Program na posielanie väčších súborov

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
lol4
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Program na posielanie väčších súborov

Príspevok od používateľa lol4 »

Zdravím Vás
Chcel by som sa opýtať, či existuje program, cez ktorý sa dajú posielať/prijímať väčšie súbory (filmy a podobne), bez nejakého obmedzenia zo strany programu. Myslím to tak, že napr. cez icq ide posielať maximálne tak 55 kbps, aj ked mám upload 14 Mbit.. Proste chcem niečo poslať priateľom, ktrorí majú download zhruba 3-10 Mbit a chcel by som čo najefetívnejšie využiť ten môj 14 Mbit up.. Torrent aj FTP som skúšal, ale nejak sa mi to neporilo rozbehať :? Ak by sa teda našiel niekto, kto by mi vedel poslať nejaký podrobný návod alebo poradiť program, bol by som veľmi vďačný!
Ďakujem za odpovede!
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Teoreticky by to malo ist aj cez DC++ alebo StrongDC. Obaja sa pripojite na rovnaky HUB, nazdielate si adresare a stahujete medzi sebou data. Niesom si vsak isty obmedzenim programu, ale nemalo by byt ziadne.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Čo si na FTP nevedel rozbehať? Stiahni si free program CesarFTP, vytvor užívateľa a priraď mu práva, nezabudni na to, že treba mať verejnú IP a naforwardované príslušné porty na routeri (v tomto prípade 21).
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

DjBass.. možno kameňom úrazu je práve verejná IP.. ;)

Inak najlepším riešením je práve spomínané FTP, ale pokiaľ nemáte na seba priame spojenie, tak ostávajú iba rôzne filehostingy typu rapidshare a spol...
kupo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kupo »

skus toto, malo by to vytvorit nejaku privatnu P2P siet cez kt si mozete posielat subory, ale osobne to nemam vyskusane
lol4
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lol4 »

DjBass napísal:Čo si na FTP nevedel rozbehať? Stiahni si free program CesarFTP, vytvor užívateľa a priraď mu práva, nezabudni na to, že treba mať verejnú IP a naforwardované príslušné porty na routeri (v tomto prípade 21).
Toho Cesara som tiež skúšal, ale ja neviem dobre chodiť v nastavovaní tých portov a podobne.. Treba tam niečo nastavovať aj na routri, nie? Mám D-link DI-524 a FiberNet, takže statická IP..
kupo: Ďakujem, program som skúsil, ale rychlosť dosť kolísala a išlo to max 110 kbps. Stále však lepšie ako nejake icq a podobne :roll:
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Áno treba, len nestačí, aby si mal statickú IP, musíš mať verejnú. Pokiaľ nemáš, tak môžeš ešte vyskúšať skype, tam by ti to malo ísť rýchlejšie ako cez icq.
Napísať odpoveď