Doprovod pri soferovani bez vodicaku ???
-
r3mus
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
na zaciatok musim povedat ze nie kazdy instruktor ta nauci jazdit. ja som mal sice stastie lebo som robil vodicak v otcovej autoskole
aj instruktor je len clovek a nie kazdemu "sadne" sposob akym to ten ktory vysvetluje.
a k tej teme: myslim ze na vlastnom pozemku si mozes jazdit kolko len chces. len ci ti foter dovoli vozit sa po zahrade je druha vec
taktiez je to vlastne ZAKON O POZEMNYCH KOMUNIKACIACH takze existuje mnozstvo vynimiek kde jazdit mozes. od specialne upravenych okruhov, cez letiska, ihriska atd. aj tu na slovensku jazdia 12 rocne deti tie svoje "rally" na fabkach do kopca. uzavrete cesty a tak... tretia moznost ako si "zasoferovat" je pri zachranovani zivota. napr. ked je zena rodi, mozes prekracovat rychlost, ked sa stalo nieco tvojmu kamaratovi mozes soferovat aj opity - ale len do nemocnine, spat uz busom
alebo ked sa soferovi stane nieco vazne a daleko od civilizacie, tak ho mozes odviez do nemocnice a nikto ta za to neposle do basy
aj tak si myslim ze najjednoduchsie je zajst si niekde do krtkocity a tam si jazdit po polnych a vidieckych cestach, kam chodia policajti raz za 100 rokov... do premavky sa nedostanes, ale aspon nieco
a k tej teme: myslim ze na vlastnom pozemku si mozes jazdit kolko len chces. len ci ti foter dovoli vozit sa po zahrade je druha vec
aj tak si myslim ze najjednoduchsie je zajst si niekde do krtkocity a tam si jazdit po polnych a vidieckych cestach, kam chodia policajti raz za 100 rokov... do premavky sa nedostanes, ale aspon nieco
-
Runes
Addict
na predchadzajucej strane som otom pisal :-/hughito napísal:Čo sa stane, ak policajti chytia osobu, ktorá je neplnoletá a nemá VP za volantom v sprievode s človekom majúcim VP, a ak daná osoba nespácha ani žiadny dopravný priestupok, proste len obyčajná kontrola.
[quote="r3mus" ked sa stalo nieco tvojmu kamaratovi mozes soferovat aj opity - ale len do nemocnine, spat uz busom [/quote]tak toto je podla mna hlupost :-/ bo v tom momente ohrozujes jeho seba a ucastnikov premavky prekrocit rychlost mozes ale ci zrovna opity mimo toho ze dneska je uz IZS uz dost prepojeny a taketo daco nieje potrebne
-
r3mus
Medium Star
Runes: urcite to nie je hlupost, nedavno som to videl v telke v programe pre vodicov. aj ked dnes uz budes tazko dokazovat a obhajovat ze si bol v bezvychodiskovej situacii v dobe kde vladnu mobily a inteligentny zachranny system. to co som ja myslel bolo skor: 2 turisti idu do velkej fatry na vylet, jeden si zlomi nohu a druhy ho zavezie do horskej chaty aj ked uz mal pivo. to co si ty myslel je: na diskoteke v blave niekomu rozbiju hlavu a ozraty kamarat ho ide zobrat do nemocnice na zositie.
-
Stoporko
VIP
Už tu bolo viac krát spomínané letisko. Chcem sa spýtať, lebo na Slovensku je viacero starých už opustených letísk - neohradené, verejne prístupné po asfaltke (aj keď v zlom stave a mimo civilizácie), skrátka bývalé letiská - najmä vojenské z WWII. Je možné na takýchto miestach zveriť auto človeku bez VP? To, že tam flojdi asi neprídu je teraz druhoradé, proste či je to legal...
-
r3mus
Medium Star
som si takmer na 100% isty ze je to legalne, pretoze to nie je pozemna komunikacia, ale ak chces mozem sa opytat otca ked sa vratim na slovensko on je instruktor v autoskoleStoporko napísal:Už tu bolo viac krát spomínané letisko. Chcem sa spýtať, lebo na Slovensku je viacero starých už opustených letísk - neohradené, verejne prístupné po asfaltke (aj keď v zlom stave a mimo civilizácie), skrátka bývalé letiská - najmä vojenské z WWII. Je možné na takýchto miestach zveriť auto človeku bez VP? To, že tam flojdi asi neprídu je teraz druhoradé, proste či je to legal...
