Skrytý liek, alebo mýtus

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Skrytý liek, alebo mýtus

Príspevok od používateľa uplink »

Čaute,

dnes som bol na pohotovosti, prepukla mi trochu blbšia angína. Tak ma pri tom napadlo že...mám známeho, ktorý keď bol na vojne tak chytil ťažký zápal pľúc [40° horúčka, kašel, hlieny atď.]. Povedal mi že sa tešil že si oddýchne aspoň týždeň v teplej posteli a v kľude, lebo ochorel v teréne, kde bola zima, spal v starom vojenskom spacáku pri teplote -20°C. Keď prišli tatrovkou do nemocnice tak si vystúpili, postavili sa do rady a na konci každý z nich vyfásol jednu koňskú injekciu s priesvitnou kvapalinou [konzistenciou vraj pripomínala kalciový sirup]. Políhali si do postele, ráno sa zobudili. Po chorobe ani chýru ani slychu. Žiadna bolesť pľúc, hlavy, tela, proste nić. Horúčka ani sopel ani kvapka. Ešte v ten deň sa vrátil do terénu.

Otázka znie. Je to len mýtus, alebo nejaký špeciálny liek, ktorý má len armáda? Ak existuje tento liek, je škodlivý? A ak existuje, prečo k nemu nemajú prístup bežní ľudia? Napadlo ma to aj preto, lebo viem že športovci majú tiež trochu iné lieky a prístup k inej výbave ako my bežní smrteľníci. By ma zaujímal Váš názor na klasifikáciu a sprístupnenie lepších liekov len pre uzavreté skupiny ľudí, alebo iný segment. A spôsob ako sa k týmto liekom dostať, ak nemajú nejaké škodlivé vedlajšie účinky.

Totižto konvenčá medicína [antibiotika, antivirotika, etc.] sú fajn, ale hrozne deštruktívne pôsobia na organizmus. Alternatívna medicína je fajn, ale keď ju zle užívate, môžete to naozaj zle schytať. Preto sa pýtam kde sa dá dostať k týmto [ne]existujúcim liekom, proti všemožnýchm angínam a chrípkam...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

uplink - môžem sa ti spýtať ľudí z armády...ale to bude nejaký ten piatok trvať kým s nimi budem. Toto isté mi tvrdil jeden chlapík, ktorý slúžil za čias ČSĽA. Tak isto o nejakom superočkovaní, po ktorom mohli jesť aj superstaré konzervy a chlemtať vodu z kaluží a žiadne črevné potiaže. Či je to pravda??? Ak áno, tak si prosím :twisted:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Budem veľmi rád :). Ono, za taký liek by som zaplatil čo to. Napríklad teraz budem musieť min 2-3 dni PNkovať doma, čo sa mi vôbec, ale vôbec nechce :(. A potom dávať dokopy črevnú mikroflóru po ATB...ach jo.

Jediné "uber" lieky ktoré viem zohnať sú bylinky ako echinacea goldenseal a echinacea astragalus & reishi. Avšak sú málo agresívne a ich reakčný čas je zúfalý :(
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

uplink - nám sa doma osvedčilo kúpiť Aloe vera first aid - taký malý "rozprašovač" a to si pri zápaloch hrdla, chrípke a podobne striekať do hrdla - proste ak máme vyššiu teplotu a/lebo zdurené uzliny a povlak v krku, tak automaticky aloe striekame a zaberá nenormálne rýchlo. Skús - nie je to nejak extra drahé.

http://www.latkovky.sk/image/aloe%20sprej%2030ml.jpg

(tuším nie je na vnútorné použitie, ale veď striekanie do krku nie je až tak vnútorné :D )

okrem toho ma priateľka naučila extrémne nechutný, no veľmi účinný spôsob boja so zapálených hrdlom a podobnými symptómami:
pár kvapiek tea trea oleja a pomaly, veľmi pomaly prehltnúť. Varovanie - extrémne nechutné :twisted: ale pomáha a to rýchlo.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hmm, no ja kloktám s tea tree oilom, florsalminom a nechtíkovou tinktúrou. To aloe možno skúsim. Tieto veci zaberajú super na virózy v hrdle, ale na bakteriálne ochorenia im to chvíľu trvá, podľa mojej doterajšej skúsenosti. Jediné čo mi zaberá rýchlo na hnisavú angínu sú práve mnou neobľúbené širokospektrálne antibiotiká.

