Chcel by som sa spýtať v čom je lepší 64bit WIN od 32bit...Mohol by som si nainštalovať 64bit WIN na tento PC CPU:Intel Core 2Duo 4500E 2,20GHz,2GB RAM.Nvidia Geforce 8500GT 512MB???...Ak si nahodím 64bit WIN nebude problém z ostatnými programami,ovládačmi a hrami ??? Ďakujem za odpovede
No pýtam sa preto lebo kamoš si na skoro podobnú zostavu nainštaloval windows 7 64bit a sťažuje sa že má len spustenú hudbu a operu a ramku ma vyťaženú na 1,2GB a CPU na 50%
no ak mas viac ako 2Gb RAM tak 64-bit urcite vyuzijes pretoze rozdiel medzi 32 a 64 bit je vtom ze 32bit dokaze vyuzit len 2Gb Ram a 64 bit tusim az 120Gb Ram ale niesom si isty ze az tolko. A o aplikacie sa neboj sam mam Win7 64-bit mam 3Gb ram a vsetko ide ako pomasle
ano urcite sa oplati ked budes mat viac ako 2gb ram. Napriklad je tam aj dalsia vyhoda v tom ze su aj 64-bitove aplikacie (skoda ze nie hry) ktore na 64bitovom rozhrani idu o cosi sviznejsie.
no ano pod 3gb je to podlamna viac menej nanic ked na 32 dostanes podobny vykon. V kazdom pripade ide o RAM. a vacsie vyuzitie procesoru. Ja mam za normal chodu 19% ram len pre OS a procesor 0%. Pouzivam Chrome ktory zerie asi 55% RAM z 3GB kedze mam 40 stranok naraz otvorenych. zo skusenosi viem ze Firefox zerie moc procik menej Ram.
kubki napísal:no ak mas viac ako 2Gb RAM tak 64-bit urcite vyuzijes pretoze rozdiel medzi 32 a 64 bit je vtom ze 32bit dokaze vyuzit len 2Gb Ram a 64 bit tusim az 120Gb Ram ale niesom si isty ze az tolko. A o aplikacie sa neboj sam mam Win7 64-bit mam 3Gb ram a vsetko ide ako pomasle
Trosku opravim 32bit verzia vyuziva max 3,2GB a nie max 2GB
ešte jedna vec ja mám napr nb s 4gb RAM ale asi 512 sa zdieľa s grafikou čiže systém využije len max 3,5 a ako napísal vladenko 32bit využíva 3,24GB RAM tak sa mi neoplatí kvôli 200MB RAM kupovať 64 bit OS keď mám orig. 32 bit iné by bolo keby mám 8GB RAM-ku
aha mas pravdu prave som sa docital ze je to v skutocnosti 4GB ktore vyuzije 32Bit. Avsak nasiel som dalsiu vyhodu. Ak mas graficku kartu ktora ma napr 1gb Pamat a tvoj 32Bit system ma 3Gb, vyuzijees len od 1-2Gb pamate. s 64 bitovym systemom tento problem odpada.
Pozrel som zaujimavu diskusiu na Zive.sk tam je ten problem komplet rozobraty do detailov :