Ručná brzda a automatická prevodovka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

RATZINGER666: Tak to by som si teda pozrel, ako ty a dalsi uzivatelia z fora radia v rychlosti pod 0,35s. Neviem ci je kickdown az o dva stupne, nevsimol som si to nikdy, pretoze to vobec nesledujem, ale skor si myslim, ze je tam len o jeden stupen. V 5-kovom BMW som nejazdil, takze to neviem posudit, ale podla papierovych predpokladov (vykon & krutiaci moment) sa mi to moc nezda, skusim pohladat cez vikend na BMW forach co o tom pisu.

uNreal_saTch^: Aka je tvoja skusenost s automatom a kolko mas na automate najazdene??? O aky typ motora s akym vykonom ide??? Lebo mi to pride tak, ze ako keby si jazdil na 4-stupnovom automate Skoda Octavia s vykonom 66 kW (88 koni) - motor 1.9 TDI alebo nieco na ten sposob. Pretoze ked si vezmem jazdu na Audi A6 3.0 TDI quattro, tak tu ziadny problem s podradovanim ci mysickami nevidim, staci stlacit pedal a auto sa hybe, auto taha hned po stlaceni pedala. Preco myslis, ze sportova jazda na automate nie je mozna a ze na to treba manual???
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

a co teraz mam spravit video alebo zajst k tebe domov? ja ti vravim, ze ten cas nie je nic extra a pri technike radenia pod plnym plynom sa to da bez problemov zvladnut... okrem toho tymto reagujes na najnepodstatnejsiu cast mojho prispevku...

kickdown o dva by som skor tipoval na tie benzinaky, kvoli tomu ze maju vykon vo vyssich otackach...

neviem, preco pises o papierovych predpokladoch, a ani neviem, co by si chcel vycitat z vykonu a tociveho momentu, ja ti hovorim o charakteristike prevodovky...

k tomu co pises unrealovi: je hlupost tvrdit, ze ked na to slapnes, hned to taha... za predpokladu, ze si musi automat podradit, musi predsa prebehnut cas, za ktory si prevodovka odpoji spojku, prehodi kolecka a stlaci spojku, a ten cas predsa nemoze byt nulovy...
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

ja len napisem ze v mojom 5kovom bmw ked stlacim kickdown tak podradi o 2 stupne (ale ci to je vzdy tak to asi nie, len asi v tych vyssich stupnoch), mam benzin 528iA :wink: mam to odskusane na sekvencnom radeni, ked ukazuje v akom je stupni tak som bol v 5tom, pretlacil som kickdown a zaradilo na 3ti stupen a autu trva 2-3 sekundy kym vystartuje po stlaceni kickdownu

a pokial nestojim na kopci tak rucnu vobec nepouzivam, staci mat paku v polohe "P"
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

hojko napísal:uNreal_saTch^: Aka je tvoja skusenost s automatom a kolko mas na automate najazdene??? O aky typ motora s akym vykonom ide??? Lebo mi to pride tak, ze ako keby si jazdil na 4-stupnovom automate Skoda Octavia s vykonom 66 kW (88 koni) - motor 1.9 TDI alebo nieco na ten sposob. Pretoze ked si vezmem jazdu na Audi A6 3.0 TDI quattro, tak tu ziadny problem s podradovanim ci mysickami nevidim, staci stlacit pedal a auto sa hybe, auto taha hned po stlaceni pedala. Preco myslis, ze sportova jazda na automate nie je mozna a ze na to treba manual???
Jazdim na Volve S60 2.4 s motorom D5, cize 163hp. Predtym som jazdil rok na Mercedes SL600 a ML320 (nie vlastnych ofc).
A myslim ze ratzinger to uz vysvetlil, ak chces spoza nekoho vystartovat, je lepsie nezdrziavat sa o kickdown, ale sak omg to je vec nazoru, nevravim, aby to zacali vsetci robit :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

