Akú verziu windows kúpiť...

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Mir3k3pe
Medium Expert
Medium Expert

Akú verziu windows kúpiť...

Príspevok od používateľa Mir3k3pe »

Ahojte potreboval by som pomôcť... kamarát ma požiadal aby som mu postavil počítač aj s operačným systémom... počítač mám vybratí ale nie som si istý aký windows zviliť... Teda najme akú predajnú verziu. Sú tam verzie oem, potom nejaké krabicové s prívlastkom upgrade a potom normálne. Kedže nie som autorizovaný stavitel pc tak som si nie istý či môžem zobrať verziu oem. Plus aký je rozdiel medzi tými upgrade a normálnou. Linky na všetky tri možnosti:

http://www.alza.sk/microsoft-windows-7- ... 142446.htm
http://www.alza.sk/microsoft-windows-7- ... 140408.htm
http://www.alza.sk/microsoft-windows-7- ... 142453.htm

Dakujem
SSemteXX
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa SSemteXX »

No tá prvá je aj s výberom po česky s 32bitovým a aj so 64bitovým OS, druhá je po Česky ale len 32bitová verzia, a 3ia je po Slovensky aj s 32 aj so 64bitovým OS. Rozhodnutie je na tebe. Ten PC má aku pamäť RAM? A ešte otázka, prečo chceš WIN kupovať? :roll:
Mir3k3pe
Medium Expert
Medium Expert

Troška si asi nepochopil moju otázku, alebo som to možno ja zle napísal... ide o to že neviem či verziu OEM alebo Upgrade ale klasicku... Sú tam dosť veľké cenové rozdieli. Ramky má dosť to sa neboj nuž a windows treba lebo to má isť do firmy
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak to kupuješ spolu s novým kompom resp. s komponentami na nový komp.. tak samozrejme ber OEM verziu..
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

ak ten pc uz nebude nikdy nejako zasadne upgradovat a je uzivatel ktory ako pc dostane tak aj ostane alebo je to cisty upgrader , ak prva varianta uplne mu bude stacit oemko , retail je vyhodny v tom ze ho moze mat nainstalovany na akomkolvek pocitaci ale vzdy len na jednom naraz , spytaj sa ho ci je ochotny priplatit za tu vyhodu alebo nie ,aj by som na mojom mieste povedal ze hej :wink:
Mir3k3pe
Medium Expert
Medium Expert

To OEM-ko môžem teda zobrať aj ked nie som autorizovaný predajca? resp keby sa neskôr menila grafika tak to bude vadiť?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Mir3k3pe napísal:To OEM-ko môžem teda zobrať aj ked nie som autorizovaný predajca? resp keby sa neskôr menila grafika tak to bude vadiť?
graficka nie ,myslim ze oem sa viaze prevazne na dosku a na disk na ktorom je nainstalovana ,cize graficku kartu aj procesor mozes menit ,mam taky pocit ze este to obcas robi problem aj taky ze ak nahodou zmenis len ramku tak nespravi nic ,ak zmenis ramku aj grafiku naraz tak uz je ta ramka problem a tak dalej ,ono to ma nejake podmienky ktore treba najst na nete
Mir3k3pe
Medium Expert
Medium Expert

Ale môžem ho teda zobrať aj ked som obyčajná fyzická osoba? resp nie je problém ked sa takto home-made pc dá prepísať na firmu?
helicos
Darca
Darca

Príspevok od používateľa helicos »

OEM licencia sa viaže na :
základnú dosku
procesor
operačnú pamäť
pevný disk

čiže ak budeš niekedy tieto komponenty upgradovať tak OEM licencia zaniká.
hornblower
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hornblower »

Oem moze kupit iba od autorizovaneho predajcu pc spolu s novym pocitacom kt. musi obsahovat vsetko okrem periferii a optickych mechanik
upgrade verzia ako napoveda nazov musis obsahovat predosly windows cize opat nic pre teba
gabberman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gabberman »

oem licencia je viazana na dosku...kamarat menil pokazenu dosku az po zaruke a dopohody sa mu win aktivoval...

http://social.technet.microsoft.com/For ... c5edab4382
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

helicos napísal:OEM licencia sa viaže na :
základnú dosku
procesor
operačnú pamäť
pevný disk

čiže ak budeš niekedy tieto komponenty upgradovať tak OEM licencia zaniká.
lenze ked sa meni vsekto naraz ,ak menis len ram tak nieje problem ,ak menis len procesor tiez nieje problem ,doska je problem vzdy ,na opatovnu aktivaciu mas ale myslim tri sance takze tri dosky v tom pc menit asi tazko budes
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Ohľadom RAM-ky som písal len preto, lebo 32bitový OS ti nájde zo 4GB RAM len 3.2 GB, takže lepšie je brať 64-bitovú verziu :wink: a určite ten OEM. :)
Napísať odpoveď