Ale dík za tip! :)
malyivko
Star
Star

Príspevok od používateľa malyivko »

bežný ľudia
uplink poveim ti takto.. je vela veci,ktore prospievaju ale na druhej strane strašne škodia....
v armade im je jedno,čo ludom daju...
a ano ,existuje take niečo,ale su to zakazane latky...
ako niekto povie že neexistuje liek na chudnutie,po ktorom schudnes ,pokial si neupraviš stravu...
a predsa funguje,len to nie je liek,ale zakazana latka,lebo obsahuje niečo škodlive...
a stoji ti to za to?
radšej si lahni do posteli a chod sa vypotiť. a uvaha pekna,ale načo...možno by si sa k tej latke aj dostal,ale ako tovyužiješ,stoji ti to zato,že ti to posere možno zdravie?
tieto lieky su naročne na pečen a obličky a ako som povedal,ťažko to nazvať liekom...
wintermute
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wintermute »

toto bude rovnaký mýtus ako vodka tabletnaja
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

malyivko napísal:uplink poveim ti takto.. je vela veci,ktore prospievaju ale na druhej strane strašne škodia....
ako niekto povie že neexistuje liek na chudnutie,po ktorom schudnes ,pokial si neupraviš stravu...
a predsa funguje,len to nie je liek,ale zakazana latka,lebo obsahuje niečo škodlive...
a stoji ti to za to?
radšej si lahni do posteli a chod sa vypotiť. a uvaha pekna,ale načo...možno by si sa k tej latke aj dostal,ale ako tovyužiješ,stoji ti to zato,že ti to posere možno zdravie?
tieto lieky su naročne na pečen a obličky a ako som povedal,ťažko to nazvať liekom...
už som si fixol ten nominatív, množného čísla životné a prvý pád. Hmm, hej. Len by ma zaujímalo či je aj neškodlivá verzia, chápeš. Ono teoretické základy pre takéto lieky existujú, len sú neni, alebo aspoň oficiálne dovedené do praxe. Ako príklad uvediem vilcacoru a astragalus a reishi. Je to prakticky geniálny liek proti leukémii, do istého štádia. Bylinka funguje tak, že upcháva leukémiové bunky a dusí ich doslova. Tým pádom zabraňuje ich reprodukcii a následnému množeniu sa. No a tak ma napadlo že by možno vedeli nasyntetizovať niečo podobné, akurát na vírusy. Si zober vírus má diametrálne odlišnú štruktúru ako ostatné orgány, bunky a ich organely [až na DNA], čiže pre antivirotikum by nemalo byť problém ho rozpoznať. Už ho len tak upraviť, aby neškodilo organizmu, ale len vírusom. To len ako príklad. Moja úplne pôvodná predstava boli nanoboti, ktorí by "rozstrihávali" DNA vírusu, alebo organely v bakteriálnych bunkách a tým pádom by ich dezintegrovali a v konečnom dôsledku zničili. Avšak toto je hudba budúcnosti. To čo je teraz je trochu o inom, alebo to čo je teraz a vieme o tom my bežní ľudia.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

malyivko napísal:uplink poveim ti takto.. je vela veci,ktore prospievaju ale na druhej strane strašne škodia....
a stoji ti to za to?
daj niečo konkrétne, názov lieku, látky alebo čo to je! Takéto táranie do vetra vie každý druhý na tomto fóre.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

nejdem sice prispiet na danu nahodenu temu ale chcel by som sa spytat na dalsiu zaujimavu medicinu co udajne velmi velmi pomaha no pri otazke na lekarnika vam povedia ze ju maju aj nemaju a pri tom som sa usmeje , KOLOIDNE STRIEBRO ,ma niekto s tym nejaku skusenost ? viac ludi uz povedalo ze vlasticka stoji okolo 10 eur a ze to neskutocne pomaha na vsetky druhy zapalu v hrdle a tiez sa to pouzivalo v armade ,tak ak niekto s tym nieco skusal tak pls prispejte

