Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
moje jedine odporucanie, Zkradlovka(aj ked low-end)Maros_666 napísal:Chcel by som si kupit nejaky digitalny fotak,cena do 450 Eur
Tu mas zakladny zoznam, podla znacky a podla ceny
Nikon - D40,D40X,D60,D3000
Canon - 400d,1000D,450d,500D
ale ja nechcem zrkadlovku ale normlane kompakt. a sa pytam ci ta LX3 je dobra alebo mi pls poradte nejaky iny ale iba kompaktchlapec10 napísal:moje jedine odporucanie, Zkradlovka(aj ked low-end)
Tu mas zakladny zoznam, podla znacky a podla ceny
Nikon - D40,D40X,D60,D3000
Canon - 400d,1000D,450d,500D
-
martinez13
Light Professional
Ja by som si tu LX3-ku nebral ale kukol by som sa na tento:
http://www.fotoexpert.sk/digitalne-komp ... k:combined
no neviem co povedia nato ostatni
no ako tak pozeram na tie paramertre tak ta LX 3 sa mi zda byt lepsie ......pls poradte viacery co je lepsiemartinez13 napísal:Ja by som si tu LX3-ku nebral ale kukol by som sa na tento:
-
Renovacio
Light Expert
Ak môžem poradiť predávam Foto obchode a odporúčam sa pozrieť aj po značkách ako Fuji a Casio. No jednoznačne špička je Nikon
aj ked kompakty nemajú nič moc. A padol tu už návrh na low end zrkadlovky , a s tým plne súhlasim. Kvalita fotiek je neporovnateľná, a najmä to že kompakt ti urobí fotku iba tak ako chce on, čo pri ultra zoom triede alebo zrkadlovke sa časom naučíš ako urobiť krásnu fotku a máš na to viac spôsobov. Nemusíš fotiť len na automatike, ale manuálne režimy na fotoaparáte otvárajú dvere do sveta fotografie.
tož môj názor ...
http://nikonclub.digiarena.zive.cz/niko ... -kreativne
tož môj názor ...
http://nikonclub.digiarena.zive.cz/niko ... -kreativne
ale mne treba kompakt aby som mohol ahravat aj videa v HD rozliseni......co takn napr. tento
Kód: Vybrať všetko
http://www.zive.sk/Spravy/Test-Canon-SX1IS-Sirokouhly-ultrazoom-s-HD-videom/sc-30-a-280691/default.aspx-
FGW17
Amateur
Zdravíčko, chcem sa opýtat na Váš názoro ohladom dvoch fotákov.
Precital som nespočetné mnozsto recenzii ale ani jeden ma nepresvedčil uplne.
Chcem si kupit pred alebo po Vianociach niaky šikovný kompatk !
Cena cca 300 eur plus minu
Radili mi zatial
CANON PowerShot SX10 IS black
Panasonic - DMC TZ7EP Black
Canon - Power Shot SX200 IS Black
Panasonic - DMCFZ28E Black
Fotaky ktoré ma zaujali su SX200 IS a DMC TZ7EP, strasne vela sa o nich piše, jeden ich chvali druhy kritizuje...
Chcem sa opytat teda na Váš názor Popríde mi poradte nieco !
Dakujem
Radili mi zatial
Fotaky ktoré ma zaujali su SX200 IS a DMC TZ7EP, strasne vela sa o nich piše, jeden ich chvali druhy kritizuje...
Dakujem
Dlhsiu dobu uvazujem o zrkadlovke, ako zaciatocnik som sa priklonil k Canonu 500Dcku...no otazka znie, ci sa mi oplati kupit si takuto sadu A ako dlho potrva kym mi tie 2 objektivy nebudu postacovat? 
Konkretne ide o Tamron 70-300mm, f4 DI
a ten klasicky canon 18-55mm kit
Konkretne ide o Tamron 70-300mm, f4 DI
a ten klasicky canon 18-55mm kit
-
Renovacio
Light Expert
nuž ak môžem ja osobne by som volil radšej NIKON ... predsa aj sklo od Nikonu má podľa mňa krajšiu kresbu. Napríklad Nikon D3000 alebo D5000. Pre začiatočníkov ako stvorené.
