Zakaz fajcenia v celej EU ?

Diskusie na politické témy...

Ste sa uplny zakaz fajcenia ?

Ano
197
65%
Nie
87
29%
Neviem / Je mi to jedno
17
6%

Celkom hlasov: 301

audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Shark NX napísal:hughito ... Bolest hlavy na koncertoch nema za nasledok Nikotinovy dym ale nedostatok kyslika.
S koncertami spojena mierna dehydratacia atd... Nikotinovy dym sposobi akurat miernu malatnost ... v najhorsich pripadoch mierny pocit nevolnosti.

V kazdom pripade ako prilezitostny fajciar viem co citia nefajciari ... Ale zaroven aj vyzdvihujem "nutnost" vyjst von pred podnik/restauraciu ... Skvela prilezitost si pokecat, zoznamit sa s novymi ludmi atd ... Ma to svoje vyhody ... To ti potvrdi viac ludi :)
rovnako skvelá príležitosť pre tých dvoch čo ostanú pri stole keď sa zvyšných 5 zdvihne že idú si von zapáliť :)
Tiež by som to ale zakázal úplne, to už nedokáže ten človek hodinu-dve vydržať bez cigarety? Nech si zapáli cestou do podniku a potom cestou domov.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

audio mna sa nepytaj. Ja s tym problem nemam ... Aj mesiac bez cigarety.
Samozrejme poznam aj take osoby co maju problem vydrzat Hodinu ... Po hodine zacinaju triast nohou, nervozne sa z niecim hraju atd...
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

Ja by som bol skor za zakaz alkoholu. Ked v piatok vidim tie deti co sa valaju po sebe v krikoch na mol ozrate tak je mi zle.

Co sa tyka zakazu fajcenia tak som proti ...
Andrej-KO
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Andrej-KO »

Zákaz fajčenia na spoločných priestoroch je podľa mňa dobré, nechápem prečo by si nemohol fajčiar ísť zapáliť niekde kde niesu ľudia a neškodil by aspoň tak ostatným iba sebe ale to je už jeho problém. :)
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

My chodime cela partia do nefajciarskeho baru a to sme vatcsina fajciari. Fajci sa vonku, je tam aj poplnik, prevetras sa a neprides domov smrdiaci ako barova kur.a Bohuzial som iny nefajciarsky bar v Cadci ani nevidel. Zakaz fajcenia v baroch by mi vyhovoval, uplny zakaz fajcenia je zasahovanie do mojej slobody.
t33nboY2
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa t33nboY2 »

Ja by som zakazal fajcenie uplne na celom svete. Som nefajciar ako cela nasa rodina. Nemam rad fajciarov ! Neni nic horsie ako sa zobudit v lete a ucitite v byte smrad od fajcenia lebo milostivy sused fajci hned pod vami.

FAJCIAROV BY SOM HADZAL DO JAMY

To je moj nazor tak ma laskavo za neho neodsudzujte !
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

t33nboY2 napísal:Ja by som zakazal fajcenie uplne na celom svete. Som nefajciar ako cela nasa rodina. Nemam rad fajciarov ! Neni nic horsie ako sa zobudit v lete a ucitite v byte smrad od fajcenia lebo milostivy sused fajci hned pod vami.

FAJCIAROV BY SOM HADZAL DO JAMY

To je moj nazor tak ma laskavo za neho neodsudzujte !
Ty asi nebudeš moc tolerantný človek. :D
t33nboY2
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa t33nboY2 »

hughito napísal:Ty asi nebudeš moc tolerantný človek. :D
NIE :twisted:
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Uz vidim ako by tu nejaky fajciar povedal, ze to uznava..
Jasne, ze fajciari budu nadavat a nefajciari sa budu usmievat (vratane mna) :)
Tak ci tak sa to tak skoro nezavedie vo vsetkych podnikoch, popripade sa to nebude dodrziavat. Uz vidim v dakej dedinskej krcme ako stareho chlopa pri pive vyhodia, lebo fajci :)