(uplink dufam ze nevadi ze som to sem dal :) )
malyivko
Star
Star

Príspevok od používateľa malyivko »

pinco vo sne tu žiješ sa mi zda ty,ak si mysliš že latky,ktore su na danu vec prospešne,ale na druhej strane ti strasne skoda, neexistuju,tak si na omyle...
čo tak AS? a ostatne zakazane latky..
efedrin tak isto... a prečo je to už zakazana latka? niekedy sa to použivalo na chudnutie,teraz je to už zakazana latka,lebo to použivaju fetaci pri vyrobe svinstva..
ani by si neveril ake veci existuju...
a v minulosti? a drogy? najskor sa použivali na lekarske učely,tak isto..
a čo ceš konkretnu vec? čo ti to mam zohnať a odfotiť? aby si veril?
never pre mna..
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

koloidné striebro - táto téma tu už kdesi bola...
doma si ho občas vyrábame a dávkujeme cca lyžicu denne (ak si správne pamätám). Zaberať to zaberá :) Údajne tým liečili aj nejakého USA prezidenta, ale či naozaj... Prečo ho kupovať za 10e fľaška, keď si za 30e kúpiš 2drôty zo striebra o klenotníckej čistote (99.99%), nádobka (doma sa vždy nejaká nájde) a zdroj 12V (autobaterka/transformátor...) a môžeš koloidného striebra vyrábať do aleluja...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

cORP. napísal:nejdem sice prispiet na danu nahodenu temu ale chcel by som sa spytat na dalsiu zaujimavu medicinu co udajne velmi velmi pomaha no pri otazke na lekarnika vam povedia ze ju maju aj nemaju a pri tom som sa usmeje , KOLOIDNE STRIEBRO ,ma niekto s tym nejaku skusenost ? viac ludi uz povedalo ze vlasticka stoji okolo 10 eur a ze to neskutocne pomaha na vsetky druhy zapalu v hrdle a tiez sa to pouzivalo v armade ,tak ak niekto s tym nieco skusal tak pls prispejte

(uplink dufam ze nevadi ze som to sem dal :) )
v pohode :). No, ja som len počul že keď sa to zle vyrobí, tak z toho ztmavne a zošedne koža. Tak som sa na to vykašlal :D ale stoporko o tom vie evidentne viac :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zošednutie kože, resp. predavkovanie sa striebrom = argýria, bola častá choroba šľachty keďže jedli strieborným príborom a používali strieborný riad.
Pri užívaní koloidu jedna lyžica denne počas jedného týždňa (max) ti nič také nehrozí :) postup výroby - zapojíš elektródy na zdroj 12V, naleješ vodu (najlepšie destilku) a necháš cca 10min fungovať. Potom zhasneš svetlo a svietiš na roztok baterkou - keď uvidíš ako sa zrazu uvoľní trblietavý závoj, tak tomu daj ešte asi minútu a hotovo.

A treba na to fakt čisté striebro, žiadne staré prstene a retiazky a podobne... tých 99,99% aspoň, lepšie bude 99,999% no to už lezie do peňazí
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

no neviem ci to nieje dalsi mytus, ale spolubyvajuci mi pred rokom tvrdil, ze na vojne dostal hned v prijimaci "vsezravku", teda ockovanie, po kt. moze clovek zjest vsetko, ci je hnile, plesnive, zmurka to..., a nebude mat ziadne zaludocne problemy.
podla sucasneho pracovnika Ministerstva vnutra, sa vraj nic take nikdy nepodavalo a mohlo to byt len placebo.
no neviem ako je to s tou anginou, je mozne ze to naozaj nieco bolo, ale moze byt aj to ze slo cisto o placebo, aj ked v opisovanom pripade by to musela byt silna pevna vola, aby sa clovek za noc dost zo 40° horuciek...
takze "vsezravka" - busted
"anti-angina" - possible
a o tom stirebre som si post necital...
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

velmi zaujimave :D ,lieci to pomerne rychlo ci je to ako ostatne lieky ? pretoze mam stale pocit nejakeho hlienu v krku rovnako aj mama ,mame pocit ze je to nejaka bakteria ,
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

bolo to priamo do zily? tak to bol vitamin C, kyselina askorbova, samozrejme nie cista :D ale v obrovskej koncentracii, ano funguje to, vitamin C je vseliek, zial, farmaceuticke spolocnosti sa snazia sirit o nom myty, je stanovena maximalna denna davka, je to ale bullshit, neexistuje hypervitaminoza vitaminom c, ak sa podava vo velkych mnozstvach, ma jednorazovo pri prvej davke laxativne ucinky ktore trvaju len kratko, neboli preukazane ziadne ine vedlajsie ucinky, ja som cital presne o pripade kedy bola kyselina askorbova podana injekcne pri poslednom stadiu zapalu pluc ket ten clovek uz umieral, do 12 hodin ho to preslo..
//ta kniha sa valala niekde na nete na strake ktora obsahovala rozne knihy ktore neboli vydane, neboli propagovane alebo boli zakazane, bohuzial neviem si spomenut nazov... ale posnazim sa to este najst
Napísať odpoveď