//autoeditácia príspevku ( 11 Nov 2009, 15:05 )
SX200 sa nám výborne predáva a zatiaľ problémy neboli. Panasonic mi až tak nesadol ako Canon. Takže v tomto prípade moja voľab je SX 200...FGW17 napísal:Zdravíčko, chcem sa opýtat na Váš názoro ohladom dvoch fotákov.
Radili mi zatial
Dakujem
-
chlapec10
Addict
Uprimne? bude ti to tak dlho trvat dokym budes chciet, niekto sa s tym uspokoji na stalo, niekto nikdy
Ale, poviem ti tak, ze sice neviem o akom budgete sa bavime, ale skus vymenit ten 18-55 za, za tamron 17-50, to je investicia ktora sa oplati, a ten objektiv je spicka vo svojej triede(Crop zoom za prijatelnu sumu)
ten 70-300 tamron, je sice lepsi ako nic, ale ze by to bolo nieco extra sa tiez neda povedat
EDIT: Este som pozrel, ten popis je zly, taky teleobjektiv neexistuje je to 70-300mm F/4-5.6
To dufam ze nemyslis vazne, ked uz, tak prosim skus aspon vysvetlit preco by si volil Nikon, sice fotim(a sa tym aj zivim) dlho na Nikon, ale pracoval som a dostavam sa stale do kontaktu s Canonom.nuž ak môžem ja osobne by som volil radšej NIKON ... predsa aj sklo od Nikonu má podľa mňa krajšiu kresbu. Napríklad Nikon D3000 alebo D5000. Pre začiatočníkov ako stvorené.
Ale poprve, porovnavat ostrost kit (budget) objektivov je na smiech, lebo rozdiel je skoro ziadny,
Podruhe, radit kupovat inu znacku fotoaparatu kvoli kresbe SKLA je este vtipnejsie nakolko tym nic nevyriesi.
Nechem ta urazit, ale smiem sa spytat KDE predavas tie fotoaparaty(ci sa bavime o Nay/Datart sieti, alebo pod.)
Konkretne ide o tuto napodobeninu skla... http://www.warehouseexpress.com/buy-tam ... t/p1013817
Viem ze to nieje Boh vie co, ved cena hovori sama za seba.
No a je to bundle, cize je zvyhodnena cena, a objektiv si teda nevyberam..no myslim, ci by som si s tym vystacil kym by som nenasporil na nejake lepsie sklo....
Viem ze to nieje Boh vie co, ved cena hovori sama za seba.
No a je to bundle, cize je zvyhodnena cena, a objektiv si teda nevyberam..no myslim, ci by som si s tym vystacil kym by som nenasporil na nejake lepsie sklo....
LuboS: bez do nikonu - D5000 je fajn...
chlapec10: jop, pravda ze radsej tamron ako kitovy nikkor 18-55, ale ani na ten som toho vela nepocul dobreho - ze vraj su pomerne kazove - ja by som ako "setak" volil skor Sigmu 18-50 f2,8 - zasa vraj sa obcas podari pri sigmach natrafit na fakt zly kus, ale inak ze nemaju chybu... za tu cenu
chlapec10: jop, pravda ze radsej tamron ako kitovy nikkor 18-55, ale ani na ten som toho vela nepocul dobreho - ze vraj su pomerne kazove - ja by som ako "setak" volil skor Sigmu 18-50 f2,8 - zasa vraj sa obcas podari pri sigmach natrafit na fakt zly kus, ale inak ze nemaju chybu... za tu cenu
No taky dotazik maly
som si vsimol, ze tie oznacenia clony pri sklach su ine ako pri kinofilmovych zrkadlovkach....vysvetlite mi to niekto prosim? Predpokladam, ze cim nizsia clona mozna...tym lepsie...preto sa zameriavate skor na tie 2.8cky a podobne. No otazka, ako tomu mam rozumiet ked pri niektorych objektivoch to oznacuju ako napriklad 3.5-6.3 a niekde 4/5.6 popripade iba 3.5 Ako tomu mam teda chapat? 
