Sebaobrana pred psom - plynová zbraň
wxy,
s nosením zbraní je to tak..... Je tam veľa premenných...... Ale v zásade záleží na veľkosti a mohutnosti pištole (dĺžka, šírka, výška, hmotnosť), veľkosti a rozmeroch tvojej postavy (keď máš dva metre a 130 kg aj veľké pištole sa Ti budú nosiť dobre), rovnako na tom ako pištoľ umiestniš (poloha na opasku), to aké máš puzdro ("opaskové puzdro" je moc široký pojem), a v neposlednom rade aj voľba vhodného oblečenia......... Nosenie zbrane je vždy o kompromise a o prispôsobení sa...... Musíš si vybrať vhodnú zbraň, prispôsobiť tomu aj garderóbu....... Inak najlepšie je pokiaľ o zbrani nikto mimo jej nositeľa nevie........ Pokiaľ pod tým tričkom je ju vidieť (obrysy a tak), zo zákona si síce čistý..... ale neviem či je vhodné takto sa promenádovať po ulici...... Ale to už je na uvážení každého čo a ako......
s nosením zbraní je to tak..... Je tam veľa premenných...... Ale v zásade záleží na veľkosti a mohutnosti pištole (dĺžka, šírka, výška, hmotnosť), veľkosti a rozmeroch tvojej postavy (keď máš dva metre a 130 kg aj veľké pištole sa Ti budú nosiť dobre), rovnako na tom ako pištoľ umiestniš (poloha na opasku), to aké máš puzdro ("opaskové puzdro" je moc široký pojem), a v neposlednom rade aj voľba vhodného oblečenia......... Nosenie zbrane je vždy o kompromise a o prispôsobení sa...... Musíš si vybrať vhodnú zbraň, prispôsobiť tomu aj garderóbu....... Inak najlepšie je pokiaľ o zbrani nikto mimo jej nositeľa nevie........ Pokiaľ pod tým tričkom je ju vidieť (obrysy a tak), zo zákona si síce čistý..... ale neviem či je vhodné takto sa promenádovať po ulici...... Ale to už je na uvážení každého čo a ako......
-
nestik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Inak ked uz je tu takto rozvinuta debata: Mojmu strykovi sa raz stalo ze bol v hore so svojim psom, kde narazil na nejakeho zuriveho rotvajlera, ktory ho chcel napadnut. Ten pes sa najprv bil so psom stryka ( polovnicky pes - kopov), potom si stryko psa privolal a ked sa rotvajler na nich rozbehol a bol par metrov od nich tak ho zastrelil ( stryko je polovnik takze ma zbrojny pas ). Potom mal opletacky s majitelom toho psa, ktory tam navyse v tom case ani nebol ked sa to stalo ale nakoniec z toho nic nemal sak to spravil v sebaobrane nie ?
Dnes som sa náhodou preklikal k istému článku
http://www.nfo.sk/20-10-2004/bojove-psy ... -poucenie/
Podľa mňa by sa na niektré plemená psov malo zaviesť niečo ako zbrojný pas. Nemyslím veľké (retriever je ako baránok a je to riadna potvora), ale nebezpečné. Fungovalo by to jednoducho - Ak chceš rotvajlera alebo vlčiaka, dokáž, že sa o neho dokážes starať a najmä chrániť pred ním okolie. Ak nie, kúp si jazvečíka.
http://www.nfo.sk/20-10-2004/bojove-psy ... -poucenie/
Podľa mňa by sa na niektré plemená psov malo zaviesť niečo ako zbrojný pas. Nemyslím veľké (retriever je ako baránok a je to riadna potvora), ale nebezpečné. Fungovalo by to jednoducho - Ak chceš rotvajlera alebo vlčiaka, dokáž, že sa o neho dokážes starať a najmä chrániť pred ním okolie. Ak nie, kúp si jazvečíka.
Mna tiez uz takto napadol pes a zachranilo ma ciste myslenie.
Ked uz ma pes skoro dobehol s mojimi 90kg v 16 rokoch som uz pachtal a pes sa priblizoval napadlo ma pouzit ako zbrat nohu a tak sa aj stalo v momente ked isiel skocit po mne som mu z boku kopol do hlavy a sposobil som mu zranenie ze nedokazal ma napadnut a knucal.
Ked uz ma pes skoro dobehol s mojimi 90kg v 16 rokoch som uz pachtal a pes sa priblizoval napadlo ma pouzit ako zbrat nohu a tak sa aj stalo v momente ked isiel skocit po mne som mu z boku kopol do hlavy a sposobil som mu zranenie ze nedokazal ma napadnut a knucal.
