Záležitosti okolo VCR techniky

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Thrash/Death
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Záležitosti okolo VCR techniky

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

V domácnosti sa kúpa nového televízora (LCD, s DVB tunerom) a ja si chcem k nemu zároveň kúpiť nielen DVD prehrávač, ale aj klasický videorekordér - používaný (postačí mi taký). Mám takéto dotazy:

- je možné zapojiť videorekordér, hoc' aj starého typu na moderný televízor? Je nevyhnutné aby VCR mal SCART-y ako na obrázku č. 1? Ak by SCART-y nemal, je to možné urobiť aj inak?

- je možné potom videorekordér pripojiť na PC na prevod kaziet do DVD? Akú k tomu treba techniku, káble, redukcie,... Na obrázku č. 2 som odfotil grafickú kartu kde je aj jeden vstup (zakrúžkovaný) - doňho by mal pasovať kábel, na ktorý som sa pýtal v tejto téme, bolo by možné prepojiť ho nejako s VCR?

- na obrázku č. 3 som zakrúžkoval žltý vstup kde bolo napísané S/PDIF OUT, načo slúži?

Ospravedlňte pomerne zlú kvalitu fotografií, lepšie to nešlo

A ešte niečo: neposielajte mi prosím odpovede, že si mám zaobstarať kombinovaný VCR/DVD prehrávač, to bohužiaľ nepôjde, vďaka :)
Prílohy
obr.1.jpg
obr.2.JPG
obr.3.JPG
virus64
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa virus64 »

S/PDIF OUT je digitalny vystup zvukovej karty....
to čierne na graf.karte je asi s-video (nevidim to poriadne), a to je tiež výstup - možeš prepojit napr. z telkou a kukat filmy spustene na počítači

ak chceš zaznam z videokazety dostat do PC, potrebuješ TVkartu s video vstupom
patro16
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa patro16 »

tak tak virus64 ma pavdu a na tej grafe je S-video vystup kombinovany s komponentnym vystupom

btw. drviva väcsina novych tv ma stale scart vstup takze s prepojenim nevydim problem
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Potrebujes kupit napriklad taku kartu ako je na obr. Hlavne aby tam bol S-Video vstup a Audio vstup.

Najlepsie bude asi pre teba takyto kabel obr. 2 kedze chces nahravat s VCR do PC. A preto je tam aj ten kabel na zvuk lebo ten zapojis tiez do Tv karty do vsupu Audia. Tv karta musi byt v bedni prepojena na zvukovou kartou na doske.
Prílohy
S-Video to scart.jpg
Tv karta.jpg
Thrash/Death
Star
Star

a koľko by stála taká karta spolu s káblom?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

vladenko007
VIP
VIP

A pri tom kabli daj este pozor na to aby bol ten scart ako OUT alebo najlepsie aj OUT aj IN.
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

Ak má tvoja grafická karta VIVO tak ti nič ďalšie (okrem kábla dokupovať netreba), inak to čo bolo napísané vyššie
Thrash/Death
Star
Star

Dnes som si kúpil toľko spomínaný videorekordér. Je to veterán, ale pri skúške v predajni fungoval (prehrávanie konkrétne). Lenže mám s ním jeden vážny problém. Na mojom televíznom prijímači nešiel nájsť kanál ktorý by video malo mať. Spustil som film a hľadal som na telke v troch pásmach - VHF-1, VHF-3 a UHF a nič. Video išlo, ale televízor proste nenachádzal nič :? Prepojenie je anténne. Keď som prepojil video s televízorom, tak programy išli v pohode, ale nie a nie nájsť kanál :? Som už bezradný. Video má aj SCART vstup, ale kábel nevlastním. Viete mi niekto pomôcť s mojim problémom? Prikladám aj fotografiu zadnej strany prístroja. Sú tam aj nejaké prepínače ktorým nerozumiem o čo sa jedná, lebo manuál som nedostal.
Prílohy
back.JPG
vladenko007
VIP
VIP

Tak co si pametam malo by to fungovat tak že pripojiš do videa antenny kabel a dalsi kabel zapojis do antenneho vystupu vo videu a druhy koniec do TV.

Ked chces nahravat musis na videu naladit programy.
Thrash/Death
Star
Star

podarilo sa mi dačo naladiť, že na videu som prepínal programy - dal som nahrávať, páska sa točila, na displeji svietila kolónka "rec", dokonca sa dalo načasovať od 0,3 až do 4 hodín nahrávanie, ale keď som to po chvíli vypol tak nebolo nahrané nič :? ja neviem čo robím zle. je možné že sú znečistené hlavy? lebo napríklad aj pri prehrávaní sa obraz triasol jak osika, viď
Napísať odpoveď