Zdravím,
doma na lokalke mi DHCP prideľuje IP-čky.
Nastavil som ho od x.x.x.100 do 200, predpokladal som, že to pojde pekde zaradom od 100 postupne ako budem pripájať kompy, bude DHCP prideľovať IP-čky 100, 101, 102...
Ale nieje to tak, hádže mi to adresy 107, 165 a rozne zdanlivo náhodné čísla no stále na daný komp tú istú, keď som vo firewalle nastavil MAC kontrolu a k danej MAC aj IP adresu, nikdy mi nepridelilo tu adresu na daný komp ako som zadal, stále mi to dávalo pôvodné zdanlivo nezmyselné IP-čky. Následne ma firewall nepustí do siete, čo je ale normálne. Pri manuálnom nastavení IP adresy to potom išlo dobre.
DHCP prideľovanie IP adresy
-
sulo34
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
..
mas tam zle nastaveny cas ttl sa to vola myslim ... je to cas rezervacie jednej ip k jednej mac ak ten cas nastavis na 50 dni tak komp aj ked ho vypnes na mesiac bude mat rovnaku ip ... a mozno si u teba na sieti niekto meni mac ze dostavate ip-cky vo velkych cislach
-
nitrox
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
To je síce pravda, že mám platnosť IPčky na MAC nastavenú na max, ale som tu jediný informatik na byte, ostatný sú z fakult ako hutnici, stavbari a tak podobne, čiže nepredpokladám, že by si niekto menil MAC alebo o tom vôbec vedel, že to sa dá, a deje sa mi to nielen tu, ale aj doma na inom routry, kde som iba ja a sestra cez kabel napojený.