Co vravite na vyrobky made in china?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
djkobrra
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Co vravite na vyrobky made in china?

Príspevok od používateľa djkobrra »

Nebudem tu pisat cely clanok,ale pozrite si to tu a vyjadrite sa :

Poprosim aj o pozretie clanku nizsie je link ci moze byt :)

http://komunikuj.sk/blog/informator/made-china
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Hnusí sa mi, keď vidím tento trend zaplavovania trhu čínou, ľudia evidentne nechápu, že naša ekonomika sa rozkladá dovozom týchto harabúrd z číny.
Snažím sa čínskym produktom vyhýbať v čo najväčšej možnej miere.
Zaujímam sa o elektrotechniku a je nehorázne čo všetko sú schopní dodať na trh, mnohé produkty ledva vydržia záručnú dobu... v porovnaní s československou produkciou, ktorej výrobky fungujú do dnes bez poruchy.
Ono je aj problém kúpiť si niečo z americkej, nemeckej, alebo japonskej produkcie, pretože sa to predajcom neoplatí dovážať.

Pridávam moje heslo, ktoré som vymyslel:
Pivo prestanem piť vtedy, keď sa začne dovážať z Číny.
Prílohy
http://danyk.wz.cz/roz3ka.html
http://danyk.wz.cz/roz3ka.html
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Sry ze sa pytam, ale do tohto sa nerozumiem, co je na tej roz3ke zle? Tie tenke kabliky?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

1. Zemniace Koliky nie su uzemnene
2. Kvalita prevedenia sa rovna piatak na zakladke co vidi Spajkovaciu Pistol a Cin po prvy krat.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Áno, je pravda, že čínske výrobky sú prakticky všade... zvlášť sa to týka elektroniky všetkého druhu..... a dúfam, že pokiaľ má táto elektronika na sebe logo svetovej značky (Sony, HP, Philips a tak), tak jej kvalita bude aspoň priemerná...... Čo už, bojím sa že doba kvalitných a trvácnych výrobkov už skončila..... Z vecí, ktoré sú mi bližšie ako elektronika a úvahy o jej kvalite je zaujímavé to, že Čína je jeden z najväčších svetových výrobcov a exportérov zbraní..... A predávajú sa aj na SVK za pomerne priaznivé ceny... Väčšinou ide o kópie rôznych západných či ruských modelov, ale majú aj zopár vlastných konštrukcii..... Pár kúskov z PRC som už v rukách mal a nejaké to vystrelenie bolo tiež..... Takže, neviem ako s elektronikou, ale v tejto oblasti čínski súdruhovia zjavne vedia čo a ako..... Povrchová úprava je väčšinou veľmi priemerná, ale kvalite materiálu, samotnej kvalite zostavenia, funkčnosti a presnosti nie je čo vytknúť...... Teda inak povedané, Číňania aspoň v tejto oblasti nedbajú na kozmetické ko*ot, ale na hrubú funkčnosť...... asi mali dobrých učiteľov z Ruska, ktohovie...... Takže tak..... zakúpenia zbrane s nápisom "Made in China" by som sa vôbec nebál.......
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Mna najviac zaraza nápis na drahších porudtoch konkrétne apple
Design in California assembling in china
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Kebyže to vyrábajú v USA tak ich výrobky vidíš akurát tak na obrázku :wink:

Myslím že iphone má väčšiu kvalitu spracovania ako napr. Myphone čo je čínska kópia na dve simky.

Apple si na tomto dáva záležať.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

je to uplne jedno kde sa to vyraba. v cine to vyrobia lacnejsie. a ako si to tam zakaznik objedna, tak to aj dostane. ak chce kvalitu vyrobia mu kvalitu. druhou vecou je ze su robene tak aby sa pokazili a aby si si kupil nove. ale to je spotrebna ekonomika. za to cinu vinit nemozes.
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa cuteSTYLE69 »

Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

neviem co stresujete ked sa vsetko vyraba v cine.. vsetko znacko sa tam vyraba
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Patjo napísal:neviem co stresujete ked sa vsetko vyraba v cine.. vsetko znacko sa tam vyraba
omyl môj noz victorinox je Made in Switzerland :)
Neo-M
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Neo-M »

skoro vsetko je z ciny aj znackove veci sa vyrabaju v cine

Pinhead: sony, samsung atd...podla mna niesu priemerne znacky. Podla mna su to vysoko kvalitne vyrobky, aspon co sa tyka samsung a sony s tymto som zatial velmi spokojny

inac tieto znacky niesu cinske
HP,sony su z japonska
a Philips vznikla v Holandsku
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