uNreal_saTch^: Auta na ktorych si jazdil su dostatocne vykonne. Takze mi chces povedat, ze si si to vzdy pri predbiehani hadzal na sekvencnu prevodovku, aby si mohol vystartovat ci ako to pises???
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hojko: neviem, co sledujes touto otazkou, resp. by ma zaujimalo, ako by si v debate chcel pokracovat po unrealovej odpovedi ano/nie... ale ak by si otazku kladol mne, tak mozem zodpovedne prehlasit, ze to tak robim vzdy, ked mam zrovna pod zadkom auto s automatom, nie kvoli tomu, ze je to vzdy treba, ale skor iba "pre istotu", a este sa mi nestalo, ze by mi to robilo nejaky problem, kedze vacsinou je ovladanie automatov velmi podobne... a automaty, ktore nemozno prepnut do sekvencie, pretoze nou nedisponuju, sa vzdy daju podradit na konkretny stupen, ktory mi bude vyhovovat pocas predbiehacieho manevru... ale ako vravim, v tychto pripadoch komfort ide bokom a dolezitejsia je moja istota...
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

Takze pani .. mam Kia Ceed 1.6 cvvt AT4 !!! A ten kickdown co tu preberate je uplne zanedbatelna vec a clovek co pozna dobre svoje auto vie aky dlhy ten kickdown je .. cize ked chcem predbiehat a vidim ze ten oproti je uz blizko tak viem odhadnut ze uz mozem tlacit plyn na podlahu a presne mi to vsetko krasne spravi v pribehu tak 1.5s a uz idem z 4ky na 2ku a plne 6200 otacky a paradicka vsetko ako ma byt .. ja uz z ruky automat ani nepustim a ked som mal moznost soferovat Lancer s packami pod volantom tak parada uplna , krasne pohodlie a ked som mal muzske pudy a chutky byt zavodnik tak som prepol na packy a dobry den ide sa :)

A to moja ceedka ma 126 koni a s AT to ide super , keby niekto neveril kludne ma kontaktuje predvediem na vlastne oci ak ste z BA a okolia ;o

a mimochodom AT som nechcel ale bol to predvadzaci model v plnej vybave takze som tam uz mal automat ale cena bola tak skvela ze sa nedalo nekupit. :)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

hojko napísal:uNreal_saTch^: Auta na ktorych si jazdil su dostatocne vykonne. Takze mi chces povedat, ze si si to vzdy pri predbiehani hadzal na sekvencnu prevodovku, aby si mohol vystartovat ci ako to pises???
urcite to nerobim ked mam v aute rodinu a idem po dialnici konstantne 120 s tempomatom a sem tam niekde pridam :D
ked sa ale niekde ponahlam / len tak sa si chcem skratka zajazdit, robim to...
ono sa to mozno zda ze je to blbost, ale ked predbiehas niekoho v usekoch ako je pezinska baba (nie nie som blazon, ale su tam useky, kde sa to da) tak ta 1-2 sekundy co trva kickdown ti bohato pomozu k bezpecnosti ;)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Hojko, tiez nevidim nic na preradeni rychlosti pod sekundu....nic nemozne podla mna....ked sa jedna o sportovu jazdu s plynom na podlahe tak nieje problem to spravit pod tu sekundu...ved ked sa dostanes niekedy k manualu, tak si to skus niekde :wink:

A inac, teda nas Focus 1.6ka je tiez podla mna celkom nebezpecny, kedze pri obehovani a podobne je na tom nasa 12rocna Nexia 1.4ka podstatne lepsie. Vo Focuse das plyn na podlahu a kym sa to poprehadzuje samo tak to trva...cize akceleracia je strasne slaba.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

RATZINGER666: Pretoze pri tak vykonnych autach o ktorych pisal mi pride zbytocne manualne podradovat pri predbiehani, nakolko tie automaty s tym problem nemaju a maju okamzitu reakciu, rovnako ako aj prehadzovanie stupnov na prevodovke.

uNreal_saTch^: Ponahlat na plneautomatickej prevodovke sa neda???

