Ladove korculovanie

O športe...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Prask > tie korcule su skvele. Dostal som na ne velmi dobru cenu a aj dalsi dvaja kamosi ich maju a vsetci traja si ich nevieme vynachvalit. Na amatersky hokej super korcule, ktore dufam vydrzia ako obycajne Bauery, ktore boli po dvoch rokoch v prdeli.
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

jop, ja nanich tiez ani krive slovo nemozem povedat. uz len cakam kedy zacne mrznut :D
ja mam zatial nanich iba jednu sezonu, tak este neviem kolko vydrzia, ale vyzeraju masivne takze hadam 4 a viac rokov je istota. ale to je individualne. ja hokej hravam pomenej. vacsinou sa iba prehanam na lade. hokej mozno tak 10x za zimu ak su podmienky takze mne korcule vydrzia relativne dlho.
playerSC
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa playerSC »

no tak ja tiez korculujem od takych peknych 5-6 rokov mna to strasne bavi nuz ale ako som zistil na hokej som uz pristary akoze na pro hokej ale minulu zimu bol v meste asi 7 dni celkom dobry lad na rybniku a tak sme tam stravili s kamosmi 5-6-7 hodin korcule mam neja take za 1000 Sk ale chystam sa na nejake bauery :)
eeyore
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa eeyore »

takze boli vianoce a ja mam par otazok

ta pec, co tu bola spominana, je nejaka specialna? alebo normalna rura, kde inokedy peciem kurata? :)
je potrebne nove korcule (bauer) nahriat a vytvarovat na nohu, ci sa vytvaruje aj sama po case?
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

netusim sice ako sa to robi, ale radsej by som sa obratil na hockeyshop (5-7€)
playerSC
Medium Star
Medium Star

eeyore napísal:takze boli vianoce a ja mam par otazok

ta pec, co tu bola spominana, je nejaka specialna? alebo normalna rura, kde inokedy peciem kurata? :)
je potrebne nove korcule (bauer) nahriat a vytvarovat na nohu, ci sa vytvaruje aj sama po case?
nahrievaju sa len nike bauer XXV a vyssie rady pod XXV sa tvaruju hrou a vlastne teplom nohy :wink:
eeyore
Medium Expert
Medium Expert

dakujem za info. mozem niekde zistit, ake je cislovanie tych rad? ci je to ako rimske cislice? nejako podla cien to neviem urcit.
resp. vapor x20 je teda asi nizsia rada a staci iba teplo mojej nohy?
playerSC
Medium Star
Medium Star

http://www.prohockeyshop.sk/produkty/ko ... ike-bauer/ a X20 sa tvaruju vlastnym teplom kupil si ich stryko pred tyzdnom a ja som si kupil XXII a som najmaximalnejsie spokony su este lepsie ako tie X20 :wink:
eeyore
Medium Expert
Medium Expert

dakujem za info

toto som videl. len som nevedel, ktore su vyssie a ktore nizsie. povedal by som, ze tvoje maju dve X v nazve, tak by mali byt vyssie. ale zase podla ceny asi nie ...

ale to je jedno. podstatne bolo, ci ich mam davat do pece a ci nie no a to si mi zodpovedal. diky
playerSC
Medium Star
Medium Star

v tomto obchode majú dobre zlavy tie moje predtým stály 7200 kupoval som ich pred týždňom a tie s iba rímskymí číslami sú robené inou technológiou ako tie rady X:20 X:30 a ty si más vybrať tu správnu pre tvoju hru ale v podstate je to jedno pretoze oboje su perfektne :wink:
gabo498
Novice
Novice

Re: Ladove korculovanie

Príspevok od používateľa gabo498 »

potrebova by som poradit .... cem kupit dake korcule tak "do" 100€ pozeral som na : Bauer vapor X05 (75€), Bauer Supreme ONE 40(112€),bauer vapor XII(80) , Bauer vapor XVI(100€), bauer X:15(100€) , CCM TACK 492(95€) , alebo aj reebok 4K ´10 (100)... ktore su najlepsie na hobby korculovanie a taky amatersky hokej ?? pls poradte nejake ....
a keby ste maly neake este funkcne holenne chranice tak ich tu pichnite tak do 15€ ...
diki
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

Viete mi niekto povedať, či možem nahrievať aj svoje Bauer Vapor VII ? dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pochybujem, ze korcule v tej cene mozes nahrievat.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Už tie okolo 200 sa nahrievat daju.
easton
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa easton »

ok dakujem, medzičasom som si to už zistil :)
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Chlopi vedel by niekto poradiť ako správne na "prekladanie" ? Čo sa korčulovania týka stále sa učím a som vo fáze že viem ako tak klasicky ísť dopredu, zabrzdiť, vyhnúť sa atd proste základy.
Treba sa tam na niečo zamerať alebo to proste skúšať, padať, znovu a znovu ?

//btw: nedávno som si kúpil svoje prvé Bauery ktoré majú TUUK nože, avšak vôbec neviem v čom sú ich prednosti oproti ostatným. Na nete som sa dočítal iba klasické veci typu s týmito nožami budete nezastaviteľný a dostanú vás na ľade všade X krát rýchlejšie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Header: Tuuk su noze, ktore dava Bauer, resp. Nike Bauer na korcule. Prednosti nie su viacmenej ziadne, tak ako RBK, CCM ci Mission ma svoje pomenovanie, tak aj Bauer. Momentalne Bauer dodava uz aj upravene noze, teda sa nebrusia, ale sa cele vymenia, tiez maju inak perfomovane noze...

Tazko povedat ako spravne prekladat, na to musis nejak prisp, pripadne si pozri videa z nejakeho hokeja na internete, aj na YouTube by sa nasiel urcite navod na prekladanie. Idealne je ucit sa to trebars na kruhoch v ktorych sa hadze buly, treba sa vozit dookola a snazit sa prekladat. Pri prekladani treba mat mierne pokrcene kolena a ked ides prelozit, tak tu druhu nohu este viac pokrcis. Inak to neviem vyvsetlit. Skus si pozriet metodicku priruzku SZLH: http://www.hockeyslovakia.sk/userfiles/ ... liarom.pdf
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Skúsim ti opísať moje učenie:
1. skúšaj stáť na jednej nohe pri pohybe rovno
2. pridávaj pohyb ako na kolobežke, keď sa odrážaš iba jednou nohou
3. snaž sa ju dávať, čo najviac dopredu, pred nohu na ktorej stojíš (stále sme iba pri pohybe vpred)
4. keď to máš zvládnuté, začni zatáčať, ale stále sa odrážaj iba jednou nohou, ale snaž sa ju v zátačke klásť, čo najviac pred vnútornú nohu na ktorej stojíš
5. no na záver, keď máš istotu, tak raz príde okamih keď budeš musieť zdvihnúť aj vnútornú nohu a preložiť ju :D

stupeň obtiažnosti: korčuľovanie dozadu < prekladanie  < prekladanie pri korčuľovaní dozadu
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

no neviem, ja viem prekladat, ale neviem korculovat dozadu.. nehovoriac o brzdeni, ale to je zlozvyk z inlineov... :D
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Hoši diky za rady, tú SZĽH príručku som si už študoval, sú tam dobré rady, najviac mi pomohlo to, že mám držať hlavu hore a čo najviac krčiť kolená pri vyrovnanom chrbáte. V minulosti som sa to naučil nie celkom dobre a korčuloval som príliš vyrovnane a strnulo.

Na ľad sa nedostávam tak často, takže najbližšie idem skúšať metódu kolobežky, uvidím koľko krát pobozkám ľad.
Napísať odpoveď