Ako tu ale bolo viackrat spomenute, tak ked chce fajcit nech si ide von..Bo ked je 5 ludi v krcme/podniku pri stole a traja si z toho zapalia, tak ked dojde clovek domov, cely iba pachne..Nevravim o pripitych ludoch, ktory si zapalia a uz ani neregistruju, ze im pada popol z cigarety niekomu na tricko, ci zacnu naschval vyfukovat dym inym do tvare.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

do štátnej kasy ide veľa prachov za cigarety a stále sa zvyšuje ta daň a ani tak im nejde o to aby ľudia s tým prestali ale mali viacej peňazí. A nech to je tak ako to je človek si môže už vybrať či pôjde do fajčiarskeho baru, nefajčiarskeho alebo s oddelenými priestormi,...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Famine napísal:do štátnej kasy ide veľa prachov za cigarety a stále sa zvyšuje ta daň a ani tak im nejde o to aby ľudia s tým prestali ale mali viacej peňazí. A nech to je tak ako to je človek si môže už vybrať či pôjde do fajčiarskeho baru, nefajčiarskeho alebo s oddelenými priestormi,...
vieš, problém s týmto riešením zpočíva v tom, že nefajčiarskych slušných podnikov, kam sa odvážim so svojou polovičkou ísť, je ako šafránu - napr. tu v Bratislave sú (neviem či aj po tom zákone) takmer všetky kaviarne fajčiarske, prípadne majú pár stolov nefajčiarskych, no tie sú v tej istej miestnosti ako fajčiarske. Reštaurácie tak isto. Preto ten zákon, novelu, či čo to je, podporujem a zaviedol by som ju i do podnikov, kde podávajú iba nevarené jedlo (kaviareň...)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Fajciari predstavuju zvysene naklady pre spolocnost, a zneprijemnuju zivot nefajciarom. To su fakty. Suhlasim s tym, ze by mali jestvovat obmedzenia typu, ze sa nesmie fajcit kde sa je, na autobusovych zastavkach atd atd. Suhlasim jednoznacne aj s vysokymi spotrebnymi danami na tabak, to je jedina technicky mozna penalizacia.. lebo neake sankcie od zdravotnych poistovni, su prakticky velmi tazko predstavitelne. Ale urcite nesuhlasim s tym aby sa nieco direktivne zakazovalo. To je blud. Kto chce fajcit, nech sa prefajci aj do pekla pokial tym nebude obmedzovat ostatnych ludi.

//autoeditácia príspevku ( 12 Nov 2009, 20:38 )
To malo ist rovno do vtipov ... :?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Famine napísal:do štátnej kasy ide veľa prachov za cigarety a stále sa zvyšuje ta daň a ani tak im nejde o to aby ľudia s tým prestali ale mali viacej peňazí. A nech to je tak ako to je človek si môže už vybrať či pôjde do fajčiarskeho baru, nefajčiarskeho alebo s oddelenými priestormi,...
Presne tak, my sa podľa toho, koľko je fajčiarov rozhodneme do akého podniku. Aby nenastal audiotrackov prípad, keď takmer celý stôl odíde fajčiť a naopak aby sme všetci nesmrdeli ako prasce kôli dvom, čo si môžu vybehnúť pred podnik...