Lub0$: Kolkoze kilometrov mas najazdenych na aute??? Este mi ukaz prispevok, kde sa hovorilo o manualnom preradovani pod sekundu, lebo si na to nespominam v tejto debate. IMHO pred par dnami si sa pytal na co je M+ a M- a teraz tu uz ides rozdavat rady, celkom zabavne.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

hojko napísal:uNreal_saTch^: Ponahlat na plneautomatickej prevodovke sa neda??
vidim, ze si zrejme typ cloveka, ktory si mysli ze ma stale pravdu a aj ked chape co mu chce ten druhy povedat, snazi sa z neho spravit debila.
...a mas pravdu, vobec nechapem naco sa tam vobec montuje ten manualny mod, je to uplne zbytocne, plne sa s tebou stotoznujem...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

uNreal_saTch^: Veru mi nepride normalne, ak niekto napise, ze ked sa ponahla, tak vyuziva manualnu prevodovku, resp. sekvencnu. Ako keby si ziskaval minuty pri predbiehani. Schvalne skusim najst test pri predbiehani alebo nieco o tom na nete napisane.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

hojko napísal:uNreal_saTch^: Veru mi nepride normalne, ak niekto napise, ze ked sa ponahla, tak vyuziva manualnu prevodovku, resp. sekvencnu. Ako keby si ziskaval minuty pri predbiehani. Schvalne skusim najst test pri predbiehani alebo nieco o tom na nete napisane.
okej polozme otazku inak...NACO sa tam to manualne radenie dava? keby si sa nahodou nudil? oh kmoon...

dik za K- nejakemu hojkovmu petolizacovi :D vies kde ju mam ;)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

hojko napísal:
Lub0$: Kolkoze kilometrov mas najazdenych na aute??? Este mi ukaz prispevok, kde sa hovorilo o manualnom preradovani pod sekundu, lebo si na to nespominam v tejto debate. IMHO pred par dnami si sa pytal na co je M+ a M- a teraz tu uz ides rozdavat rady, celkom zabavne.
Nemam co skryvat, ano zrejme mas najazdene viac ako ja co sa km tyka, ale to nemeni nic na veci. Pred par dnami som sa pytal, lebo to bolo prvykrat co som skusal automat s manualnymi stupnami....(pred tym som skusal iba automat na nejakom starom opli a manual tam nebol).
To ze sa nic nemeni na veci, myslim to, ze neberies do uvahy aj ine auta, ale len tu Vasu 3litrovu audinu so sportovou 6 stupnovou automatickou prevodovkou. Mas jasne, ze je to 3liter, cize akceleracia je inde, a tak isto aj rychlost ako taka, a dalsi fakt, ze do audiny by asi nemontovali hoc jaku prevodovku, ale zrejme sportovejsiu, na iny styl jazdy.
To co som pisal vyssie....za tym si stojim a nic nemenim, nasa nexia 1.4 manual sa rozbehne podstatne skor ako focus 1.6 automat...a hovor si co chces, je to nebezpecnejsie, kedze obehovanie trva dlhsie ako by malo.

btw// hned tvoj prvy prispevok na tejto strane:
Tak to by som si teda pozrel, ako ty a dalsi uzivatelia z fora radia v rychlosti pod 0,35s.
+nauc sa diskutovat s ludmi, a brat do uvahy aj ine faktory, v tomto pripade rozlicne auta v roznych cenovych relaciach.
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

//Lubo$

nechcem sa tu teraz zastavat hojka vo vasej hadke ale pod sekundu a POD 0.35 je rozdiel pretoze 0.35 je tak nizky cas ze to proste nestihnes aj ked sa ti to zda ze si to spravil ale aj tak ti to proste od zaciatku do konca trvalo aspon sekundu.

Dalej , ako som hore pisal Kia Ceed 1.6 automat , ide mi to lepsie ako GOLF 5 1.6 benzin !!!! kludne natocim aj video , pri rozbehu to je jasne ze nezahrabem ale potom ako automat radi sam tak to je ovela rychlejsie a vsetko ide plynule , na to mas v aute tu zazracnu skrinku ktora vyhodnocuje vsetky okolnosti , tj. vie urychlit radenie ked poterbujes a meni veci okolo toho :)