ze ked mas f2.8 pri objektive 18-50 napr - tak tu najvacsiu moznu svetelnost mas od najkratsieho ohniska po najdlhsie rovnaku a to tych 2,8..
ked mas napr 3,5-6,3 tak to znamena ze pri 18 to ma najvacsiu moznu svetelnost 3,5, ale cim viac zoomujes, tym sa ti svetelnost zhorsuje a najlepsie co na najdlhsom ohnisku dostanes je 6,3
ak sa mylim, opravte ma - fotakom som sa nevenoval posledny rok hadam - clovek je tvor zabudlivy
ked mas napr 3,5-6,3 tak to znamena ze pri 18 to ma najvacsiu moznu svetelnost 3,5, ale cim viac zoomujes, tym sa ti svetelnost zhorsuje a najlepsie co na najdlhsom ohnisku dostanes je 6,3
ak sa mylim, opravte ma - fotakom som sa nevenoval posledny rok hadam - clovek je tvor zabudlivy
-
Renovacio
Light Expert
chlapec10
to chlapec10:
tak poporiadku, nepracujem v Nay ani v Datarte. Niektoré školenia máme síce spoločné ale to je všetko.
Prečo Nikon?
cena, výkon ... ak sa jedná o DSLR pre začiatočníka D3000 alebo D5000 je perfetkná voľba. D3000 tzv guide režim, kt. pomôže pri voľbe manuálnych režimov. Kým sa človek naučí je to na nezaplatenie. D5000 otočný displej a live view, tak isto výba kt. zač. poteší.
Porovnanie skla : Tamron a Nikon : nuž Tamron je fajn ale kvalitou zaostáva. Nieje to len môj názor, stačí sa mi pozreť na čísla predajnosti a reklamácií. Už to nieje to čo to bývavalo.
Za druhé ak si si všimol Nikon už ponúka 2 druhy svojích kitovych objektívov. A na rovinu už aj pri klasike 18-55mm VR je výsledná fotografia krajšia ako od seťakov čo má Canon. A aby som nezabudol, za maly doplatok môže vymeniť 18-55 za 105 sklo. Čo si myslím by bola ešte lepšia voľba.
Teraz v septembri bolo veľké školenie v českej Seči, ak sa tým živíš určite si dostal pozvánku. Bolo nás tam vyše 200 ľudí s foto brandže. Každá firma predstavila to svoje od kompaktov až po DSLR. Ak si tam bol a porovnal si optiku a prácu s DSLR, Nikon jednoznačne vyhráva. Proste tá značka sa zase priblížila o niečo bližšie ku začiatočníkom. Darmo ale predajnosť hovorí sama za seba. A pracujem v siete foto predajní a ateliérov. Fotíme aj na Canon, Nikon a predstav si aj na Konicu a Pentax ... takže mám to kde a ako porovnať.
A dalšie plus pre Nikon ak dotyčný vydrží ešte aspon mesiac tak bude Nikon dostupný aj v češtine !
chlapec10 samozrejme zase so mnou nebudeš súhlasiť ale ber to tak, že pre začiatočníka DSLR jednoznačne Nikon.
http://www.steves-digicams.com/camera-r ... eview.html
podľa mňa Canon ma čo dobiehať.
to Lub0$ :
ako dlho ti budú postačovať? môj názor dlho ...
18-55 odfotí klasické fotky nič extra ale je to pekné, 300mm pomôže ale ešte by som časom poprípade našetril na nejaký ten macro objektív. To by ti malo vydržať dlhú dobu ...
A dobrá rada na záver :
dá sa rozhodnúť aj tak, že si treba oba kúsky vziať do ruky. Aj Nikon a aj Canon. Jeden s nich sadne viac a to bude ta správna voľba. Lebo darmo že 10 ľudí ti poradí tak a ďalších 10 naopak. Nikdy sa všetci nezhodneme na jednom a to sa asi ani nedá. Proste Lub0, ak máš možnosť pobehaj predajne, nech ti predvedú Canon, Nikon a tak sa rozhodni. Verím, že jeden ti bude viac sympatickejší ako druhý. A ani s jedným, ani s druhým do hovno nestúpiš. Obidve značky sa vedia odvďačiť peknými fotkami.
http://www.photographybay.com/2009/05/1 ... omparison/
http://www.radiantlite.com/2008/07/cano ... enses.html
ozaj chlapec10 čo povieš na Tokina?
už keď ťa tu mám ...
tak poporiadku, nepracujem v Nay ani v Datarte. Niektoré školenia máme síce spoločné ale to je všetko.
