vsetko okolo NOKIA 5800 XpressMusic
-
wayne
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
akonahle mi pride zo servisu ja ten svoj predavam... je to fajn telefon, nepopieram, ma bohovsky prehravac hudby, s operou mini sa da slusne po browsovat, este lepsi browser podla mojho nazoru je digia @web (ale len na wifi, na edge s nim nejak dlho trva natahovanie stranok...), mobil je to fajn, padne do ruky, nie je velmi tazky, ma len nieco okolo 100g takze pohoda, do vrecka sa vojde aj ked kus trci, ved ma takmer 16mm hrubku.. fotak je lepsi ked sa zlozi to plastove sklicko spolu so zadnym krytom, zrazu su fotky kontrastnejsie a bez toho namodraleho oparu... akurat mi vadi ze nie su na tele tlacitka na hudbu ktore by fungovali aj so zakmnutou klavesnicou, resp. obrazovkou, to by som moc ocenil, aj ked mam sice dialkove, ale ked pripojim dialkove z HF sady a k tomu kossy, tak mam kablov vo vrecku viac nez dost...
na 5800vke ma stve viac veci;
- je pomaly ak mam spustenych viac aplikacii (fring, email, chcem si pustit nejaku hru a uz otacanie obrazovku trva 2-3 sekundy, co sa zda malo ale obcas je to fakt na nervy)
- ak vysuvate/zasuvate casto stylus (ktory je vysmechom stylusov, je to plastova palicka na plastovych uchytoch ktore si priam volaju po odlomeni, no telefon sa spokojne da ovladat prstami)
- ako som uz spominal chybajuce tlacidla na hudbu
a zopar kladov;
- na telefon vyborny hudobny vystup
- relativne lahky a skladny vzhladom na svoje rozmery
- bezproblemovy chod wifi a po doinstalovani navigacie aj GPSka
- perfektna kvalita telefonatov
na zaciatku som bol tym mobilom uneseny pretoze mal presne to, co som chcel, no casom, a hlavne po par osahaniach si iPhonu mi prisiel taky.. pomaly, tazkopadny, krepy, bez rozsiahlej oficialnej podpory nokie a aplikacii..
nikdy predtym som nemal telefon so symbianom, cakal som ze to bude fakt operacny system, no, stale mu nieco chyba, hlavne rychlejsie odozvy by neboli odveci..
na 5800vke ma stve viac veci;
- je pomaly ak mam spustenych viac aplikacii (fring, email, chcem si pustit nejaku hru a uz otacanie obrazovku trva 2-3 sekundy, co sa zda malo ale obcas je to fakt na nervy)
- ak vysuvate/zasuvate casto stylus (ktory je vysmechom stylusov, je to plastova palicka na plastovych uchytoch ktore si priam volaju po odlomeni, no telefon sa spokojne da ovladat prstami)
- ako som uz spominal chybajuce tlacidla na hudbu
a zopar kladov;
- na telefon vyborny hudobny vystup
- relativne lahky a skladny vzhladom na svoje rozmery
- bezproblemovy chod wifi a po doinstalovani navigacie aj GPSka
- perfektna kvalita telefonatov
na zaciatku som bol tym mobilom uneseny pretoze mal presne to, co som chcel, no casom, a hlavne po par osahaniach si iPhonu mi prisiel taky.. pomaly, tazkopadny, krepy, bez rozsiahlej oficialnej podpory nokie a aplikacii..
nikdy predtym som nemal telefon so symbianom, cakal som ze to bude fakt operacny system, no, stale mu nieco chyba, hlavne rychlejsie odozvy by neboli odveci..
čo s ním bolo?wayne napísal:akonahle mi pride zo servisu ...
