Zosietovane pc + internet
-
Spiro
Star
- Kontaktovať používateľa:
Zosietovane pc + internet
cawko kamosovy som zosietoval 2 pc a chcem sa spitat ci sa da nejako nastavyt aby mohol z jedneho pc cez druhy co ma napojeny na internet s tym druhym surfovat....ak ano tak pls nejaky navod skusal som aj na sietovke nastavyt aby sa to dalo lenze potom mi to na to istom pc na druhej sietovke net zakazalo a nedalo sa pripojit
tak pls pomozte najlepsie nejaky navod 
-
audiotrack
VIP
-
Spiro
Star
Ma stolovy pc ktory je napojeny na net a este nanho ma napojeny aj notebook a chcem urobit tak aby mohol ist cez notebook na internet ale tak aby siel na net cez ten stolovy pc nie ze zobere netovy kabel a prepne ho do notebooku......skusal som aj na sietovke zaskrtnut povolenie internetu aj na iny pc ale v tom okamihu mi net nesiel ani na jednom a musel som zrusit siet medzi tymi pc a znovu ju nastavyt aby sa dalo ist na net aspon zo stoloveho pc ......dufam ze chapete co chcem
takze ak je sposob ako sa da cez tu siet urobit aby siel net na obydvoch naras tak sem snim 
Pred dvoma tyzdnami som riesil nieco podobne.. som nastavil ako bolo spominane na notebooku gateway a dns IP stroja, ktory je zapojeny priamo do netu.. a na nom som nahodil program, co urobil z kompu proxy server.. (len tiez terazky neviem nazov programu, musim doma kuknut) 
Mozno toto riesenie ide na problem obklukou, ale nie som s notebookom tak casto napojeny.. skor mi ide o prenos dat medzi oboma strojmi..
Mozno toto riesenie ide na problem obklukou, ale nie som s notebookom tak casto napojeny.. skor mi ide o prenos dat medzi oboma strojmi..
-
caesar1987
Addict
musis napevno nastavit ip adresy...
tomu stolovemu nastav ip na 10.0.0.1 a masku 255.255.255.0
dns mu nastav na 10.0.0.1 a tu druhu dns nechaj prazdnu
branu anstav na 10.0.0.1
na notebooku nastav ip na 10.0.0.2 !!! a masku znova na 255.255.255.0
branu daj 10.0.0.1 !!!!
a dns na 10.0.0.1 !!!
druhu nchaj aj tu prazdnu..
restartuj oba pc a malo by to slapat...
nastavuej sa to cez:
ovladaci panel -> sietove pripojenia -> najdi to tvoje SIETOVE!! pripojenie....
daj vlastnosti -> Protokol siete internet (tcp/ip) v tom okne to je (ak nevies najst scroluj dole v tom okne)...
klikni na to a daj vlastnsoti a nastavuj...
daj pouzit nasledujucu ip a malo by to slapat....
po konci nastaveni restartuj pc.. ak by to neslo, skus vypnut firewall...
tomu stolovemu nastav ip na 10.0.0.1 a masku 255.255.255.0
dns mu nastav na 10.0.0.1 a tu druhu dns nechaj prazdnu
branu anstav na 10.0.0.1
na notebooku nastav ip na 10.0.0.2 !!! a masku znova na 255.255.255.0
branu daj 10.0.0.1 !!!!
a dns na 10.0.0.1 !!!
druhu nchaj aj tu prazdnu..
restartuj oba pc a malo by to slapat...
nastavuej sa to cez:
ovladaci panel -> sietove pripojenia -> najdi to tvoje SIETOVE!! pripojenie....
daj vlastnosti -> Protokol siete internet (tcp/ip) v tom okne to je (ak nevies najst scroluj dole v tom okne)...
klikni na to a daj vlastnsoti a nastavuj...
daj pouzit nasledujucu ip a malo by to slapat....
po konci nastaveni restartuj pc.. ak by to neslo, skus vypnut firewall...
-
caesar1987
Addict
-
To[m]aS
Light Star
Je to uplne jedno aku masku pouzije....p4ra napísal:Vyhol by som sa sietam 10.x.x.x v domacej sieti a uprednostnil 192.168.x.x, ak mozem poradit. A ak uz davas IP range 10.x.x.x, tak masku zvol 255.0.0.0.
-
p4ra
Redeemer
Ja som pisal zo svojej praktickej skusenosti, opakujem este raz. Ale prosim, ma na vyber 2 moznosti, nech si to vyskusa sam.To[m]aS napísal:Je to uplne jedno aku masku pouzije....Fungovat to bude tak ci tak, a to o tom ci pouzije 10.x.x.x alebo 192.168.x.x je uz duplom jedno, mas skor teoreticke ako prakticke skusenosti...
(nic v zlom)