Xenóny - povolené alebo nie?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Clean_Up
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

nordkapp_pb napísal:ochotne prasknut link na vykonne H4
Skús teda tie OSRAM-Y NightBreakery. Uvažoval som či ich mám kúpiť, ale nestoja až tak vela, tak to risknem a idem do nich.

http://www.alza.sk/osram-night-braker-h ... 121532.htm
http://www.autoomega.sk/index.php?id_se ... aradenie=1

Určite ich zoženieš aj v lepšom elektre, alebo NAY, BAUMAX tam ich majú tiež.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

nordkapp: tebe a ostatnym z PB odporucam autodiely pri byvalom elane, teraz hosteli... ochotny a znaly personal, vedia zabezpecit aj nenaskladnene veci a vzdy ma doslova nutia, aby som si sam povedal, aku chcem na tu-ktoru vec zlavu :D

teraz ma este napada jedna vec, ktora sa tyka zivotnosti... ta extremne kratka vydrz v spomenutych pripadoch moze byt zapricinena aj necistotou na povrchu ziarovky - tzn. ziarovku nikdy nechytat holymi rukami, idealne manipulovat s nimi v povodnom igelitovom obale, resp. po osadeni ziarovky ju ocistit od mastnoty z ruk handrickou apod. ...
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Auto mam 2 roky a 5 mesiacov Peugeot 206 žiarovky od novoty vydržali 1 rok aj 2 mesiace. Od vyroby tam boli Philipsky H7 a je zaujimave že ked odisla jedna tak druha tyzden po nej. A nove som kupil v tescu samozrejme som hladal presne take iste. Aj som nasiel vymenil uz svietia 1 rok a 3 mesiace na svietivost sa nestazujem. Ako to tu čitam tak nejake tie +90svietivost skusim.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

ja tak trochu OT k vladenkovi nam na peugeotoch toto iste odide jedna ziarovka a o par dni druha fakt nechapem tomu preco to takto odchadza..
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

xeony su povolene ale počul som ze clovek donich nesmie zasahovat len v servise neviem ci je to pravda
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

martinez napísal:xeony su povolene ale počul som ze clovek donich nesmie zasahovat len v servise neviem ci je to pravda
Legálne sú jedine ak ich auto má z výrobnej linky, čiže od nova. Ináč xenóny sú není dovolené.

Akurát včera v noci som šiel domov po jednej rovinke čo mala asi tak kilák. Zrazu pozriem do späťákov a na konci tej rovinky vidím brutálne xenóny. Myslel som si, že to bude nejaká A8, pretože zhodou okolností som ich v ten večer videl asi tri. Tak som spomalil kým ma dobehol a následne obehol. Bola to stará rosýpaná, tmavomodrá Fábia!!! Keď som toto videl, tak som neveril vlastným očiam. Mal min. 14 000k, žiadna číra optika, nič! Svietilo to všade, kde sa len dalo. Ako je to možné, že ešte jazdí?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Suffel napísal:ja tak trochu OT k vladenkovi nam na peugeotoch toto iste odide jedna ziarovka a o par dni druha fakt nechapem tomu preco to takto odchadza..
Prečo ti to príde divné? Veď vždy svietiš oboma naraz, a keď sú vylúčené všetky vedľajšie faktory typu mastnota, výrobné vady a pod. tak odídu na konci životnosti.. A keďže budú mať nasvietené rovnako, bude to blízko seba.

edit martinez: Xenóny neoslepujú, oslepujú kok*t* s prestavbovými sadami, ktorý to narvú do starej kraxne, bez čidiel na náprave ktoré regulujú zdvih svetelného toku.
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

no tak ze som nič zle som nenapisal ale xenony v noci velmi oslepuju vodicov no aspon unas na vychode :lol:
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

aj original xenony oslepia viac ako original halogen, logicky
fabie su vsak kategoria sama o sebe, bez ohladu na vybojky :D (uz s originalnymi ziarovkami mrte oslnuju.. a este ked si tam nejaky gadži trepne xenony, tak amen tma)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja som ešte doteraz nepochopil tých ludí čo si skupujú a montujú tie HID sady. :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Clean_Up napísal:Ja som ešte doteraz nepochopil tých ludí čo si skupujú a montujú tie HID sady. :D
šak mrte tunyngpyčo, ne? :D Fóbia fsněhuláku vo výbave holobyt, ale hlavne že vidí s tými svetlami aj za roh...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

