po pripojeni sietoveho kabla ziadna odozva

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
misoremo
Novice
Novice

po pripojeni sietoveho kabla ziadna odozva

Príspevok od používateľa misoremo »

zdravim
Mam problem s ktorym mi nikto nevie pomoct, a to je ze na ubytku mame na izbe 4 kable na net vsetkym spolubyvajucim net ide len ja ked si napojim kabel do notebooku tak nieje ziadna odozva, ako keby som tam nic nedal. Ten isty kabel ktory si zapoji kamos do jeho notebooku si potom dam ja do svojho a nic, pritom jemu to ide v pohode skusal som preinstalovat ovladace aj OS teraz mam win7. Doma mam vytvorenu siet kde mi po zapojeni kabla do notebooka ide vsetko na prvy krat bez problemov a to aj v inych sietach hoci kde inde len na tom ubytku mi to nejde, bol som sa opytat aj v servise tam ma napychli na ich siet a vsetko slo v pohode. Skusal som uz vsetko mozne ale stale nic ak by niekto vedel pomoct bude vdacny dakujem ...
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Neplatili spolubyvajuci za intenret?? Neboli to niekde vybavovat?? Je na ubytku DHCP alebo rucne pridelovanie IP adries?
misoremo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa misoremo »

nie internet je tu zadarmo, je tu spravena siet na kazdej izbe su natahane kable je to cez wifi router ktory je na chodbe
spolubyvajuci hned ako sme sa ubytovali len pychli kabel do notebookov a slapali hned a mne to neslo od zaciatku
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

Skus zmenit rychlost v nastaveniach adaptera na 10Mbps half/full duplex.
Mas fyzicky pristup k onomu wifi routeru? Skus jeden z kablov vymenit za svoj a ci to pojde. Inak kontaktuj administratora, resp. toho kto sa stara o siet na tom ubytku.
Napísať odpoveď