nepomohol nový FW? Dade som čítal, že to vraj zrýchľuje telefónwayne napísal: - je pomaly ak mam spustenych viac aplikacii (fring, email, chcem si pustit nejaku hru a uz otacanie obrazovku trva 2-3 sekundy, co sa zda malo ale obcas je to fakt na nervy)
-
wayne
Light Expert
na displeji sa mi objavili cierne smuhy pod sklom(plastom) a zahadne nefungovalo zelene tlacitko. Bez problemov opravene, dokonca mam pocit, ze je pevnejsi nez pred tym, pravy horny roh trosku odstaval a vyzeral nebezpecne, teraz vsetko drzi perfektne.Shwollo napísal:nepomohol nový FW? Dade som čítal, že to vraj zrýchľuje telefón
Novy FW mam 2 dni odkedy sa mi vratil zo servisu, novy FW pre moj IMEI vysiel asi den - dva potom nez som ho tam vlozil - na porazenie
-
uplink
VIP
Mrte telefón. Mám ho len pár hodín, ale som nadšený. Len sa bojím že sa poserká ten stylus, ale tak uvidím. Asi budem používať ten "brnkátkový". Páči sa mi systém písania sms, odozva displayu. Nechytá sa na iPhone, ale prekonal o 250% môj "starý" Samsung Jét. Zatiaľ najlepší fón aký som mal, mimo iPhone. Akurát iPhone má obrovské
že pokiaľ ho nejailbraknem, tak je to na nič vec. A tak isto mi vadí že sa tam nedá nijako extra meniť Ui, na iPhone. Takže s 5800 som príjemne prekvapený, uvidím čo povie čas.
-
cORP.
Addict
ja len pridam prispevok ohladom hadky nokia 5800vs iphone
mal som iphone ,telefon je skvely,rychly ,software ma vyladeny a nemrzne ,jedina vec co pokladam za velmi velmi obrovske minus je aplikacia i-tunes a nekonecne tahanice s nastavovanim a jailbrakeom, vsetko som si spravil no ked si mam predstavit ze by to chcela robit moja priatelka tak by som skorej povedal ze by sa natrapila v takom zmysle ze by som jej to musel spravit ja alebo niekto kto sa do toho troska vyzna , verdikt iphone- super vec ,je to mobilna evolucia no najvacsia slabina je zial i-tunes
nokia - priamo k 5800 sa vyjadrit neviem kedze som sa s nim hral len raz a to ma neocaril ,no to bolo pri jej uvedeni co sa od vtedy mohlo novsimi firmwarmi pomenit , ja osobne mam momentalne velky zalusk na nokiu 5530xm z t-mobile co je mierne mensia a troska funkcne osekana 5800, ako lepsie oproti iphonu hodnotim to ze sa da uzivatelsky ovela viac nastavit ako apple soft ,aplikacie a podobne veci su mozne na oboch ale priznajme si ,na symbian ich dostaneme s mensimi komplikaciami ,stylus ? hmm neviem posudit ci ho treba alebo nie ,je jasne ze kapacitny displej je urcite lepsi ako nokiacky ,ja osobne som si vybral nakoniec nokiu s dotykacom a symbianom preto ze iphone ma trapil prevazne co sa tyka softu v pc ako mobil samotny ... tot vse snad niekto pochopi co som tym chcel povedat
mal som iphone ,telefon je skvely,rychly ,software ma vyladeny a nemrzne ,jedina vec co pokladam za velmi velmi obrovske minus je aplikacia i-tunes a nekonecne tahanice s nastavovanim a jailbrakeom, vsetko som si spravil no ked si mam predstavit ze by to chcela robit moja priatelka tak by som skorej povedal ze by sa natrapila v takom zmysle ze by som jej to musel spravit ja alebo niekto kto sa do toho troska vyzna , verdikt iphone- super vec ,je to mobilna evolucia no najvacsia slabina je zial i-tunes
nokia - priamo k 5800 sa vyjadrit neviem kedze som sa s nim hral len raz a to ma neocaril ,no to bolo pri jej uvedeni co sa od vtedy mohlo novsimi firmwarmi pomenit , ja osobne mam momentalne velky zalusk na nokiu 5530xm z t-mobile co je mierne mensia a troska funkcne osekana 5800, ako lepsie oproti iphonu hodnotim to ze sa da uzivatelsky ovela viac nastavit ako apple soft ,aplikacie a podobne veci su mozne na oboch ale priznajme si ,na symbian ich dostaneme s mensimi komplikaciami ,stylus ? hmm neviem posudit ci ho treba alebo nie ,je jasne ze kapacitny displej je urcite lepsi ako nokiacky ,ja osobne som si vybral nakoniec nokiu s dotykacom a symbianom preto ze iphone ma trapil prevazne co sa tyka softu v pc ako mobil samotny ... tot vse snad niekto pochopi co som tym chcel povedat
Tak mal som tú česť skúsiť na jeden deň nový iPhone 3GS. Software je neskutočne rýchly a pokiaľ je jailbroknutý, tak existuje milión geniálnych aplikácií pripravených k plnohodnotnému využitiu...