ze 1.4 nexia ide lepsie ako 1.6 automat :D tak mozme sa stretnu a trosku sa o tom pobavit a pozriet sa na dakej rovnej ploche dake opustene letisko co pojde lepsie a mozme aj video natocit lebo neverim tomu ze by si ma predbehol s nexiou 1.4 : )
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:RATZINGER666: Pretoze pri tak vykonnych autach o ktorych pisal mi pride zbytocne manualne podradovat pri predbiehani, nakolko tie automaty s tym problem nemaju a maju okamzitu reakciu, rovnako ako aj prehadzovanie stupnov na prevodovke.
teraz nechapem... tvrdis, ze pri vykonnejsich autach je odozva automatu rychlejsia?
hojko napísal: uNreal_saTch^: Ponahlat na plneautomatickej prevodovke sa neda???
hmm, asi som uz naozaj slepy ale toto naozaj nevidim nikde napisane...
speq napísal://Lubo$
nechcem sa tu teraz zastavat hojka vo vasej hadke ale pod sekundu a POD 0.35 je rozdiel pretoze 0.35 je tak nizky cas ze to proste nestihnes aj ked sa ti to zda ze si to spravil ale aj tak ti to proste od zaciatku do konca trvalo aspon sekundu.
tu nejde o to, ze o kolko stotin je noha pomalsia ako automat, a ako som pisal vyssie, pri automatoch je to aj uplne jedno, to sme sa len snazili porovnat rychlost radenia novych automatov... okrem toho si stale stojim za svojim, 0,35s nie je problem spravit...
speq napísal://Lubo$
ze 1.4 nexia ide lepsie ako 1.6 automat :D tak mozme sa stretnu a trosku sa o tom pobavit a pozriet sa na dakej rovnej ploche dake opustene letisko co pojde lepsie a mozme aj video natocit lebo neverim tomu ze by si ma predbehol s nexiou 1.4 : )
neviem sice, aky je v ceede automat, ale neverim, ze by ho golf v manuale nepredbehol, a celkom by som to, mozno cisto teoreticky, veril aj tej nexii, keby bola v dobrom stave :P ale nee, samozrejme, to je hlupost :)
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

//RATZINGER666

Jasne ved Golf 1.6 benzin ma 102PS moje auto ma 126PS plus 16v a variabilne casovanie ventilov , mam tam inteligentnu prevodovku ktora pri plnom plyne stlacenom na podlahe sa prepne do tzv. max modu ktory taha najvyssie otacky atd atd .. a tych 24 koni je dost velky rozdiel , zo zaciatku bol golf rychlejsi na starte kedze si pekne zahrabal a isiel ale potom som ho dal :) Ved predsa automat uz neubera taky vykon ako mozno niekedy ? ved on pri plnom plyne ide tak isto ako manual rozdiel je v tom ze AUTOMATICKY preradi aby mi nezhorel motor a radi presne ako hodinky na takych otackach ako sa len da s manualom to tka presne nespravis cize je to logicke ze som ho predbehol : ) dufam ze sa chapeme ..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

speq: noo priznam sa, ze po napisani prispevku som este trochu googlil, a nasledne aj ten vykonovy rozdiel nasiel... sice ten vykon nie je az taky podstatny, ale myslim, ze za urcitych okolnosti ten ceed kludne tej stvrt mile vyhrat moze... takze mas v podstate pravdu :)
ale este by som ta poopravil v dvoch veciach: v tom, ako pises, ze automat radi presne ako hodinky... no a presne o tom sme sa bavili od zaciatku, ze tu nejde o presnost, ale o rychlost, a ta bola pre nas najdolezitejsim faktorom...
druhou vecou je fakt, ze pre nas bol smerodajny udaj pruzneho zrychlenia, a nie udaj zrychlenia z 0-100... tam vznikol problem, ze sme sa nevedeli dohodnut, ci bude rychlejsi manual alebo automat v automatickom mode...
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

ja na dsg pre istotu davam p aj zatahujem rucku ;) istota je gulomet:D
a ako tu citam davate pekne hlody.... moj osobny nyzor je ze nekedy cem automat nekedy manual.... ale automat radi rychlejsie... cize neklesnu tak otacky
;)
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

niečo sa spytam ale neviem či je to pravda že vraj automaticke prevodovky su poruchove??
Napísať odpoveď