m4jor napísal:a viem tak, že v križovatke by sa nemalo preradzovať, lebo nemusíš trafiť vždy správny stupeň ale až za ňou, teda s akým prevodovým stupňom do križovatky vojdeš, s takým by si mala výjsť....no ale sám to nedodržujem

Čo jazdí na Karose cez železnicu? Nevidím dôvod neradiť, obvzlášť dvojku ktorú dávaš iba ťahom k sebe, neexistuje, aby to tam nepadlo.
Ella22 napísal:
Štartujem auto napríklad na križovatke (...) Ale ak chcem v tom stave pridať, tak mám nechať spojku na bode záberu a pridať plyn bez jej pohnutia, alebo mám dať spojku hore a pridať plyn až keď je hore ?
Keď už auto rozhýbeš, tak sa snaž spojku pustiť, až potom pridávať plyn.
Tlačiť nejako výrazne na plyn a držať spojku je jednak kontraproduktívne (pôjdeš pomalšie ako s pustenou spojkou a menším plynom ale hlavne jej tak dávaš výrazne za uši a ničíš ju.
Ella22 napísal:
Druhá otázka

Mám zaraďovať dvojku až keď opustím križovatku alebo môžem rovno po dosiahnutí 20 km/h ?
A posledná
Keď idem do zákruty, môžem či nemôžem pridať plyn a brzdiť.
Môžeš dávať 2 kľudne aj skôr, veľmi skoro ako sa auto rozhýbe. Veď si zober, že pokiaľ sa napríklad posúvaš v kolóne a auto celkom nestojí, rozbiehaš sa rovno na dvojke. Samozrejme, pokiaľ sa potrebuješ pohnúť nejako dynamicky, tak sa to neboj na jednotke vytočiť aj ku 4000ot. Môžeš si to vyskúšať, pokiaľ máš na dvojke nízke otáčky napr. 1200 a aj stlačíš plyn naplno, tak sa nič nestane... Pokiaľ nemáš diesel alebo niečo s turbom.
No a k zákrutám, brzdiť vôbec. Samozrejme drobné korekcie sú možné, pridanie plynu na predokolke ju môže stabilizovať, rovnako drobné pribrzdenie na suchu sa dá spraviť, ale pokiaľ iba robíš autoškolu, tak sa drž zlatého pravidla nebrzdiť. Ak je mokro alebo pribrzdíš viac tak okamžite letíš mimo. S tým plynom tomu tak neublížiš, veľmi často do zatáčky ani nemusíš uberať, ale to zistíš praxou.