To, kde sa to vyrába je úplne jedno. Jasné, že sa skoro všetko vyrába v Číne, lebo tam majú lacné pracovné sily. Nie je čínsky výrobok ako čínsky. Niektoré továrne na výrobu elektroniky (apple, sony, hp) majú kvalitnejšiu formu spracovania, používajú kvalitnejšie materiály... Iné, tie naozaj "čínske" vyrábajú tovar z rôznych zvyškov a nekvalitných materiálov, ktorým potom zodpovedá aj ich cena a kvalita. Neverím, že by napríklad apple vyrábalo svoje výrobky z PET fliaš alebo rôznych zbytkov...

Neo-M: Značka môže byť aj mongolská a vyrábať sa to môže v číne...
djkobrra
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa djkobrra »

Tak ja mam osobne doma cinu....A to,domace kino ONKYO,teda repraky a zosilovac a subofer a dvd prehravac mam Pioneer a myslim,ze je este dost vela tych cinskych znaciek,ktore,ked som sa dival som nechapal cenu........Onkyo,ked som povedal kolegovi,sa na mna dival,ze co mu tu vypravam,za Cinu,ale,to bude asi tym,ze nepozna tu znacku...a ja som tymto kinom velmo spokojny :D
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

doma v izbe asi všetko z činy tv dvd...ale som spokojny
malyivko
Star
Star

Príspevok od používateľa malyivko »

adidasy,najky,repraky všade kde sa pozriem je všetko z činy,i ked to je kvalitny vyrobok... to že to je v čine,neznamena ze ot nemusi byt kvalitna firma
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Smejdovo vyrobene a za lacnu cenu. Ale Japonske znacky su kvalitne, netreba si ich mylit s Cinou. (napr. televizory, dvd prehravace, videokamery Sony alebo Panasonic, taktiez aj velmi kvalitne notebooky Vaio, skvele fotaky Nikon atd). Samozrejme v tychto znackach sa za kvalitu plati. :P
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Plasmon napísal:Smejdovo vyrobene a za lacnu cenu. Ale Japonske znacky su kvalitne, netreba si ich mylit s Cinou. (napr. televizory, dvd prehravace, videokamery Sony alebo Panasonic, taktiez aj velmi kvalitne notebooky Vaio, skvele fotaky Nikon atd). Samozrejme v tychto znackach sa za kvalitu plati. :P
to ze znacka je japonska neznamena to ze nemaju tovarne v cine, ide o to, ze ked si svetova znacka zriadi tovaren v cine, robi to z takych materialov ako ona chce a vyskoli zamestnancov tak ako ona chce a setri na pracovnej sile, cize vysledny produkt bude vyzerat a fungovat tak ako keby ho urobili v US alebo kde len chces, akurat ze bdue stat tretinu ztoho co by stal keby bol z US, ale su firmy tie "prave" cinske co robia kopie vsetkeho mozneho a robia to po svojom a potom to tak aj vyzera, ako bolo napisane v clanku, dnes sa uz vsetko robi na vychode ci uz v cine, taiwane alebo kde je lacnejsie, len naozaj mizive percento vyrobkov sa robi v tej krajine odkial pochadza znacka, teraz ma napadnu akurat high-end svajciarske hodinky, noze a zbrane, ale tie potom aj podla toho stoja ;)
Denodakk
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Denodakk »

nojo.. lacna pracovna sila :)
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Dnes sa už väčšina vecí vyrába v Číne. To je vlastne jedno kde, sa to vyrobí, ide o to aká je kvalita, jedna fabrika môže robiť úplné šmejdy, ale hneď vedľajšia môže produkovať značkové výrobky. A obidve sú z číny.
Ja som za pár korún kúpil také čínske hodinky do auta, s vonkajším/vnútorným teplomerom, voltmetrov, dátumom a budíkom. No nekup to. O týždeň už nefungovali, tak som to len tak zo srandy rozobral, kukám a vidím odpojený kábel od batérie....za 5 minút som ho nazad pricínoval a odvtedy ten zázrak funguje v pohode :D
Napísať odpoveď