Rozdiel medzi antenami

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
maetoo
Light Star
Light Star

Rozdiel medzi antenami

Príspevok od používateľa maetoo »

Chcel by som sa Vás opytat kdo vie pls odpovedzte na otazku........ Aky je rozidiel medzi tymito troma tipmi anten??? 1. Aka je to smeorva antera. 2. Aka je to Sektorova antena a 3. Aka je to všemerova antena??? Chcel by som sa cez Wi-fi pripojit so susedom a neviem aky tip anteny amteny je najhodnejsi.... pls aj na tu otazku mi pls odpovedzte
vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Smerova antena sa pouziva na mikrovlny internet napriklad provajder ma vysielač ktorým siri signal. A ty mas na streche smerovu antenu ktoru musis dost presne nastavit na ten vysielač. Proste ked s nou pohnes alebo otočíš nič nechytíš.

Sektorová anténa vysiela a príma signal v rozmedzi 60-120 stupňov. A sú idealna pre lokality s nadmernym rušením.

Všesmerova antena vyžaruje ako už z názvu je jasne pod 360 stupnovým uhlom. Su rozne vonkajsie, vnutorne, panelove dokonca aj antena na routry je všesmerová.
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

vladenko007: Presne ako presne pri smerovej, zalezi od anteny. Klasicke sita ako napr. Pacific W maju vyzarovaci uhol nieco okolo 10 percent (ale su aj s vyssim vyzarovacim uhlom, ine maju aj 20 percent a panelove anteny sa dostavaju na hodnotu 30-35 percent. Takze je dobre si pozriet aka antena to je a aky ma vyzarovaci uhol. Pri niektorych to moze byt dost citlive, pri inych to zase nemusi hrat aj pri slabom uchyteni a pri vetre ziadnu rolu.
vladenko007
VIP
VIP

Dobre hovoriš je tam určity uhol to presne som myslel vlastnu skusenost ked sme montovali sitovu smerovu antenu na nas dom. Nastavovali sme to na vysielač vzdialeny cca 5-6 Km. A uznaj ked pootočim antenu o 1cm ako sa mi zhorsi signál?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

5-6km je veru velka vzdialenost a staviat to na 2,4GHz pasme je dost velky risk. Pri 5GHz je to uz s cistlivostou ine, teda je to este citlivejsie, zalezi aj na spravnom nastaveni ACK timeoutu a podobne.

Ten 1cm pri nastaveni si myslel kde, na konci anteny???
vladenko007
VIP
VIP

No keby aj na konci aj tak je to dost. Ak by bol koniec vzdialeny od miesta uchytenia cca 40cm tak pri pootoceni o 1cm to na 6km spraví asi 150metrov od vysielača.
maetoo
Light Star
Light Star

Okk. zrejme ste nepochopili moju otazku, alebo lepšie povedane ja som ju zôle položil. Viem ich vlastnosti, ktora vyzeraju aky uhol a pod...... Mna zaujimala ich technicka vlastnosť.... Ktora z tychto tip antek kedy sa použiva
vladenko007
VIP
VIP

No kedze vies ktora je aka tak je to jasne.
Potrebujes sa prepojit zo susedom takze je jasne že všesmerovu nepotrebuješ. A na velmi kratku vzdialenosť by som nepouzil ani smerovu. (kratku vzdialenosť myslím že napr. býva o poschodie vysie alebo 2 rodinne domy vedla seba.
A zálezi na aku vzdialenosť.
maetoo
Light Star
Light Star

Ano to som si už zistil ktora aky uhol vyzeraju a pod....... NA mna sa chce suswed napojit ( ja budem pristupovy bod), aku antenu z tychto troch si mam dat ako prisppovy bod??? ktora bude najlepšia na pristupovy bod....... Sised bude odmna tahat net ( klient), aku anetnu mam dat susetovy, aby mohol odmna tahat net??? ktora antena na pristup do internetu bude rpe suseda najlepšia????? Tu mate približnu chcemu, aby ste evdeli v akej polohe sme a v akej vzdialenosti sme medzi sebov.....

Približna schena :
http://img32.imageshack.us/img32/1263/schemaf.png
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ty mas AP alebo router a k tomu aku antenu? Susedovi postaci Micro-8.
vladenko007
VIP
VIP

Takze základ je aby bola medzi vami priama viditelnost alebo aspon ked namontujete obaja anteny aby jedna videla na druhu.

Potrebujes 2 zariadenia AP napriklad Airlive WL-5460APv2 jedno stoji 37,96 € Ale najlepsie bude preskenovat okolie ci tam niesu ine siete pretoze toto AP pracuje na 2,4GHz a mohlo by to byt rusene. V opačnom pripade by si musel kupit AP co pracuje na 5Ghz.
Kabel od AP do PC
A obaja smerove antény tak 10-15 db stoja asi do 15 eur jedna ale na 2,4Ghz tie na 5Ghz stoja viac. A samozrejme mrežove tie plne stoja vela.

//autoeditácia príspevku ( 11 Nov 2009, 12:41 )
test napísal:Ty mas AP alebo router a k tomu aku antenu? Susedovi postaci Micro-8.
N 500 metrov mu antenka v routri nepomoze.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Preco mu nepomoze? Netreba podla mna AP, daju sa pouzit aj wifi pci karty.
maetoo
Light Star
Light Star

AP podla mna netreba.

Ja mam Router...... Kdesi von na dom by som chcel pripevnit volaku antenu, aby na nu videla aj susedova antena...... Moju antenu pripjim k routru....... a otazka znie. ked si chce sused pripojit iba jeden pc musi si davat k svojej antene router??????? Teraz ma opravte ak sa mylim. Ale niekdo mi powedal ze ked sa sused na mna pripoji cez wifi, tak ze jemu router netraba pokial chce pripojit iba jeden PC k inetretu........ TAkze z toho vypliva ze by kabel z jeho anteny isiel priamo do PC bez routru... je to mozme?????
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Je to mozne, postaci wifi karta do pocitaca alebo usb wifi zariadenie.
maetoo
Light Star
Light Star

Ano viem, ale ja to tak nechcem........ Moj znamy ma tiez wifi....... Ma to tak že na streche ma antenu a potom mu ide priamo z anteny do pc kabel a medzi tym nema ziadny router......... Tak preto sa pytam ci sa to tak da spravit aj u suseda....... vonku by mal antenu z tej anteny by mu šiel priamo kabel do PC bez routeru....
vladenko007
VIP
VIP

Mozno sa vam zda ale ono sa to montuje tak ze pri tej antene je aj krabica a v tej krabici je AP-čko a napajane je pomocou adaptera ktory mate zapnuty pri pocitaci v zasuvke na 220 voltov a z toho adaptera ide 12V po tom sietovom kabli hore do AP-čka.
Teda nejde to priamo s anteny do sietovej karty. Teda ten sietovy kabel ma viac žíl a niektore s nich su vyuzite na privod šťavy k tomu AP-čku hore pri antene.
Napísať odpoveď