//autoeditácia príspevku ( 10 Nov 2009, 15:24 )
funguje to dikes za radu a ked uz sme pri tychto sys veciach neviete mi niekdo povedat co za subory so tie s priponou .cmd??
ach jaj
Keď nastúpili NT systémy, bolo potrebné spraviť aj nový shell interpreter. Vznikol cmd.exe ktorý má rovnaké príkazy ako jeho predok zo starších systémov command.com. Tento command.com však v NT systémoch ostal kvôli spätnej kompatibilite
@echo off je o niečom inom, potlačí to všetky výstupy. Šípka ( > ) presmeruje výstup (napríklad do iného programu alebo textového súboru..). If sa používa
A ak chceš niečo s týmto robiť tak si to trošku naštuduj, ja nemám pedagogickú výchovu (a častokrát ani trpezlivosť) aby som ti tu takéto základy vysvetloval
ja chapem ze to ma byt hentak , ale ja by som skor potreboval ako mam naformulovat podmienku a odkial si sa to vsetko naucil ty ako samouk z tych ang stranok?? a pod??
podmienku naformuluješ podľa toho čo to má robiť Buď budeš kontrolovať vstupy, alebo budeš kontrolvať niečo iné.. nedá sa to napísať všeobecne. Pozri si niekde na nete príklady
Set je kľúčové slovo ktoré deklaruje že ide o premennú. /p znamená že bude načítavaná zo vstupu a ten reťazec je čo sa vypíše na monitor aby užívateľ vedel že sa očakáva premenná. Ak si chceš vytvoriť nejakú lokálnu premennú tak by to bolo Set premenna = 1 a potom s ňou bežne pracuješ
ano pochpil som a pri praci ju musim obalit do % vsak? a drruh premennej sa neurcuje?? lebo ak by som chcel nacitavat napr retazec tak mozem pouzit to iste??