smejo napísal:aj original xenony oslepia viac ako original halogen, logicky
fabie su vsak kategoria sama o sebe, bez ohladu na vybojky :D (uz s originalnymi ziarovkami mrte oslnuju.. a este ked si tam nejaky gadži trepne xenony, tak amen tma)
pozor ... dobre vymakane fialky neoslepuju ... to si si uz mohol v noci vsimnut ... tu len kazdy vidi xenony z oktavii a passatov, ktore su na urovni petrolejovych lamp z titanicu ... trebars sa mi nikdy nestalo aby ma oslepilo bavo, medved a podobne .. a to ich jazdi s fialkami hafo ...

dalsia vec -> svetla vo fabii su povazovane za najhorsie svietiace svetla VOBEC .. v halogene nesvietia nic a s xenami este o polovicu menej ...

a kto si da HIDy je u mna kekot ! ... predovsetkym teda ignoranti ktori nemaju projektorove svetlo, ale klasicku parabolu ... to je vazne na maslu taketo konanie ... on vidi hovno, ty vidis hovno, hlavne ze to hustokruto vyzera a 15rocne pipky a zvlhnuti 18rocni novopiloti budu celi uneseni z faktu ze ma "pyco fialky modry jak nebe" :-) ... snimace zatazenia a podobne fíčury su vec k dobrym fialkam vhodna, ale teleso svetla usposbne na spravne tvarovanie svetelneho kuzela NUTNA ...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Bavo, Medveď a pod. ťa preto nikdy neoslepili, lebo (ako píšeš), majú projektorové svetlo od výroby, nie klasickú parabolu. Originál xenóny, ak sú od výroby, tak majú to projektové svetlo, aby neoslepovali. Sú skrátka tak navrhnuté.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

sak ale ja prave pisem o tom ze je rozdiel origo fialky a origo fialky ... zaujimave je napr. ze trojkove bavo neoslepuje vobec a passat je vizualne rusivy (nieze doslova oslepuje, ale poznas ze to mohlo byt lepsie) ... a to maju oboje origo xenony ... alebo trebars nove ML ma neoslepilo, ale strykov X trail je rusivy ... (pri predpoklade ze si niekto neda do ML hidy, tiez obe origo) :-) ... a myslim si ze automobilke nehomologuju fialky ktore niesu regulovane ... len hold niektore funguju aj v praxi a ine iba na meracej stolici v TÜV :-) :-) ...
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

subjektivne: viac ma oslni auto s origo xenonami ako to iste auto s origo halogenmi, no nie az tak ako curak s hid sadou
mozno som len ja hypersenzitivni, ale ziadne protiiduce auto po tme mi nie je prijemne a preto som takto generalizoval
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak to už je na danej automobilke aké xenóny, použije do svojích áut. Pre mňa vizuálne rušivé sú nové Audiny.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Clean_Up: Co mas na mysli??? Ledky na daylight ci xenony??? Co je na tom pre teba rusive???
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Clean_Up: Co mas na mysli??? Ledky na daylight ci xenony??? Co je na tom pre teba rusive???
Mám na mysli xenóny. Keď idem v noci a oproti ide napr. nejaké Bavo, trojka, alebo sedmička, tak té xenóny neoslepujú (samozrejme, ak ti niekto svieti v noci do očí svetlami, nieje to príjemne či už sú to xenóny, alebo halogény), ale keď ide oproti nová Audina, tak nevravím, že ich xenóny vyslovene oslepujú, ale sú nepríjemnejšie ako u Bava a niekedy musím oči aj trochu prižmúriť. :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A nemoze byt v problem tom, ze su nastavene prilis vysoko a tak by to chcelo upravit ich sklon??? ;)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:A nemoze byt v problem tom, ze su nastavene prilis vysoko a tak by to chcelo upravit ich sklon??? ;)
Nemôže, lebo xenóny majú senzory na nápravách a tým pádom sklon xenónov riadi automatika auta. Auto si samo nastavuje sklon. :)
Napísať odpoveď