Ďan je na to, aby tiekli peniaze do čiernej diery. Nevidím dôvod, aby štát robil niečo pre zdravie fajčiarov, každý ma svoj rozum a úsudok. Stačí, že každé ráno (v BA) zametajú chodníky od špakov a to niečo stojí..
Ja osobne by som to spravil analogicky ako so psíčkarmi a daňou za psa. Na každý roh smetiak s popolnikom a za odhodené nedopalky pokuty od modrých.
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

dneska sme si boli sadnut... a kudlili vedla mna 3-ja spoluziaci a to silny fajciari... krabicka padla za 10 minut....a islo mi to fest na nervy... takze som dal ano... tam kde to obmedzuje nefajciarov ano! som povedzme ex-fajciar... a teraz mi to ide fakt na nervy a viem ze to nieje k nicomu .. .tak sa snazim podporit aj ostatnych aby si to uvedomili :)
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Nevidím dôvod, aby štát robil niečo pre zdravie fajčiarov, každý ma svoj rozum a úsudok.
Ak by platili, extra zvysene zdravotne poistne (co je technicky problem) a ich zlozvyk by bol odizolovany od nefajciarov, tak by to tak velmi nevadilo mozno ani mne.. dovtedy mi to bude vadit, a budem fajciarov vnimat ako trosky na ktore musime doplacat vsetci ostatni..
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ja som za absolútny zákaz všade mimo domova. Je to obmedzovanie práv fajčiarov, ale keď tí na mňa vyfukujú tie ich smrady, to nie je obmedzovanie mojich práv? Nech si fajčia doma. A hovorte si čo chcete, ale cigaretovému dymu sa nedá vyhnúť. Minule som prišiel z futbalu celý od dymu, keď sa chlapík dve rady podomnou stihol za zápas popasovať s celou škatuľkou a fúkalo to na mňa. :x
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Muffi: Mal si ist za usporiadatelom, ktory je tomu povinny zabranit, vzhladom na zakaz fajcenia na sportoviskach ;)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Muffi napísal:Ja som za absolútny zákaz všade mimo domova. Je to obmedzovanie práv fajčiarov, ale keď tí na mňa vyfukujú tie ich smrady, to nie je obmedzovanie mojich práv? Nech si fajčia doma. A hovorte si čo chcete, ale cigaretovému dymu sa nedá vyhnúť.
ty budes tiez dobry tatar :-) :-) ... ked sedim napr. na lavicke v parku a zapalim si tak tym niekoho poskodzujem, aj ked nikto nikde okolo nejde a vajgel prastim do kosa ? ? ? ... alebo trebars ked si zapalim opodial zastavky na chodniku ? tiez tym niekoho poskodzujem ? ... alebo uz niektorym ludom vadi aj to ked si clovek vobec dovoli zapalit ? :-) ... to ja teda zacnem lobovat za zakaz pocutelnej reprodukcie hudby na verejnych miestach, lebo ma vytaca ked si nejaky tazky aďuško pusti z mobilu nejaku sracku v buse :-) ...

... predovsetkym keby sa ludia naucli byt tolerantni a neriadili sa iba tou svojou debilnou ješitnostou a pocitom ze maju pravdu, tak by bolo lepsie ... nebolo by pekne kedy jeden nefajciar medzi 8mimi fajciarmi nepi*oval ze mu to vadi ? nebolo by pekne keby jeden fajciar odisiel 3m od zastavky, aby to ostatni nemuseli dychat ? ... to je problem tejto skur*enej spolocnosti, ze sa tvoria dalsie a dalsie pravidla miesto toho aby sa kazdy zapojil do toho aby bolo lepsie :-) ... ale sprostym oVčanom to vyhovujue, sak sa o nas vsetkych dobre postaraju :-) ... zacne to fajcenim .. ale kde to skonci ? :-) :-) ...
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

nordkadp, absolutne suhlasim. osobne som nefajciar a nenavidim ked si nejaky ch*j zacne fajcit na zastavke a ja to musim dychat... a ked mu clovek povie tak zacne este vyskakovat. bol by som rad, keby sa taketo nieco nestavalo, ale myslim si, ze zakazat takto plosne fajcenie je blbost...

je to vsetko o ludoch, keby dnesny ludia mali zdravy sedliacky rozum a neboli to bezohladni ko**ti nebol by ziaden problem.
a hlavne, tiez si pekne vystihol... zacne to cigaretami, a kde to skonci???
Napísať odpoveď