Je to asi 2 dni, čo oco dostal z práce novú Nokiu 5800XM. Hneď prvý problém nastal pri navigácii. Za veľké, veľké mínus považujem, že sa do telefónu nedajú nahrať navigácie ako iGO a TomTom, ktoré sú bezkonkurenčne najlepšie na trhu. Teda bol som donútený na mobil nahrať Sygic, lenže ten má obrovské nedostatky s aktualizáciami máp (raz za rok považujem naozaj málo). Nokia Ovi Maps je na tom v tejto oblasti podstatne lepšie, ale žiaľ veľkú roľu tu zohráva doslova zlý integrovaný GPS modul, ktorému trvá (bez použitia a-GPS) aj niekoľko dlhých minút, kým chytí platný signál. O tom, ktorý telefón má lepší dotykový display hádam ani netreba hovoriť (iPhone s kapacitným vedie na plnej čiare). A aplikácie na 5800XM? 5% z aplikácií na Iphone...
Je to asi 2 dni, čo oco dostal z práce novú Nokiu 5800XM. Hneď prvý problém nastal pri navigácii. Za veľké, veľké mínus považujem, že sa do telefónu nedajú nahrať navigácie ako iGO a TomTom, ktoré sú bezkonkurenčne najlepšie na trhu. Teda bol som donútený na mobil nahrať Sygic, lenže ten má obrovské nedostatky s aktualizáciami máp (raz za rok považujem naozaj málo). Nokia Ovi Maps je na tom v tejto oblasti podstatne lepšie, ale žiaľ veľkú roľu tu zohráva doslova zlý integrovaný GPS modul, ktorému trvá (bez použitia a-GPS) aj niekoľko dlhých minút, kým chytí platný signál. O tom, ktorý telefón má lepší dotykový display hádam ani netreba hovoriť (iPhone s kapacitným vedie na plnej čiare). A aplikácie na 5800XM? 5% z aplikácií na Iphone...
Tiez som si chcel kupit 5800, ale po precitani recenzii a nazorov roznych ludi som sa radsej rozhodol pre C510. A dobre som spravil. 5800 ma tak lepsi displej, symbian, "gps" a wifi. V recenziach ho dost casto porovnavali s iPhonom a myslim, ze to bola chyba, lebo porovnavali jablka s hruskami. Apple firma je u nas strasne predrazena a iba zaraba na hlupych ludoch. S iPhonom som sa hral okolo 15 minut v Orangei a mal som dost. Hriech dat 1€. Kazdemu sa paci nieco ine, ale toto bolo fakt vela. Dakujem. 
-
cORP.
Addict
ohovaras tu dost slusne vybavene smartfony ktore su naozaj oba dobre ,mal som v podstate oba a potom povies ze si si kvoli tomu vybral se c510 ? prepac ale zasmejem sa ,se je pre mna momentalne najzaostalejsia firma ,stale to iste ,satio neratam takych telefonov tu uz maju ostatny vyrobcovia dost ,Plasmon napísal:Tiez som si chcel kupit 5800, ale po precitani recenzii a nazorov roznych ludi som sa radsej rozhodol pre C510. A dobre som spravil. 5800 ma tak lepsi displej, symbian, "gps" a wifi. V recenziach ho dost casto porovnavali s iPhonom a myslim, ze to bola chyba, lebo porovnavali jablka s hruskami. Apple firma je u nas strasne predrazena a iba zaraba na hlupych ludoch. S iPhonom som sa hral okolo 15 minut v Orangei a mal som dost. Hriech dat 1€. Kazdemu sa paci nieco ine, ale toto bolo fakt vela. Dakujem.
Co iPhone je pre teba BOH telefon? Preco? Ze ma GPS a dotykovy displej? Nie zeby som nemal na 5800 ale za iPhone by som ani € nedal. Mne proste nesedi. A o Nokiach sa nevyjadrujem. A je jedno aky som si kupil ja, tema je o 5800.
Za take "vymozenosti" co ma iPhone vysolit taky peniaz....