Prečo Nikon?
cena, výkon ... ak sa jedná o DSLR pre začiatočníka D3000 alebo D5000 je perfetkná voľba. D3000 tzv guide režim, kt. pomôže pri voľbe manuálnych režimov. Kým sa človek naučí je to na nezaplatenie. D5000 otočný displej a live view, tak isto výba kt. zač. poteší.
Porovnanie skla : Tamron a Nikon : nuž Tamron je fajn ale kvalitou zaostáva. Nieje to len môj názor, stačí sa mi pozreť na čísla predajnosti a reklamácií. Už to nieje to čo to bývavalo.
Za druhé ak si si všimol Nikon už ponúka 2 druhy svojích kitovych objektívov. A na rovinu už aj pri klasike 18-55mm VR je výsledná fotografia krajšia ako od seťakov čo má Canon. A aby som nezabudol, za maly doplatok môže vymeniť 18-55 za 105 sklo. Čo si myslím by bola ešte lepšia voľba.
Teraz v septembri bolo veľké školenie v českej Seči, ak sa tým živíš určite si dostal pozvánku. Bolo nás tam vyše 200 ľudí s foto brandže. Každá firma predstavila to svoje od kompaktov až po DSLR. Ak si tam bol a porovnal si optiku a prácu s DSLR, Nikon jednoznačne vyhráva. Proste tá značka sa zase priblížila o niečo bližšie ku začiatočníkom. Darmo ale predajnosť hovorí sama za seba. A pracujem v siete foto predajní a ateliérov. Fotíme aj na Canon, Nikon a predstav si aj na Konicu a Pentax ... takže mám to kde a ako porovnať.
A dalšie plus pre Nikon ak dotyčný vydrží ešte aspon mesiac tak bude Nikon dostupný aj v češtine !
chlapec10 samozrejme zase so mnou nebudeš súhlasiť ale ber to tak, že pre začiatočníka DSLR jednoznačne Nikon.
to Lub0$ :
ako dlho ti budú postačovať? môj názor dlho ...
A dobrá rada na záver :
dá sa rozhodnúť aj tak, že si treba oba kúsky vziať do ruky. Aj Nikon a aj Canon. Jeden s nich sadne viac a to bude ta správna voľba. Lebo darmo že 10 ľudí ti poradí tak a ďalších 10 naopak. Nikdy sa všetci nezhodneme na jednom a to sa asi ani nedá. Proste Lub0, ak máš možnosť pobehaj predajne, nech ti predvedú Canon, Nikon a tak sa rozhodni. Verím, že jeden ti bude viac sympatickejší ako druhý. A ani s jedným, ani s druhým do hovno nestúpiš. Obidve značky sa vedia odvďačiť peknými fotkami.
http://www.photographybay.com/2009/05/1 ... omparison/
http://www.radiantlite.com/2008/07/cano ... enses.html
ozaj chlapec10 čo povieš na Tokina?
