to sa dá celkom slušne nastaviť, keď to robí niekto kto sa tomu rozumie.
Napísať odpoveď