To uz radsej ten Satio.
//
Sa spamataj a zamysli sa nad sebou ty lolo. Ja som poukazoval nato, ze si ho nekupim, lebo pre mna nema je nevyhovujuci. Zavist je tazka vec.
Decko trapne.....
Za take "vymozenosti" co ma iPhone vysolit taky peniaz....
//
Ty vies co si ja mozem dovolit?C510 = 105€ 3GS = 600€ iphone si proste dovolit nemôžeš tak tu teraz nan kydáš ale to je pohcopitelné
-
DjBass
Darca
Raz som sa s týmto telefónom hral a je celkom v pohode. Ak tu hovoríte o iPhone, tak pre mňa je určite lepšia Nokia. iPhone sa mi nejak nepáči. Keďže dosť využívam na telefóne WiFi, tak ide aj dosť o signál. Kamarát na iPhone hľadal siete a nenašlo mu nič, skúsil som to ja na N96 a hneď mi zobrazilo nejakých 6. Sony Ericsson by som si teraz už určite nekupoval, keďže má uzavretý softvér a dosť obmedzené funkcie používania. Predtým to bola u mňa top značka, ale časom sa nejak zhoršujú. Neviem, či si Symbian mal, ale ak by si ho mal, zistil by si, že skoro nič nie je nemožné.
Tym sa vsetko riesi, pokial TEBE nesedi, mali by ho stiahnut z predaja.Plasmon napísal: za iPhone by som ani € nedal. Mne proste nesedi. , .
K tym sietam(wi-fi), mozno blby kus, lebo minimalne do nedavna mal pri najhorsom jeden z najcitlivejsich modulov ...
na 3G som mal lepsi signal ako kamos na notebooku (ved ano, MSI
-
cORP.
Addict
povedal som niekde ze iphone je pre mna boh ?povedal som len ze som ho mal ,sedel mi vo vsetkom co bolo treba len itunes ma sralo viac nez dost ,preto som naspat presiel na symbian ,nie ja nepotrebujem vymozenosti ako gps alebo tv vystup a podobne veci ,preto nemam ani nokiu 5800 ale len ubohu nokiu 5530 ,som spokojny ,ja som len chcel povedat ze dat peniaze za se je v dnesnej dobe zbytocne kedze neponukaju nic navyse ,fotak ? onicom to ze je cybershot neznamena ze foti ako neviem co ,moja nokia ma 3.2mpx + autofocus a mne to staci ,iphone mal ubohy 2mpx fotak s jedinou funkciou a to odfotit no tie fotky sa mi zdali krajsie ako ktorykolvek cybershot ,mozno som slepy ale proste to tak je ,samozrejme za denneho svetla kedze o noci tu nema zmysel hovoritPlasmon napísal:Co iPhone je pre teba BOH telefon? Preco? Ze ma GPS a dotykovy displej? Nie zeby som nemal na 5800 ale za iPhone by som ani € nedal. Mne proste nesedi. A o Nokiach sa nevyjadrujem. A je jedno aky som si kupil ja, tema je o 5800.![]()
Za take "vymozenosti" co ma iPhone vysolit taky peniaz....To uz radsej ten Satio.
//Ty vies co si ja mozem dovolit?Sa spamataj a zamysli sa nad sebou ty lolo. Ja som poukazoval nato, ze si ho nekupim, lebo pre mna nema je nevyhovujuci. Zavist je tazka vec.
Decko trapne.....
-
cORP.
Addict
upresni ci chces brandovany novy soft alebo original na brandovany mobil , ked prvu verziu tak klasicky stiahnes nokia software update a spravy to za teba ,ak musis pomeni product key a podobne treba povedatrobinko93 napísal:pls mate navod ako si naistalovat na tento mobil novy firmware??? pls
44cORP. napísal:upresni ci chces brandovany novy soft alebo original na brandovany mobil , ked prvu verziu tak klasicky stiahnes nokia software update a spravy to za teba ,ak musis pomeni product key a podobne treba povedat
aky je to brandovy?? chcem tam naitalovat firmvare bez toho aby som stratil zaruku
//autoeditácia príspevku ( 29 Nov 2009, 21:39 )
a este by som sa chcel spytat co musim naistalovat do mobilu aby mi isli v nom otvrit subory .doc co je dokment microsoft word??