No ved jasne, moznost mam...mam nedaleko specializovany fotograficky shop, cize by som zasiel, si pis, ze bez vzatia do ruky by som si to nekupil, dokonca som nasiel dalsi shop, ktory mi ponukne pristroj na prenajom, na par dni...a ked sa rozhodnem, ze ho chcem, tak si ho mozem nechat, a z povodnej ceny, odpocitaju tu cenu z prenajmu. Myslim, ze pri kupovani niekolko tisicoveho objektivu to je fajn sluzba
No, uz len pockat do dalsej vyplaty, a potom sa rozhodnem, no zatial mi je najsimpatickejsi canon, uvidime, mozno zmenim nazor...nebudem nic tvrdit, no chcem to stihnut do januara, kedze canon ponuka £50 cashback s 500vkou...a pre mna ako studenta, je aj tych £50 nieco
No este potrebujem nieco blizsie nastudovat ohladom tych cisel a clony, v opise skiel...aby som sa do toho dostal, ked mas nejake linky pre amaterov tak sup sup, copy and paste
No, uz len pockat do dalsej vyplaty, a potom sa rozhodnem, no zatial mi je najsimpatickejsi canon, uvidime, mozno zmenim nazor...nebudem nic tvrdit, no chcem to stihnut do januara, kedze canon ponuka £50 cashback s 500vkou...a pre mna ako studenta, je aj tych £50 nieco
No este potrebujem nieco blizsie nastudovat ohladom tych cisel a clony, v opise skiel...aby som sa do toho dostal, ked mas nejake linky pre amaterov tak sup sup, copy and paste
-
Renovacio
Light Expert
fuha tak linky ... v podstate naj recenzie nájdeš na www.hladacik.sk ... tam su recenzie aj testy DSLR ale aj skla ...Lub0$ napísal:No ved jasne, moznost mam...mam nedaleko specializovany fotograficky shop, cize by som zasiel, si pis, ze bez vzatia do ruky by som si to nekupil, dokonca som nasiel dalsi shop, ktory mi ponukne pristroj na prenajom, na par dni...a ked sa rozhodnem, ze ho chcem, tak si ho mozem nechat, a z povodnej ceny, odpocitaju tu cenu z prenajmu. Myslim, ze pri kupovani niekolko tisicoveho objektivu to je fajn sluzba![]()
No, uz len pockat do dalsej vyplaty, a potom sa rozhodnem, no zatial mi je najsimpatickejsi canon, uvidime, mozno zmenim nazor...nebudem nic tvrdit, no chcem to stihnut do januara, kedze canon ponuka £50 cashback s 500vkou...a pre mna ako studenta, je aj tych £50 nieco![]()
poprípade ak ti angličtina nerobí problém tak
http://www.steves-digicams.com/
veľmi pekne spracovaný web čo sa týka testov, je tam aj možnosť pozrieť si od každého fotoaparátu sample pictures takže si to vieš pekne porovnať ...
v každom prípade nech sa rozhodneš akokoľvek dúfam, že budeš spokojný! a prajem veľa krásnych záberov ...
-
chlapec10
Addict
Je to presne tak ako vravisMaki napísal:ze ked mas f2.8 pri objektive 18-50 napr - tak tu najvacsiu moznu svetelnost mas od najkratsieho ohniska po najdlhsie rovnaku a to tych 2,8..
Oki, v pohode, som len chcel vediet, lebo par krat som uz videl predajcov foto v takyto retazcoch a dovideniaRenovacio napísal:to chlapec10:
tak poporiadku, nepracujem v Nay ani v Datarte. Niektoré školenia máme síce spoločné ale to je všetko.![]()
![]()
Nehadam sa, ja osobne som pevny Nikonista, Canon som mal len ked som ho nafasoval v robote. Len ide o to, ze ked odporucas tak skus aj ododvnit preco lebo napr:Prečo Nikon?
bo napr 500D ma Live-view tiez, ten otocny display je sice fajn ale je to najkazovejsi nikon dslr po dlhej dobe a hlavne display(zdroj rakusky nikon servis), staci si pozriet na nete ze D5000ka bola dokonca stahovana z obehu(sice nie kvoli LCD), to uz radsej D90ku
Ano mas pravdu, ALE to ze ten tamron je najlepsi z 3rd party znaciek na tom trvam(samozrejme porovnavat ho s canon 17-55 IS a nikkor 17-50 sa neda), a tiez na tom ze je lepsie ho mat ako kit z dovodu clony 2.8 po celom rozsahu. To uz radsej potom nikkor 18-200 VR ktory sice je drahsi.Porovnanie skla : Tamron a Nikon : nuž Tamron je fajn ale kvalitou zaostáva. Nieje to len môj názor, stačí sa mi pozreť na čísla predajnosti a reklamácií. Už to nieje to čo to bývavalo.