-
Stoporko
VIP
to potom asi nemyslíš klasickú plynovku, ale niečo takéto? http://www.armpek.sk/?str=320&ct=1185Sven napísal:dik stroporko ale ze je aj na zelezne gulky nie len na nabojnice nabojnice su dost drahe a vela druhov
to je už úplne niečo iné, je to v princípe to isté ako airsoftová plynovka, no s úplne inou silou. To, čo je v mojom linku píané "vhodné pre as hry je blbosť, NIKTO to NESKÚŠAJTE
nemyslim airsoftku myslim normalnu na nabojniceStoporko napísal:to potom asi nemyslíš klasickú plynovku, ale niečo takéto? http://www.armpek.sk/?str=320&ct=1185
to je už úplne niečo iné, je to v princípe to isté ako airsoftová plynovka, no s úplne inou silou. To, čo je v mojom linku píané "vhodné pre as hry je blbosť, NIKTO to NESKÚŠAJTEMá to silu cca 7J čo je už dosť na ublíženie (vyrazený zub, nutnoť po zásahu vytlačiť projektil z nechránenej kože lebo sa do nej zaryl. No na aktívnu sebaobranu ešte zďaleka nie dosť. Táto pištoľ je fajn na zábavné strieľanie do terča. Na odchyt škodnej zveri je fajn vzduchovka 5,5mm a na sebaobranu - kuk do témy sebaobrana
chces mi povedat ze ked niekomu celou silou kopnem cez papulu ze to s nim nepohne ? clovek sa z toho nespamata a nie este pesbrainwirm napísal:akoze ja fakt o niektorych jedincoch pochybujem.. jorksira odrovnam aj stuchancom ani kopat netreba.. ale skuste si kopat do pittbulla.. mozte to robit cely den.. a chcel by som fakt vidiet ako kopancom odrovnate bernardina alebo nemecku dogu...
-
Stoporko
VIP
vieš nejaký link? Lebo v tomto prípade mi napadá už len flobertkový revolver... sila tuším okolo 30J človeka tým nezabiješ, ale môžeš poraniť. Vhodný na strelnicu a ničenie škodnej zveri/y. No ani ten nestrieľa ako si ty povedal "oceľové guličky" - tie práve strieľa mnou postovaný CO2 walther a im podobné... flobert strieľa nábojnicové strelivo s nízkou dávkou prachu a má v hlavni drážky pre odvod plynov a tým strela nemá vysokú energiu (že vraj flobertkový náboj vystrelený z malorážky dáva okolo 50 a viac J) - na túto tému by sa mohol viac rozpísať pinhead - o flobetoch toho veľa neviem (len to, čo som napísal, možno o čosi viac).nemyslim airsoftku myslim normalnu na nabojnice
pes ta buc kusne do nohy čiže ho asi moc nekopneš a ver tomu že ked sa pes zakusne tak si kop kolko chceš a za druhe ak ta nekusne do nohy tak na teba skoči zvalí na zem a vtedy by som sa viac bal o krk a ksicht .......Patjo napísal:chces mi povedat ze ked niekomu celou silou kopnem cez papulu ze to s nim nepohne ? clovek sa z toho nespamata a nie este pes
http://pistole.sk/ VOLTRAN Firat-92Stoporko napísal:vieš nejaký link? Lebo v tomto prípade mi napadá už len flobertkový revolver... sila tuším okolo 30J človeka tým nezabiješ, ale môžeš poraniť. Vhodný na strelnicu a ničenie škodnej zveri/y. No ani ten nestrieľa ako si ty povedal "oceľové guličky" - tie práve strieľa mnou postovaný CO2 walther a im podobné... flobert strieľa nábojnicové strelivo s nízkou dávkou prachu a má v hlavni drážky pre odvod plynov a tým strela nemá vysokú energiu (že vraj flobertkový náboj vystrelený z malorážky dáva okolo 50 a viac J) - na túto tému by sa mohol viac rozpísať pinhead - o flobetoch toho veľa neviem (len to, čo som napísal, možno o čosi viac).
Re:
Florberta je dobrá na krysy, resp. štýlove strielanie ( niečo ako vzduchovka) Na sebeobranu používať 6mm Flobert je absolútne neprimerané. Ani .380 nie je dostatočná. http://en.wikipedia.org/wiki/.380_ACPStoporko napísal:vieš nejaký link? Lebo v tomto prípade mi napadá už len flobertkový revolver... sila tuším okolo 30J človeka tým nezabiješ, ale môžeš poraniť. Vhodný na strelnicu a ničenie škodnej zveri/y. No ani ten nestrieľa ako si ty povedal "oceľové guličky" - tie práve strieľa mnou postovaný CO2 walther a im podobné... flobert strieľa nábojnicové strelivo s nízkou dávkou prachu a má v hlavni drážky pre odvod plynov a tým strela nemá vysokú energiu (že vraj flobertkový náboj vystrelený z malorážky dáva okolo 50 a viac J) - na túto tému by sa mohol viac rozpísať pinhead - o flobetoch toho veľa neviem (len to, čo som napísal, možno o čosi viac).
-
qwerty-xyz
Re:
Stoporko napísal:vieš nejaký link? Lebo v tomto prípade mi napadá už len flobertkový revolver... sila tuším okolo 30J človeka tým nezabiješ, ale môžeš poraniť. Vhodný na strelnicu a ničenie škodnej zveri/y. No ani ten nestrieľa ako si ty povedal "oceľové guličky" - tie práve strieľa mnou postovaný CO2 walther a im podobné... flobert strieľa nábojnicové strelivo s nízkou dávkou prachu a má v hlavni drážky pre odvod plynov a tým strela nemá vysokú energiu (že vraj flobertkový náboj vystrelený z malorážky dáva okolo 50 a viac J) - na túto tému by sa mohol viac rozpísať pinhead - o flobetoch toho veľa neviem (len to, čo som napísal, možno o čosi viac).