-
Stoporko
VIP
napr. v USA ti dajú vodičák aj pred 18kouGrim-Reaperka napísal:...a ako chceš mať platný VP pred 18? To je logicky a legálnou cestou nemožné...
-
Masaker
Medium Professional
v autoskole:D a nebola to cela trasa ke ba... ale cast.. ale na tom hlavnom tahuFrancek napísal:Ked to bola tvoja prva jazda tak usudzujem, ze bez vodicaku. Alebo si mal jazdu v autoskole z KE do BA ?
Ide o vodicak z Britanie....Europsky, s tym rozdielom, ze tu sa jazdi od 17.Grim-Reaperka napísal:...a ako chceš mať platný VP pred 18? To je logicky a legálnou cestou nemožné...
No chcel by som teda vediet, co by sa mi stalo, aky trest by ma cakal.
-
Runes
Addict
no taky ze tak ako ked ides odtialto mimo potrebujes potvrdenie tak odtial potrebujes potvrdenie sem neviem ako to je teraz z tymi plastakmi vodicaki ja mam este ruzovi a tam si to mal tak ze mimo si potreboval taku karticku za 100sk co ta opravnovalo viest auto v europe. Pricom to dany stat nemusel akceptovat to si musis zistit na velvyslanectve abo tak 
k tomu letisku pokial to nieje cestna komunikacia aj tak tam nemas co soferovat podla mna, keby ta tam chytili policajti boli by zly asi ale naco by tam liezli jedine ze by daky dochodca volal ze deti robia bordel abo co
Btw k tej horskej chate ci co to tak to uz je aky extrem
kto uz v horach ma auto
proste v dnesnej dobe je neajtualne vedenie vozidla pod vplyvom navykovej latky
a IZS je integrovany nie inteligentny 
k tomu letisku pokial to nieje cestna komunikacia aj tak tam nemas co soferovat podla mna, keby ta tam chytili policajti boli by zly asi ale naco by tam liezli jedine ze by daky dochodca volal ze deti robia bordel abo co
Btw k tej horskej chate ci co to tak to uz je aky extrem
-
Tress
Medium Expert
Moje prve soferovanie bolo asi ked som mal 11 rokov (na kolenach som sedel tatkovi uz aj predtym, toto bolo normal soferovanie) ale bolo to na luke pri chate.. tam ziadny fizli nehrozili,,, tam som si odjazdil asi najviac, ta luka nebola vobec mala takze v pohode sa dalo jazdit,, takze odporucam ist na luku ucit sa jazdit,, nemas do coho buchnut, narozdiel od lesa apod,,
Momentalne mam skoro 17 a sem tam chodim s tatkom vybehat autom psov,tak niekedy mi da kluce (nebyvam na dedine a moja ulica neni az tak zasita, takze sa nekedy aj bojim
)
Momentalne mam skoro 17 a sem tam chodim s tatkom vybehat autom psov,tak niekedy mi da kluce (nebyvam na dedine a moja ulica neni az tak zasita, takze sa nekedy aj bojim
-
chlpacik
Medium Star
pred par dnami mozno tyzdnom bol v televizii policajny prezident resp. na JOJ-ke v relacii "ako to nesPACKAt" kde odpovedal na otazku co sa stane neplnoletemu vodicovi ktory nema Vodicsky preukaz, poznamenal ze to iste co aj plnoletemu a teda pokuta jemu a pokuta cloveku ktory mu dal auto
to znamena ze nespomenul ziadne ale vazne ZIADNE odklady vodicskych preukazov a len financne pokuty 
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
-
Tress
Medium Expert
mozno to nespomenul, no co som ja vo svojom okoli zaregistroval, tak 100% vsetkym dali aj odklad vodicakov,,, je to uz na policii ako to budu riesit, ci uz daju odklad alebo nie,,, vacsinou tusim pokuta 500 eur+odlozenie vodicaku na 2 roky (po odvolani vacsinou 1.5 roka) to mam len z mojho okolia takze jednoznacne potvrdene od Packu to nemam, ale ja som to spozoroval taktochlpacik napísal:pred par dnami mozno tyzdnom bol v televizii policajny prezident resp. na JOJ-ke v relacii "ako to nesPACKAt" kde odpovedal na otazku co sa stane neplnoletemu vodicovi ktory nema Vodicsky preukaz, poznamenal ze to iste co aj plnoletemu a teda pokuta jemu a pokuta cloveku ktory mu dal autoto znamena ze nespomenul ziadne ale vazne ZIADNE odklady vodicskych preukazov a len financne pokuty
-
Traktorista
Guru