Argument cisla predajnosti neni pre mna argument uz len preto ze napriklad kompakty sa predavaju viac ako zrkadla a obaja vieme ze ktore ma lepsi vysledok
Mno, Takze...Teraz v septembri bolo veľké školenie v českej Seči, ak sa tým živíš určite si dostal pozvánku. Bolo nás tam vyše 200 ľudí s foto brandže. Každá firma predstavila to svoje od kompaktov až po DSLR. Ak si tam bol a porovnal si optiku a prácu s DSLR, Nikon jednoznačne vyhráva. Proste tá značka sa zase priblížila o niečo bližšie ku začiatočníkom. Darmo ale predajnosť hovorí sama za seba. A pracujem v siete foto predajní a ateliérov. Fotíme aj na Canon, Nikon a predstav si aj na Konicu a Pentax ... takže mám to kde a ako porovnať.
Pozvanku som nedostal lebo na slovensku nie som zaujmavy pre tieto kruhy ludi. Na slovensku som doteraz nekupil nic na foto nakolko ceny su v porovnani so zahranicim predrazene, a co viac, na Slovensku neni Nikon Servis co mna este viac mrzi, raz v zivote som vyskusal cez tu slovensku zbernu do ceskeho nikonu dat do opravy moj Sb-900 blesk, NIKDY V ZIVOTE, mali ho tam mesiac a po mesiaci nenasli ziadnu chybu, to ze ked to slecna prijmala tak ani nevedela co to je sb-900 ani neriesim. ked sa mi vratil som ho zaniesol do viedne za 2 TYZDNE bol opraveny a fici dodnes. Ale ak ta to potesi tak Rakusky nikon ma pozyva na ich prezentacie v Hoteli Sacher, a takysto mali aj workshop spojeni s vecerou pri vydani D3x,
To ze nikon je spicka viem a nehadam sa
Uf, no ze toto by mal byt pre mna argument pri kupe zrkadlovky... no neviem, u mna urcite nie, nech sa vyjadria ostatny(manual je aj tak v cestine/slovencine)A dalšie plus pre Nikon ak dotyčný vydrží ešte aspon mesiac tak bude Nikon dostupný aj v češtine
Zas sa mylils, suhlasim, Nikon je podla mna spicka od Low-end zkradiel az po High-End(napr tak ako ich tromfol s D3 a teraz D3s), aj ked teraz ten 7D je fajny fotak. Blesky neni o com, a skla uz vobec nie su o com(jedine co nikonu momentalne chyba su nove pevne skla ako napr 24mm 1.4, a popripade mozno nejake 1.2 skla)chlapec10 samozrejme zase so mnou nebudeš súhlasiť ale ber to tak, že pre začiatočníka DSLR jednoznačne Nikon.
Cisty Suhlasdá sa rozhodnúť aj tak, že si treba oba kúsky vziať do ruky. Aj Nikon a aj Canon. Jeden s nich sadne viac a to bude ta správna voľba. Lebo darmo že 10 ľudí ti poradí tak a ďalších 10 naopak. Nikdy sa všetci nezhodneme na jednom a to sa asi ani nedá. Proste Lub0, ak máš možnosť pobehaj predajne, nech ti predvedú Canon, Nikon a tak sa rozhodni.
Celkovo znacka ci nejaky konkretny model?ozaj chlapec10 čo povieš na Tokina?už keď ťa tu mám ...
Osobne mam 12-24mm F4 a sice prvy kus co som mal mal mierny front-focus tak som vymenil a druhy je fajn, Podla testov bol bol najblizsie k nikkor objektivu ale ten sa mi ako investicia neoplatil nakolko ho mam iba na zalozny fotak s DX chipom. Zvysne modely nepoznam takze si netrufam hodnotit.
Tot z mojej strany asi vsetko
Tak ok, ked vravi Maki, ze:
Tak sa budem zameriavat na objektivy s co najnizsou clonou, a to teda 2.8 popripade menej....zalezi od hlbky mojho vrecka. Je to tak? Cim mensie cislo, tym lepsie? A teda je lepsie ked je ina f.2.8 alebo 3,5-6,3?ze ked mas f2.8 pri objektive 18-50 napr - tak tu najvacsiu moznu svetelnost mas od najkratsieho ohniska po najdlhsie rovnaku a to tych 2,8..