domace kino-vie mi niekto poradit s elektronikou???

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
renee74
Novice
Novice

domace kino-vie mi niekto poradit s elektronikou???

Príspevok od používateľa renee74 »

ahojte!mam domace kino philips cineos a zrazu mi to zacalo blbnut.zacal sa sam vypinat zvuk.zistil som ze sa netoci vzadu ventilator.ani neviem ci sa ma krutit vzdy alebo len ked sa nahreje.uz som kupil rovnaky ventilator-vymenil som ho,ale pri zapnuti sa len roztocil a o 5 sekund zastal.vie mi niekto poradit kde mam hladat problem?dakujem
marekbenco
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa marekbenco »

A vypina sa ti casto alebo len ked to das silnejsie? Ventilator tam sluzi len na chladenie zdroja a vykonovych casti. Ak mas v MENU setrenie energie skus ju vypnut a vsimaj ci sa stale bude tocit alebo nie.
renee74
Novice
Novice

http://www.hojko.com/domace-kino-vie-mi-niekto-poradit-s-ele

vypina sa az ked je pustene dlhsie ale ventilator sa zapne iba ked ide kino hlasnejsie.co to moze sposobovat???
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dudo02 »

No to,ze sa zapne iba pri vyssom vykone bude zrejme v poriadku,nakolko v dosledku zvysenia vykonu sa tvori viac tepla...

Co znamena presnejsie,ze sa vypina zvuk?Vypadne uplne a po opetovnom zapnuti uz ide?Vypina sa nezavisle od toho na akej hlasitosti to pocuvas?
renee74
Novice
Novice

vypina sa len ked je tichsie,pravdepodobne preto,lebo sa prehreje lebo ventilator nepracuje.ak ide hlasnejsie,tak je vsetko v poriadku
marekbenco
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa marekbenco »

Je to zvlastne, lebo ten ventilator by sa mal zapinat pri zvyseni teploty, aby nenabiehala tepelna poistka a nie pri zvyseni vykonu ak teplota nevzrastie. Ak si myslis ze to moze byt sposobene tym ze sa ti viac zahrieva ked je ventilator vypnuty, vyskusaj ho zapojit priamo na zdroj.Samozrejme nie na siet, ale uz za usmernene a znizene napatie. Myslim ze tie ventilatory pracuju na 5V. Pri stalom chode by ho malo chladit permanentne, takze aj pri slobej hudbe by to malo byt OK.
Napísať odpoveď