Doprovod pri soferovani bez vodicaku ???
Doprovod pri soferovani bez vodicaku ???
Mam taku otazku.... je nejaka moznost ako soferovat plnolety/neplnolety s dospelou osobou s vodicakom tak aby to nebolo trestne??? Ide mi o to ze kamos ide na vodicak ale nikdy v zivote nesoferoval.... tak si to chce skusit na parkoviskach a podobne este pred jazdami..... je to mozne ????
-
Clean_Up
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Už je na to zákon, že aj na parkoviskách a podobných plochách musíš mať na jazdu oprávnenie, čiže vodičák. Veď predsa preto ide na autoškolu aby ho tam naučili šoférovať. Nieje to nič strašné keď ešte v živote v aute nesedel a nevie jazdiť. Inštruktor sa ho bude pýtať či už jazdil, alebo nie a podla toho bude k nemu aj pristupovať. Veď ten inštruktor tiež nieje blázon aby šiel s niekym kto ešte v aute nesedel hneď do premávky.
-
Hellboy248
Guru wannabe
Hlavne nech jazdi co najviac ked bude mat vodicak, pred vodicakom mu to velmi nepomoze. Zbytocne si bude tyrit auto a riskovat odklad 

Ja som takeho instruktora malClean_Up napísal:Veď ten inštruktor tiež nieje blázon aby šiel s niekym kto ešte v aute nesedel hneď do premávky.
Oficiálne určite nemôže jazdiť bez vodičáku, ale samozrejme na nejakých vedľajších cestách v chotári Ťa policajti naháňať nebudú. Ja som skúšal jazdiť s otcom takto a základy ako pohýňanie a preraďovanie som sa takto naučil.
No ale pokiaľ nemá absolútne žiadne skúsenosti s jazdením, tak strávi možno o pár hodín viac na parkovisku a až potom bude pustený do premávky.
Inak aj ja som mal takého inštruktora, ktorý ma nechal najprv pohýňať a jazdiť do kruhu na parkovisku a keď videl, že mi to ide, tak po 10 minútach som už išiel do premávky skoro v centre mesta. To som bol trošku opatrný a vyľakaný, keďže hneď si všímať značky a všetko okolo nebolo jednoduché potom, čo mi stačilo v chotári pozerať iba na to, aby som nejazdil po blate a nezašpinil gumy
No ale pokiaľ nemá absolútne žiadne skúsenosti s jazdením, tak strávi možno o pár hodín viac na parkovisku a až potom bude pustený do premávky.
Inak aj ja som mal takého inštruktora, ktorý ma nechal najprv pohýňať a jazdiť do kruhu na parkovisku a keď videl, že mi to ide, tak po 10 minútach som už išiel do premávky skoro v centre mesta. To som bol trošku opatrný a vyľakaný, keďže hneď si všímať značky a všetko okolo nebolo jednoduché potom, čo mi stačilo v chotári pozerať iba na to, aby som nejazdil po blate a nezašpinil gumy
-
Runes
Addict
mozes na zavodnom okruhu a podobne
proste pokial je to barierou ohranicena plocha na tento ucel tak vacsinou za poplatok spravcovi abo tak sa da proste tam neplati cestny zakon ale normalne na parkovisku je to trestne pricom riskujete obaja ten co nema vodicak riskuje to ze mu daju na 3 roky stop od vodicaku cize moze az za 3 roky ist na autoskolu a ten co ten vodicak mal pokutu okolo 10 000 to bol tusim v SK a tiez zadrzanie alebo tak v principe to bolo sudene ako ked das viest auto nesposobilemu cize opitemu a podobne. Co sa tyka toho ze v zivote nesedel za volantom to je OK ja som tez nesedel a dneska nicim asfalt
mimo ineho ze dneska uz idu policajti potom tvrdo cize instruktor pokial tam ma kolonku cvicisko a nahodou ho lapia zo ziakom v premavke tak ma problem takze nema co stresovat a ten instruktor ho to aj lepsie nauci ako daky kamarat. Ja som to skusil frajerku ucit ale neni to dobre uz len preto ze ja mam diesel a v skolach je LPG abo benzin cize trosku inak to frci a halvne ako kamarat nemas nic ine len rucnu dest instruktor tam ma aj pedale bo moja polovicka to furt pretacala a tak a v principe nic ine ako zatiahnut rucnu keby daco hrozilo mi neostavalo nastastie nebolo treba
dneska je z nej sumacher
Na taketo "cvicne" jazdy mame v okoli niekolko moznosti asi najlepsie je letisko kde nie je problem si nieco take vyskusat. Ak clovek nie je uplne vymlety a na zaciatku mu povies keby sa dialo cokolvek tak spojka+brzda a hned stojis da sa zaklady takto naucit. Rozbehy, cuvanie, preradovanie, pozeranie do spetneho zrkadla pocas jazdy, slalom atd to nemusis robit vo velkych rychlostiach. Osobne som uz niekolko ludi takto ucil, samozrejme do velkej premavky nikdy. Bocne ulice v rannych alebo vecernych hodinach max 3jka a da sa to. V pripade nudze mas rucnu ale da sa aj vyrvat zaradeny stupen a strhnut volant 
na svojom pozemku, ktory je oploteny mozes jazdit kolko len chces aj ked nemas vodicak a niesi plnolety je to tak aj v zakone, pamätam si to podla toho lebo raz bolo v spravach ze sa nejaky 16 rocny chalan prevratil s traktorom ked oral rolu a volali aj policiu aj sanitku a nic nedostal ani pokutu ani nic prave preto, ze bol na vlastnom oplotenom pozemku
-
Hellboy248
Guru wannabe
pokial nie si na na cestnej komunikacii, ale si na luke, v lese, v mociari a ja neviem kde este, tak pani bratia v zelenom ti mozu olizat kiwi. je jedno ci mas 8 alebo 17. jeho nema co zaujimat, ze preco sa vozis alebo ze kde mas vodicak...patro16 napísal:na svojom pozemku, ktory je oploteny mozes jazdit kolko len chces aj ked nemas vodicak a niesi plnolety je to tak aj v zakone, pamätam si to podla toho lebo raz bolo v spravach ze sa nejaky 16 rocny chalan prevratil s traktorom ked oral rolu a volali aj policiu aj sanitku a nic nedostal ani pokutu ani nic prave preto, ze bol na vlastnom oplotenom pozemku
nechcem rypat ani nic podobne.. len cisto pre srandu...Juicy napísal: ... da sa aj vyrvat zaradeny stupen a strhnut volant
skusil si uz vytiahnut kvalt alebo strhnut volant na vetrieske?
ziadny institut "sprievodcu" u nas neexistujehughito napísal:Čo sa stane, ak policajti chytia osobu, ktorá je neplnoletá a nemá VP za volantom v sprievode s človekom majúcim VP, a ak daná osoba nespácha ani žiadny dopravný priestupok, proste len obyčajná kontrola.
priestupok spacha tym, ze vedie vozidlo bez platneho vodicskeho opravnenia, takze pokuta + odklad vydania VP